IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (FPP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение

А какво мислиш за Нео Лондон Капитал, които са никои за пазара и събраха 10 млн. лв. без история?
    Щом те могат 10 млн., ФПП може 232

Това е моя лично мнение
    е и те и булленд направиха успешно увеличение на капитала, въпреки че пазаранта цена на акцията беше по-ниска
    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Четейки, явно доста подценяват ФПП. Преди го подценяваха като говореха, че не можело да си плаща кредитите, сега когато вече ги изплати и е свърхликлидно по баланс и с достъп до евтини кредити, пък какво щяло да прави парите - ами те си го казаха - искат да са истински РЕИТ, който да дава дивиденти. Рабирайте цени от 1.40 нагоре Не е препоръка разбира се

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
        Какъв би бил този проект и кой ще налее в това борсово джудже 232 млн.? Химимпорт и Софарма е съмнитено да успеят с такива цифри. Последните набирания на капитал на БФБ са само за по няколко милиона и минават с много уговорки и совалки. Чужд инвеститор ли? На фона на спадащите ПЧИ това ще е голямо събитие и ще има дебела лентичка да режат, но дано. 3 - 4 млн. за някое ново общежитие в Студентски град по - може.

Чрез варантите мажо има вариант лесно при нужда да направи лека финансова инжекция без излишна бюрокрация(както писа Kiro), но за мен са основно чудесна възможност за спекула ала Енергони, т.е. купи ниско, продай на някой лаком шаран по - горе, ентусиазмът на борсата допринася, затова всеки записа. С добър тайминг може да се постигне доходност, каквато самата акция не би донесла и за 10 години.

Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

А какво мислиш за Нео Лондон Капитал, които са никои за пазара и събраха 10 млн. лв. без история?
        Щом те могат 10 млн., ФПП може 232

Това е моя лично мнение

Коментар

• Какъв би бил този проект и кой ще налее в това борсово джудже 232 млн.? Химимпорт и Софарма е съмнитено да успеят с такива цифри. Последните набирания на капитал на БФБ са само за по няколко милиона и минават с много уговорки и совалки. Чужд инвеститор ли? На фона на спадащите ПЧИ това ще е голямо събитие и ще има дебела лентичка да режат, но дано. 3 - 4 млн. за някое ново общежитие в Студентски град по - може.

Чрез варантите мажо има вариант лесно при нужда да направи лека финансова инжекция без излишна бюрокрация(както писа Kiro), но за мен са основно чудесна възможност за спекула ала Енергони, т.е. купи ниско, продай на някой лаком шаран по - горе, ентусиазмът на борсата допринася, затова всеки записа. С добър тайминг може да се постигне доходност, каквато самата акция не би донесла и за 10 години.

Коментар

• Чети и мисли преди да пишеш..Какво мисли КФН според теб, след като имат официално разрешение да го правят и се изпълни емисията..И друг път е имало такава практика..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Идеята е много ясна- да се продават по- лесно акциите на компанията в бъдеще, без утежнения от администрация, проспекти и чакане..
              Нещо куца в това обяснение - те и сега могат да си продават акциите без утежнения - както всички други на БФБ. Какво мисли КФН за участието на ПФ?
              Не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Идеята е много ясна- да се продават по- лесно акциите на компанията в бъдеще, без утежнения от администрация, проспекти и чакане..Тези акции ще се търсят , когато компанията се раздвижи и започне да плаща дивиденти..С други думи това си е законен потенциал за увеличаване на капитала.. Затова и всички права са записани..За мен е умен ход и показва желанието на мажоритарите и менидмънта за развитие..

Не е препоръка за нищо..

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

Емисията е огромна, 232 млн. е над капацитета на компанията съобразно пазарна капитализация и сектора, не очаквам някога да бъдат упражнени повечето, всичко над 5% ще ме изненада много.

Хипотетично предполагам ще отвори на 0.002 - 0.003, но с ниски обеми на тези цени, ако минат по - големи, ще е на минимума. Емисията е изключително успешна и вероятно много са записали с мисълта да удвоят или утроят набързо някакви пари. Надали ще има значими ценови флуктоации във времето, ако не се случи нещо грандиозно в компанията.

Първични мисли, пазара ще реши.

5%?!?

Идеята според мен е съвсем различна. Само Феърплей Аграрен фонд има майчем 100 000 дка земя, което е грубо 100 млн. лв.
                  Ето ти половината от 232 млн. лв.
                  Отиват ФПП в чужбина при фондовете и казвате, елате тук, голям проект сме ви приготвили, вътре има 100 000 дка земя, има комплекс на морето (Санта Марина), няколко офис сгради в София, няколко жилищни проекта в София, елате.

Това е само хипотеза. Имам

Коментар

• Всички предложени варанти са записани. Може би след около месец новата емисия ще бъде вписана и ще може да се търгува на борсата.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                      хипотези какво ще стане с емисията варанти?
                      как ще се развият като цена
                      на каква цена ще отвори борсовата търговия?
                      Емисията е огромна, 232 млн. е над капацитета на компанията съобразно пазарна капитализация и сектора, не очаквам някога да бъдат упражнени повечето, всичко над 5% ще ме изненада много.

Хипотетично предполагам ще отвори на 0.002 - 0.003, но с ниски обеми на тези цени, ако минат по - големи, ще е на минимума. Емисията е изключително успешна и вероятно много са записали с мисълта да удвоят или утроят набързо някакви пари. Надали ще има значими ценови флуктоации във времето, ако не се случи нещо грандиозно в компанията.

Първични мисли, пазара ще реши.

Last edited by k.o.; 29.11.2016, 01:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
                        Прощавайте за лаишкия въпрос но не внимавах много по позицията.

Имам акции , не съм правил нищо по темата с правата и варантите.

какво се случи с моите права / варанти
                        Ако не сте упражнили тези права и те са продадени на аукцион, както се случи, сумата от тази продажба трябва да постъпи по подсметката на съответния инвестиционен посредник и да я получите. Варанти няма да получите.

Last edited by k.o.; 29.11.2016, 01:23.

Коментар

• Прощавайте за лаишкия въпрос но не внимавах много по позицията.

Имам акции , не съм правил нищо по темата с правата и варантите.

какво се случи с моите права / варанти
                          Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• хипотези какво ще стане с емисията варанти?
                            как ще се развият като цена
                            на каква цена ще отвори борсовата търговия?

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Така както се чете, - с присъствалите и гласувалите го,-/за протокола от ОСА/ какви еднозначни мисли нахлуват в съзнанието Ви ? Ако споделя , ще Ви повлияя , а не това ми е целта !

Чак толкова далеч не можех да хвърля в прозорливостта , но не може да се отрече, че кой игра в първите два дни от търговията с права -ПиЧЕЛИ !!!
                              Догадах се за някой Мурафет, но не посмях да пипам, но от сетне си добих кураж !
                              Не мой то тъй безучастно да се гледа - без да пипам ;-
                              плащам но и пипам ! Тук се вижда от кога и на къде се е прицелил -http://www.investor.bg/analizi/361/a/napravi-go-goliamo-poslednata-tendenciia-na-rodnata-borsa-229003/

http://www.investor.bg/analizi/361/a...-borsa-229003/
                              Last edited by inta53; 26.11.2016, 20:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнение
                                Смея да заявя, че резултатите от аукциона тикат цената все певече към левчето :-)
                                +1
                                Не е препоръка,имам

Коментар

Working...
                                X