IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (FPP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram
    наука,
    какво стана с офис сградите дето щяха да ги придобиват от свързани? не се заяждам , но ми е любопитно. миналата година превъртях един пакет тук, но сега съм без акции и не следя.
    успех
    Доколкото знам, няма да ги придобива. Разрешението на акционерите е при онази цена е било за веднага. Но понеже мина време, трябва да се прави нова оценка, ако се прави сделка.

Това са ми спомените.

Днес някой май извъртя 10% печалба с 450 акции, мисля че купи на 32 ст. и продаде на 35 ст.
    Честито

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
    Притежавам акции.

Коментар

• наука,
      какво стана с офис сградите дето щяха да ги придобиват от свързани? не се заяждам , но ми е любопитно. миналата година превъртях един пакет тук, но сега съм без акции и не следя.

успех
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от наука
        Пълно шоу, или всички купуват, или никой не купува.
        Шоуто го правят шоумени като теб, като се опитват да надуват спукани балони!
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от мечето Йоги
          Наука, реших да си върна част от акцийките след днешното поизбушване, да видим дали е за добре. Според теб дружеството работи добре, а акциите поевтиняват, защо така ?!
          Явно трябва да работи по-добре
          В общи линии цената пада защото
          1. пазара пада
          2. АДСИЦ са очернени
          3. Ваканционните имоти са оплюти
          4. Всички се чудят защо мажоритаря записва при увеличението на 2,25, после купува на пазар 7-8 тримесечия, а през Q1 не купуваше....
          5. Продажбите не са мега розови, а печалбата е на кантар (загуба Q4, печалба Q1, но малка)
          6. ПФ Доверие през 2008 г. са купували като луди на високите цени, сега спят

Пълно шоу, или всички купуват, или никой не купува. Класика

Мисля че сега Мажоритаря оправя себе си (рефинансира кредити, оглежда се, успокоява се след стреса на кризата) и първо трябва да изчакаме той да се опаричи.

Надявам се, че няма да точи ФПП, защото си е 80% негово....

Пък и няма защо да бърза да вдига цената на акциите, щом няма желаещи да участват в увеличение.

Мисля, че времето ще се отразява добре на фундамента, но пазарната цена на акцията си е божа работа.

Иначе P/B от 0,25 е доста смешно.

Дано тази година цените в Санта Марина тръгнат по-нагоре, дано продадат Тракия и скочат със свеж ресурс в нови проекти.

Но дали пазара ще го оцени - някой ден сигурно, но кога точно...

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции.

Според мен ваканционните апартаменти са по перспективни от бизнес сграда (като на БМРЕИТ или БРЕФ).

Все пак София е преляла от офис площи и ще прелива все повече, докато наемите станат 5 евро на кв./м., както е на развитите пазари в Източна Европа.

Коментар

• Наука, реших да си върна част от акцийките след днешното (-12%) избушване, да видим, дали е за добре. Според теб дружеството работи добре, а акциите поевтиняват, защо така ?!

Коментар

• Днес в сайта на проекта Санта Марина се появиха 2 нови вили (54 и 56) с по 24 апартамента (общо вече пише че са продадени 18 )

Новото е именно че са с по 24, а не с по 17 апартамента както досега в същите сгради (каквато е старата вила номер 48 например). Тоест намаление на средната площ с около 30%.

Например на последния етаж 5-ти, вече има по 2 апартамента, но по-малки, а не по 1 грамадански.

Има и студиа с по 39 кв. м. жилищна площ, докато досега най-малките бяха 45 кв. м.

С две думи ФПП се опитва да хване тенденцията, че се търсят по-малките площи, тъй като те са по-евтини като цяло.

ФПП има шанс да го направи, защото строи. Който е построил мега апартаменти, ще му е бая трудно да ги продаде или скъпо да ги преустрои (такива разбира се има и ФПП).

С две думи има движение.....

Имам акции, не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Коментар

Днес покупките са през посредника собственост на мажоритаря Феърплей Интернешънъл, наречен ИП Фаукал Поинт (не че съм продавал, продавал е друг и така научих)

Дали купува мажоритаря и дали мажоритаря се е опаричил, за да се възползва от цените (P/B 0,3), предстои да видим в отчета за Q2.

През Q1 Мажоритаря не беше купувал за първи път от много тримесечия насам.

абе разкеших малко преди дни, пък ще видим дали е за добре.... Все ми е тая, кой е купувал, пък и особено ми е все тая, какво е п/б-то. )) Не е препоръка.

Коментар

• Днес покупките са през посредника собственост на мажоритаря Феърплей Интернешънъл, наречен ИП Фаукал Поинт (не че съм продавал, продавал е друг и така научих)

Дали купува мажоритаря и дали мажоритаря се е опаричил, за да се възползва от цените (P/B 0,3), предстои да видим в отчета за Q2.

През Q1 Мажоритаря не беше купувал за първи път от много тримесечия насам.

Коментар

• Ваканционно селище „Санта Марина” град Созопол със златна награда в конкурса на руското издание Homes Overseas – Homes Overseas 2010 Russian Awards - 15-04-2010

На 8 април 2010 г. на тържествена церемония в Marriott Grand Hotel, Москва бяха връчени наградите на водещото руското списание за недвижими имоти - Homes Overseas. Проектът на дружеството - ваканционно селище „Санта Марина” гр. Созопол получи златен приз в категорията „Най-добър проект в България”. Наградата бе приета лично от г-н Маню Моравенов, Изпълнителен директор на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ.
                    Homes Overseas 2010 Russian Awards е първата в Русия награда за постижения в областта на недвижимите имоти зад граница. Наградата е учредена от Independent Media Sanoma Magazines.

http://fpp.bg/news/project/288

Коментар

• Обаче пазара определено е изперкал.
                      ФПП е единствения от големите дивелопърски АДСИЦ който инвестира в кризата, защото може. То не е в Санта Марина 8 млн., то не е в ТЦ Тракия Пловид, то не е в Паничище (една сграда).

В сайта на Санта Марина са се появили готови нови вили, продажбите на апартаменти доколкото виждам си вървят, а пред дружеството не висят 7,3 млн. лв. за дивидент.
                      Рублата поскъпва, петрола поскъпва, Русия повиши очакванията си за ръст на БВП до 4,5% за 2010 г. от 3,5% преди това и дори спад по-преди това. Мерил Линч дори очаква 5% ръст. Руските милиардери са удвоили богатството си през 2009 г.

а руснаците са основните купувачи в Санта Марина, която пък е основният актив на ФПП

Пазарът на акции на ФПП е нелогичен според мен, но аз мога да чакам, колкото е нужно, докато народът осъзнае, че фирма която продава на руснаци, ще има ръст много по-бързо, спрямо тези които изнасят за ЕС или тези които продават на местния български пазар (пример е Софарма, която е силна именно поради износа си за Русия (11% ръст за 2009 г. и 37% дял в общите продажби, което е над българския!!!).

Просто Русия е страшен локомотив, не е като умрелите коне ЕС (ръстчета от 1-2% и България (надежда за ръст от 0,3% през 2010 г.).

Това е така, защото Русия печели от петрола, газта, металите и другите суровини (включително пшеница). Изнася много за Китай, който от своя страна има 11-12% ръст на БВП.

Ще има едно осъзнаване в инвеститорите, но не знам кога ще е.
                      Замислете се кои фирми са успяли да правят печалба през 2009 г. и да дават дивидент, сравним с лихвите по депозитите (тук 4,6% дивидентна доходност или 1,75 ст. на около 38 ст. цена за акция към 1 април).

Това което ФПП е удачно да направи е да публикува ежемесечни данни за продажбите си и да покаже едно по-прозрачно поведение.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа! Имам акции на Феърплей пропъртис.

Коментар

http://www.investor.bg/?cat=5&id=95970

Руски купувачи търсят имоти до 20-30 хил. евро по нашето Черноморие. ............ Георгиева обаче признава, че пазарът ни е беден на типа малки едностайни апартаменти, каквито търсят руснаците. „В България просто няма такъв стандарт и подобни имоти са рядкост“, посочи тя.

Още по време на големия строителен бум в България, който започна преди 5-6 години, фирмите изпълнители на сгради се ориентираха към строителството на по-големи апартаменти. При „голямото пазаруване“ от пазара изчезнаха първо гарсониерите.
                        FPP тази година ще вложат 8 млн. лв. в Санта Марина. Кажи речи 8 000 кв. м. ще направят. Значи правят 800 апартамента по 10 кв. м. единия и руснаците се избиват да ги вземат по 20 000 евро прави по 2 000 евро на квадрат и кой откъде е

Ха ха ха
                        хахаха Досега агенциите тръбяха, че руснаците търсели скъпи и големи имоти на първа линия. Сага изведнъж наскачаха на малките, след 6 месеца ще запеят, че търсят средни с голям простор и градина с тикви отпред след една година ще търсят бараки със свинарници и кокошарници. Е това са нашите агенции за имоти, пълен ташшак. Как ли не се опитват да те качат на върбата. Само, че балъците почти свършиха. Тай Георгиева да се скрие някъде, или да се гръмне. Има апартаменти за целия китайски народ по черноморието.

Коментар

• http://www.investor.bg/?cat=5&id=95970

Руски купувачи търсят имоти до 20-30 хил. евро по нашето Черноморие. ............ Георгиева обаче признава, че пазарът ни е беден на типа малки едностайни апартаменти, каквито търсят руснаците. „В България просто няма такъв стандарт и подобни имоти са рядкост“, посочи тя.

Още по време на големия строителен бум в България, който започна преди 5-6 години, фирмите изпълнители на сгради се ориентираха към строителството на по-големи апартаменти. При „голямото пазаруване“ от пазара изчезнаха първо гарсониерите.
                          FPP тази година ще вложат 8 млн. лв. в Санта Марина. Кажи речи 8 000 кв. м. ще направят. Значи правят 800 апартамента по 10 кв. м. единия и руснаците се избиват да ги вземат по 20 000 евро прави по 2 000 евро на квадрат и кой откъде е

Ха ха ха

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
                            Първоначално изпратено от мечето Йоги
                            Първоначално изпратено от наука
                            Първоначално изпратено от Kiro
                            Номинация за ФПП- Все повече мажоритари и ще се оправим- http://imoti.investor.bg/?cat=122&id=94164
                            Ти вчера викаше Осанна, а днес Разпни го,

може ли да обясниш
                            да не е хубаво, че прогнозите са били за 2 млн. печалба, а резултата за разпределяне е 1 млн.
                            кофти е
                            но цената и без това е в кучи гъз
                            гледайки междинните доклади през 2009 има спад в цените, който изяжда маржа им, при положение, че кихат 3 млн. за лихви
                            най-ниски са цените през Q4 ...

Хубавото е че за облсужващото дружество и заплати на СД са отишли само 1,55% от активите, а не разрешените по устав 6,5%

Това е много сериозен жест към акционерите, какъвто съм и аз
                            Не е препоръка за покупко-продажба на акции.

Незнам дали това което казваш за заплати на СД е вярно, нооо ... понеже активите им за за около 130 мил. то 1, 55% дава ... 2млн. А инсайдъра за 1 млн при Енемона му направи впечатление...))
                            НЕ е препоръка.
                            Пич, тук има и дивиденти освен заплащането, което се дължи от всяко едно АДСИЦ.
                            Енемона ако беше раздала дивиденти, освен премиите нямаше да е зле. Аз не съм фен на ФПП, но да очакваш голям дивидент при условие, че цената е такава е доста наивно.
                            Еми Енемона като ви предлага сега дивиденти (с привилегированите хартии), пак не ги щете. Както и да е. Мен тоя адциц не ме изкефи с това, че до първата половина на 2009 показаха почти 1,4 млн чиста печалба, имаше прогноза за 2 млн, уж лятото продаваха апартаменти насам натам...а накрая за половин година добавиха ...0,2 млн. Научния се хвана и бутна кеша тука и сега ни го рекламира във форума, ...е разбира се инсайдърите си знаят, не са фенове.., ей затова ме кефиш пич. ))) Но 1,55% от активите (133млн) не е зле, нали ?!?
                            Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от мечето Йоги
                              Първоначално изпратено от наука
                              Номинация за ФПП- Все повече мажоритари и ще се оправим- http://imoti.investor.bg/?cat=122&id=94164

може ли да обясниш
                              да не е хубаво, че прогнозите са били за 2 млн. печалба, а резултата за разпределяне е 1 млн.
                              кофти е
                              гледайки междинните доклади през 2009 има спад в цените, който изяжда маржа им, при положение, че кихат 3 млн. за лихви

Хубавото е че за облсужващото дружество и заплати на СД са отишли само 1,55% от активите, а не разрешените по устав 6,5%

Незнам дали това което казваш за заплати на СД е вярно, нооо ... понеже активите им за за около 130 мил. то 1, 55% дава ... 2млн. А инсайдъра за 1 млн при Енемона му направи впечатление...))
                              НЕ е препоръка.
                              Пич, тук има и дивиденти освен заплащането, което се дължи от всяко едно АДСИЦ.
                              Енемона ако беше раздала дивиденти, освен премиите нямаше да е зле. Аз не съм фен на ФПП, но да очакваш голям дивидент при условие, че цената е такава е доста наивно.
                              МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

може ли да обясниш
                                кофти е

НЕ е препоръка.

Коментар

Working...
                                X