Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (FPP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от XY Разгледай мнениеЧудя се колко ли дивидентче, ще има за разпределяне на края на годинатаLast edited by Батя; 24.10.2011, 17:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от XY Разгледай мнениеЧудя се колко ли дивидентче, ще има за разпределяне на края на годината
'х' - наличния кеш,
'у' - желанието на мажоритаря да го раздаде.
не е препоръка. (че и акции имам даже)Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от XY Разгледай мнениеХа-хаааа, яд ли те е?! Аз днес се чувствам 15% по-богат ... ти си плямпай на воля. Това е само началото
Честито на всички колеги акционери !
Дано и на ПФ им светне под шапките
Коментар
-
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнениеПокрай днешните данни май се понабалончихме малко, но като е малко, не е страшно ))) Не е препоръка
Ха-хаааа, яд ли те е?! Аз днес се чувствам 15% по-богат ... ти си плямпай на воля. Това е само началото
Честито на всички колеги акционери !Last edited by XY; 21.10.2011, 15:36.Мнението не е препоръка за сделки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнениеПокрай днешните данни май се понабалончихме малко, но като е малко, не е страшно ))) Не е препоръка
Все още цената е само 22,9% от НСА и то в печелившо дружество.
При доста по висок P/B ще тръгна да се плаша.
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
Имам акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от наука Разгледай мнениеСамо ще коментирам че за 2 години са погасили около половината банков дълг
Към 30.09.2009 година е 38,6 млн. лв. към банки (21 нетекущ и 18 текущ).
две години по-късно е 20,6 млн. лв. (2 млн. нетекущ и 18,7 млн. лв. текущ).
Задълженията по облигационни заеми също е намалено от 7,8 на 5,7 млн. лв. за 20те години. Четох че са изкупили обратно облигации.
За същият период Материалните запаси (тоест апартаменти и незавършено производство) почти не намаляват. От 69 млн. лв. намаляват до 60 млн. за 2 години.
По важното е продукция (част от материални запаси), където са апартаментите готови за продажба и там намалението е от 33,5 млн. лв. на 29,5 млн. лв.
Тоест още има инвентар, въпреки големите продажби. Причината е в постоянното строителство.
Прочетох в отчета и че са купили нови 12 дка земя в Санта Марина, като част от проекта Санта Марина етап 4.
Освен това виждам, че печалбата за разпределяне е 2,678 млн. лв., спрямо нетна печалба от 2,631 млн. лв. или малко повече.
Пожалавам им мощно строителство и бурни продажби.
Имам акции от дружеството.
Коментар
-
Само ще коментирам че за 2 години са погасили около половината банков дълг
Към 30.09.2009 година е 38,6 млн. лв. към банки (21 нетекущ и 18 текущ).
две години по-късно е 20,6 млн. лв. (2 млн. нетекущ и 18,7 млн. лв. текущ).
Задълженията по облигационни заеми също е намалено от 7,8 на 5,7 млн. лв. за 20те години. Четох че са изкупили обратно облигации.
За същият период Материалните запаси (тоест апартаменти и незавършено производство) почти не намаляват. От 69 млн. лв. намаляват до 60 млн. за 2 години.
По важното е продукция (част от материални запаси), където са апартаментите готови за продажба и там намалението е от 33,5 млн. лв. на 29,5 млн. лв.
Тоест още има инвентар, въпреки големите продажби. Причината е в постоянното строителство.
Прочетох в отчета и че са купили нови 12 дка земя в Санта Марина, като част от проекта Санта Марина етап 4.
Освен това виждам, че печалбата за разпределяне е 2,678 млн. лв., спрямо нетна печалба от 2,631 млн. лв. или малко повече.
Пожалавам им мощно строителство и бурни продажби.
Имам акции от дружеството.
Коментар
-
„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ приключва деветмесечието на 2011 г. с положителен финансов резултат в размер на 2,631 млн. лв. Приходите от дейността на компанията възлизат на 26,244 млн. лв. и нарастват с 32% спрямо размера им в края на същия период на миналата година. От тях 91% или 23,994 млн. лв. се формират от отчетените продажби на 136 апартамента в комплексите „Санта Марина”, Созопол, „Св. Иван Рилски”, гр.Банско и „Марина Хил”, гр. Черноморец.
Другите приходи на дружеството се формират от приходи от наем и експлоатация на инвестиционни имоти.
За деветмесечието на 2011 г. фондът е сключил нови договори за продажба на 115 апартамента с обща РЗП 9*867 кв.м. и стойност 25,990 млн. лв. с ДДС.
Да видим какво ще стане през Q4 и одитора какво ще каже накрая.
Не е препоръка за покупко продажба на ценни книжа.
Имам акции.
След като излезе целия отчет (а не само прессъобщение) може да направя по-обхватен коментар.
Коментар
-
Първоначално изпратено от VBT Разгледай мнениеНякой май си плаче тук за КФН със сделка за 5 броя по компания в индекс, някой ако има информация да каже.Мнението не е препоръка за сделки!
Коментар
Коментар