IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (FPP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Като аргументи да Наука, но никои не са гарантирани в близките години че няма да загубят пазари и клиенти. МЦХ казаха, че за 2012 пазара е сигурен- за после ще видим. Имам и от двете и ги харесвам, то няма гаранция за света, камо ли за две компании от БФБ

Коментар

• M+С спрямо ФПП не струва
      1-во не дава такава дивидентна доходност
      2-ро наложете 1-вото върху балансова стойност на активите над 1 лв., а текуща 4 пъти под
      3-то М+С е изложен на световен вятър и скоро може да го отвеят
      4-то ФПП отчита ръст в цените на продадените апартаменти (дано има и спад в цената на строителството)
      5-то утре М+С ще си вземе акции от ИА Банк и айде, чао на надеждите за дивиденти като хората.
      То пък един дивидент. 20 ст. на акция дет струва 7 лв. Няма и 3% дивидентна доходност.

Но рискове има и пред двете дружества.

Поздрави
      Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции от ФПП и затова пиша по- хвалебствено за него. Не ми обръщайте внимание.
      Last edited by наука; 20.01.2012, 10:43.

Коментар

• малкия Мук, за теб тук е спекула ама бенчмарк където е олицетворението на хазарт, то там дори и до спекула не може да се стигне по тази скала, е ОК. Ама много сбъркана оценъчна система ми се вижда че имаш

Коментар

• Първоначално изпратено от malkia Muk Разгледай мнение
          Че то нищо не е се променило като перспектива, чиста спекула да очакваш, че ще остане без заеми и същевременно ще дава постоянно дивиденти !
          А и кризата навлезе във втора вълна, виждаш какви проблеми предстоят. Очаква се пак спад на имотите... Нищо прогнозируемо, като мцх да кажем
          Като казвам спекула, имам предвид чисто и просто мераците на спекулатните за "бърза врътка". Т.е. купили днес иска да сложат
          едни 20 % за седмица две, като се понадъхат във форума и после да хвърлят горещия картоф на мераклиите след тях
          Не е препоръка
          И мен ме учудва че продават, но те продават. Въпреки кризата. И то не продават евтино. А ако мислех като теб просто щях да заеба борсата, на борсата се печели от поемане на риск, а не от залагане на сигурност. тези които залагат на сигурно на борсата почти сигурно се набиват само по върховете.

МСН е изключение, там така се случва че се появяват продавачи с много големи обеми които успяват да натискат цената. Съвсем естествено купувачите пък искат да им вземат обемите евтино. Но ето че им изкупуват обемите без цената да се променя кой знае колко много. Но ако човек разчита само на такива сделки за да инвестира, това му ограничава опциите брутално, през 99% от времето ще е просто зрител. Като нищо не му гарантира че и този 1% шанс да хване подобно нещо ще се случи. така че ако не беше тази криза щеше да си бъде винаги зрител.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Аз в МЦХ си имам много. тук имам доста по-малко. Но по никакъв начин не го разглеждам тук като спекула. Спекула е да следваш само очаквания без резултати. Спекула тук бе преди една година, сега си е нормално работещо и печелещо дружество. Просто пазара ни е бавен и още го възприема като спекулативно. Тук резултати си има, дивидент ще си дадат и активи си им не са надути в баланса им.
            Че то нищо не е се променило като перспектива, чиста спекула да очакваш, че ще остане без заеми и същевременно ще дава постоянно дивиденти !
            А и кризата навлезе във втора вълна, виждаш какви проблеми предстоят. Очаква се пак спад на имотите... Нищо прогнозируемо, като мцх да кажем
            Като казвам спекула, имам предвид чисто и просто мераците на спекулатните за "бърза врътка". Т.е. купили днес иска да сложат
            едни 20 % за седмица две, като се понадъхат във форума и после да хвърлят горещия картоф на мераклиите след тях
            Не е препоръка
            търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

• Първоначално изпратено от malkia Muk Разгледай мнение
              А другия им комплекс за никакъв * не става. Дано се усетят и се отърват от проекта някак си ! Що се хабиш да спекулираш и ти тука ! Мислех, че си печен инвеститор и сериозно си се захванал с МЦХ, пък гледам все се буташ при спекулата )))
              Не е препоръка
              Аз в МЦХ си имам много. тук имам доста по-малко. Но по никакъв начин не го разглеждам тук като спекула. Спекула е да следваш само очаквания без резултати. Спекула тук бе преди една година, сега си е нормално работещо и печелещо дружество. Просто пазара ни е бавен и още го възприема като спекулативно. Тук резултати си има, дивидент ще си дадат и активи си им не са надути в баланса им.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Продължават да строят точно в този си комплекс в който стават продажбите,

.
                А другия им комплекс за никакъв * не става. Дано се усетят и се отърват от проекта някак си ! Що се хабиш да спекулираш и ти тука ! Мислех, че си печен инвеститор и сериозно си се захванал с МЦХ, пък гледам все се буташ при спекулата )))
                Не е препоръка
                търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

• Първоначално изпратено от Vola.X Разгледай мнение
                  Намалили спрямо какво, след като, като лихвите им са дори повече спрямо през 2008, в първата година от кризата ! Огледай добре "медала".
                  Това не е адсиц за земя и да крета без дълг. Строителството е капиталоемко. Следователно може да се очаква и дългът, да не върви само надолу, а по време на строителните дейности и да нараства. Ако намаля, означава, че не се строи и т.н. Дори построеното изисква поддръжка. А и чакате дивиденти.
                  Вижте колко активи имат и едва 0,5% свободен кеш срещу тях. Така, че "медала" може да се окаже първо че не толкова "златен" и второ, че има и крива страна. Освен това строителството си остава риск съответно тези активи заведени по някакви цени, не се знае по настоящи цени как биха се редуцирали и т.н.! Не се знае доколко всяка новата година ще прилича на предишната.
                  Относно Доверие - за разлика от другите адсици, погледни как тук собствениците държат над 88% от капитала и се замисли, дали биха искали да бъдат вечния миноритар, който все да тр. да купува, ако се "освобождава фрифлоута"
                  Това че си решил да спекулираш с акциите на дружеството, не означава непременно, че и Доверие са длъжни да го правят. Относно довода, че били купували на 1.50 - не е сериозно, мисля, че дори и ти беше купувал Топливо на 4 лв, пък сега май не ти се купува и по 1.80
                  Няма абсолютна сигурност за нищо на борсата. Ти какво искаш да ти кажат ами ние продаваме имоти на 1000 евро но ги водим по 900 а пазара ни ги оценява по 300 и това ще бъде така во веки веков. Ами няма да стане. Всяка дори близко до абсолютната сигурност се отразява почти веднага в цените. В момента този АДСИЦ продава и то продава скъпо - всеки който може да чете може да го види в отчетите им. Продължават да строят точно в този си комплекс в който стават продажбите, така че и капацитета на ресурсите за продажба не се изчерпват. Използват разумно и кеша който им влиза от продажбите и намаляват дълга.

Ок не са идеалната компания със сигурност що се отнася до фрии флоута, но пък и определено не са някаква екзотика дето не можеш да продадеш 1000 акции без да звъниш наляво надясно. така че поне за мен този адсиц си е в средата в това отношение. Т.е. става за инвестиране определено.

Цената очевидно е такава каквато пазара смята че трябва да бъде, но това не пречи по коефициенти да се различава значително от други подобни адсици. Със същите плюсове и минуси. И да се търгува по-скоро като тези дето нищо не продават, нищо не печелят никакъв дивидент не дават. Което поне за мен го кара да изпъква като подходяща алтернатива.
                  Колко и дали ще поскъпне - нямам идея. колко дивидент ще даде ще видим след по-малко от две седмици. но дали сегашната цена отразява реално нещата спрямо алтернативите, ами поне според мен и според информацията която има до момента не. Всеки може да има различни теории за това какво влияе и какво не влияе, но когато имаме сходни факти и различни резултати, поне аз гледам да се възползвам от тези където сходните факти не пречат да се продава на дисконт.

сори за дългия пост.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                    От друга страна постоянно си намалят задълженията и от там разходите за лихви, което пък се отразява в ръст на нетната печалба. Така че имайте предвид и тази страна на медала
                    На мен друго ми е чудно. ПФ Доверие, най-големия и с най-голям ежемесечен приток на кеш фонд, преди години е купувал тия акции по 1,50-2 лв. В момента същите вървят на 6-8 пъти по-ниска цена, при положение че компанията работи на печалба, разпределя дивидент, няма ликвидни проблеми и цената на акция е 1/5 от нетната стойност на активите й. От ПФ Доверие (те са само пример, важи и за останалите) не ебават обаче да си купят от акциите в момента. Как точно си го обяснявате това??
                    Некадърен миниджмънт, овчедушие, някакъв необясним гений....или може би им е твърде евтина и чакат да стане пак над лев?
                    Щастлив съм че доходите ми са само от трейдинг и не дължа и стотинка осигуровки, които да ходят при подобни некадърници да ми ги управляват!!

Тоя пост ще взема да им го пратя на мейла
                    Намалили спрямо какво, след като, като лихвите им са дори повече спрямо през 2008, в първата година от кризата ! Огледай добре "медала".
                    Това не е адсиц за земя и да крета без дълг. Строителството е капиталоемко. Следователно може да се очаква и дългът, да не върви само надолу, а по време на строителните дейности и да нараства. Ако намаля, означава, че не се строи и т.н. Дори построеното изисква поддръжка. А и чакате дивиденти.
                    Вижте колко активи имат и едва 0,5% свободен кеш срещу тях. Така, че "медала" може да се окаже първо че не толкова "златен" и второ, че има и крива страна. Освен това строителството си остава риск съответно тези активи заведени по някакви цени, не се знае по настоящи цени как биха се редуцирали и т.н.! Не се знае доколко всяка новата година ще прилича на предишната.
                    Относно Доверие - за разлика от другите адсици, погледни как тук собствениците държат над 88% от капитала и се замисли, дали биха искали да бъдат вечния миноритар, който все да тр. да купува, ако се "освобождава фрифлоута"
                    Това че си решил да спекулираш с акциите на дружеството, не означава непременно, че и Доверие са длъжни да го правят. Относно довода, че били купували на 1.50 - не е сериозно, мисля, че дори и ти беше купувал Топливо на 4 лв, пък сега май не ти се купува и по 1.80
                    Last edited by Vola.X; 20.01.2012, 05:22.
                    Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• На нашия свръх ликвиден пазарец и да искаш да купиш някоя акция може да няма от кого да купиш. Например ако искам да вкарам 5000 кинта в тизи компанийка ще има ли от кой да купя на пазара??? Същото е и ако искаш да продадеш по-голям обем.

Коментар

• Батя, не купуват, шото както ви писах в една тема - БФБ умишлено се натиска и има заговор да е на такива нива . Тези от ПФ да не мислиш, че вземат решения на база анализи - каквото им кажат това правят и това купуват

Вижте какво става с чуждите индекси - заради които паднахме
                        There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• От друга страна постоянно си намалят задълженията и от там разходите за лихви, което пък се отразява в ръст на нетната печалба. Така че имайте предвид и тази страна на медала

На мен друго ми е чудно. ПФ Доверие, най-големия и с най-голям ежемесечен приток на кеш фонд, преди години е купувал тия акции по 1,50-2 лв. В момента същите вървят на 6-8 пъти по-ниска цена, при положение че компанията работи на печалба, разпределя дивидент, няма ликвидни проблеми и цената на акция е 1/5 от нетната стойност на активите й. От ПФ Доверие (те са само пример, важи и за останалите) не ебават обаче да си купят от акциите в момента. Как точно си го обяснявате това??
                          Некадърен миниджмънт, овчедушие, някакъв необясним гений....или може би им е твърде евтина и чакат да стане пак над лев?
                          Щастлив съм че доходите ми са само от трейдинг и не дължа и стотинка осигуровки, които да ходят при подобни некадърници да ми ги управляват!!

Тоя пост ще взема да им го пратя на мейла

Коментар

• Първоначално изпратено от Antonov86 Разгледай мнение
                            Мен малко ме притеснява следният факт:
                            Печалбата до Q4 се формира 91% от продадени имоти и само 9% от наеми и други приходи. Това значи, че ако продажбите не запазят нивото си през 2012-та (което според мен не е изключено предвид икономическата обстановка), печалбата може сериозно да пострада. Какво мислите по въпроса?
                            A предвид политическата ситуация и ставащото в Египет, Тунис, Израел-Турция, Кипър, Гърция (последното май е лош пример, защото има опция там да се получи промоция в цените, обърнати в евро.- но там пък няма да е най-приятното място за наемане, ако държавата току що се е разорила.. Всъщност ще се промени ли икономическата ситуация драстично в сравнение с лятото на 2011??
                            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от Antonov86 Разгледай мнение
                              Мен малко ме притеснява следният факт:
                              Печалбата до Q4 се формира 91% от продадени имоти и само 9% от наеми и други приходи. Това значи, че ако продажбите не запазят нивото си през 2012-та (което според мен не е изключено предвид икономическата обстановка), печалбата може сериозно да пострада. Какво мислите по въпроса?
                              Ми може да пострада, що да не може. Но може и да не пострада. Въпроса е как се отнася пазарната капитализация спрямо цената на която е възможно да правят продажби. Ако пазарната им капитализация е с приличен дисконт спрямо пазарната цена активите / какъвто е случая според мен/ всичко е ок.

Коментар

• Мен малко ме притеснява следният факт:

Коментар

Working...
                                X