Първоначално изпратено от XY
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (FPP)
Collapse
X
-
Браво!
Вчера много ме зарадва отчета, а днес и движението по позицията!
Интересна ми е арогантността и самолюбието на фондмениджърите - от три месеца плещим тук че най-вероятно се очакват хубави новини и мазен дивидент - 100% в дните с по 200хил. оборот чоплят из форума ама нейсе!!! Днес и вчера се сетиха да купуват - тъпа работа!!!
п.с. Мерси на Бачо Евгений, който от УСА ме посъветва да купя тука - Бачо уж си доктор по политология пък много ги разбираш финансите, евала!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеТози дивидент е от типа на еднократните ефекти, като при Брефа тая година. Ами, като го изплатят... следващата година дали ще е същия този дивидент... или пък по-следващата.Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеТози дивидент е от типа на еднократните ефекти, като при Брефа тая година. Ами, като го изплатят... следващата година дали ще е същия този дивидент... или пък по-следващата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеПичове, дивидента тук е само една черешка върху цялата торта. 3,5 ст. вече ги изядохме два пъти като тръгнахме от 22 ст. По-важното според мен е че този работещ, прозрачен и умеренозадлъжнял АДСИЦ се търгува на 1/5 от нетната стойност на активите си. При това активи които са преоценяни през годините и следователно сравнително адекватно оценени към момента.
Това е което ме вкара и държи тук. Това е нереално, дефект на неликвиден, неразвит пазар в депресия, който обаче ще бъде коригиран в един момент. И може би този момент настъпваТова е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Пичове, дивидента тук е само една черешка върху цялата торта. 3,5 ст. вече ги изядохме два пъти като тръгнахме от 22 ст. По-важното според мен е че този работещ, прозрачен и умеренозадлъжнял АДСИЦ се търгува на 1/5 от нетната стойност на активите си. При това активи които са преоценяни през годините и следователно сравнително адекватно оценени към момента.
Това е което ме вкара и държи тук. Това е нереално, дефект на неликвиден, неразвит пазар в депресия, който обаче ще бъде коригиран в един момент. И може би този момент настъпва
Коментар
-
Първоначално изпратено от XY Разгледай мнениеНа мен ми замириса на ракетно гориво... (може и да е нещо свързано с боба, който ядох вчера)
хахахахахахаНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение"Феърплей пропъртис" АДСИЦ приключва 2011 г. с печалба в размер на 2.092 млн. лв., съобщиха от дружеството. 2.180 млн. лв. трябва да бъдат разпределени сред акционерите като дивидент.
Ръст на приходите
Приходите от дейността на компанията са 32.704 млн. лв. и нарастват с 21% спрямо размера им в края на 2010 г. От тях 90%, или 29.476 млн. лв., се формират от отчетените продажби на апартамента в комплексите "Санта Марина" в Созопол, "Св. Иван Рилски" в Банско и "Марина Хил" в Черноморец. Другите приходи на дружеството се формират от приходи от наем и експлоатация на инвестиционни имоти. За 2011 г. фондът е сключил нови договори за продажба на 136 апартамента с обща разгъната застроена площ 11 537 кв.м и стойност 30.4 млн. лв. с ДДС.
Още инвестиции
През тази година дружеството ще инвестира около 10 млн. лв. в разширение на комплекса "Санта Марина". Ще бъдат направени и други по-малки инвестиции, но те ще бъдат обявени след общото събрание на акционерите, което ще е след няколко месеца.
Към края на декември 2011 г. инвестиционният портфейл на "Феърплей пропъртис" АДСИЦ включва 10 проекта от различни пазарни сегменти. Общата разгъната застроена площ е 385 хил. кв.м, а извършените от дружеството инвестиции към края на годината са в размер на 194 млн. лв.
Разпределение на собствеността
"Основен акционер в дружеството със специална инвестиционна цел е "Феърплей интернешънъл" АД с 64.58% дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (10 пенсионни, 20 договорни фонда и инвестиционни дружества) и над 340 физически и юридически лица, дребни инвеститори.
"Феърплей пропъртис" АДСИЦ е най-голямото по активи дружество за секюритизация на недвижими имоти (без земеделска земя). То е и второто по този показател сред първите десет дружества със специална инвестиционна цел на БФБ, които инвестират в недвижими имоти, показва статистиката на КФН към края на 2010 г.
Коментар
Коментар