IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (FPP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Браво!
    Вчера много ме зарадва отчета, а днес и движението по позицията!
    Интересна ми е арогантността и самолюбието на фондмениджърите - от три месеца плещим тук че най-вероятно се очакват хубави новини и мазен дивидент - 100% в дните с по 200хил. оборот чоплят из форума ама нейсе!!! Днес и вчера се сетиха да купуват - тъпа работа!!!

п.с. Мерси на Бачо Евгений, който от УСА ме посъветва да купя тука - Бачо уж си доктор по политология пък много ги разбираш финансите, евала!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
      Този дивидент е от типа на еднократните ефекти, като при Брефа тая година. Ами, като го изплатят... следващата година дали ще е същия този дивидент... или пък по-следващата.
      Нека надъхват агитката, че шитовете им по-бавно катерят Не е препоръка

Коментар

• Стига надували цената бе, простаци, тъкмо мислех да си понапълня още малко... баси...
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• До 14 дни след сборището, на което е гласуван дивидентът, новобранец - имаш ного време

Коментар

• Аз искам да попитам до кога трябва да е закупил някой от акцииите за да може да участва в разпределението на дивидентите ? Някой знае ли точната дата ?

Коментар

• Сосно.
              Ако разпределят 90% (май така е по устав и закон) - това са 3.51 стинки на акция.

Е, ако надуйте цената до 0.328 кинта - ще ви шитна моите - та на дивидент да кефите.

Добре де - част от мойте...

Коментар

• Тук за две седмици направи скок от 22ст.- до...Да каже Мастера колко са тлъстите лихви

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                  Този дивидент е от типа на еднократните ефекти, като при Брефа тая година. Ами, като го изплатят... следващата година дали ще е същия този дивидент... или пък по-следващата.
                  Не е еднократен. Хората не продават големи проекти, а малки. Като в същото време продължават да строят там където продават, и могат да строят и да продават още години.

Коментар

• Този дивидент е от типа на еднократните ефекти, като при Брефа тая година. Ами, като го изплатят... следващата година дали ще е същия този дивидент... или пък по-следващата.
                    Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                      Пичове, дивидента тук е само една черешка върху цялата торта. 3,5 ст. вече ги изядохме два пъти като тръгнахме от 22 ст. По-важното според мен е че този работещ, прозрачен и умеренозадлъжнял АДСИЦ се търгува на 1/5 от нетната стойност на активите си. При това активи които са преоценяни през годините и следователно сравнително адекватно оценени към момента.
                      Това е което ме вкара и държи тук. Това е нереално, дефект на неликвиден, неразвит пазар в депресия, който обаче ще бъде коригиран в един момент. И може би този момент настъпва
                      Може и да е настъпил този момент, но не се знае, да не е настъпил другият ти момент, за продаване към 30 стинки
                      Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Пичове, дивидента тук е само една черешка върху цялата торта. 3,5 ст. вече ги изядохме два пъти като тръгнахме от 22 ст. По-важното според мен е че този работещ, прозрачен и умеренозадлъжнял АДСИЦ се търгува на 1/5 от нетната стойност на активите си. При това активи които са преоценяни през годините и следователно сравнително адекватно оценени към момента.
                        Това е което ме вкара и държи тук. Това е нереално, дефект на неликвиден, неразвит пазар в депресия, който обаче ще бъде коригиран в един момент. И може би този момент настъпва

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                          На мен ми замириса на ракетно гориво... (може и да е нещо свързано с боба, който ядох вчера )

хахахахахаха
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                            "Феърплей пропъртис" АДСИЦ приключва 2011 г. с печалба в размер на 2.092 млн. лв., съобщиха от дружеството. 2.180 млн. лв. трябва да бъдат разпределени сред акционерите като дивидент.

Ръст на приходите
                            Приходите от дейността на компанията са 32.704 млн. лв. и нарастват с 21% спрямо размера им в края на 2010 г. От тях 90%, или 29.476 млн. лв., се формират от отчетените продажби на апартамента в комплексите "Санта Марина" в Созопол, "Св. Иван Рилски" в Банско и "Марина Хил" в Черноморец. Другите приходи на дружеството се формират от приходи от наем и експлоатация на инвестиционни имоти. За 2011 г. фондът е сключил нови договори за продажба на 136 апартамента с обща разгъната застроена площ 11 537 кв.м и стойност 30.4 млн. лв. с ДДС.

Още инвестиции
                            През тази година дружеството ще инвестира около 10 млн. лв. в разширение на комплекса "Санта Марина". Ще бъдат направени и други по-малки инвестиции, но те ще бъдат обявени след общото събрание на акционерите, което ще е след няколко месеца.
                            Към края на декември 2011 г. инвестиционният портфейл на "Феърплей пропъртис" АДСИЦ включва 10 проекта от различни пазарни сегменти. Общата разгъната застроена площ е 385 хил. кв.м, а извършените от дружеството инвестиции към края на годината са в размер на 194 млн. лв.

Разпределение на собствеността
                            "Основен акционер в дружеството със специална инвестиционна цел е "Феърплей интернешънъл" АД с 64.58% дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (10 пенсионни, 20 договорни фонда и инвестиционни дружества) и над 340 физически и юридически лица, дребни инвеститори.
                            "Феърплей пропъртис" АДСИЦ е най-голямото по активи дружество за секюритизация на недвижими имоти (без земеделска земя). То е и второто по този показател сред първите десет дружества със специална инвестиционна цел на БФБ, които инвестират в недвижими имоти, показва статистиката на КФН към края на 2010 г.
                            По точно от това,което си написал от това здраве му кажи.Браво.Вчера и аз допълних още малко тук,пък да видим кво ще стане.И като се замисли човек кви дивиденти дава един АДИСЦ,а кви са му цените на акциите.....Но аз да ви кажа че не е препоръка за покупко продажба на качествени акции а и на квито и да било такива,но вие си знаете.

Коментар

• "Феърплей пропъртис" АДСИЦ приключва 2011 г. с печалба в размер на 2.092 млн. лв., съобщиха от дружеството. 2.180 млн. лв. трябва да бъдат разпределени сред акционерите като дивидент.

Ръст на приходите
                              Приходите от дейността на компанията са 32.704 млн. лв. и нарастват с 21% спрямо размера им в края на 2010 г. От тях 90%, или 29.476 млн. лв., се формират от отчетените продажби на апартамента в комплексите "Санта Марина" в Созопол, "Св. Иван Рилски" в Банско и "Марина Хил" в Черноморец. Другите приходи на дружеството се формират от приходи от наем и експлоатация на инвестиционни имоти. За 2011 г. фондът е сключил нови договори за продажба на 136 апартамента с обща разгъната застроена площ 11 537 кв.м и стойност 30.4 млн. лв. с ДДС.

Още инвестиции
                              През тази година дружеството ще инвестира около 10 млн. лв. в разширение на комплекса "Санта Марина". Ще бъдат направени и други по-малки инвестиции, но те ще бъдат обявени след общото събрание на акционерите, което ще е след няколко месеца.
                              Към края на декември 2011 г. инвестиционният портфейл на "Феърплей пропъртис" АДСИЦ включва 10 проекта от различни пазарни сегменти. Общата разгъната застроена площ е 385 хил. кв.м, а извършените от дружеството инвестиции към края на годината са в размер на 194 млн. лв.

Разпределение на собствеността
                              "Основен акционер в дружеството със специална инвестиционна цел е "Феърплей интернешънъл" АД с 64.58% дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (10 пенсионни, 20 договорни фонда и инвестиционни дружества) и над 340 физически и юридически лица, дребни инвеститори.
                              "Феърплей пропъртис" АДСИЦ е най-голямото по активи дружество за секюритизация на недвижими имоти (без земеделска земя). То е и второто по този показател сред първите десет дружества със специална инвестиционна цел на БФБ, които инвестират в недвижими имоти, показва статистиката на КФН към края на 2010 г.

Коментар

• Нямам тук, но хвърлям по някой поглед. Ако нямаше мажоритар, заради идеята бих влязъл, поне

Със сигурност, ако човек се интересува от ивестиции в имоти, да купиш акции тук на тези цени е по добре, отколкот да си търсиш и имот за покупка сам

Не е препоръка

Търся си да си отворя позиция, ама няма да е тази
                                There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

Working...
                                X