IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Никога не се избиват при текущите цени на ремонтите.
    Никой не е казал, че трябва за всичко да се плаща на майстор.

Има клипове, има групи за ремонти. Ще попиташ кое как се прави. Дори да не стане от първия път, от втория път ще стане.

В хипермаркета могат да ти изрежат мокет за стаите и балатум за кухнята и коридора. Не е скъпо, аз не слагам това и не го харесвам, но е бюджетно и може да се сложи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Напълно си прав. Луксът и скъпият ремонт се избиват в много дългосрочен план.

Дали ще сложиш скъпи гранитогреси или ламинат на промоция, мисля, че е все едно, когато имаш наематели. Също така, може да купиш нови уреди Краун, вместо от най-скъпите.

Отделно има хубави мебели втора ръка - маси, гардероби, бюфети, ракли и др. Че и без пари ги дават.
      Никога не се избиват при текущите цени на ремонтите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Вкарал съм моят залог в имоти, имам кредити за стотици хиляди в лева, и в момента ремонтирам къща с басейн в Дряновския балкан.
        Нямах намерение да я отдавам под наем, но след като сестра ми показа в какви коптори ходят приятелите на племенницата ми за по 700 лв на вечер и даже не могат да си намерят си промених намеренията. Всичко е заето и няма достатъчно предлагане. Има голямо търсене в Търновския и Габровския регион с цел покупка от чужденци, основно англичани, но и не само, а някои даже отсядат и остават за по цял сезон и повече докато си търсят имот.
        На оранжевия човек му трябва слаб долар, за да може изобщо САЩ да са конкурентноспособни, което означава да отслабне долара спрямо еврото, а това пък от своя страна даже ще увеличи номинално в долари цените на имотите в България.
        Трудно нещо може да бие долара с неговите 15% на година, това за около едно десетилетие изпарява покупателна способност оставена в кеш.
        За региона на Велико Търново, по селата и малките градчета, търсенето на къщи е слабо и се продават само прилични имоти, с баня и освежени или ремонтирани. Има продажби, но в ниския сегмент. От брокер го знам и от собствен опит. Разни стари кочини, в които не е живяно от 30 г и дори не са почистени нямат шанс да намерят купувач.

Коментар

Вкарал съм моят залог в имоти, имам кредити за стотици хиляди в лева, и в момента ремонтирам къща с басейн в Дряновския балкан.
          Нямах намерение да я отдавам под наем, но след като сестра ми показа в какви коптори ходят приятелите на племенницата ми за по 700 лв на вечер и даже не могат да си намерят си промених намеренията. Всичко е заето и няма достатъчно предлагане. Има голямо търсене в Търновския и Габровския регион с цел покупка от чужденци, основно англичани, но и не само, а някои даже отсядат и остават за по цял сезон и повече докато си търсят имот.
          На оранжевия човек му трябва слаб долар, за да може изобщо САЩ да са конкурентноспособни, което означава да отслабне долара спрямо еврото, а това пък от своя страна даже ще увеличи номинално в долари цените на имотите в България.
          Трудно нещо може да бие долара с неговите 15% на година, това за около едно десетилетие изпарява покупателна способност оставена в кеш.
          Казваш че си направил залог.Според закона за хазарта ,хазарт е игра в която се прави залог и може да се спечели или да се загуби залога.Значи ти играеш хазарт.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Еми какво да се прави - това са рисковете на професията - рентиерите като не искат да им трошат имотите - да ги си завият с найлони и да си ги държат заключени...

Тухладжиите трябва много да внимават да не попадат на наематели като мен, които обичат често да ядат печена риба.

Достатъчно е един път да си опека рибка във фурната и после тавани, стени, мебели, завивки и завеси миришат яко на печена скумрия в продължение на месеци, и никакви дезодоранти и освежители за въздух не помагат...
            Ако си заключат имотите вече не са рентиери.

Коментар

Един мой близък наследи двустаен апарт стара тухла на топ локейшън.На 200-300 м от паметника Левски.Направи му основен ремонт и обзавеждане.Не е лукс ама е прилично и новичко. Това преди 8 години.Ремонта му стъпи 60К лв и още 20К за обзавеждане.Общо 80К.Тегли заем на "изгодно" ГПР та с лихвите за 7 години станаха 92К. Пусна го под наем за 1200 лв.Миналата година вдихна наема на 1500лв..И хоп изненада. Тамън изби ремонта и се налага нов ремонт ,ама към днешна дата надниците на работниците тройни спрямо преди 8 години.Направи нов ремонт този път козметичен и подмяна на мебелите.Айде още 2 години има да го избива.И се получава преливане от пусто в празноИ само разправиите с ремонти и наематели му останаха.На десетата година ще изплюси.Аз още преди 8 години му казах да не изнвестира нищо и да го пуска под наем неремонтиран за 500-600 лв.Само да купи нови уреди за кухнята и да сложи 1 климатик и 1 телелвизор.Няма и 3000 лв.Понеже е на топ локейшън ще се даде лесно.Ако ме беше послушал сега щеше да е 50К напред.
              Еми какво да се прави - това са рисковете на професията - рентиерите като не искат да им трошат имотите - да ги си завият с найлони и да си ги държат заключени...

Тухладжиите трябва много да внимават да не попадат на наематели като мен, които обичат често да ядат печена риба.

Достатъчно е един път да си опека рибка във фурната и после тавани, стени, мебели, завивки и завеси миришат яко на печена скумрия в продължение на месеци, и никакви дезодоранти и освежители за въздух не помагат...
              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Един мой близък наследи двустаен апарт стара тухла на топ локейшън.На 200-300 м от паметника Левски.Направи му основен ремонт и обзавеждане.Не е лукс ама е прилично и новичко. Това преди 8 години.Ремонта му стъпи 60К лв и още 20К за обзавеждане.Общо 80К.Тегли заем на "изгодно" ГПР та с лихвите за 7 години станаха 92К. Пусна го под наем за 1200 лв.Миналата година вдихна наема на 1500лв..И хоп изненада. Тамън изби ремонта и се налага нов ремонт ,ама към днешна дата надниците на работниците тройни спрямо преди 8 години.Направи нов ремонт този път козметичен и подмяна на мебелите.Айде още 2 години има да го избива.И се получава преливане от пусто в празноИ само разправиите с ремонти и наематели му останаха.На десетата година ще изплюси.Аз още преди 8 години му казах да не изнвестира нищо и да го пуска под наем неремонтиран за 500-600 лв.Само да купи нови уреди за кухнята и да сложи 1 климатик и 1 телелвизор.Няма и 3000 лв.Понеже е на топ локейшън ще се даде лесно.Ако ме беше послушал сега щеше да е 50К напред.
                Напълно си прав. Луксът и скъпият ремонт се избиват в много дългосрочен план.

Дали ще сложиш скъпи гранитогреси или ламинат на промоция, мисля, че е все едно, когато имаш наематели. Също така, може да купиш нови уреди Краун, вместо от най-скъпите.

Отделно има хубави мебели втора ръка - маси, гардероби, бюфети, ракли и др. Че и без пари ги дават.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

на 10-тата ако си случил на читави наематели. Чисто ново лукс - идва направена кукличка 'студентка' с хубава кола, мама и тати уж и плащат дебел наем да е на луксозно и спокойно и след месец-два почват оплакванията от съседи.... то било от занята девойчето... после разправии, ремонт и тн..

а 'студентката' на нов адрес пак хубаво обзаведен и довършен до ключ от друг кантидат рентиер с топ-лукс апарт за инвестиция.
                  един познат си продаде жилище в уж хубав комплекс, защото по негови думи се превърнал в бардак ...само заради няколко такива жилища...
                  Един мой близък наследи двустаен апарт стара тухла на топ локейшън.На 200-300 м от паметника Левски.Направи му основен ремонт и обзавеждане.Не е лукс ама е прилично и новичко. Това преди 8 години.Ремонта му стъпи 60К лв и още 20К за обзавеждане.Общо 80К.Тегли заем на "изгодно" ГПР та с лихвите за 7 години станаха 92К. Пусна го под наем за 1200 лв.Миналата година вдихна наема на 1500лв..И хоп изненада. Тамън изби ремонта и се налага нов ремонт ,ама към днешна дата надниците на работниците тройни спрямо преди 8 години.Направи нов ремонт този път козметичен и подмяна на мебелите.Айде още 2 години има да го избива.И се получава преливане от пусто в празноИ само разправиите с ремонти и наематели му останаха.На десетата година ще изплюси.Аз още преди 8 години му казах да не изнвестира нищо и да го пуска под наем неремонтиран за 500-600 лв.Само да купи нови уреди за кухнята и да сложи 1 климатик и 1 телевизор.Няма и 3000 лв.Понеже е на топ локейшън ще се даде лесно.Ако ме беше послушал сега щеше да е 50К напред.
                  Last edited by nradev1111; Днес, 10:29.

Коментар

Лукасозния ремонт се избива за 15 години.Ама на дестата пак ремонт.
                    на 10-тата ако си случил на читави наематели. Чисто ново лукс - идва направена кукличка 'студентка' с хубава кола, мама и тати уж и плащат дебел наем да е на луксозно и спокойно и след месец-два почват оплакванията от съседи.... то било от занята девойчето... после разправии, ремонт и тн..

а 'студентката' на нов адрес пак хубаво обзаведен и довършен до ключ от друг кантидат рентиер с топ-лукс апарт за инвестиция.
                    един познат си продаде жилище в уж хубав комплекс, защото по негови думи се превърнал в бардак ...само заради няколко такива жилища...
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Не е точно така както си го мислиш. Един луксозен апартамент на добра локация при някакво "мяу" винаги ще си намери много по-бързо наемател дори и с по-нисък наем за известно време отколкото скапан апартамент на лоша локация. Хубавият никога ама никога няма да е по-малко предпочитан от лошия. Не е едно и също да наемеш в Докторска градина или в Х. Димитър примерно. При това никога не знаеш кой апартамент кога е купен и на каква цена. Локация, локация и пак локация с луксозен ремонт винаги е напред пред бачкаторските квартали с мебели Виденов / дори и луксозния да е с не толкова луксозни мебели /
                      Лукасозния ремонт се избива за 15 години.Ама на десетата пак ремонт.
                      Last edited by nradev1111; Днес, 08:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Берти пак повтаряш едни и същи глупости като брокеразите.
                        Севернокорейците НЯМАТ Биткойн! Имат Етер, който откраднаха от една борса.
                        Етера е един от многото шиткойни.
                        Lazarus групата с какво се занимава. Китайските и аналози и те..
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение

Моментна снимка на пазара в Бургас -

Критерии: однокомнатный или двух комнатный апартамент в Бургасе или Поморье в бюджете до 100 тысяч евро, в максимально живом состоянии.

https://www.youtube.com/watch?v=UiwD3BwFxPM
                          Това всъщност ми беше интересно да го изгледам. Благодаря!

Коментар

• Първоначално изпратено от AMG2023 Разгледай мнение
                            Хайде да се обзаложим че имотите в бг ще се обезценят първи и повече спрямо доларът.

Коментар

Ако оранжевият човек наистина си изпълни плана, който ще доведе до голяма обезценка на USD, кеша би било последното нещо, което някой би искал да държи, но дори и нищо да не излезе от всичките отправени заявки и продължим да наблюдаваме повече правителствено харчене, повече принтиране, по-голям дефицит и по-висок дълг, златото и биткойн ще си останат като жизненоважно притежание.
                              Хайде да се обзаложим че имотите в бг ще се обезценят първи и повече спрямо доларът.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Сащ имат шанса да са първата държава, която може да напечата от въздуха "пари" за да купи с тях Биткойн, след това може да каже "ние минаваме на Биткойн стандарт".
                                Ако това стане, всички други държави ще са вечно догонващи.
                                Преди няколко дни мина новината, че няколко щата ще приемат плащания на данъци в Биткойн.
                                Ако все още не сте обърнали поне 5-10% от кешовицата си в Биткон, много ще съжалявате.
                                Ако оранжевият човек наистина си изпълни плана, който ще доведе до голяма обезценка на USD, кеша би било последното нещо, което някой би искал да държи, но дори и нищо да не излезе от всичките отправени заявки и продължим да наблюдаваме повече правителствено харчене, повече принтиране, по-голям дефицит и по-висок дълг, златото и биткойн ще си останат като жизненоважно притежание.

Коментар

Working...
                                X