Първоначално изпратено от kinyalo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
Това е един нелош аргумент... Ако знаех какво ще се случи щях... знаете продължението. Според мен през 2026 НИ ще започнат да падат защото:
1. Парите ще са изпрани (на голям процент).
2. Лихвите по ипотеките ще се вдигнат (защото ще се вдигнат лихвите по депозитите с приемането ни в Еврото).
3. Ще ни удари Американското торнадо.
4. Други - допълвайте
Който смята наобратно - давайте сериозни аргументи, целият съм в слух...
Всигане на лихви = НЪЦКИ, ще им паднат 15млрд в баланса - кво ще ги правят тез пари?Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Най-сериозният аргумент, който мога да дам е, че почти всеки в България е на това мнение и всички около мен чакат да паднат цените на имотите, а ще стане точно обратното, защото това е търсене на криза на погрешното място от неразбиране на ситуацията. Заплатите ще започнат да догонват имотите след приемане в еврозоната, ще се увеличи стандарта и отново цените ще са нагоре. Това че някакви фабрики отивали някъде другаде, и какво? Да не би да ми казваш, че всичките бачкатори са с ипотеки? Те реват сега, че цените им са много високи, както всеки друг, който спреш на улицата и го питаш как вижда нещата. Какви кризи като оранжевия човек увеличи правителственото харчене с 23% спрямо миналата година по това време?
Да, много са и са шумни в отчаянието си, но през годините разбрахме че това нищо не променя
- 1 like
Коментар
� -
Това е един нелош аргумент... Ако знаех какво ще се случи щях... знаете продължението. Според мен през 2026 НИ ще започнат да падат защото:
2. Лихвите по ипотеките ще се вдигнат (защото ще се вдигнат лихвите по депозитите с приемането ни в Еврото).
4. Други - допълвайте
- 2 Харесвания
Коментар
� -
4. Други - допълвайте
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеТам пазарите бяха в режим на свободно падане и през 2020 година и това по абсолютно никакъв начин не засегна цените на недвижимите имоти у нас. Защо вярвате, че този път ще е различно?
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеТам пазарите бяха в режим на свободно падане и през 2020 година и това по абсолютно никакъв начин не засегна цените на недвижимите имоти у нас. Защо вярвате, че този път ще е различно?
4. Други - допълвайте
Който смята наобратно - давайте сериозни аргументи, целият съм в слух...Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
� -
Терзо гледаш какво се случва зад голямата вода. Там пазарите са в режим на свободно падане в момента.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Нъц. Всеки иска да купува. Само свиване на държавния бюджет може да предизвика спад. За тази година обаче е предвидено да се раздадат планини от пари. Без някакво световно събитие, вероятността за спад 2026 е много ниска.
Преди седмица някакви високи клечки се изказаха, че видите ли износът на БГ към САЩ е малък, следователно ние няма да бъдем тежко ударени. Само, че БГ е част от веригата на доставки на много западни производства. Хамериканците като спрат да внасят поршета, кормилните уредби дет ги произвеждат в Язаки и те ще секнат. Ще има затворени заводи. Хиляди безработни. Според мен не е шега работата...Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Според мен в следващите години цените на НИ ще растат, ако няма сериозна криза.
Настоящият хайп при НИ и цената на златото се дължи и на войната. При война има силна обезценка на парите и масово обедняване за обикновените хора, прочетете някой учебник по стопанска история. За София винаги ще има търсене и за покупка и за под наем.
Друг е въпросът, че НИ нищо не произвеждат и ще има наводняване на пазара за наеми в един момент. Лошото е, че нямаме хранителен суверенитет. Иначе е хубаво, че квалифицираните и образованите хора са с добри заплати, за разлика от преди години.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Може и така да стане. А може на банките да им се освободят едни 15 МИЛИАРДА от задължителни резерви и да ги насочат към кредитиране. Аз залагам на двуцифрен скок през 2026та
Last edited by Kris_; 21.04.2025, 23:19.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Може и така да стане. А може на банките да им се освободят едни 15 МИЛИАРДА от задължителни резерви и да ги насочат към кредитиране. Аз залагам на двуцифрен скок през 2026та
И аз мисля, че влизането в ЕЗ ще поохлади малко пазара точно по линия на вече изпратите левове, които сега спешно и почти в истерия се тъпчат в тули.
Всички останали стълбове обаче на българския имотен феномен ще са си налице и после - еврофондове, далавери и кражби, гастери, ниска култура за други инвестиции, "земеделски ниви за градски Вади" и прочее. Така че ще има точно поохлаждане, а не спад.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеАбе стига сте се яли, я сега кажете кат приемем еврото ще има ли спад при имотите? Според мен да - казвам го ясно и високо. Причината - повечето левове ще са изпрани и няма да има кой да купува. Какво смятате вие?
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеАбе стига сте се яли, я сега кажете кат приемем еврото ще има ли спад при имотите? Според мен да - казвам го ясно и високо. Причината - повечето левове ще са изпрани и няма да има кой да купува. Какво смятате вие?
- 1 like
Коментар
� -
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар