IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

Основно безимотни сиромаси, които бъркат желаното с реалността.

Да, много са и са шумни в отчаянието си, но през годините разбрахме че това нищо не променя
    Наемът на тоалетната в ЦАГ е изгоден и винаги е опция.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

Това е един нелош аргумент... Ако знаех какво ще се случи щях... знаете продължението. Според мен през 2026 НИ ще започнат да падат защото:
      1. Парите ще са изпрани (на голям процент).
      2. Лихвите по ипотеките ще се вдигнат (защото ще се вдигнат лихвите по депозитите с приемането ни в Еврото).
      3. Ще ни удари Американското торнадо.
      4. Други - допълвайте

Който смята наобратно - давайте сериозни аргументи, целият съм в слух...
      БАНКИТЕ НЕ СА ВЪРЗАНИ. ОББ/ПИРЕУС и коя да е в гърция няма нищо общо със съответната в България. Всяка оперира на местния пазар както намери за добре. Единствено задължение да отчита ПЕЧАЛБИ към кораба майка.
      Всигане на лихви = НЪЦКИ, ще им паднат 15млрд в баланса - кво ще ги правят тез пари?
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Най-сериозният аргумент, който мога да дам е, че почти всеки в България е на това мнение и всички около мен чакат да паднат цените на имотите, а ще стане точно обратното, защото това е търсене на криза на погрешното място от неразбиране на ситуацията. Заплатите ще започнат да догонват имотите след приемане в еврозоната, ще се увеличи стандарта и отново цените ще са нагоре. Това че някакви фабрики отивали някъде другаде, и какво? Да не би да ми казваш, че всичките бачкатори са с ипотеки? Те реват сега, че цените им са много високи, както всеки друг, който спреш на улицата и го питаш как вижда нещата. Какви кризи като оранжевия човек увеличи правителственото харчене с 23% спрямо миналата година по това време?
        Основно безимотни сиромаси, които бъркат желаното с реалността.

Да, много са и са шумни в отчаянието си, но през годините разбрахме че това нищо не променя

Коментар

Това е един нелош аргумент... Ако знаех какво ще се случи щях... знаете продължението. Според мен през 2026 НИ ще започнат да падат защото:
          2. Лихвите по ипотеките ще се вдигнат (защото ще се вдигнат лихвите по депозитите с приемането ни в Еврото).
          4. Други - допълвайте

Най-сериозният аргумент, който мога да дам е, че почти всеки в България е на това мнение и всички около мен чакат да паднат цените на имотите, а ще стане точно обратното, защото това е търсене на криза на погрешното място от неразбиране на ситуацията. Заплатите ще започнат да догонват имотите след приемане в еврозоната, ще се увеличи стандарта и отново цените ще са нагоре. Това че някакви фабрики отивали някъде другаде, и какво? Да не би да ми казваш, че всичките бачкатори са с ипотеки? Те реват сега, че цените им са много високи, както всеки друг, който спреш на улицата и го питаш как вижда нещата. Какви кризи като оранжевия човек увеличи правителственото харчене с 23% спрямо миналата година по това време?

Коментар

4. Други - допълвайте

2 - ахам, и какво ще ги правят тия пари банките? Ще отпускат бизнес кредити срещу честна дума? И в момента лихвите са си вързани към eurobor. За мен е невалиден аргумент. Защо мислиш, че ще се вдигнат лихвите по депозитите?

Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
            Там пазарите бяха в режим на свободно падане и през 2020 година и това по абсолютно никакъв начин не засегна цените на недвижимите имоти у нас. Защо вярвате, че този път ще е различно?
            В момента това "свободно падане" означава, че сме на плюс за последните 12 месеца.

Коментар

• Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
              Там пазарите бяха в режим на свободно падане и през 2020 година и това по абсолютно никакъв начин не засегна цените на недвижимите имоти у нас. Защо вярвате, че този път ще е различно?
              4. Други - допълвайте

Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

Терзо гледаш какво се случва зад голямата вода. Там пазарите са в режим на свободно падане в момента.

Коментар

• Важното е човек да има мечта.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Нъц. Всеки иска да купува. Само свиване на държавния бюджет може да предизвика спад. За тази година обаче е предвидено да се раздадат планини от пари. Без някакво световно събитие, вероятността за спад 2026 е много ниска.
                    Терзо гледаш какво се случва зад голямата вода. Там пазарите са в режим на свободно падане в момента. Ако се повтори 2008 дори и с 1/2 сила няма как да не дойде и да се усети тука. През предишната криза НИ за периода 2009-2012 сгънаха с 50%. Защо смятате, че сега ще е по-различно? Особено след като парите са изпрани и няма "нелогично" търсене.

Преди седмица някакви високи клечки се изказаха, че видите ли износът на БГ към САЩ е малък, следователно ние няма да бъдем тежко ударени. Само, че БГ е част от веригата на доставки на много западни производства. Хамериканците като спрат да внасят поршета, кормилните уредби дет ги произвеждат в Язаки и те ще секнат. Ще има затворени заводи. Хиляди безработни. Според мен не е шега работата...
                    Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Според мен в следващите години цените на НИ ще растат, ако няма сериозна криза.

Настоящият хайп при НИ и цената на златото се дължи и на войната. При война има силна обезценка на парите и масово обедняване за обикновените хора, прочетете някой учебник по стопанска история. За София винаги ще има търсене и за покупка и за под наем.

Друг е въпросът, че НИ нищо не произвеждат и ще има наводняване на пазара за наеми в един момент. Лошото е, че нямаме хранителен суверенитет. Иначе е хубаво, че квалифицираните и образованите хора са с добри заплати, за разлика от преди години.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Може и така да стане. А може на банките да им се освободят едни 15 МИЛИАРДА от задължителни резерви и да ги насочат към кредитиране. Аз залагам на двуцифрен скок през 2026та
                        Я, по-кротко! Няма да баламосваш така.

Last edited by Kris_; 21.04.2025, 23:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Може и така да стане. А може на банките да им се освободят едни 15 МИЛИАРДА от задължителни резерви и да ги насочат към кредитиране. Аз залагам на двуцифрен скок през 2026та
                          Че то и в момента има свръх кредитиране и даже БНБ дръпна юздите октомври месец. Тия 15 млрд не могат да повлияят, след като и сега има твърде много кеш, който не може да се раздаде.

И аз мисля, че влизането в ЕЗ ще поохлади малко пазара точно по линия на вече изпратите левове, които сега спешно и почти в истерия се тъпчат в тули.
                          Всички останали стълбове обаче на българския имотен феномен ще са си налице и после - еврофондове, далавери и кражби, гастери, ниска култура за други инвестиции, "земеделски ниви за градски Вади" и прочее. Така че ще има точно поохлаждане, а не спад.

Коментар

Абе стига сте се яли, я сега кажете кат приемем еврото ще има ли спад при имотите? Според мен да - казвам го ясно и високо. Причината - повечето левове ще са изпрани и няма да има кой да купува. Какво смятате вие?
                            Нъц. Всеки иска да купува. Само свиване на държавния бюджет може да предизвика спад. За тази година обаче е предвидено да се раздадат планини от пари. Без някакво световно събитие, вероятността за спад 2026 е много ниска.

Коментар

Абе стига сте се яли, я сега кажете кат приемем еврото ще има ли спад при имотите? Според мен да - казвам го ясно и високо. Причината - повечето левове ще са изпрани и няма да има кой да купува. Какво смятате вие?
                              В момента трябват много по-малко на брой МРЗ от всякога, за да се купи имот, което означава, че имотите в България са станали по-достъпни в последните 20-30 години, т.е. потенциал за растеж на цените още доста дълго след влизане в еврозоната.

Коментар

Коментар

X