Първоначално изпратено от bota156
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by Kris_; Вчера, 16:54.
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Рано или късно ще стигнем до дереджето на Гърция от 2010-те години. Фалит и принуда от МВФ бля бля да се увеличават данъци и разпродават национални активи (то на БГ сал Козлодуй и военни заводи ни останаха).
Да ви казвам ли колко ПЪТИ паднаха цените в малякия. Тез в сутерените бяха по 100€ квадрата, на етаж почваха по 200. А преди под 1000 нямаше никъде. наемите бяха по 600-800€, по разни тавани и сутерени - 300-400. После станаха по 200€ 3-ни апартаменти или си стояха празни. Сега пак са по 500-600€
Блек Рок трябва да те вземат за анализатор
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение.... Фалит и принуда от МВФ бля бля да се увеличават данъци и разпродават национални активи (то на БГ сал Козлодуй и военни заводи ни останаха).
.......Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Докато данъците са ниски, а не както в ЗЕ ще е актив само заради капиталовата от инфлацията, но увеличат ли ги и започнат ли да налагат регулации на брой имоти, тогава ще стане пасив, ако не се отдаде под наем.
Да ви казвам ли колко ПЪТИ паднаха цените в малякия. Тез в сутерените бяха по 100€ квадрата, на етаж почваха по 200. А преди под 1000 нямаше никъде. наемите бяха по 600-800€, по разни тавани и сутерени - 300-400. После станаха по 200€ 3-ни апартаменти или си стояха празни. Сега пак са по 500-600€Last edited by bota156; Вчера, 16:30.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
И точно тук ми идва въпросът : Празният имот актив ли е?
Проблемът не е толкова в хайпа да се купува, който се заформи при жилищните имоти в България, а по-скоро в бурното и неконтролируемо строителство, което е перфектната машина за пране на пари И доход на ддс на държавата, която е очевадно, че години наред си затваря очите за прането и презастрояването (главните архитекти по общини нямат проблем да се затрои всичко щом шефовете са казали, а и има и пликчета).
много много имоти ще останат дълготрайно празни, а значителна част от тях и недовършени (заключени на шпакловка-замазка )
тези имоти активи ли ще ги наречеш?
ПП в западна Европа : първо новото строителство е регулирано (тежко) по една или друга причина, второ прането на пари се следи много по-изкъсо(не че го няма) и трето празни имоти са в порядък по-малко, а в много градове изключение даже..
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение40 хиляди имигранти повече отколкото емигранти за 2024та. При най-високата раждаемост за ЕС. Демографията е фактор.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Потвърждавам, през 2017-та също толкова коректно каза на каръка, че тия нива не са ОК и да изчака няколко месеца. А същевременно ти самият се опита да намериш нещо сгодно. Все пак господ въздаде справедливост и не ти се отвори парашута, та се закопа с трънаци по балкана.
А ние, лаладжиите, го прецакахме като му казахме да купи, да не се бои от повишаване на лихви и други глупости. Сега каръка няма тежка ипотека, няма имот и не гони михаля, остана му един хол гуй.
Той също не иска да си купи кола, с която да вози мацките в прованса.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Потвърждавам, през 2017-та също толкова коректно каза на каръка, че тия нива не са ОК и да изчака няколко месеца. А същевременно ти самият се опита да намериш нещо сгодно. Все пак господ въздаде справедливост и не ти се отвори парашута, та се закопа с трънаци по балкана.
А ние, лаладжиите, го прецакахме като му казахме да купи, да не се бои от повишаване на лихви и други глупости. Сега каръка няма тежка ипотека, няма имот и не гони михаля, остана му един хол гуй.Last edited by pa4anga; Вчера, 12:01.
Коментар
-
Поне имам коректността да кажа, че тия нива според мен(!) не са ок, защото голямата част от лаладжиите хем казвате имота е по-добре от нищо хем не купувате(!!!), а сте пределно наясно, че в момента доста народ се нашива с тежи ипотеки да гони михаля...
А ние, лаладжиите, го прецакахме като му казахме да купи, да не се бои от повишаване на лихви и други глупости. Сега каръка няма тежка ипотека, няма имот и не гони михаля, остана му един хол гуй.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеДа ви кажа, не ми се вярва, че ще фалираме. Знам за правителствените харчове, за схемите за крадене и голямото потребление на хората в София, за манията по апартаментите и колите.
В по-малките населени места хората са бедни. По-скоро ще има проблем с липсата на работна ръка и кой да плаща пенсиите.
Тази нощ не съм спал, защото имахме спешен случай и се надявам всичко да е наред скоро.
Коментар
-
грую,
ти бизнес имаш ли - мисля, че си на заплатка... да си чул да съм рекламирал депозити... последно имах в КТБ на хубавите лихви и след това пари не държа....поне не много.
въпросът ми беше към всички, които тичат и купуват жилищно без да си дават сметка, че не е дефицитна стока (е дефицитна е като има много наивници, но до време) , а за разлика от уредения запад тука се строи по градники, полянкки, паркинзи и въобще където е възможно... без да имаме адекватен приток на читави хора отвън и без да се размножават белите качествено....
топ център и топ квартали - ОК, но какви са цените и колко се строи там и колко по-останалите вади, ливади, зони и тн..
Поне имам коректността да кажа, че тия нива според мен(!) не са ок, защото голямата част от лаладжиите хем казвате имота е по-добре от нищо хем не купувате(!!!), а сте пределно наясно, че в момента доста народ се нашива с тежи ипотеки да гони михаля...
Коментар
-
Да ви кажа, не ми се вярва, че ще фалираме. Знам за правителствените харчове, за схемите за крадене и голямото потребление на хората в София, за манията по апартаментите и колите.
В по-малките населени места хората са бедни. По-скоро ще има проблем с липсата на работна ръка и кой да плаща пенсиите.
Тази нощ не съм спал, защото имахме спешен случай и се надявам всичко да е наред скоро.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Берти, ти сигурен ли си, че арменец - крайно недалновиден, небизнес ориентиран и с невъзможност да търсиш кяра, макар да виждаш голямата картинка - т.е. хич неарменско мислене (нали, сега да не се обидиш, считам, че арменците са хора на бизнеса и една от малкото общности, които истински уважавам, най-малкото заради сходната ни историческа съдба и заради факта, че не познавам арменец, който да не е на 100% интегриран в България, а някои са по-големи българи от 99% от нас самите)
Значи виждаш голямата картинка - да, така е, вървим с много мощни крачки към фалит тип малякия, но не правиш нищо, за да се включиш в далаверата? Ми знаеш, че всичко е тайминг, a до голямото мяу, което е неизбежно с нашата политика, има още време (разбира се, ако не стане нещо глобално, което няма как да знам), затова си купувай квото ти душа сака - злато ли ще е, имоти ли, консерви - все тая и влагай в нещо кеша, че иначе шумата гори бързо. И да, като дойде голямото мяу, имотяту ще иде на майната си, а ние не сме Малякия и тук няма да се наредят на опашка инвеститори, за да си купят 50-60 годишно копторче в панеляка на Шекерена фабрика за 2000 евро на квадрат с бонус пропаднал пияница отгоре, недоклатена кучкарка отдолу, наркоман отляво, вмирирсан пенсионер отдясно и хлебарки отвсякъде. ма всеки сам си преценЯ де
ти бизнес имаш ли - мисля, че си на заплатка... да си чул да съм рекламирал депозити... последно имах в КТБ на хубавите лихви и след това пари не държа....поне не много.
въпросът ми беше към всички, които тичат и купуват жилищно без да си дават сметка, че не е дефицитна стока (е дефицитна е като има много наивници, но до време) , а за разлика от уредения запад тука се строи по градники, полянкки, паркинзи и въобще където е възможно... без да имаме адекватен приток на читави хора отвън и без да се размножават белите качествено....
топ център и топ квартали - ОК, но какви са цените и колко се строи там и колко по-останалите вади, ливади, зони и тн..
Поне имам коректността да кажа, че тия нива според мен(!) не са ок, защото голямата част от лаладжиите хем казвате имота е по-добре от нищо хем не купувате(!!!), а сте пределно наясно, че в момента доста народ се нашива с тежи ипотеки да гони михаля...Last edited by bertram; Вчера, 10:19.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
И точно тук ми идва въпросът : Празният имот актив ли е?
Проблемът не е толкова в хайпа да се купува, който се заформи при жилищните имоти в България, а по-скоро в бурното и неконтролируемо строителство, което е перфектната машина за пране на пари И доход на ддс на държавата, която е очевадно, че години наред си затваря очите за прането и презастрояването (главните архитекти по общини нямат проблем да се затрои всичко щом шефовете са казали, а и има и пликчета).
много много имоти ще останат дълготрайно празни, а значителна част от тях и недовършени (заключени на шпакловка-замазка )
тези имоти активи ли ще ги наречеш?
ПП в западна Европа : първо новото строителство е регулирано (тежко) по една или друга причина, второ прането на пари се следи много по-изкъсо(не че го няма) и трето празни имоти са в порядък по-малко, а в много градове изключение даже..
Значи виждаш голямата картинка - да, така е, вървим с много мощни крачки към фалит тип малякия, но не правиш нищо, за да се включиш в далаверата? Ми знаеш, че всичко е тайминг, a до голямото мяу, което е неизбежно с нашата политика, има още време (разбира се, ако не стане нещо глобално, което няма как да знам), затова си купувай квото ти душа сака - злато ли ще е, имоти ли, консерви - все тая и влагай в нещо кеша, че иначе шумата гори бързо. И да, като дойде голямото мяу, имотяту ще иде на майната си, а ние не сме Малякия и тук няма да се наредят на опашка инвеститори, за да си купят 50-60 годишно копторче в панеляка на Шекерена фабрика за 2000 евро на квадрат с бонус пропаднал пияница отгоре, недоклатена кучкарка отдолу, наркоман отляво, вмирирсан пенсионер отдясно и хлебарки отвсякъде. ма всеки сам си преценЯ деNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
Коментар