IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• аз не съм особено впечатлен от отчета.

говориха за 3 милиона приходи ку4 , а са 2.8.

отделно , мисля, е има грешка на страница 18, разходите не са 3.8 милиона

Коментар

• На практика решават да разпределят част от неразпределената печалба, като един вид компенсация за миналата “нулева”, откъм дивидент, година. Всичко е точно.

Пореден пример за коректно отношение към акционерите.
      Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

Мен малко ме притеснява подчертаното... защото през последната година стойността на задължителния по ЗДСИЦДС дивидент (след преобразуването според закона) беше отрицателна величина. Много вероятно е и тази година да е така.... Сделката за софийския Бриколаж остава за тази година. Авансът получен от Доверие е ясно, че няма да даде отражение на печалбата тъй като не е приход. Така, че ще ми е интересно на уебинара какво ще кажат по въпроса.
        чакай, че всъщност това е най-важното - вече сме на лелеяния от много време брейк ивън и официално, т.е. оттук натаък всичко, което идва, ще е директно дивидент (почти)! Затова и се получават тези дребни суми за дивидент дори и от този отчет. А чакаме нови договори, плюс, както е посочено и в отчета, ефект от вече сключените, но не влезли още в реално владение наематели, което ще се види в Кю2. И като добавим, че малкият кредит е почти заминал, а големият може да бъде махнат във всеки момент с парите от Бриколаж и ти става едно весело. Май ще трябва да организирам нова екскурзия за децата
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение

Напълно подкрепям.
          Ако я нямаше тази ликвидация 2029, щях да вложа сериозни средства - 6 цифрена е евро ;-)
          Подкрепям!!!!

Коментар

Мен малко ме притеснява подчертаното... защото през последната година стойността на задължителния по ЗДСИЦДС дивидент (след преобразуването според закона) беше отрицателна величина. Много вероятно е и тази година да е така.... Сделката за софийския Бриколаж остава за тази година. Авансът получен от Доверие е ясно, че няма да даде отражение на печалбата тъй като не е приход. Така, че ще ми е интересно на уебинара какво ще кажат по въпроса.
            Не се притеснявай, просто го донатъмъняват за 10 стинки - 260К са предвидени за дивидент от годината по закон, останалото е допълнително и съвсем в реда на очакванията, Поздравления от мен
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Старите акционери в дружеството са видели много неща тук и не само хубави от мениджмънта, много примери за 20 г. могат да се дадат. Някои с нетърпение очакват 2029-а и се надяват на липса на изненади за този не кратък оставащ период.
              Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

Не разбирам какво те притеснява? Имат близо 1 ст. задължение за дивидент /преди одита/ за 2024 г. и предлагат още 10-тина от неразпределена печалба от минали години. Кеш има, неразпределена печалба от минали години - също.

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение

Напълно подкрепям.
                  Ако я нямаше тази ликвидация 2029, щях да вложа сериозни средства - 6 цифрена е евро ;-)
                  недей, щеше да се наложи да ти продам моите за тази "сериозна сума" - именно това, че ще се ликвидира 2029 е основната причина да съм тук от 2021 насам - нещата са казани точно и ясно, следва и да се изпълняват. И поне досега се изпълняват с лекичко забавяне в 2023, но реално почти напълно по план и вярвам, че тази година ще ударим 5-цата!

Коментар

Според отчета има 0,007 лв за дивидент, и след решението на УС го "нагласяват" да стане 0,10 Ст ;-)

Коментар

• Съветът на директорите на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ взе решение да предложи на редовното годишно Общо събрание на акционерите на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ да се разпредели като дивидент към акционерите, в допълнение на задължителния по ЗДСИЦДС дивидент, част от неразпределената печалба на Дружеството от минали години в размер на 3.5 млн. лв.
                      Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
                        Не знам какво ще кажете, но според мен въобще не трябва да се отива към ликвидация на дружеството през 2029г. Успеят ли да си запълнят добре офисите и същевременно се освободят от недоходоносните активи заедно с изплащането и на кредитите компанията става отлична за дългосрочно държане с много добър дивидент.
                        Напълно подкрепям.

Коментар

• Не знам какво ще кажете, но според мен въобще не трябва да се отива към ликвидация на дружеството през 2029г. Успеят ли да си запълнят добре офисите и същевременно се освободят от недоходоносните активи заедно с изплащането и на кредитите компанията става отлична за дългосрочно държане с много добър дивидент.

Коментар

• Усетил се Груеца;- "С оглед стабилното оперативно представяне на Дружеството, видимостта за неговото развитие и високата ликвидност към края на 2024 г., Съветът на директорите на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ взе решение да предложи на редовното годишно Общо събрание на акционерите на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ да се разпредели като дивидент към акционерите, в допълнение на задължителния по ЗДСИЦДС дивидент, част от неразпределената печалба на Дружеството от минали години в размер на 3.5 млн. лв.

Коментар

• Приличен отчет, даже има и заделена една стинкя дивидент - чакаме още, но поне всичко е описано коректно и тази година като нищо ще ударим петицата

П.С. Я, решили са да е 10 стинки. Браво, някъде толкова очаквах и аз. Отлично решение!
                              Last edited by Грую Груев; Вчера, 18:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение

Може да си бил акционер, но най-вероятно вече не си. Затова фаворити са ти съвсем други акции. Груйчо не казва нищо, което да не е вярно, за разлика от теб, който не казваш нищо, освен да се заяждаш. P.S. В никакъв случай не съм "адвокат" на Груйчо.
                                Аз нямам проблем с това, че ти се кефиш, че някой ти събира и поднася информацията тенденциозно. Даже искам на човека да му вдигнат хонорара. И аз печеля от това.

Коментар

Working...
                                X