Моето мнение е, че много по добър вариант би било да се инвестира в готова офис сграда, работеща с наематели, отколкото да се носи много по големия риск тепърва да се строи.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
Кой ми гарантира, че няма да се случи точно така - Ти??!!
Аз един въпрос зададох по-долу и не се намери никой да ми отговори - когато започнат да строят -това в перо "разходи" ли ще е или в "инвестиции". Защото ако на този въпрос няма кой да отговори, всички си говорим само глупости ..Гаранции няма никъде. Единствената гаранция би следвало да е здравия разум на собствениците /акционерите/ за да не се правят глупости. Много се колебая и аз. От една страна на базата на миналите им действия им имам някакво доверие а от друга страна това което се опитват да направят за мен е пълна идиотия. Би било пълна идиотия обаче, ако нямат наемател ако пък имат може и да се окаже хубав ход. Да повторя пак че гаранции няма и да помоля пак ако знаеш къде дават гаранции да споделиш.
Относно въпроса ти. Всеки с елементарни познания по счетоводство е наясно с тези въпроси. Преди да се захванеш с инвестиции би следвало и ти да си наясно. Ако не познаваш счетоводството как гледаш отчетите?Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеMнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Аз един въпрос зададох по-долу и не се намери никой да ми отговори - когато започнат да строят -това в перо "разходи" ли ще е или в "инвестиции". Защото ако на този въпрос няма кой да отговори, всички си говорим само глупости ..
Разход е когато ремонтираш и поддържаш съществуващ обект, без да чакаш по-висок доход.
Справка - строежа на зелените камбани е инвестиция, както и разширяването на един от Мосютата.
Разход е ремонта на един от магазините след градушка(покрит от застраховка).
Вероятно ги има тези неща в Счетоводна политика към доклада.
Колкото до нови акции...цената им се одобрява от КФН
- 1 like
Коментар
-
Аз един въпрос зададох по-долу и не се намери никой да ми отговори - когато започнат да строят -това в перо "разходи" ли ще е или в "инвестиции". Защото ако на този въпрос няма кой да отговори, всички си говорим само глупости ..
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеГолеми глупости си вметнал "-дългът било по-добре "
Пишете ,сякаш тия пари ще се изхарчат ей така и нищо няма да има насреща .Според мен пазарът показва на какви нива ще са увеличенията
Аз един въпрос зададох по-долу и не се намери никой да ми отговори - когато започнат да строят -това в перо "разходи" ли ще е или в "инвестиции". Защото ако на този въпрос няма кой да отговори, всички си говорим само глупости ..Last edited by onakilev; 19.02.2018, 12:05.Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Игра на думи ли си играем?
И дълг да е, и увеличение на капитал да е, ефектът ще е същия, аз лично намирам увеличението за още по-неизгодно за акционерите - при дълг мениджмътът носи отговорност и пред трети лица, а от. към акционерите на БФБ ни е позната (лично мнение).
Пазарът, мисля, гласува..
Пишете ,сякаш тия пари ще се изхарчат ей така и нищо няма да има насреща .Според мен пазарът показва на какви нива ще са увеличениятаLast edited by toto 2; 19.02.2018, 11:07.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеКой е казал ,че ще е дълг ...По скоро искат да се финансират от пазара ...Има разлика
И дълг да е, и увеличение на капитал да е, ефектът ще е същия, аз лично намирам увеличението за още по-неизгодно за акционерите - при дълг мениджмътът носи отговорност и пред трети лица, а от. към акционерите на БФБ ни е позната (лично мнение).
Пазарът, мисля, гласува..Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Това е умна идея, да се диверсифицира риска, ново дружество, който иска ще вземе облигации и ще финансира новия им проект. Така няма да се промени профила на компанията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнениеСъгласен съм, че пазарът "гласува" в аванс.
Ако искат да са коректни могат да си учредят ФНИБ-2, по подобие на И Ар Джи - 1, 2, 3.Така е по-чисто.
Явно имат уговорка с ключов наемател, но рискът е непропорционален на евентуални ползи от новия проект, а и уравнението става с доста неизвестни.Last edited by k.o.; 18.02.2018, 22:16.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 1 like
Коментар
-
Съгласен съм, че пазарът "гласува" в аванс.
Ако искат да са коректни могат да си учредят ФНИБ-2, по подобие на И Ар Джи - 1, 2, 3.Така е по-чисто.
Явно имат уговорка с ключов наемател, но рискът е непропорционален на евентуални ползи от новия проект, а и уравнението става с доста неизвестни.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Сривът в цената показа мнението на инвеститорите за абсурдната мегаломанска идея за строеж в „София Тех Парк“. Освен да се набутат едни пари, от които ще скочат таксита на МНИ, ще намалее дивидента, само риск се вижда. Най - добре да се откажат и да продадат правото на строеж на някой друг ентусиазиран инвеститор.
Към момента има достатъчно добри проекти, които носят чудесна доходност. Да се съсредоточат върху реализацията на старите спящи, които са в тежест на акционерите - Лозенец, остатъците от Младост, Велико Търново, Видин и Боровец(не знам как в този бум на имотите не прододоха дори един апартамент). Никой не иска нов огромен и рисков проект, който ще изяде цялата печалба и ще увеличи главоломно дълга, като ниската задлъжнялост бе една от най - страктивните страни на ФНИБ.Last edited by k.o.; 18.02.2018, 18:20.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Доколкото ми е известно, известна част от тех-парка е за старт-ъпи които плащат "символични" наеми. Явно от там идва проблема със "незначителните приходи". Отделно мениджмънта на тех-парка не е на висота, от инфото което изнесе Ивайло Пенчев преди време...
„Кидамом“ ЕООД - развива VOD услуги, които са насочени към семейства и деца. Една от тези услуги е видео облак за споделяне на семейни моменти в цял свят. С екип от „Ксениум“ ООД разработва видео решение, базирано на семантичен анализ (Artificial Intelligence), насочено към бизнес клиенти от цял свят. Партньори по проекта са „Онтотекст“ АД – световен лидер в семантичните технологии.
„Майндскейп“ ООД- специализирана в създаване и внедряване на иновации в областта на сигурността и транспорта, създаване на специализиран софтуер за контрол на достъп в публични пространства, стадиони, зали, площади, бизнес центрове и жилищни комплекси, както и внедряване на иновативни подходи в сферата на електромобилността.
ЕуроПАТЦ ООД- е създала иновативно устройство за защита на децата с аутизъм. CAPPO е технологична новост в световен план и е на база на иновативна софтуерна програма. Представлява електронно устройство с множество сензори, което се поставя в специално разработена дрешка на гърба на детето и следи къде е детето, позицията на тялото му, движението, вибрациите, температурата или дали тялото има досег с вода, и изпраща информацията на мобилни устройства, компютър или таблет на родителите.
„Плейграунд Енерджи“ ЕООД - произвежда части за детски люлки, които при движенията на децата превръщат кинетичната енергия в светлинни и звукови сигнали. Друг техен проект е свързан с образователни табла, при които топлината на човешката ръка се превръща в енергия и светлинен сигнал.
3 ЕН 3 ООД - произвежда иновативни бои за стени, на които може да се пише, рисува и т.н. Те са подходящи както за класни стаи, така и за публични пространства и детски кътове.
„ФутболСкаут“ АД - работи по Networking платформа в областта на футбола ("футболен Linkedin"). Всеки потребител може чрез акаунта си да създава и търси футболни събития от целия свят. Платформата е въвела различни видове акаунт за играчи, треньори и фенове.
„Интеликс инженеринг“ ООД - занимава се с разработване на CASE решение за създаване на HMI middleware, под формата на софтуерен toolchain и framework, насочено към автоматизация на развоя на аутомотив-специфични потребителски интерфейси.
А4Е ООД е платформа, трансформираща възможностите на изкуствения интелект в услуга, достъпна за широк спектър от бизнес потребители като предлага както собствени аналитични алоритми, така и такива на трети страни. Предназначени за широк кръг бизнес потребители - от кафенета и ресторанти до големи дистрибутори, вертикално ориентираните аналитични приложения на А4Е са стратегически инструменти в прогнозирането на продажбите, оптимизирането на бизнес процесите и изграждането на модели за повишаване на ефективността.
„Уелдринкс“ ООД- създадена в края на 2014 г. с основен предмет на дейност разработването и предлагането на пазара на нови функционални води.
СО2 КАРДС ЕООД- занимава се с разработването на методи за компенсация на CO2 емисии, изхвърлени в атмосферата в следствие на човешка дейност. Разработила е технологично онлайн-базирано решение за транспортни услуги и работи по неутрализиране на въглеродния отпечатък на компаниите.
„Профай“ ООД- работи по разработване на маркетинг платформа, базирана на научни изследвания в областите изкуствен интелект, извличане на информация и обработка на естествени езици.
„Джей Боксърс“ ООД - ИТ стартъп, създаден в края на 2013 г. Развива два продукта в сферата на изкуствения интелект и в областта на вградените устройства. Има собствена платформа за управление на дейностите и данните за предприятия и организации. Един от основните проекти е Fleet Profiler, който е на фаза прототип. Това е система за мониторинг и анализ на автомобилни превозни средства, определяне на стил на шофиране и профил на шофьора, управление и проследяване на автомобилния парк.
„МамутДиБи“ - занимава се с разработване на база данни за анализ на големи масиви от данни за нуждите на малки и средни предприятия. Разработката за тяхно приложение с паралелна база данни, която позволява обработка и повишаване на производителността върху стандартен хардуер, вече е подадена в патентното ведомство.
„Сайънт“ - стартираща компания,основана през февруари 2016 г., която вече е нараснала до 20 души. Един от техните продукти е COWEB - библиотека от олекотени компоненти на потребителския интерфейс, вградени в HTML /CSS / JavaScript. Библиотеката може да бъде включена във всеки уеб-базиран потребителски интерфейс на системата.
Хелеклауд - HeleCloud е стартъп в сферата на облачните услуги и партньор на световния лидер Amazon Web Services. Мисията на HeleCloud е да постави основите за масово приемане на облачните услуги като основна платформа за Информационни и Комуникационни Технологии в средна и мащабна по размер корпоративна среда. За да осъществи тази си мисия, HeleCloud изследва и анализира предизвикателствата пред големи корпоративни организации, като ще се фокусира върху информационната сигурност, информационната и регулаторна съвместимост, управлението на ИТ услугите, както и ефективното и целесъобразно планиране и внедряване на облачни решения.
Авто Парк България ЕАД - е създадена през 2014 г. Работата на компанията е насочена към развитието на автомобилната индустрия в България, чрез създаване на нови технологии и утвърждаване на България като водеща R&D дестинация в автомобилния свят, създаване на нови индустриални зони, отговарящи на нуждите на автомобилната индустрия и чрез привличане на водещи ОЕМ или Tier 1 автомобилни производители в България. Компанията работи и по създаването и развитието на нови технологии в автомобилната индустрия и вече има договор за съвместна дейност с един водещите производители на електронно оборудване в автомобилния свят Visteon.
Esco Services - компанията развива проекти в областта на енергийната ефективност, като е създала производство на концентрирани термосоларни колектори за слънчева енергия и на латентни акумулатори за съхранение на топлината чрез иновативна технология.
Топ Иновейшън ЕООД - стартъпът работи по развитието на протопити на собствени иновативни проекти, свързани с чиста енергия, както и с популяризирането на науката и образованието, които могат да имат широко приложение.
Super foods ООД - стартъп, специализиран в производството на сурови био храни. Екипът на компанията разработва своя технология за производство на специализирани храни с всички качества, необходими за здравословно хранене. Тя е първата компания в Европа, която работи и налага иновативната система за оценка на здравословно хранене “Health Star Rating system". През 2016 техни продукти са обявени за най-добър нов специален диетичен продукт на едно от големите европейски изложения за биопродукти в Лондон.
Фючър Стандартс ЕООД - стартираща компания, която разработва и участва в различни проекти в областта на ИКТ, CAD системите, ранното предизвестяване и мониторинг на природни бедствия, компютърно проектиране на сложни бизнес и публични системи в областта на финансите и образованието, киберсигурността и др.
Клийнтех България - дейността е насочена към научноизследователска, развойна и консултантска дейност в областта на чистите технологии и опазване на околната среда, устойчивото развитие и корпоративната социална отговорност, енергиен мениджмънт, енергийна и ресурсна ефективност, климатичните рискове, както и с развитие и управление на проекти, консултантски и посреднически услуги за развитие на иновативни технологии и подпомагане при стартиране на икономическа дейност. Фирмата работи съвместно с иноватори и научни работници.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
Коментар