Първоначално изпратено от oslo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от nobody Разгледай мнение
С оглед на това, че само там в района са още две подобни сгради, на Маркан и до ЕТЦ новата, не знам дали сделката за Телъс е най-важното.
Когато има големи сгради има смисъл да има магазин Била или Лидъл (те влизат само в сгради с над 60 000 кв. м. площ, ако се не лъжа. Около 6 000 души трябва да е човекопотока в радиус от 500 м. Като са 3 сгради, ще има потенциал за 3-6-9 заведения = конкуренция = качество, възможност за общ шатъл бус до Орлов мост, ще има фитнеси, митнеси и т.н.
Това което казваш, е дай да построим в Люлин, че там няма такава офис сграда. Еми няма да има, или по-скоро трудно. Главният архитект иска да прави офис зона на околовръстното и Царица Йоана, но аз не вярвам да стане. Не вярвам някой програмист да иска да пътува до Люлин, защото ще трябва, защото там едва ли иска да живее.
Не е препоръка за покупко-продажба.Last edited by oslo; 04.01.2019, 09:27.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivopashov Разгледай мнениеTelus tower се продаде за 79 млн евро. Доста съпоставима като големина на бъдещата сграда, но в центъра (не знам колко premium има това) и 100% отдадена.
Мисля, че е добър benchmark за сравнение за предстоящия проект.Vanitas vanitatum...
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivopashov Разгледай мнениеTelus tower се продаде за 79 млн евро. Доста съпоставима като големина на бъдещата сграда, но в центъра (не знам колко premium има това) и 100% отдадена.
Мисля, че е добър benchmark за сравнение за предстоящия проект.
Коментар
-
Влезе в сила разрешението за строеж: https://imgur.com/a/1pAhIOU
За ММВ Инженеринг някой има ли мнение или информация как са като надзор?Last edited by hamorphis; 03.01.2019, 13:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеТук някакви очаквания за размера на дивидента?
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Тони мисля, че добре ме разбра какво имам предвид. Кредит се тегли когато има нужда от такъв, а не защото лихвите са ниски. А каква ще бъде конюнктурата на пазара и кога би бил най добрия момент с ниски лихви по кредитите, това може да не съвпадне с нуждите на дадена компания. Иначе по твоята логика ако лихвите наистина вече са тръгнали нагоре, да го бяха изтеглили по рано този кредит, че да е с по ниски лихви. При нулеви или съвсем минимални лихви е най добре нали, но това трябва да съвпада и с тайминга на инвестицията.
Last edited by tony1975; 08.12.2018, 18:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Колега Здравко, ако не се лъжа щяха да опитат да договарят фиксиран период, а и статията казва че лихвите за бизнеса вече растат, а аз не съм чул ЕЦБ да покачва лихвения процент. Едно е да се договориш на 3,25% върху дадена база която може да бъде повишавана, друго е 5% върху тази база. Така мисля или греша?, но това трябва да съвпада и с тайминга на инвестицията.
- 1 like
Коментар
-
Мисля, че лихвата може да се фиксира с лихвен суап, което рабира се си има цена. Направи ми впечатление в отчета, че разходите за следващия период се очаква да останат същите, което ме накара да се замисля дали разходите по увеличението не са капитализирани, ако някои има идея може да сподели.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Какво значи навреме ? Когато и да го вземат едва ли ще е с фиксирана лихва за целия период ! Така че, дори да вземат кредита на ниска лихва, тя неизбежно ще се покачи при последващо повишение на лихвите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеДано получат добри условия за кредита навреме...
- 1 like
Коментар
Коментар