IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Имаше май и възможност за включване на точка на момента, но тя беше бая процент. Пак казвам, това не са неща зад които стоя на 100%. Просто, все пак трябва да се проверят.

Коментар

• Първоначално изпратено от ewgeny Разгледай мнение

Мисля, че няма как да стане. Мисля, че трябваха поне 5% предварително да се иска, там в някъв срок, включване на точка в дневния ред. На място, не. Може и да бъркам, поправете ме, ако греша.
      Миналата година на ОС на ЧЕЗ пенсиите предложиха да се разпредели 60 % от печалбата като дивидент, в противовес на предложеното от мажоритаря решение да не се разпределя нищо. Това предложение беше гласувано,но не мина. Не съм чул да е било предварително заявявано в дневния ред. А тук вероятността по-голяма част от представения на ОС капитал да е за максимален дивидент ми се струва голяма.

Коментар

• Че то това за дивидентът от 7,5 стинки си беше ясно още преди 2 месеца, като излязоха данните Кю4 и вътре имаше загуба за тримесечието от преоценки (или минимална печалба по спомени). И бях убеден, че е замазване на очите на цацата това със заделените провизии за дивидент, което още повече ми светна ламБата да изчакам и парите, дето ги бях предвидил за нещо тук, да ги задържа и после да ги вкарам в Неохим. Личи си, че мениджмънтът е некоректен или поне е принуден да се прави на такъв (отново напомням за късното ОС, макар и в рамките на закона, което го оправдаха с пр грипчето). С което, отново подчертавам, никога не съм казвал и не казвам, че акцията е лоша, но просто си го имам едното наум и то рядко ме е подвеждало. Живи, здрави и успешни!
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Изненадващо, но гледам положително на промяната по няколко причини :
          - няма да се налага увеличение на капитал за изплащане на дивидент в следващите години
          - финансова стабилност на компанията
          - ще се ускорят продажбите на заспалите имоти

Ако има нови договори за Тех Парк и не се загубят настоящи наематели всичко е перфектно.

Коментар

• Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение

Ангажирам се лично да го предложа на ОС.
            Мисля, че няма как да стане. Мисля, че трябваха поне 5% предварително да се иска, там в някъв срок, включване на точка в дневния ред. На място, не. Може и да бъркам, поправете ме, ако греша.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Ще бъде добро решение според мен
              Ангажирам се лично да го предложа на ОС.

Коментар

• Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение

Кой е казал, че няма да е 100 % при тази законова промяна? Не виждам защо да не вземем такова решение на ОС. Все пак тук няма зъл маджо.
                Ще бъде добро решение според мен

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Спазват, но ще има разочарование. Можеха да разпределят 100% за да го намалят.
                  Кой е казал, че няма да е 100 % при тази законова промяна? Не виждам защо да не вземем такова решение на ОС. Все пак тук няма зъл маджо.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Спазват закона хората, влиза в сила на 16,03,21.
                    Друг е въпроса, че някои не го отчетаха и при други АДСИЦ
                    Спазват, но ще има разочарование. Можеха да разпределят 100% за да го намалят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнение
                      провизиите за дивидент намаляват спрямо предварителния отчет---лошо

Спазват закона хората, влиза в сила на 16,03,21.
                      Друг е въпроса, че някои не го отчетаха и при други АДСИЦ

Коментар

• Първоначално изпратено от Iliya Angelov Разгледай мнение
                        Годишен дивидент - не по-малко от 90 на сто от печалбата за финансовата година, определена по реда на ал. 3 и при спазване на изискванията на чл. 247а от Търговския закон. = 2 590 739.74 лв или 7,5 ст./акция
                        провизиите за дивидент намаляват спрямо предварителния отчет---лошо

Коментар

• Годишен дивидент - не по-малко от 90 на сто от печалбата за финансовата година, определена по реда на ал. 3 и при спазване на изискванията на чл. 247а от Търговския закон. = 2 590 739.74 лв или 7,5 ст./акция

Коментар

• Коментар

• Първо Елана, после и от карол ми купиха

Коментар

• Първоначално изпратено от dici Разгледай мнение
                                Добре се движим днес, дали няма нещо ново
                                Сигурно, и големи бидове се появиха

Коментар

Working...
                                X