IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение

Е, на 4-ти км локацията е в пъти по-добра. Сега за наемателите - ще си покаже, ако всичко беше ясно цената ще е друга. А за импа - недей приписва вината на всички, определени скучни хора се заяждаха с него...
    И защо да е по-добра? Защо офис площите до ски-скокчето са в пъти повече? Защо са пълни, а при нас няма кой да те наплюе? Защо са избрали онова място за най-високата сграда в Бг? Защо се снима онзи район по рекламите?

П.П. Аз нямам нито офис, нито акции на онова място и интересът ми е 4 км да е топ. Но недейте така с розовите очила, че се пада лошо. Както и да е, успех!
    Last edited by 15%; 02.11.2021, 13:57.
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Така му викаше Императорът, който ние прогонихме от форума Щото сме много готини разбирачи, но това между другото.
      Грую, хората виждаме това, което искаме да видим! Това като цяло е много лошо, а за борсите е катастрофално. Какво имам предвид - сега на нас ни се иска 4-ти км да е топ локация, самонадъхваме се тук и умаловажаваме другите локации. Какви са фактите обаче - в тех парка няма нито 1 напълнена сграда от новите! На Маркан на сградата вися един трансперант като прани гащи над 1 година, видя се, че НЯМА наемател и набутаха техни хора! В уоутопия виси втори трансперант също от над година. Очебийно е, че и за там няма мераклии. Като добавим и шапкарите, положението сякаш не изглежда толкова добро! В същото време в района, който ти така критикуваш няма трансперанти и съответно най-вероятно всичко е заето. Също така онова място на "кучи гъз" е избрано за локацията на символа на офисите в България и най-висока сграда в държавата ни! Отделно, че съм виждал снимки на района в поне 2 реклами за съвсем други неща. Един вид за рекламодателите това е топ района! Всичко това го казвам като контрапункт и да бъдем внимателни.
      Е, на 4-ти км локацията е в пъти по-добра. Сега за наемателите - ще си покаже, ако всичко беше ясно цената ще е друга. А за импа - недей приписва вината на всички, определени скучни хора се заяждаха с него...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Ски скокчето ли, както му викаше Мариан.
        Така му викаше Императорът, който ние прогонихме от форума Щото сме много готини разбирачи, но това между другото.
        Грую, хората виждаме това, което искаме да видим! Това като цяло е много лошо, а за борсите е катастрофално. Какво имам предвид - сега на нас ни се иска 4-ти км да е топ локация, самонадъхваме се тук и умаловажаваме другите локации. Какви са фактите обаче - в тех парка няма нито 1 напълнена сграда от новите! На Маркан на сградата вися един трансперант като прани гащи над 1 година, видя се, че НЯМА наемател и набутаха техни хора! В уоутопия виси втори трансперант също от над година. Очебийно е, че и за там няма мераклии. Като добавим и шапкарите, положението сякаш не изглежда толкова добро! В същото време в района, който ти така критикуваш няма трансперанти и съответно най-вероятно всичко е заето. Също така онова място на "кучи гъз" е избрано за локацията на символа на офисите в България и най-висока сграда в държавата ни! Отделно, че съм виждал снимки на района в поне 2 реклами за съвсем други неща. Един вид за рекламодателите това е топ района! Всичко това го казвам като контрапункт и да бъдем внимателни.

П.П. Вижда се, че доста "идиоти" /мноооого повече от на 4-ти км/ строят на кофтито място и пълнят сградите си с много по-голям успех от неидиотите на 4-км. Това са фактите, всичко останало са философстваници - ама кое е по-близо до това, ама тревичката каква била, формата на стъклата и бла-бла...
        Last edited by 15%; 02.11.2021, 13:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Сградата на Бенчмарк предполагам ! Но там доколкото си спомням имаше проблем с функционалността на самата сграда !
          Ски скокчето ли, както му викаше Мариан. Охо, за там фермани могат да се напишат, ако е то:
          - едно заради самата сграда и нейните хм, конструктивни особености - нищо общо със Синерджи, която е мега топ изпълнение по всички стандарти
          - две заради периода, в който се завърши - най-тегавият в последните 20 годиини - тук може да се търсия някаква аналогия
          - три заради мястото - нулева свързаност преди да се появи метрото, а то се появи 3 години по-късно откъм Младост и 5 години по-късно откъм Дружба. С две думи - на г'зъ на географията без метрото - само идиот би открил офис там. Никаква аналогия със Синерджи - едното е на 4-ти км, другото е на 11-ти км на Цариградско - Just saying
          - четири заради нулевата инфраструктура около самата сграда - нула сравнение с Тех парка, където можеш да се разходиш, има къде да похапнеш, да поседнеш и то почти без да чуваш шума от Цариградско
          - пет заради собственика и неговите глупости

И въпреки всичко прилагаха ЧЕЗ да се преместят там, ама не помня точно врътката - питай Мариан да се изкаже, той е доста в час с тази сграда.

П.С. Е, тук могат да прилъжат Пощальоните да слязат от Околовръстното и да дойдат рахат близо до центъра - абе много неща може, ама мениджмънтът трябева да се активизира
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Коя е тази сграда, любопитно ми е?
            Сградата на Бенчмарк предполагам ! Но там доколкото си спомням имаше проблем с функционалността на самата сграда !

Коментар

Аз пак да си кажа - имам акции тук, което е доказателство, че не намирам акцията за лоша! Това което казвам е, че нещата се развиват по много лош сценарий и съм разочарован. Относно топ локацията, метрото и т.н. - Има друга акция на БФБ с прекрасна нова сграда на не по-лоша локация, с метро на 50 метра от нея, посторена преди 90% от сегашните сгради, която дълги години поред носеше 0 лева приходи /въпреки тоталната липса на конкуренция тогава/ при това с акт 16! Не мисля, че и тук ще стане така, но очевидно вече има прецедент за супер сграда, локация и метро с 0 лева приход за акционерите и нищо не е гаранция!
              Коя е тази сграда, любопитно ми е?
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Аз пак да си кажа - имам акции тук, което е доказателство, че не намирам акцията за лоша! Това което казвам е, че нещата се развиват по много лош сценарий и съм разочарован. Относно топ локацията, метрото и т.н. - Има друга акция на БФБ с прекрасна нова сграда на не по-лоша локация, с метро на 50 метра от нея, посторена преди 90% от сегашните сгради, която дълги години поред носеше 0 лева приходи /въпреки тоталната липса на конкуренция тогава/ при това с акт 16! Не мисля, че и тук ще стане така, но очевидно вече има прецедент за супер сграда, локация и метро с 0 лева приход за акционерите и нищо не е гаранция!

Коментар

Парите миришат ли? Дали някой те пита "ама от ПИБ ли са, от Софарам ли са, от Алтерко ли са или от АДСИЦ"? Да, при АДСИЦ риска е доста по-нисък, но Грую говори за ръст, а не за срив. Та, ако се сравняват ръстове, то аз гарантирам, че за следващите 8 години БРЕФ няма да е номер 1, каквото и да се случи с икономиката, борсите и света!
                  Явно съм те обидил, а не съм го целял, просто се хвана за цитат на нов колега, който от целия отчет на Брефчето извади най-големият минус, и аз реших да отговоря, че този минус вече е и отразен, и нетиран. А че имат трески за дялане - имат, само да дойде уебинара съм им подготвил 10-на въпроса, като ще включа и много правилната ти вметка, като за чий офсиът им е в Есте, при положение че вече имат нова и то доста култова сграда - мерси за което

По темата - не, бреф няма да са най-растежната компания за период от 8 години, в това съм убеден, но от адсиц-ите със сигурност ще дадат най-много (затова и имам бас с abc за тук и Атера - тя ми е пиъра, като най-вървежен адсиц - пределно ясно е, че ще размаже като доходност и разните билдинги на чичикака, и оня полуадсиц на евереста, и разните там новопоявили се измислици), а адсиц са с несравнимо ниво на риск с която и да е друга акция. Да, в момента несигурността на пазара на офис имоти тежи, затова и цената е толкова. Не съм в сферата на НИ, макар много имоти да са минали пред очите ми под формата на "натурални" актове, но и за предния спад през 2009-2012 имаше една основна тенденция - локацията бие всичко и нов имот с добра локация държи цена!

В този ред на мисли, сградата в Тех парка е мега топ - за разлика от разните избушеняци като Камбаните, ама на, Камбаните си дават много приличен приход и са си запълнени на 100% почти, докато уж по-добрият Бизнес парк е на 50% и нови наематели няма. Синерджи (ще питам и за името, споко, само уебинар да има) е със супер локация, а с метрото до 4 години ще стане ултра топ - не са много сградите, точно пред които спира метро, а тук ще имаме такава, а и имотът на Бриколаж ще е такъв - можете да питате всяко броки какво става с цената на такъв имот Някога това беше едно от нещата, които ми направиха впечатление в Аврупа-та - пред всеки голям търговски обект имаше спирка на метро.

Считам, че засега всичко е точно (не съвсем, но горе-долу), но до края на февруари трябва да имат поне още 4 запълнени етажа, иначе става лошо. Дотогава има 4 месеца - тъкмо по 1 етаж на месец. Дивидентът за догодина е сигурен, щото резултатите от тази година са ок. Толкоз - здраве и успехи желая

Коментар

Парите миришат ли? Дали някой те пита "ама от ПИБ ли са, от Софарам ли са, от Алтерко ли са или от АДСИЦ"? Да, при АДСИЦ риска е доста по-нисък, но Грую говори за ръст, а не за срив. Та, ако се сравняват ръстове, то аз гарантирам, че за следващите 8 години БРЕФ няма да е номер 1, каквото и да се случи с икономиката, борсите и света!
                    Е нали за това става дума - да не се сравняват ябълки с домати.
                    Почти със сигурност може да се каже, че БРЕФ няма да е първа по доходност следващите 8 години, но кои ще са печелившите е сложно да се знае отсега. И докато рисковете пред АДСИЦ изглеждат ограничени, то при много други компании не е така.
                    Та освен доходност, трябва да се отчита и рискът.

Проблемът тук, поне както аз го виждам, е в неяснота какво ще се случи с този тип офиси. Дали ще продължи да има търсене на големи отворени пространства или голяма част от фирмите ще променят организацията си на работа. Изключения ще има (БОШ са добър пример), но те няма да напълнят сградите. Аз, засега, оставам оптимист. Ще видим.

Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
                      Добре е и ти да сравняваш АДСИЦ с АДСИЦ, а не АДСИЦ с технологична компания, банка или холдинг. Просто съвет

Коментар

• Добре е и ти да сравняваш АДСИЦ с АДСИЦ, а не АДСИЦ с технологична компания, банка или холдинг. Просто съвет

Коментар

Отново бъркаш....
                          Груйче, от известно време се нервирам, че форумът се отнася към теб с меко казано неуважение и съм се застъпвал за теб "на въпреки" с тези хора. С последните ти 2 поста обаче разбирам повече тях и по-малко теб. Не може да започваш по този начин изречение /като репликата ми/, не може да пишеш и тези неща: "Мислех да не пиша, щото си имам много задачи, ама айде - принципно си интересен форумец, но безкрайно заблуден в момента. И си от типа играчи, които не обичат много да мислят, а чакат отговорите от някой друг - я яхтсмените да кажат нещо, я най-чо, я някой друг."

Разбери, борсата си е борса и всеки изказва мнение, но когато започнеш да характеризираш човек какъв е, това вече става лично. От коя инстанция издаваш присъди кой какъв е /а се сърдиш на ДДДД за същото/? Това е въпрос на интелект и възпитание! Всеизвестно е, че към лични нападки опират само хората без разумни аргументи! Най-вероятно ще си помислиш, че и аз съм част от някаква въображаема яхта, как това е 10-тия ми ники и т.н. Не, не е така.

Относно БРЕФ - аз вярвам, че тази ти инвестиция е и ще се окаже успешна! Въпросът е с какво я сравняваш - ако е с депозит - ОК!

Съжалявам за откровеноста, но първия път /преди няколко часа/ си замълчах, но явно трябва да се кажат нещата такива, каквито са в прав текст.

Успех!

Коментар

Груйче, за мен борсата е хоби и не претендирам за компетентност. За НАЙ-чо и яхтсмените - не съм виждал нито Фортис, нито Батя, нито Донев. Между другото бих искал да се видя с много хора, да разменим по някое изречение и някой ден като/ ако ми остане повече време за борса се надявам да направя това! Не съм ходил на нито едно ОСА, за да съм пристрастен към когото и да било!
                            Относно активите - да, прав си, че към днешна дата са подценени, но знаеш ли колко хиляди къщи с по 1 дка двор, ток и вода се продадоха за по 2-3-5 х. лв? Каква е тяхната себестойност? Ако съм дал 1 000 000 за Ролс-Ройс не бива да се сърдя, че някой ще ми го купи за 200 000, нали така? Не бива да му обяснявам колко струва това или онова. Това е пазар! Предвид истерията с инфлацията, не знам какво ще стане с цената на акция тук, но за мен в цена от 2,20-2,40 бяха включени запълняемост 50% от новата сграда + запазване на старите наематели! Иначе не виждам причина цената да се изстреля от 1,50 до 2,40! Еми положението в момента е много по-зле от това, когато бяхме 1,50.

Имам акции, за да не си помислиш, че просто хейтя.

П.П. Ако всичко тук е 6 и след 8 години се ликвидира, цената може да стане 5 лева. Супер, само че за тези 8 години много други компании ще направят мноооого по-впечатляващ ръст! ПИБ може ли да стане и той 5 лева? Алтерко може ли да стане 50 лв, Хима може ли да стане 3 лв, Доверие може ли да стане 20лв ...... 8 години са това......
                            Отново бъркаш = тук никой не е на зор да продава, освен дребосъка, който не го кефи. Колко според теб струват 35 000 РЗП и 15 000 Гаражи? Щото засега от УД на Бреф ги смятат на 700 евро квадрата - веднага ще си купя едни 100 квадрата на 16 етаж, ако може

П.С. Халтурата 50 кинта няма как да стане - свърши горивото на яхатата и са в последната фаза на играйкането, а и там всичко е изконсумирано за поне 3 години напред 0 бърстът ще е чудовищен, Фибанкасъ може да стане 5 кинта, да же е логично да станбе, Доверие може и под леФ да падне, ако ги удари Молдовската народна банка пак (да припомням ли, че беше одържавявана вече веднъж, а опит на чичикака с банки е по-малък от моя ). Хима и над 3 може да стане, но има много ако. Обаче тук със сигурност ще е по 3, ако не ни удари Нубиру де - това е единствената акция на БФБ, дето ти го гарантира това, щото дори и в момента е над 4 лева на акция, а след 5 години с метрото ще е в друго измерение. Ма нейсе, всеки си решава, айде че имам и други занимания - здраве и успехи желая

Коментар

Oф, добре, щом казваш. Мислех да не пиша, щото си имам много задачи, ама айде - принципно си интересен форумец, но безкрайно заблуден в момента. И си от типа играчи, които не обичат много да мислят, а чакат отговорите от някой друг - я яхтсмените да кажат нещо, я най-чо, я някой.....
                              Груйче, за мен борсата е хоби и не претендирам за компетентност. За НАЙ-чо и яхтсмените - не съм виждал нито Фортис, нито Батя, нито Донев. Между другото бих искал да се видя с много хора, да разменим по някое изречение и някой ден като/ ако ми остане повече време за борса се надявам да направя това! Не съм ходил на нито едно ОСА, за да съм пристрастен към когото и да било!
                              Относно активите - да, прав си, че към днешна дата са подценени, но знаеш ли колко хиляди къщи с по 1 дка двор, ток и вода се продадоха за по 2-3-5 х. лв? Каква е тяхната себестойност? Ако съм дал 1 000 000 за Ролс-Ройс не бива да се сърдя, че някой ще ми го купи за 200 000, нали така? Не бива да му обяснявам колко струва това или онова. Това е пазар! Предвид истерията с инфлацията, не знам какво ще стане с цената на акция тук, но за мен в цена от 2,20-2,40 бяха включени запълняемост 50% от новата сграда + запазване на старите наематели! Иначе не виждам причина цената да се изстреля от 1,50 до 2,40! Еми положението в момента е много по-зле от това, когато бяхме 1,50.

Имам акции, за да не си помислиш, че просто хейтя.

П.П. Ако всичко тук е 6 и след 8 години се ликвидира, цената може да стане 5 лева. Супер, само че за тези 8 години много други компании ще направят мноооого по-впечатляващ ръст! ПИБ може ли да стане и той 5 лева? Алтерко може ли да стане 50 лв, Хима може ли да стане 3 лв, Доверие може ли да стане 20лв ...... 8 години са това......
                              Last edited by 15%; 01.11.2021, 20:21.

Коментар

• Добре че е Груйката да ви отвори очите

Коментар

Working...
                                X