Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
Да Здравко, АДСИЦ е, но с ясен хоризонт - до 2029 г. Продажбите във Варна и София показват, че процесът по ликвидация тече, нови проекти няма да се финансират, дивидентът в следващите 2-3 години ще е малък, а парите от продажбите ще отиват за намаление на кредитната задлъжнялост. Да, някои офиси са полупразни, но пък други са празни просто защото са новопостроени (по "старите" цени), а инфлацията си върви и договори за тях ще се сключват по "новите" цени. За мен дружеството продължава да е с голям потенциал, но както е казал класикът... "Всеки сам си преценява!". На твое място, при наличие на БРЕФ на 2,20 лв. не бих държал в "Браво" (ако все още държиш де)... независимо от цената, на която си го придобил. Приеми го като приятелски съвет!Някакси не ми се чака ликвидация през 2029 година за да изкарам пари от тук ! Хубавото все пак е, че дивидента не е съвсем пресъхнал ! Благодаря за съвета, аз и не съм казвал, че компанията е лоша !
Имал съм преди години акции, а в момента имам инвестирани приятелски средства тук, което все пак значи, че вярвам в потенциала и !
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Чичо Манчо, ще ме извиниш, но е малко нелогично това, което казваш при положение, че компанията е АДСИЦ !Но предвид моментната конюнктура и празните офиси може би е приемливо !
Last edited by Чичо Манчо; 25.05.2022, 10:06.Vanitas vanitatum...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от vzhekoff Разгледай мнениеОтдавна не се бях смял от сърце - Кепитал Форт била от трофеен типСигурно - сутрин не може да се влезе от задръстване, вечер не може да се излезе, а и по-лошо ще става
Колкото до VM-Ware (има се предвид явно сградата на ГМ), тя си е доста пълна - почти изцяло - две софтуерни фирми с по 2 етажа и половина, рено-нисан, някакви адвокати. Много читава локация.
Коментар
-
Отдавна не се бях смял от сърце - Кепитал Форт била от трофеен типСигурно - сутрин не може да се влезе от задръстване, вечер не може да се излезе, а и по-лошо ще става
Колкото до VM-Ware (има се предвид явно сградата на ГМ), тя си е доста пълна - почти изцяло - две софтуерни фирми с по 2 етажа и половина, рено-нисан, някакви адвокати. Много читава локация.
Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
Дилема нЕма! Просто математика и… естетика! Кръглите числа са по-хубави! А и който държи тук не разчита на дивидент.Но предвид моментната конюнктура и празните офиси може би е приемливо !
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dio Разгледай мнение
Възможно ли е - дилема за 5 стинки на акция
Опрем ли до такива дружества - по-добре - аут!!!Vanitas vanitatum...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеКакто се казва "скромно, но от сърце"...Нищо, каквото-такова! Догодина, живот и здраве - повече! Лично аз очаквах да разпределят кръгло 5 ст. на акция (93,2% от ФР), но... спазиха традицията и пак се върнаха към законовите 90% от преобразуваната печалба. Миналата година "се излъгаха" да отпуснат 100%, но това бе по-скоро жест към акционерите, заради влизането в сила на новия ЗДСИЦДС, който пряко повлия на плановете за дивидента.
Опрем ли до такива дружества - по-добре - аут!!!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Както се казва "скромно, но от сърце"...Нищо, каквото-такова! Догодина, живот и здраве - повече! Лично аз очаквах да разпределят кръгло 5 ст. на акция (93,2% от ФР), но... спазиха традицията и пак се върнаха към законовите 90% от преобразуваната печалба. Миналата година "се излъгаха" да отпуснат 100%, но това бе по-скоро жест към акционерите, заради влизането в сила на новия ЗДСИЦДС, който пряко повлия на плановете за дивидента.
Vanitas vanitatum...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеВ Търговския регистър има покана за ОСА, която очаква 3-дневен срок за вписване. Накратко:
- дата на събранието: 30.06.2022 г.
- предложение за разпределяне на дивидент в размер на 1673191,48 лв. (или 0,0482996 лв. бруто на акция) представляващ 90% от преобразувания съгласно ЗДСИЦДС финансов резултат за 2021 г.
Ха , излиза че съм прибрал 0,30 ланшни и предварителен почти по три, - и пропускам гласуване,- Успех и до вови срещи,- аванса си го бива!
Коментар
-
В Търговския регистър има покана за ОСА, която очаква 3-дневен срок за вписване. Накратко:
- дата на събранието: 30.06.2022 г.
- предложение за разпределяне на дивидент в размер на 1673191,48 лв. (или 0,0482996 лв. бруто на акция) представляващ 90% от преобразувания съгласно ЗДСИЦДС финансов резултат за 2021 г.Last edited by Чичо Манчо; 24.05.2022, 10:51.Vanitas vanitatum...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеСградата е пълен та*ак и е навряна в нищото (също като Камбаните, даже кабаните са по-добре откъм инфраструктура - предполагам, че си от София и познаваш района, нали?). Камбаните доскоро също беше пълна. Що не са я продали на Модис и дали онези изобщо да искали, както и защо се местят в новата сграда (или намаляват наемните площи) - идея си нямам. Сградата на геритидж, дето се навряха Кока Кола, също е тотален булшит, но си намери наематели. така че проблемът е само и единствено в нашето ръководство, като база имаме повече от отлични позиции. А цената тук е смешна, но това е друга тема. Ето, черпя една снимка от списанието на Капитал за недвижими имоти, за да си видите къде сме ние:
Аре много ви здраве, че утре зачезвам към Амалфи, Соренто, италиянските Малдиви и те такива местаLast edited by Econlav; 20.05.2022, 22:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Econlav Разгледай мнение
Ти пак говориш глупости, сградата не е лоша и за разлика от Камбаните е пълна с наематели. Актива се определя от бъдещия паричен поток, на камбаните приходите като гравитират около 0 лата толкова е и стойността на имота. Плюс това тези си купуват сградата да си я ползват те, защо Модис не си купиха камбаните? Когато си взимаш наематели пълни с пари можеш да очакваш да проявят интерес към сградата на по-късен етап, като буташ шерд сървис центрове с малки приходи не се случват така нещата.
Коментар
-
Сградата е пълен та*ак и е навряна в нищото (също като Камбаните, даже кабаните са по-добре откъм инфраструктура - предполагам, че си от София и познаваш района, нали?). Камбаните доскоро също беше пълна. Що не са я продали на Модис и дали онези изобщо да искали, както и защо се местят в новата сграда (или намаляват наемните площи) - идея си нямам. Сградата на геритидж, дето се навряха Кока Кола, също е тотален булшит, но си намери наематели. така че проблемът е само и единствено в нашето ръководство, като база имаме повече от отлични позиции. А цената тук е смешна, но това е друга тема. Ето, черпя една снимка от списанието на Капитал за недвижими имоти, за да си видите къде сме ние:
Аре много ви здраве, че утре зачезвам към Амалфи, Соренто, италиянските Малдиви и те такива местаLast edited by Andi11; 20.05.2022, 17:11.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Такаааа, значи някакъв буламач, който е на нивото на Камбаните ( и като локация даже), 2 пъти по-голям и пълен (колкото доскоро беше пълен и Камбаните) се продава за 40 милки евраци. А аз смятам Камбаните за пряко сили 10-12 милки евраци. Явно ще трябва да си ревизирам прогнозата за цената там (ама и да се понапълни де) Но пък консервативната ми цена за Синерджи от 80 милки евраци си е чук - даже може и 100 милки да е вече - къде ще ти сравняват Околомръсното със зоната на Тех парка. Само да се напълни...[/QUOTE]
Ти пак говориш глупости, сградата не е лоша и за разлика от Камбаните е пълна с наематели. Актива се определя от бъдещия паричен поток, на камбаните приходите като гравитират около 0 лата толкова е и стойността на имота. Плюс това тези си купуват сградата да си я ползват те, защо Модис не си купиха камбаните? Когато си взимаш наематели пълни с пари можеш да очакваш да проявят интерес към сградата на по-късен етап, като буташ шерд сървис центрове с малки приходи не се случват така нещата.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар