IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • айде бе агенти... за вашия дом и градина
    не е препоръка!!!

    Коментар


    • Smith, ако знаеш нещо, казвай...
      the perch is...

      Коментар


      • СИС нема ли да си обявите новината за предстоящата сделка или чекате аз да го направя!
        не е препоръка!!!

        Коментар


        • Re: Отблокиране, кога?

          Първоначално изпратено от FXGuru
          Някой знае ли кога ще се отблокират за търговия новите акции от последното увеличаване на капитала?
          Мисля, че дори депозитарят не знае

          Коментар


          • Отблокиране, кога?

            Някой знае ли кога ще се отблокират за търговия новите акции от последното увеличаване на капитала?

            Коментар


            • Какво ги наредихте тези поръчки "купува", колеги? Да не би да мислите, че днес пак някой ще изкупи всичко до 1.75? Едва ли.

              Коментар


              • Да де, но с тези разпокъсани земи които купуват на дребно какво целят да постигнат.
                ...възприемайте това, като градивна критика

                Коментар


                • Бачкат здрадо и агресивно. а и цената им изглежда ниска в сравнение с други не толкова добри АДСИЦ на БФБ:

                  2005-06-16
                  - Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ придоби 7 недвижими имота от общо 14 554 кв.м. на стойност 1 281 000 лв., намиращи се в гр. София, СПЗ „Слатина-север".

                  2005-08-26
                  В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ /BREF/:
                  Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ придоби 11 недвижими имота, представляващи общо 187.5 декара земеделска земя, намиращи се в землището на с. Радан войвода, общ. Вълчи дол, обл. Варна, и в землищата на с. Огняново, с. Поручик-Кърджиево, с. Коритен, с. Северняк, с. Габер и с. Ефрейтор Бакалово, общ. Крушари, обл. Добрич.

                  2005-09-21
                  В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ /BREF/:
                  Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ придоби 19 недвижими имота, представляващи общо 383.9 декара земеделска земя, намиращи се в землищата на с. Бистрец, с. Алцек, с. Проф. Златарски, с. Зърнево, с. Зимница, с. Телериг, с. Коритен, с. Габер, с. Полоковник Дяково и с. Огняново, в община Крушари и община Тервел, област Добрич.

                  Коментар


                  • Дружеството със специална инвестиционна цел “Фонд за недвижими имоти България” е закупило земя в района на летището в София, върху която предвижда строителството на логистичен център, и в Добруджа, където ще я отдава под аренда за земеделско производство. Това съобщи на “Строителство Градът” заместник-председателят на борда на директорите на дружеството Марио ал Джебури. Парцелът до аерогарата е с площ 14.5 декара, а земите, които се намират в района на Добрич, са 710 декара. Фондът има капитал от 10.3 милиона евро, от който са инвестирани 10%, уточни Ал Джебури. Мениджмънтът му разглежда възможности за придобиване на още земеделски земи и на парцел за офис сграда в София.

                    Дружеството няма ограничения за вида на недвижимите имоти, в които инвестира. Целта е да разнообрази портфейла с различни типове активи - както с по-висок, така и с по-нисък риск. “Опитваме се да овладяваме риска, за да няма притеснения за инвеститорите ни. При нас от самото създаване на фонда имахме добре изградена формула и стратегия как да управляваме парите им”, каза Марио ал Джебури. Той обясни, че подобно на сходни структури в развитите страни “Фонд за недвижими имоти България” ще търси и подходящи възможности за придобиването на готови сгради, които имат наематели, като няма формални ограничения за размера на конкретното капиталовложение.

                    Теренът за логистичния център в момента е в процедура по регулация. Той е от 14 500 квадратни метра. За него ще се търси конкретен клиент, за който да бъде изграден, като от неговите нужди ще зависят конкретните застроени площи и дали ще е необходимо да се търсят възможности за закупуването на още земя.

                    “Грешен подход е да инвестираш, без да знаеш кой ще използва сградата, защото нуждите на клиентите са много разнородни, коментира Ал Джебури. Затова е важно да се знае коя компания ще я използва или поне от коя индустрия ще бъде.” Причината да се ориентират конкретно към сегмента на логистичните имоти е това, че мениджърите на “Фонд за недвижими имоти България” смятат, че пазарът е неразвит и липсват съоръжения, които да обслужват големите международни компании както в София, така и в другите градове.

                    Колкото до земята, подобно на свои колеги от други фондове, Ал Джебури е на мнение, че тя е дългосрочна инвестиция, при която тепърва ще увеличава както цената, така и използваемостта.

                    Не така стоят нещата при динамичния в последните две години пазар на жилищата. “В даден момент очакваме пренасищане, особено в София”, каза Марио ал Джебури. По думите му е това, което сега излиза на пазара като предлагане, няма да отговори на търсенето в бъдеще. Причината е, че в голямата си част то е предназначено за високия пазарен сегмент.

                    “Фонд за недвижими имоти България” е регистриран и лицензиран от Комисията за финансов надзор по Закона за дружествата със специална инвестиционна цел, който е в сила от 2003 г. Според неговите разпоредби подобни колективни инвестиционни схеми получават данъчни облекчения, като не са задължени по Закона за корпоративното подоходно облагане. Срещу това дружествата поемат задълженията да разпределят поне 90 на сто от печалбата си за съответната финансова година като дивидент и да извършват стопанска дейност само за целта, с която са създадени. При недвижимите имоти това включва операции като покупки и продажби на имоти, отдаване под наем и лизинг и т.н.

                    Коментар


                    • Незнам камикатзе какво да ти кажа. Ако прехвърлят вече закупени имоти в дружеството, като ELARG напримвр, то няма да е на добре. И на мен ще ми е интересно да науча нещо почвече за това дружество, а също и за PARK.

                      Коментар


                      • Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

                        Наскоро се поразрових да намеря някой фонд и попаднах на BREF. Не ми изглежда лош особено с акционерите, които стоят зад него. Това обаче, което не разбирам е къде ще инвестират 20 млн. от последното увеличение на капитала? Ако, някой има коментари моля....
                      Working...
                      X