IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • ФНИ България придоби имот във Видин и 720 декара земеделска земя
    26.01.2007 17:11 ( BREF )

    Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ е закупил имот във Видин в резултат на спечелен търг, проведен от Министерство на отбраната, съобщи Българска фондова борса - София.

    Имотът се намира в близост до фериботното пристанище и е с обща площ 86 хил. кв. м. От дружеството уточниха, че цената на придобиване е 541 537 лв. Към имота има прилежащи постройки с обща застроена площ от 1 991 кв. м, които се предвижда да бъдат разрушени и на тяхно място да бъде изграден логистичен център с цел отдаване под наем на висококачествени складови площи.

    Днес от БФБ - София съобщиха още, че Фонд за недвижими имоти България е придобил 104 имота, представляващи общо 720 декара обработваема земеделска земя, находящи се в областите Добрич, Варна, Силистра, Разград, Русе и Враца. С новозакупените имоти общо притежаваните от дружеството земеделски земи възлизат на над 33 хил. декара.

    Днес по позицията не бяха сключени сделки. Вчера книжата на дружеството поевтиняха леко с 0,69% до 1,43 лв. при изтъргувани 76 496 лота.

    Това за Видин е добро и предвидливо вложение, а окрупняват земите си в Североизточна България

    Коментар


    • Браво!

      Коментар


      • Печалба не означава дивидент. Повечето АДСИЦ-и правят някакви фиктивни преоценки на активите, обявяват печалби и после не ги разпределят, а само си увеличават таксите дето обслужващите дружества вземат (като % от активите).
        Не знам дали за BREF това е ситуацията.
        Ако ти се инвестира в АДСИЦ и - пробвай ERGC и ERGC2. 100% инвестирани в имоти, реални печалби дето се разпределят всяка година на акционерите.
        Виж www.ergcapital-1.bg и www.ergcapital-2.bg.

        Коментар


        • all i want is PERFORMANCE nothing else
          Too many people are thinking of security instead of opportunity. They seem to be more afraid of life

          Коментар


          • Много точно изказване, съгласна съм с него....

            Коментар


            • Тук годишния отчет ще е доста различен от останалите АДСИЦ, ще има печалба, ще има дивидент, ще има и цена на акцията Освен това в този бизнес размера има значение!
              Това е обикновенно мнение, имам акции и ме е яд че днес не намазах при изсипването

              Коментар


              • FUT, не те разбирам много добре.

                Коментар


                • iskash da kajesh 4e e butikovo drujestvo za high-enda ...breee vai vai
                  Too many people are thinking of security instead of opportunity. They seem to be more afraid of life

                  Коментар


                  • Дружеството си е супер, но стои малко настрана от интереса на масовия купувач. Мисля, че е най-доброто от АДСИЦ-ите. Според мен в скоро време тук ще започне издигане.

                    Коментар


                    • emi she trebe da ti se doverim inache natiskame kop4eto na kazan4eto
                      Too many people are thinking of security instead of opportunity. They seem to be more afraid of life

                      Коментар


                      • Както на обединените холдинги им дойде времето, така и за добрите АДСИЦ ще дойде деня, когато всеки извъднъж ще се сети да купува...

                        Коментар


                        • nekoi da znae kvo stava s toia toaleten preparat BREF kvi sa tia obemi kvo e tui 4udo 4uduliato
                          Too many people are thinking of security instead of opportunity. They seem to be more afraid of life

                          Коментар


                          • ФНИ България с договор за кредит в размер на 7 млн. евро
                            15.12.2006 15:46 ( BREF )



                            Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ-София е сключило договор за дългосрочен инвестиционен банков кредит с Българска Пощенска Банка АД в размер на 7 млн. евро, усвоим на два транша, съобщи БФБ-София.


                            Кредитът е предназначен за рефинансиране на закупените от дружеството два търговски центъра Доверие-Бриколаж във Варна и София заедно със земята, върху която са построени и всички други подобрения в имотите.
                            Срокът на кредита е 10 години, считано от датата на сключване на договора, а дължимата лихва по кредита е EURIBOR плюс надбавка от 1.6%.


                            В отделно съобщение на БФБ става ясно, че адресът за кореспонденция на дружеството се променя на гр.София, район Средец, ул.Леге №10, ет.6.


                            Вчера БФБ съобщи още, че фондът е придобил 240 недвижими имота, представляващи общо 2 145,294 декара обработваема земеделска земя в общо 8 области, с което притежаваните от дружеството земеделски земи превишиха 33 хил. декара


                            BREF започва да ми се струва все по-перспективен.

                            Коментар


                            • Калоян Нинов: Купуваме всичко, което е атрактивно
                              Управляващ МНИ ООД, обслужващо дружество на "ФНИ Българи"
                              от "Дневник"

                              днес, 16:59
                              Увеличаване Смаляване Разпечатване с Изпращане на приятел Реклама
                              Кои са основните проекти, в които е инвестирало вашето дружество?

                              - По отношение на бизнес и търговски площи сме закупили около 20 дка. Земя срещу "Бизнес парк София", от другата на околовръстния път, където в момента строим. Първият етап на проекта е построяването на сграда със смесено предназначение. До 20-22 месеца проектът трябва да приключи. Вторият етап на този проект е реализирането на жилищен комплекс, чиито параметри предстои да се доуточнят. Смятаме да изградим и офис сграда на бул. "Г. М. Димитров" с площ около 12 хил. кв.м. Купихме магазина на "Мосю Бриколаж" във Варна, както и този в София на бул. "Цариградско шосе", като имаме планове да продължаваме с тези покупки, специално с тях вече в зависимост от техните нужди. Там ще бъде 30% финансиране със собствени средства на фонда и 70% с банков заем, който вече е договорен и предстои усвояването му до края на 2006 г . Имаме и 15 дка на летище София. Там възнамерявахме да изградим логистичен център, но възвращаемостта от него при определена цена на земята не е много атрактивна, така че сега сме в преговори за продажба и ще реализираме доста добър доход за нашите инвеститори. Така ще се случи и с други спекулативно или с други цели закупени имоти, но в крайна сметка с много висока възвращаемост за акционерите. Скоро спечелихме търг във Видин за имот от 90 дка при ферибота. Тепърва ще проектираме там. Най-вероятно ще изградим логистичен център поради непосредствената близост на имота до ферибота. Закупили сме и 30 дка земя на Южното Черноморие до къмпинг "Оазис" в близост до с. Лозенец. В момента взимаме разрешение за строеж от общината за изграждането на вилно селище. Преговаряме и за покупката на терен между 50 и 100 дка тук, в София, за жилищно строителство, където да се разработи модерно организиран комплекс от затворен тип. Нормално е в такива фондове между 15 - 20% от средствата да се инвестират в т.нар. land banking, земи, които да се разработват, като им дойде времето, за което сме предвидили също част от капитала.

                              Каква е инвестиционната стратегия на дружеството?

                              - В момента купуваме всичко, което смятаме, че е атрактивно, като крайната цел е в един момент да изчистим портфейла от неща, които не представляват стратегически интерес като развитие, но носят добра доходност. В крайна сметка целта ни е да останем с офис и търговски площи, портфейл, който е лесно разпознаваем, продаваем и един ден ще бъде успешно реализиран.

                              Какъв е делът на земеделската земя, закупена с цел смяна на статута и препродажба?

                              - До момента сме закупили около 40 хил. дка земеделска земя за около 5 млн. евро, като повече от 80% е концентрирана в Добруджа. Това е по-малко от 15% от капитала на фонда, който е около 35 млн. евро. Крайната ни цел е да поддържаме активи в земеделска земя до около 15% от средствата на фонда.

                              Според повечето анализатори се очаква забавяне на ръста на недвижимите имоти. Какви са вашите прогнози?

                              - По отношение на земеделските земи тепърва предстои ръст на цените, защото те до момента бяха в застой. В момента има около 6 до 8% възвращаемост от арендата, но това ще се коригира до над 10% от настоящите цени. В средносрочен план в рамките на 3 до 5 години очаквам доста сериозно повишение в цените на земеделската земя.

                              По отношение на недвижимите имоти по принцип не може да се каже. За спад или поне застой в цените може да се говори при необмислени проекти, които досега бяха печеливши поради дефицита в предлагането на недвижими имоти и голямото търсене от страна на български и чужди фирми и граждани. Това, което се наблюдава напоследък, са трудности при тяхната реализация - продажба или отдаване под наем. Докато имоти с добри локации, с добър замисъл, напротив, има голямо търсене и пак недостатъчно предлагане. Там цените не съм забелязал да падат, по-скоро растат и има доста голямо търсене.

                              Със съкращения. Пълния текст на интервюто с Калоян Нинов ще можете да намерите в специално приложение - CD с детайлни профили на всички АДСИЦ, който ще бъде издаден от "Алфа асет мениджмънт" след приключването на поредицата.

                              Коментар


                              • ... а да си маркирам ли идеите???
                                the perch is...

                                Коментар

                                Working...
                                X