IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    Кво да го говорим тук, като то си е ясно - 2029 по 3 на сегашната цена като минимум
    Няма какво да говорим,но само с чакане ще си останат излъганите инвеститори-камилчета тук
    Задай си въпроса ,защо тук не мръдна изобщо при ръна на Софикс до 700?

Казваш да чакаме до 2029.
    От 2020 до 2023, през последните 3 години се случиха Ковид,двуцифрена инфлация по света и войната в Украйна.
    И никой не ги очакваше !
    Ако има някой да каже,какво ще стане след 6год, ще го призная за голям маг
    Тя цената другата година може да е стотинки,кой знае,ти ми казаш 2029 да чакам.Е ся

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
      .... винаги много ме е дразнило, че не плащат дивидента веднага, за да си крепят поне по този начин акцията, а все го бавят и мотат - имат предостатъчно наличности, за да го изплатят буквално на следващия ден след ексдивидент датата, ама....
      А някои други, как беше, Шменти компании със събрания седмици след това на ФНИБ отдавна вече са изплатили дивидентите си ...
      Last edited by Key Ru; 12.07.2023, 14:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
        Храна за размисъл.. Какво става ако толкова сигурната ликвидация се отложи?
        По обективни причини разбира се.
        Ето ви казуса: Излизат МНИ след 2-3 г. и казват: "Господа акционери, офис пазара е зле и не можем да продадем на добри цени. За общото благо предлагаме удължаване срока на Дружеството... До по добри времена.."

П.п. имам акции тук и горния сценарий не ме кефи, но ми се струва възможен. А и според мен гласно или негласно на много хора. И съответно това задържа цената.. заедно с некадърността на мениджмънта де!
        Абсолютно реален сценарий по принцип - все пак в Бг всичко е възможно, само дето от сегашна гледна точка изглежда невероятен, защото хем няколко пъти казаха и препотвърдиха, че 2029 е краят, хем пазар на офис имоти си има и то доста горещ. Нали не забравяме, че тук няма мажо и решенията не се вземат от МНИ реално?

А цената е на тези нива, защото няма кой да припомпва и МНИ (Брешков и сие) неведнъж са заявявали, че не само не ги интересува цената на акцията, ми дори и не правят опити (като яхтсмените) да си промотират брефчето на партньори, дето да вкарат по 100-200 бона тук за добър ден, както правят в Атера. С 1-2 милиона тук ще откарам цената поне на 3 със сегашните резултати, без един нов наемател. Както и обратното - мога да я сваля на 1,50 с файър сел, каквито често виждаме по позицията (с малки обеми от по 10-20 000 акции). Просто у нас без припомпващ мажо няма как да стане, освен ако не извадиш някакви ултра супер резултати, а такива, поне засега, няма
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
          Храна за размисъл.. Какво става ако толкова сигурната ликвидация се отложи?
          Ето ви казуса: Излизат МНИ след 2-3 г. и казват: "Господа акционери, офис пазара е зле и не можем да продадем на добри цени. За общото благо предлагаме удължаване срока на Дружеството... До по добри времена.."

П.п. имам акции тук и горния сценарий не ме кефи, но ми се струва възможен. А и според мен гласно или негласно на много хора. И съответно това задържа цената.. заедно с некадърността на мениджмънта де!
          Напълно възможен сценарий макар към момента да категорични.

Коментар

• Храна за размисъл.. Какво става ако толкова сигурната ликвидация се отложи?

Коментар

• Кво да го говорим тук, като то си е ясно - 2029 по 3 на сегашната цена като минимум. И понеже Здравко не обича да казвам "гарантирано:, се застраховам - ако другарят Путлер не ни нюкне дотогава де, което няма как да знам, ма цената на папира тогава би била последният ми пробем (дано никога не се стигне до подобно нещо). Напоследък се заговори и за продължение на метрото към Икеа (отново), но няма да е скоро (Левски Г, Слатина, Люлин и чак тогава), това не пречи да се пробват да я шитнат тази "новина" на бъдещия купувач на имотите ни там. А сметките ни го показват много ясно - цената на активите към момента покрвива насоящата борсова (като си приспаднем и заемите), а бонусът отгоре е Синерджи Тауър - казвали сме го много пъти, няма смисъл да се дъвче едно и също. както и липсата на наематели - за абсолютно всяка една сграда сме под средното за пазара. И това е много, ама много лоша оценка за МНИ, на които реално всеки от нас е работодател. Чакаме отчета за полугодието, за да си сметнем дивидента за догодина, ако няма продажби и нови наеми (каквито съм убеден, че трябва да има), т.е. минимумът ни. Да видим и кешът по сметки как е - винаги много ме е дразнило, че не плащат дивидента веднага, за да си крепят поне по този начин акцията, а все го бавят и мотат - имат предостатъчно наличности, за да го изплатят буквално на следващия ден след ексдивидент датата, ама....
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• 2029 година би трябвало да има ликвидация тук! Ако някой смята, че тогава м2 в София би струвал 700-800 Евро при сегашни 2000-3000, нека продава.

Коментар

• Груйчето пак се е набутал с екскурзия до екзотични места ииии.... нема кой да подпира (дори вербално) артията.
                  Тая бумага се търкаля на тези цени от петилетка може би или Един господ знае откога
                  но поне без препоръка
                  Ps. Имам едни мижави бройки, поради идиотския принцип да не се държи всичко в една кошница. Та и затова си позволявам самоиронията

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
                    Кога предвиждаш да крачната американците иначе за офисите и аз не съм оптимист...
                    Почва голяма корекция там ,вероятно от следващата седмица.
                    Нека видим как ще се развие и завърши и ще ти кажа
                    А ЕУ борсите тук са около върховете си и само силна (засега) Америка ги държи горе

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

Кога предвиждаш да крачната американците иначе за офисите и аз не съм оптимист...
                      Американците не ги виждам да крашнат. Така си опекоха работата, с тези санкции, че по-скоро ЕС ще хлътне в рецесия. Германците вече повлякоха крак. Да видим кои ще са следващите, но няма да са американците.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                        Много слаб тоя Бреф.2.50 даже не успя да качи при Софикс под 700 ! А груйчето обещава ли обещава 12-15лв

Тепърва предстои сериозно спускане в бездната за оборите,съответно офис площите
                        Имах една прогноза тук отпреди 2г за под 1.50 ,та може и доста по -надолу да слезнат когато крашнат американците .Ще трябва да я намеря защото е все още актуална
                        Под 2лв тръгва

Коментар

• Много слаб тоя Бреф.2.50 даже не успя да качи при Софикс под 700 ! А груйчето обещава ли обещава 12-15лв

Тепърва предстои сериозно спускане в бездната за оборите,съответно офис площите
                          Имах една прогноза тук отпреди 2г за под 1.50 ,та може и доста по -надолу да слезнат когато крашнат американците .Ще трябва да я намеря защото е все още актуална
                          Под 2лв тръгва
                          Last edited by petrg5s; 05.07.2023, 07:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение

21ви е 14-ят ден след ОСА, но включвайки двата дни за сетълмент на сделките, 19ти е последният ден с право на дивидент, т.е. 20ти (днес) е екс-дивидентната дата.
                            Не случайно си с този ник.
                            Благодаря.

Коментар

• Първоначално изпратено от balkandjia Разгледай мнение
                              Цената не трябваше ли да падне на 22-ри юни. 14-тия ден след оса е 21-ви юни ако броя правилно и има право на дивидент?
                              21ви е 14-ят ден след ОСА, но включвайки двата дни за сетълмент на сделките, 19ти е последният ден с право на дивидент, т.е. 20ти (днес) е екс-дивидентната дата.

Коментар

• Цената не трябваше ли да падне на 22-ри юни. 14-тия ден след оса е 21-ви юни ако броя правилно и има право на дивидент?

Коментар

Working...
                                X