IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от cba Разгледай мнение

Всички ти вЕрваме и не зная дали остана някой неразбрал, че цената ще е х3 2029 г.
    Само не разбрах дали ще е 6 г. х 50% или ще е накуп 300% накрая.
    За един прЕател питам
    Инфлацията и сложните лихви са подробности, разбира се
    На спаменето ти няма кой да се върже, дори и начинаещ инвеститор. Може и още нови ник-неймове да си направиш, все тая. Спора ви с Груйчо го знаем и със сигурност не ти ще излезеш прав!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
      Така, вчера минах през Тех парка, че не бях ходил от доста време (пък и чакам отчета за Кю2, за да видя как са се отразили новите наеми и да си направя сметка за евентуалния дивидент догодина), та:

- ресторантът на партера вече бачка и си има опашки (дококото разбрах, не съм ги видял с очите си) в час пик - приятно се е получил, пък и готино място да поседнеш в парка
      - светеха прозорците на етаж 14 (половината) - не знам дали е нов наемател, или там ще са ИНСАИТ (същият е маркиран в червено на сайта на Синерджи, ерго е отдаден). По-вероятно е там да са ИНСАИТ, просто го отбелязвам
      - в сайта на Синерджи пише, че са отдадени етажи 4, 6, 7 и 8 - за чий не е отдаден 5, при положение че етаж 4 е зает отново от Бош и има ли някаква логика - също не знам
      - отново в сайта на Синерджи пише дословно: Ако имате въпроси или имате интерес за оглед с цел наемане или закупуване на пространство в Синерджи тауър - ъъъъ, какво става, нали нямаше да продават на парче, изрично го бяха казали на ОСА на мой въпрос, който колегите бяха задали

За финал, отново сметките на коленце за активите на брефчето, което ще се ликвидира 2029 - казал съм го много пъти, цената ще е като минимум по 3 на сегашната и обяснявам защо. Инфлацията ще я игнорираме като фактор:

Дългове - около 35 милки (намаляват всеки месец)
      Активи, с които могат да бъдат покрити дълговете:
      - Парцели около Околовръстното - минимална цена 10 милиона според последната сделка (бих казал и 15 милиона - вчера Фандъчето пак говори за метрото към Икеа, а едната му спирка е точно в нашия парцел)
      - Бизнес парк - 20 милиона - тези двете оправят кредитите
      Чисти активи, с които се опрадава сегашната цена от 2 кинта и нещо на папир:
      - Камбаните - аз не съм им особен фен, но пак са си около 22-25 милки
      - разните земи по морето, Видин, Боровец - слагам 3-5 милиона, макар че ще са повече
      - земята на Бриколаж - 15 000 квадрата, ше ги сложа много скромно по 1400-1500 евро, макар да съм убеден, че ще бъдат продадени за повече - 40 милиона лева
      - кеш - 8-10 милиона (ще видим отчета за полугодието след няколко дни)
      Активи, които са чиста печалба оттук нататък:
      - Синерджи тауър - 50 000 квадрата, ама хайде, ще ги смятаме само 35 000 офис площи (без да броим паркоместата, само те са към 10-15 милиона лева) по 2000 евро като минимум - 140 милиона лева или по 4 кинта на папир

Ами успех, колеги, и дано скоро чуем за нови отдавания на площи под наем (за това вече ставам банален сам на себе си да го повтарям) - сега има други горещи активи и парите са там, а нашата борсичка е доста плитка. Но Горещниците са само 3 дни (според народните вярвания де), после пак иде отливът и т.н. Пък и как беше - пружината се натяга
      Всички ти вЕрваме и не зная дали остана някой неразбрал, че цената ще е х3 2029 г.
      Само не разбрах дали ще е 6 г. х 50% или ще е накуп 300% накрая.
      За един прЕател питам
      Инфлацията и сложните лихви са подробности, разбира се

Коментар

• Така, вчера минах през Тех парка, че не бях ходил от доста време (пък и чакам отчета за Кю2, за да видя как са се отразили новите наеми и да си направя сметка за евентуалния дивидент догодина), та:

- ресторантът на партера вече бачка и си има опашки (дококото разбрах, не съм ги видял с очите си) в час пик - приятно се е получил, пък и готино място да поседнеш в парка
        - светеха прозорците на етаж 14 (половината) - не знам дали е нов наемател, или там ще са ИНСАИТ (същият е маркиран в червено на сайта на Синерджи, ерго е отдаден). По-вероятно е там да са ИНСАИТ, просто го отбелязвам
        - в сайта на Синерджи пише, че са отдадени етажи 4, 6, 7 и 8 - за чий не е отдаден 5, при положение че етаж 4 е зает отново от Бош и има ли някаква логика - също не знам
        - отново в сайта на Синерджи пише дословно: Ако имате въпроси или имате интерес за оглед с цел наемане или закупуване на пространство в Синерджи тауър - ъъъъ, какво става, нали нямаше да продават на парче, изрично го бяха казали на ОСА на мой въпрос, който колегите бяха задали

За финал, отново сметките на коленце за активите на брефчето, което ще се ликвидира 2029 - казал съм го много пъти, цената ще е като минимум по 3 на сегашната и обяснявам защо. Инфлацията ще я игнорираме като фактор:

Дългове - около 35 милки (намаляват всеки месец)
        Активи, с които могат да бъдат покрити дълговете:
        - Парцели около Околовръстното - минимална цена 10 милиона според последната сделка (бих казал и 15 милиона - вчера Фандъчето пак говори за метрото към Икеа, а едната му спирка е точно в нашия парцел)
        - Бизнес парк - 20 милиона - тези двете оправят кредитите
        Чисти активи, с които се опрадава сегашната цена от 2 кинта и нещо на папир:
        - Камбаните - аз не съм им особен фен, но пак са си около 22-25 милки
        - разните земи по морето, Видин, Боровец - слагам 3-5 милиона, макар че ще са повече
        - земята на Бриколаж - 15 000 квадрата, ше ги сложа много скромно по 1400-1500 евро, макар да съм убеден, че ще бъдат продадени за повече - 40 милиона лева
        - кеш - 8-10 милиона (ще видим отчета за полугодието след няколко дни)
        Активи, които са чиста печалба оттук нататък:
        - Синерджи тауър - 50 000 квадрата, ама хайде, ще ги смятаме само 35 000 офис площи (без да броим паркоместата, само те са към 10-15 милиона лева) по 2000 евро като минимум - 140 милиона лева или по 4 кинта на папир

Ами успех, колеги, и дано скоро чуем за нови отдавания на площи под наем (за това вече ставам банален сам на себе си да го повтарям) - сега има други горещи активи и парите са там, а нашата борсичка е доста плитка. Но Горещниците са само 3 дни (според народните вярвания де), после пак иде отливът и т.н. Пък и как беше - пружината се натяга
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение
          Колеги инвеститори, имам една добра новина за Вас! Тази седмица удряме долната тренд линия при 2,02 и ще се позасилим нагоре.
          Не е препоръка за покупко-продажба...
          Дали арматурата около 2лв ще издържи обаче...че е доста напукана вече
          Всичко що е свързано с имоти в БГ ще понесе тежки загуби !
          Офисите пък хептем
          Черни са перспективите пред тази акции,много черни

Коментар

• Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение
            Колеги инвеститори, имам една добра новина за Вас! Тази седмица удряме долната тренд линия при 2,02 и ще се позасилим нагоре.
            пък, ако я пробием - още по-добре
            Last edited by petyob; 25.07.2023, 12:05.

Коментар

• Колеги инвеститори, имам една добра новина за Вас! Тази седмица удряме долната тренд линия при 2,02 и ще се позасилим нагоре.

Коментар

• Така, вече е необратимо

Първоначално изпратено от Решение на МС от сряда
                Със средства от ОПТТИ 2014-2020 ще се финансират разширението на софийското метро, обходният път на Бургас и два проекта във водния сектор

Разширението на линия 3 на Софийското метро и нови метро влакове, обходният път на Бургас, удълбочаване в пристанище Бургас и модернизация на инфраструктурата на Фериботен комплекс - Варна. Това са проектите, които ще бъдат финансирани от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 - 2020 г. до края на 2023 г., когато изтича срокът за допустимост на разходите по оперативната програма.

Правителството одобри промени в програмата, които позволяват да се пренасочат средства от одобрените вече проекти, които няма да бъдат реализирани изцяло до края на настоящата година. Неизпълнените дейности ще бъдат финансирани от Програма „Транспортна свързаност“ 2021-2027 г., за да се гарантира цялостното завършване на проектите.

Със средства от ОПТТИ 2014-2020 до края на 2023 г. ще бъдат извършени дейности по разширението на линия 3 от метрото в София, участък „ул. Шипка - кв. Гео Милев - ж.к. Слатина - Зала Арена Армеец/Тех Парк София - бул. Цариградско шосе“. Ще бъде финансиран и проектът за изграждане на обходния път на Бургас от АМ „Тракия“ към летището край града. Предвижда се също да бъде извършено драгиране на територията на пристанище Бургас, както и рехабилитация на инфраструктурата на Фериботен комплекс - Варна.

Ако и сега се моткат и не намират наематели, няма идея кога ще го направят. След 4 години, когато се пусне метрото, тази сграда ще е супер култова - с директен вход до спирка на метрото, в прекрасна зелена среда, на голям булевард със свързаност с основната артерия на София и летището и т.н....

Нали, за пореден път да кажа, че растежът тук ще дойде от Синерджи - останалите 2 бизнес сгради, парцелът от 15 декара точно на изхода на последната спирка на същата тази линия на метрото и другият на Околовръстното, който рано или късно също ще бъде точно на входа на метро, че и там натискат яко, а и вече има задвижена процедура, оправдават сегашната цена, като добавим към нея и заемите.

А дотогава си стискаме и ако можем, добавяме. Ма всеки сма си преценЯ в какви шменти капели да се набие
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                  Все си мислех, че това е сериозен форум, нали? А ти винаги си бил със сериозни мнения, ма явно все някога човек се дъни - по-добре да беше дал jalbi@armenskiya.pop

Коментар

• Първоначално изпратено от penman

Точно така, "чичето" манипулира цените на компаниите си, както си иска - ценатата може да "хвръкне в небесата", но може и да стане практически нула. Познавам го от времето, когато "учеше" в ГДР и още тогава проявяваше "комбинативен ум" (имаше и здрав комунистически гръб).
                    https://apply.fsc.bg/bg/forms/zpmfzpi

Коментар

• Е, тогава дано тука да не съм стъпил на мина
                      Last edited by funest; 17.07.2023, 13:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от funest Разгледай мнение
                        Благодаря за отговора. Значи "чичото" си кара цената където си поиска
                        Чичо, винаги има идея в главата и зайче в ръкава. Чичо прави каквото му е изгодно в момента. КАчва, сваля.....

Коментар

Благодаря за отговора. Значи "чичото" си кара цената където си поиска
                          Абсолютно вярно, потвърждавам го и аз ! Купувачите в имотното Софарма са основно вътрешни хора !

Бисера Николаева Лазарова е член на СД на “Софарма Имоти” АДСИЦ
                          Last edited by Zdravko74; 17.07.2023, 13:43.

Коментар

• Благодаря за отговора. Значи "чичото" си кара цената където си поиска

Коментар

Здравейте.
                              Нов съм в BREF, но от 2012 до към 2019 имах акции в SFI.
                              Може ли някой да направи някакво сравнение между двете. Защо се получава такава огромна разлика?
                              Софарма имоти имаха и доста голям заем, който изплащаха. През годините изплащаха прилични дивиденти и цената растеше за да стигне до 9.45.
                              Там си имате "чичо" тук си нямаме чичо.

Коментар

• Здравейте.
                                Нов съм в BREF, но от 2012 до към 2019 имах акции в SFI.
                                Може ли някой да направи някакво сравнение между двете. Защо се получава такава огромна разлика?
                                Софарма имоти имаха и доста голям заем, който изплащаха. През годините изплащаха прилични дивиденти и цената растеше за да стигне до 9.45.

Коментар

Working...
                                X