IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Щом има интерес при тази цена - добре са нещата!

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
      Пак стана хубаво тука...
      И по-хубаво ще става

Коментар

• Коментар

• Пак стана хубаво тука...
          “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Как са акционерите?
            Вчера май 2,20лв се виждаше?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              Я да се самоцитирам и аз. Още ли ви се струва много 2,8-3лв за 2018?
              То може и да стане до тогава, но първо има още едни 30% от новата сграда, които без наемател седят. Добре е да се активизират и да намерят някой да подпише за тях, че догодина се пускат много нови офис сгради и битката ще е жестока за всеки квадрат!

Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Я да се самоцитирам и аз. Още ли ви се струва много 2,8-3лв за 2018?

Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                стоя и си щракам с калкулатора.
                1H имаме 2млн от наеми, втората половина ще се усети повече ремонта на магазина във Варна, но нека ги оставим 4млн за година. Новата сграда е с договори за 5г напред за около 6700кв.м., което при 10Е на квадрат си е 1,5млн годишно
                Или приемам че 2015 и 2016 ще приключим с отписванията и да сметнем какво ни очаква за 2017!
                Приемам че повече нищо няма да отдадат, приемам че паркоместата не носят наем, приемам и че няма да постъпят наеми от ресторант(което ми се струва супер малко вероятно), старич заем също ще е вече погасен и ще имаме само новия при 3% ли беше, около 10млн!

Или за 2017 приходите от наеми при сегашното положение ги докарвам 5,5млн, от тях махам 1,2млн за УД и 1,3млн за заема и кацам на остатък 3млн!!! Заделям 10% резерв и като разделя 2,7млн на 20 150 000 акции то през 2018 акционерите биха получили едни 13-14ст на акция и то ако мениджмънта спре през 2017 и нищо не правят . 14 ст. на акция и при лекия положителен полъх на БФБ мисля че трябва да откарат цената на 2,8лв, което си е приемливо все пак 5% възвращаемост!
                Определено 2018 ще е много усппешна за стискащите тук! Е ако Брешков намери някоя сграда с наематели при 10% доходност и изтегли някой нов заем при 2-3% лихва няма да му се разсърдя много.
                Поздрави и успех на търпеливите!

п.п. кооригирам очаквания дивидент от 2017г на 15ст и нагоре, след получено писмо на лични от форумец присъствал на оса - ето защо е хубаво да се ходи на оса
                При 15ст дивидент - цена от 3лв на акция през 2018 е очаквана за мен!

Имам.

Коментар

• нищо чудно това да се случи. ще бъде интересно

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнение
                    Интересно дали от SEB няма да инвестират малко в ETF-а, гледам, че са намалили и участието си в ПИБ до около 465 хил.бр., а имаха над милион.
                    Вероятно са водени разговори с тях от Експат, скандинавците са добре запознати с нашия пазар, имат успешни инвестиции и до някаква степен по - лесно може да им се презентира фонда.

Коментар

• Интересно дали от SEB няма да инвестират малко в ETF-а, гледам, че са намалили и участието си в ПИБ до около 465 хил.бр., а имаха над милион.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
                        Някой знае ли колко точно ще носи новата офис сграда като наеми на година при текущата заетост на сградата?
                        Като съобразим грубо разходите за подръжка, заема, който все още не е напълно ясно до каква степен ще е усвоен, разходи МНИ сградата ще добави около 6 ст. към дивидента при заетост до 80%, но за 2017 - а г., платим 2018 - а. По точни прогнози за дивидента можем да направим след края на първото тримесечие на 2017-а, но ако се осъществят нови продажби на загуба, както през текущата година, общия дивидент може да се намали доста под сметките ни. Има неизвестни.
                        Last edited by k.o.; 16.11.2016, 13:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                          Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                          За съжаление управата на фонда отново се услушва и не си изпълнява задълженията по нормативни актове
                          Правилно, точно за това писах преди време не еднократно, лятото забавиха съобщението, когато много се ослушваха около 0.45, сега пък отново паднаха под 5%, явно за някои хора от ФНИБ изобщо това не е важно и няма нужда от официално съобщение. Благодаря на Мариян за актуалната статия, той върши работата на много ДВИ-та, които спят.

Ако BGX е купил тези акции, към момента си имат достатъчно, така че ако Unicredit Bank Austria AG реши да маха, да ги пуска на пазара, под 2-та лв. ще се поемат и да приключваме с играта на скандинавската компания.

Коментар

• Някой знае ли колко точно ще носи новата офис сграда като наеми на година при текущата заетост на сградата?

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                              За съжаление управата на фонда отново се услушва и не си изпълнява задълженията по нормативни актове

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                                Различни стратегии има. Аз чета, че SEB SICAV 1 или тези, които закарах акцията до 45 ст. не толкова отдавна, пак са почнали да продават, аз лично нямам против отново на 1.5 да я видим.
                                http://www.investor.bg/novini-i-anal...-38926-228418/

Коментар

Working...
                                X