Щом има интерес при тази цена - добре са нещата!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЯ да се самоцитирам и аз. Още ли ви се струва много 2,8-3лв за 2018?
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Я да се самоцитирам и аз. Още ли ви се струва много 2,8-3лв за 2018?
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениестоя и си щракам с калкулатора.
1H имаме 2млн от наеми, втората половина ще се усети повече ремонта на магазина във Варна, но нека ги оставим 4млн за година. Новата сграда е с договори за 5г напред за около 6700кв.м., което при 10Е на квадрат си е 1,5млн годишно
Или приемам че 2015 и 2016 ще приключим с отписванията и да сметнем какво ни очаква за 2017!
Приемам че повече нищо няма да отдадат, приемам че паркоместата не носят наем, приемам и че няма да постъпят наеми от ресторант(което ми се струва супер малко вероятно), старич заем също ще е вече погасен и ще имаме само новия при 3% ли беше, около 10млн!
Или за 2017 приходите от наеми при сегашното положение ги докарвам 5,5млн, от тях махам 1,2млн за УД и 1,3млн за заема и кацам на остатък 3млн!!! Заделям 10% резерв и като разделя 2,7млн на 20 150 000 акции то през 2018 акционерите биха получили едни 13-14ст на акция и то ако мениджмънта спре през 2017 и нищо не правят. 14 ст. на акция и при лекия положителен полъх на БФБ мисля че трябва да откарат цената на 2,8лв, което си е приемливо все пак 5% възвращаемост!
Определено 2018 ще е много усппешна за стискащите тук! Е ако Брешков намери някоя сграда с наематели при 10% доходност и изтегли някой нов заем при 2-3% лихва няма да му се разсърдя много.
Поздрави и успех на търпеливите!
п.п. кооригирам очаквания дивидент от 2017г на 15ст и нагоре, след получено писмо на лични от форумец присъствал на оса - ето защо е хубаво да се ходи на оса
При 15ст дивидент - цена от 3лв на акция през 2018 е очаквана за мен!
Имам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнениеИнтересно дали от SEB няма да инвестират малко в ETF-а, гледам, че са намалили и участието си в ПИБ до около 465 хил.бр., а имаха над милион.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеНякой знае ли колко точно ще носи новата офис сграда като наеми на година при текущата заетост на сградата?Last edited by k.o.; 16.11.2016, 13:08.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеПървоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеЗа съжаление управата на фонда отново се услушва и не си изпълнява задълженията по нормативни актове
Ако BGX е купил тези акции, към момента си имат достатъчно, така че ако Unicredit Bank Austria AG реши да маха, да ги пуска на пазара, под 2-та лв. ще се поемат и да приключваме с играта на скандинавската компания.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеРазлични стратегии има. Аз чета, че SEB SICAV 1 или тези, които закарах акцията до 45 ст. не толкова отдавна, пак са почнали да продават, аз лично нямам против отново на 1.5 да я видим.
Коментар
Коментар