Първоначално изпратено от Батя
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Може и с 40 да падне, тук си прав.
на продалите
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от superexpert Разгледай мнениеКава полза, като мине срока за дивидента може да падне 20 ст.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от superexpert Разгледай мнениеСъс снимката на една дупка даже много се качи.
Да не вземе да мине Цецка и да е хареса.Ти да видиш тогава.Last edited by 15%; 05.06.2019, 16:38.Пътека се прави камък по камък!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Слабо.. Засега невЕрващите са все още мнозинство
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеНай накрая малко интерес по позицията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Всъщност, ако се загледаш върху немския пазар примерно, ще видиш че при REITs спад няма, дори има позиции с ръст.
YTD VNQ +16.5% / SPY 10.1
1Y VNQ 9.8 % / SPY 1.0
- 2 Харесвания
Коментар
-
[QUOTE=mpy_yordanov;n3473636]Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Ако лихвите в САЩ бяха продължили да се качват, щяхме да си събираме зъбите по всички позиции в Бг, Европа и САЩ. Бяха стигнали 3,22%, сега са 2,14%,
така си мисля аз. Защото всички знаем, какво става когато САЩ кихне, Европа настива, а България хваща пневмония
Кой щеше да взима дивидентни АДСИЦ с 5% доходност на тотално неликвидна борса, ако 10-годишните ДЦК в САЩ са на 5%? Докато лихвите в САЩ са ниски и в ЕС, мисля че нещата са окс. Но не е гаранция. Защото FANG може да се срутят и да предизвикат криза за ликвидност и тогава ще продават наред всичко.
Пазари, непредвидима работа
Който го е страх от мечки да не ходи в гората, особено на кредит
когато САЩ кихне, Европа настива, а България хваща пневмонияМнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
[QUOTE=mpy_yordanov;n3473636]Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Ако лихвите в САЩ бяха продължили да се качват, щяхме да си събираме зъбите по всички позиции в Бг, Европа и САЩ. Бяха стигнали 3,22%, сега са 2,14%,
така си мисля аз. Защото всички знаем, какво става когато САЩ кихне, Европа настива, а България хваща пневмония
Кой щеше да взима дивидентни АДСИЦ с 5% доходност на тотално неликвидна борса, ако 10-годишните ДЦК в САЩ са на 5%? Докато лихвите в САЩ са ниски и в ЕС, мисля че нещата са окс. Но не е гаранция. Защото FANG може да се срутят и да предизвикат криза за ликвидност и тогава ще продават наред всичко.
Поздрави
Графиката на лихвите в САЩ
https://finance.yahoo.com/chart/%5ET...QifX19fQ%3D%3D
Поздрави и от мен
Коментар
-
[QUOTE=mancev;n3473564]Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Криза все още няма, хората, бизнесът има пари и недвижимите си въврят повечето, ако се получи спад в доходите, този сегмент страда най - силно. Вече при някои REITs в Западна Европа има спад и доходността в момента им е около 10%, като тамошните анализатори очакват по - ниски приходи и дивидент, ако се засилят негативните световни тенденции и от там наглед атрактивната цена и доходност.
2.30 бе преди да се разводни капитала и при сключени договори за наеми и реално очакван дивидент от 15-16 ст./акция, сега щеше да е 3 лв. дори без увеличението.
А според мен кризата е факт от миналата година. Виж цените на производствените предприятия и на автомобилостроителите. (Aurubis, Norsk Hydro, Daimler, BMW, Audi). И едва ли е само заради търговските войни. Петрола също е доста надолу последната седмица, въпреки санкциите срещу Иран, проблемите във Венецуела и т.н. Просто доста хора очакват спад на потреблението. Недвижимите имоти засега се представят сравнително добре (има и изключения разбира се), като очаквам там спада да бъде най-малък, заедно с фармацията. Ще видим какво ще стане. Определено тази година съм по-голям оптимист за БРЕФ в сравнение с миналата година примерно...
Благодаря и аз на Тони за записа на уебинара.
Не е препоръка, имам акции.
Поздрави
Графиката на лихвите в САЩ
https://finance.yahoo.com/chart/%5ET...QifX19fQ%3D%3DLast edited by mpy_yordanov; 03.06.2019, 00:26.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар