Първоначално изпратено от buyvalue
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от LEOPARD Разгледай мнениеРазбира се, че ще се случи.
В момента се замислих, че в цената на акцията е включен дивидент от поне 20 ст. една година напред, и дали това е калкулирано в цената.
Аз като се замисля, миналата година имат печалба 6'418'000 лв, което калкулира в цената дивидент от 0,185 лв. на акция, а в крайна сметка ще се гласува 0,0996 лв. на акция, при положение, че са длъжни да разпределеят минимум 80% от печалбата? Заинтригувах се също как се смята печалба една година напред... това е доста интересно и важно, за да си смятаме печалбите предварително.Last edited by buyvalue; 28.06.2019, 23:31.IM d best
Коментар
-
[/QUOTE]
15% прав си, но в това съобщението няма и грам условност нещо да не се случи! Всичко е вече факт и се очаква плащането на първия наем след малко:
„Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ подписа договор за наем на офис площи със „РОБЕРТ БОШ” ЕООД в новата сграда Синерджи Тауър в София Тех Парк. Новият договор е за срок от 6г., а общата отдадена площ е 2749.41 кв.м. С отдадените помещения запълняемостта на сградата става 8.5% от отдаваемите площи.
На мене лично този подход на поднасяне на информацията не ми допада, иначе успех, дано да се случи!IM d best
Коментар
-
Първоначално изпратено от ewgeny Разгледай мнениеДори за секунда, не съм си и помислил, че в обявлението има измама. Най-малкото, че в такава измама забъркаш ли се, измъкване няма.
Ама аз не виждам нищо лошо да се напише: уважаеми колеги, дружеството има договор с фирма Х, а в статията се пише за фирма У. Поздрави.
Нали за такъв тип комуникация си мечтаем и не спираме да ревем по темите? Па и да не я пише Брешков . Връзка с акционерите заплата взема ли? Бош сигурно има не 5, сигурно са един куп фирми.Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
-
Дори за секунда, не съм си и помислил, че в обявлението има измама. Най-малкото, че в такава измама забъркаш ли се, измъкване няма.
Ама аз не виждам нищо лошо да се напише: уважаеми колеги, дружеството има договор с фирма Х, а в статията се пише за фирма У. Поздрави.
Нали за такъв тип комуникация си мечтаем и не спираме да ревем по темите? Па и да не я пише Брешков . Връзка с акционерите заплата взема ли?
Но, ок, спирам. Тъп съм, крив съм. Да не правим като цкб тематаLast edited by ewgeny; 27.06.2019, 22:54.
Коментар
-
Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение
Аз също имам информация, че Бош са няколко компании, но също така знам, че една бизнес сграда е 10 - 15 хил. м. кв. и ако дружеството си направи офис сграда, то всички свързани оод-та, ад-та и т.н. ще се прехвърлят там.
Всеки договор има клаузи и неустойки. За себе си съм уверен, че и в този с Бош има такива и това е всичко, което ме касае за Бош.
Договорът би трябвало да влезне в сила 2-3 месеца след разрешение за ползване. Поне такава бе процедурата при настаняването на първите наематели на Камбаните. Няма никаква логика договорът да влиза в сила някъде напред във времето и вярвам, че ако бе така, то би било изрично упоменато.Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ewgeny Разгледай мнениеА аз си мислех, че всички искаме една комуникация с дружеството. Използвайки някаква възможност да ги "подразня" да се обадят, не беше подкрепен. Е ся кво, като акционери, искаме или не искаме,да си говорим директно по всякви въпроси с уд в тази тема?Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivopashov Разгледай мнениеПризовавам ви за малко по-критично четене и избягване "ама аз чух". Бош България не е 1 фирма, а са група от фирми, които подозирам, че знаят малко една за друга.
От техния сайт
Този офис дето го пускате в LinkedIn линка е за третото дружество. Ние имаме договор с първото. Никъде не се казва, че цялата група Бош ще се мести. А това да си строят сграда е в секция "една жена каза". Тук пуска е 2021-2022 мисля и са подписали 6 годишен договор което по-скоро значи, че в близките 8-9 години нямат такива намерения, после кой знае.
Не мисля, че има място да се сърдите, че изнасяте информация за 2021-2022, а цената днес го калкулира, защото хората работят с очаквания и прогнози и ако има риск нещо да не се случи реагират днес, а не след 3 години.
Аз също имам информация, че Бош са няколко компании, но също така знам, че една бизнес сграда е 10 - 15 хил. м. кв. и ако дружеството си направи офис сграда, то всички свързани оод-та, ад-та и т.н. ще се прехвърлят там.
Също обаче информацията имаме 6 годишен договор, ама не знаем от 2021 ли ще е или от 2022 звучи несериозно, защото след като не можеш да поемеш ангажимент са пусковия срок, то най-вероятно и наемателят има клаузи да ти каже че просто се отказва. Как да си го калкулирам това в модел с паричния поток за оценка на фонда - може да стане, а може и да не стане, но не се знае от кога?IM d best
Коментар
-
Първоначално изпратено от ewgeny Разгледай мнениеЗатова, за да не минават тролски глупости, е редно да напише два реда някой от ръководството, тук във форума и готово.
Тролските глупости минават само пред теб, така че със сигурност не е редно някой от ръководството да пише два реда във форума. Това звучи дори глупаво.
В края на миналия месец ФНИБ са уведомили за сключен 6-годишен договор с Роберт Бош.
А че слушаш лелките в трамвая какво си говорят и да призоваваш мениджмънта да пише във форума е глупост!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ewgeny Разгледай мнениеЗатова, за да не минават тролски глупости, е редно да напише два реда някой от ръководството, тук във форума и готово.
Но единият по-долу обвини директно ръководството в манипулация и невярно подадена информация за договора за наем - може би трябва да му се търси отговорност със съдействието на Инвестор.бг
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеНе обръщайте внимание на 2 трола, които са се регистрирали вчера и първото им писане е веднага в тази тема. Със сигурност това е едно и също лице и модератор може да провери, че е съвападащ IP адрес. Такива евтини и нискоинтелигентни неподготвени опити за манипулации не минават от повече от 10 години.
Дори и да говорим за тези няколко процента наем, те не са от почти никакво значение, не са решаващи. Смешните опити за влияние на пазара озадачават обаче още повече защо цената катери последните седмици до тези нива, някаква голяма новина ли се очаква(договор за бъдещ наем за 50% примерно) или някой се опитва да влезе и набира бройки, но предлагането е никакво и поради това са драсканиците по - долу за влияние върху цената.
Коментар
-
Не обръщайте внимание на 2 трола, които са се регистрирали вчера и първото им писане е веднага в тази тема. Със сигурност това е едно и също лице и модератор може да провери, че е съвападащ IP адрес. Такива евтини и нискоинтелигентни неподготвени опити за манипулации не минават от повече от 10 години.
Дори и да говорим за тези няколко процента наем, те не са от почти никакво значение, не са решаващи. Смешните опити за влияние на пазара озадачават обаче още повече защо цената катери последните седмици до тези нива, някаква голяма новина ли се очаква(договор за бъдещ наем за 50% примерно) или някой се опитва да влезе и набира бройки, но предлагането е никакво и поради това са драсканиците по - долу за влияние върху цената.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 1 like
Коментар
Коментар