IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
    На основание чл. 17, т. 1 от Регламент (ЕС) 596/2014 г. Ви уведомявам за
    следното:
    „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ сключи допълнително
    споразумение с „Бианор Холдинг“ АД за наем на допълнителни офис площи в размер
    на 629.03 кв.м. в Синерджи Тауър в София Тех Парк, с което Wiser Technology ще
    заеме цялото пространство на 15-тия етаж на офис сградата. Наемният срок, съгласно
    договорa, е 5 години.
    С новоотдадените площи, процентът на запълняемост на Синерджи Тауър
    възлиза на 60.82%, от които заетите офис площи възлизат на 59.82%.
    Да се самоцитирам за очакванията за нова половинка от Бианор - съвсем според предвижданията. Чакаме още, разбира се Сега си погледнах сметките, че с тази площ тъкмо подминахме 1 милион приходи от наеми на месец, което ще е видно към Кю1 догодина, де, с оглед на времевия лаг, както и над 20 000 квадрата отдадени офис площи в Синерджи. Похвално и все така нагоре - вече подминахме цената на прехвалената Атера

Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    Понеже ми е скучно на почивката, та порових малко и очаквам следващият наемател от трите да е Бианор с останалата половина от техния етаж, който учудващо е изчезнал от скицата с възможните за наем етажи в сайта на Синерджи, като цъкнеш на свободните площи на ет. 15. Може да е и само техническа грешка де, знам ли, не е препоръкЪ - ако е така, да си го орпавят, знам, че четат, но ми писва да им коригирам нещата безплатно

Пенман е прав, до края на Кю3 казаха, че очакват още 3500 квадрата. Вече отдадоха 1300, ако отдадат още 660 на Бианор, както смятам, че ще се случи, остава да пуснат още един етаж от малите или половин от големите. Странно защо не е зает ет. 13 - на мен ми е любим. Иначе мина и една дребна сделка, която не беше оповестена, за 273 квадрата на Кодери, които предполагам, че са на последния етаж, заедно с обслужващото дружество, защото и там изчезнаха опциите за наем (макар че там пък остават едни дребни 180 квадрата, ма няма да им придиряме). Ето и състоянието по етажи, ако са верни допусканията ми:

ет. 16 - 702 квадрата - зает - Бреф и Кодери, евентуално може да има 180 квадрата свободни
    ет. 15 - 1320 квадрата - зает - Бианор + очакваната втора половина пак от Бианор, но това си е моя сметка
    ет. 14 - 1320 квадрата - зает - Инсаит
    ет. 13 - 1320 квадрата - свободен
    ет. 12 - 1320 квадрата - зает - Онтотекст
    ет. 11 - 1320 квадрата - зает наполовина - 660 квадрата на Ем Ес Джи
    ет. 10 - 1312 квадрата - свободен
    ет. 9 - 1391 квадрата - свободен
    ет. 8 - 2724 квадрата - зает - Бош
    ет. 7 - 2724 квадрата - зает - Бош
    ет. 6 - 2722 квадрата - зает - Софтуеър АГ
    ет. 5 - 2722 квадрата - свободен
    ет. 4 - 2723 квадрата - зает - Бош
    ет. 3 - 2723 квадрата - свободен
    ет. 2 - 2723 квадрата - свободен
    ет. 1 - 2764 квадрата - зает - Коуъркинг
    Партер - неясно точно какво, но зает ресторант с 712 квадрата - Синфлуенс
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Следващата сделка до края на месеца с кого ще е? Или ще са май две?
      Last edited by penman; 11.09.2024, 17:40.

Коментар

• УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
        На основание чл. 17, т. 1 от Регламент (ЕС) 596/2014 г. Ви уведомявам за
        следното:
        „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ сключи допълнително
        споразумение с „Бианор Холдинг“ АД за наем на допълнителни офис площи в размер
        на 629.03 кв.м. в Синерджи Тауър в София Тех Парк, с което Wiser Technology ще
        заеме цялото пространство на 15-тия етаж на офис сградата. Наемният срок, съгласно
        договорa, е 5 години.
        С новоотдадените площи, процентът на запълняемост на Синерджи Тауър
        възлиза на 60.82%, от които заетите офис площи възлизат на 59.82%.

Коментар

• Акцията прави обеми ,все по-големи и по-големи. Цената расте. Някой следи ли какъв брой акции се изкупуват и колко са акционерите към момента и кой колко държи, кой увеличава експозицията си?

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

извинявай, но да се сравнява въздух под налягане и продаване на астропрогнози с тули и бетон, е меко казано малоумно, с което изобщо не искам да те обидя. В този форум едва ли има повече от 10 човека с над 100 000 лева в шменти капели, а тук мога да ти изброя и повече от 10 Едно е да си играеш на залъгалки с по 1-2-3-5-10 000 лева, за да можеш да подскачаш как се нацелил някоя "ракета", друго е да вкарваш пари с цел "гарантирана" печалба. Затова и сравнявам Бреф със сравнимото, а не с хелий - прекрасно се получи с продажбите на мечти в дойчланд, но като всяка варненска ъъъъ компания, и тази има нужда от нови и нови адепти, щото само с многоникови викачи не става (отново не визирам теб).

Иначе следва бърз крах, който според мен е само въпрос на време - искрено ти пожелавам (и знаеш, че го мисля), междувременно да си извадил достатъчно печалба и да не те притеснява - точно както се случи с мен 2008, за разлика от други, дето "усредняваха" от алчност Софикс 2000 до Софикс 200 (или 280 май беше най-ниското ниво).

Успех в инвестициите - винаги съм се радвал на мненията на млади хора, които не забиват в дитирамбите, а се мъчат да мислят със собствения си мозък
            Колега, предполагам ще се съгласите с мен, че с изказването си принизявате успехите и на хората и на компанията! Да в миналото може да са стратирали с астропрогнози, нещо което и аз до въпросното интервю не знаех, но новия бизнес няма нищо общо с това! Струва ми се, че човек да бъде находчив и предприемчив, не са лоши качества! Създаването на един бизнес и продажбата му, впоследствие създаване и на друг успешен бизнес (какъвто несъмнено е сегашния) са по способностите на много малко хора и заслужава адмирации!

Аз също съм съгласен, че не могат да се сравняват двете компании, за едната е ограничено нивото, до което може да расте, за другата няма ограничение! Едното е място, в което има много по-малък риск и очаквана определена дохохдност. Другото е компания с не по-голям риск обаче за мен, която може да е "някоя ракета". Предполагам си спомняте разговорите ни от преди две години и тогава наистина този потенциал, който компанията разви до днес, бе видим за мен!

Успех в инвестициите и на Вас! И двамата имаме в еднакви компании, е може би с обратните пропорции, но все пак ще ни увеличават стойността на портфейлите! Ако имам осанката на по-млад, Благодаря! Ще трабва да се взема в ръце и да спра да се мисля за стар вече на 43

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Напълно съм съгласен с мнението! Може разговорите ни във всяка тема да са конструктивни!

Аз съм човек, който имам и тук имам и в Шели, знам и други колеги, които имат и в двете компании. Това че в другата компания аз лично виждам далеч по-голям потенциал не означава, че тук няма такъв.
              И аз съм съгласен с вас, но Пенчовци и Груевци са се хванали като "удавник за сламка" за тухлите и бетона ! Като коне с капаци не искат да погледнат настрани ! Аз съм сигурен, че повечето от нас имат в портфейла си имотни компании, но имат и други ! Това е някакъв абсурд да имаш и стискаш една единствена компания + 15бр. Шилета/Шелита извинявам се/ !

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Ако организации като Бош, Инасйт и т.н. вкупом решат да не изпълняват договорите си, подозирам, че единственото нещо което ще ме интересува е откъде да взема повече консерви и бутилирана вода...
                Споко, Главният адепт тука е казал " Всеки сам си преценя"

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Ми то същото е и твоето присъствие в тяхната тема/вече е тяхна, защото имах и продадох/.
                  Част от имащите в Шели имат тук и затова са в двете теми, други само от любопитство и в опит да се заяждат.
                  Толкова ли е трудно всеки да си гледа в паницата ?!?

Редно е да има повече уважение между форумците щото сме една кола хора и постояните заяждания отблъскват.....
                  Напълно съм съгласен с мнението! Може разговорите ни във всяка тема да са конструктивни!

Аз съм човек, който имам и тук имам и в Шели, знам и други колеги, които имат и в двете компании. Това че в другата компания аз лично виждам далеч по-голям потенциал не означава, че тук няма такъв.

Коментар

• Първоначално изпратено от August Разгледай мнение

Ако наемателите се разбягат по каквато й да кофти причина, получаваме празна сграда ... както е онази на Цариградско
                    Ако организации като Бош, Инасйт и т.н. вкупом решат да не изпълняват договорите си, подозирам, че единственото нещо което ще ме интересува е откъде да взема повече консерви и бутилирана вода...

Коментар

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение

никой ни ги спира, само се питам какво правят в тази тема, нали "тухлите и имотите" нищо не струват?! .
                      Ми то същото е и твоето присъствие в тяхната тема/вече е тяхна, защото имах и продадох/.
                      Част от имащите в Шели имат тук и затова са в двете теми, други само от любопитство и в опит да се заяждат.
                      Толкова ли е трудно всеки да си гледа в паницата ?!?

Редно е да има повече уважение между форумците щото сме една кола хора и постояните заяждания отблъскват.....

Коментар

• Първоначално изпратено от August Разгледай мнение

1. Кои неща "несравнимо повече" при другите може да се объркат според теб, спрямо тук?

2. Ако наемателите се разбягат по каквато й да кофти причина, получаваме празна сграда ... както е онази на Цариградско, която Императорът наричаше "ски-скокчето" - типичен пример как от "сигурна" инвестицията в "перспективен имот" е станала безобразно несигурна. На всичко отгоре и онази сграда беше АДСИЦ некъв, търгуем на световно неизвестната бфб. Дори със сходно име беше адцица ....
                        1. За всяка компания аз виждам различни рискове. Например при Доверие /където имам 10-тина %/ виждам политически риск и непредсказуемо поведение на основни акционери. Едва ли моето мнение те интересува, но ако все пак ти е любопитно, кажи конкретна компания и ще ти кажа аз какво рисково виждам в нея.
                        2. Случаят Фонд имоти се дължи заради недобронамереност на една персона - основен акционер, съчетано с лош проект на сградата. Тук и двете липсват.

Аз наистина не мисля, че БРЕФ е "НАЙ", както се изрязава един непрятен за мен ник. Просто казвам, че го намирам за подходящо хранилище за моите стотинки.

Коментар

извинявай, но да се сравнява въздух под налягане и продаване на астропрогнози с тули и бетон, е меко казано малоумно, с което изобщо не искам да те обидя. В този форум едва ли има повече от 10 човека с над 100 000 лева в шменти капели, а тук мога да ти изброя и повече от 10 Едно е да си играеш на залъгалки с по 1-2-3-5-10 000 лева, за да можеш да подскачаш как се нацелил някоя "ракета", друго е да вкарваш пари с цел "гарантирана" печалба. Затова и сравнявам Бреф със сравнимото, а не с хелий - прекрасно се получи с продажбите на мечти в дойчланд, но като всяка варненска ъъъъ компания, и тази има нужда от нови и нови адепти, щото само с многоникови викачи не става (отново не визирам теб).

Иначе следва бърз крах, който според мен е само въпрос на време - искрено ти пожелавам (и знаеш, че го мисля), междувременно да си извадил достатъчно печалба и да не те притеснява - точно както се случи с мен 2008, за разлика от други, дето "усредняваха" от алчност Софикс 2000 до Софикс 200 (или 280 май беше най-ниското ниво).

Успех в инвестициите - винаги съм се радвал на мненията на млади хора, които не забиват в дитирамбите, а се мъчат да мислят със собствения си мозък
                          Помня как Аналгина написа при индекс 1400..."излязох напълно от бфб. ... Груев, пак съчиняване глупости... Особено за това как сте осреднявали от 2000.

Коментар

Груйче, не им се връзвай на тези неопитни и неразумни лапнишаранчета! Нека си купуват "светлите лъжи" на разни Шменти Капели, никой ни ги спира, само се питам какво правят в тази тема, нали "тухлите и имотите" нищо не струват?! Сравнението със "Скокчето" е доста нескопосан, но са млади и откъде да имат познания. "Скокчето" е най-нефункционалната голяма сграда, която е строена у нас, затова и никой не я иска, разбрах го навреме и излязох от АДСИЦ-а и то с добра печалба преди доста години.

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Колега, пропускате един много важен ред

Шели - 21.50 (април'21) - 70.40 (в момента) - 71.10 (с дивидентите за периода) - 230% ъп за периода.

С това не искам да кажа, че БРЕФ е зле, а че има и компании, които се представят по-добре. Що се отнася до това каква част от портфейлите на хората са в компании като Шели, не един и двама колеги тук във форума са споделяли големи дялове в тази компания и то над 50%. Както и преди съм споделял различните хора имаме различни рискови профили, инвестиционни хоризонти, различен житейски опит и виждания за това как да управляваме средствата си.

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Що се мъчиш с младите адепти и/или многониковите? Аз подминавам, защото каквито и данни да им изнесеш, те си знаят своето - горе-долу ми е като да споря с умнокрасиви - веднага ме заклеймяват, че съм копейка, а копейките ми викат, че съм сороспия Но ето, за хората, които се вълнуват, че се е качило с некви пикливи стинки и на кво се надяваме - пояснявам, че това са моите виждания и разбирания, моят подход към нещата и моят тайминг с покупки от 1,80 лева (даже на 1,78 май имах покупки), след като махнах Спиди (разбира се, не съм вкарал парите от Спиди изцяло тук, което до някаква степен отчитам като грешка, но слдварително всеки може, нали). Е, после имах добавяния и т.н., с които средната ми отиде на 2 лева, но нали стартираме от някаква начална точка. Значи:

1. Бреф - 1.80 (април'21) - 3.16 (в момента) - 3.40 (с дивидентите за периода) - 89% ъп за периода
                                2. Атера - 2.18 (април'21) - 3.22 (в момента) - 4.25 (с дивидентите за периода) - 94% ъп за периода
                                3. Софикс - 500 (април'21) - 874 (в момента) - 950 (примерно с дивиденти) - 90% ъп за периода
                                4. Дау - 33800 (април'21) - 41200 (в момента) - 45000 (примерно с дивиденти) - 33% ъп за периода
                                5. СиП - 4100 (април'21) - 5600 (в момента) - 5800 (примерно с дивиденти) - 35% ъп за периода

И кво излиза, ми май не било чак толкова зле брефчето, а? А го смятам така, защото хората с портфейл над 10 000 лева не си слагат парите само в Алтерко, Нвидиа, Епъл, Майкрософт, биткойн и т.н., а разбиват и рисковите им компании са едно 10-15-20% макс (в зависимост от портфейла), затова и сравнявам Бреф с друг адсиц и/или индекс. И какво излиза? Риторично питам А най-доброто предстои....

П.С. Един приятел ме пита за инвестиционен съвет за дребна сума в началото на август - 10-15К, викам му какво съм направил аз. Каза ми, че съм ненормален и той щял да си купи СиП, че там му било гарантирано, доверсифицирано и т.н. Миналата седмица го засичам по моретата, показвам му ръста на брефчето за месец (вярно, късмет) - той ми вика, ти що не ме натисна да го купя, ми ме остави да се набия в СиП. Весели хора
                                Моля те не говори за 10 000 че е съвсем сте се сварили тука на бавен огън и сега ви прескача пулса като на тийнеджъри в казино зала
                                И Кой адекватен инвеститор ще се набие в Дау и Сип едновременно ???? На 180 градуса обратен завой от идеите дори на такъв хардвалюист като Бъфет

Коментар

Working...
                                X