Първоначално изпратено от Arana
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Накъде ни водят съвременните световни лидери?
Collapse
X
-
-
mirodes, Путин е безспорен фаворит, въобще не ги разбирате нещата. Всички други като видят зора и бягат да се скрият, само той приема битките, а Русия е в сложна ситуация защото Китай е до нея и е силен и иска да доминира. Някой ако успее да спаси задниците на запада то това ще е той. Те се държат безмозъчно, направиха Китай с инвестициите си Голиат. Те нямат индустрия а много държат военния съюз да се разшири с още такива безиндустриални държави спални помещения. При един пряк конфликт Китай буквално ще ги смели, те ще произвеждат оръжията с които ще ги бият предния ден и на другия ще се използват, могат да произведат толкова кораби за колкото другите нямат оръжия да ги потопят. И на всичко отгоре се радват че Русия отслабвала. Падне ли Русия това означава и ние да попаднем под китайско и ставаме китайски сателити, а лудите украинци искат да свалят Путин за да си върнели и Крим, който е 50 процента казарма, те мислят че ще го използват за място за отдих.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
А според мен, и Байдън не бива да се подценява.
Ако си чел биографията на китаеца, тя е впечатляваща. Буквално е минал през ада.
Путя е минал само през службите и е драпал нагоре през корумпираната върхушка. Катаецът е класи над него, но това последното което направи ме притеснява.
А Путин сам създаде мит за непобедимата руска армия и сам си повярва в него.Да ама точно армията го провали.
Колкото до китайците-и в исторически план те са били икономически силни,но много рядко сила във военно отношение. Което в крайна сметка е много важно и украинците го доказаха.Така че ще си останат с дрънкане на оръжия и регионална сила. А и в региона всички други ги мразят-японци,виетнамци ,корейци индийци.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Определено китаеца.Не може да се отрече,че доста дръпнаха.За съжаление в САЩ манипулираха изборите и Тръмп не можа да спечели втори мандат иначе щеше да е той.
А най-големият лузър е Путин. С тези цени на нефта и газът Русия можеше да процъфтява, а той ще я доведе до разпад. Много ми напомня по действия Хитлер и най-вероятно ще има и неговият край.
Ако си чел биографията на китаеца, тя е впечатляваща. Буквално е минал през ада.
Путя е минал само през службите и е драпал нагоре през корумпираната върхушка. Катаецът е класи над него, но това последното което направи ме притеснява.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнениеКой е най-успешният световен лидер в планетарен мащаб до момента според вас? През последните 5 години?
А най-големият лузър е Путин. С тези цени на нефта и газът Русия можеше да процъфтява, а той ще я доведе до разпад. Много ми напомня по действия Хитлер и най-вероятно ще има и неговият край.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеАз много малко лидери виждам в световен мащаб. Останалите ОФци, ги водят Дълбоките Държави по места. Към Кланицата.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Ей това жените сте опасни създания Жена премиер си е традиция, а мъж с тен е "екстравагантен" и встъпването му в длъжност е "сензация"... Щеше да е, ако нямаше образованието и потеклото си, ако вместо съпруга имаше високи токчета Рушката "ще успее да тласне страната си напред икономически" ако си завлече мургавия задник в Брюксел и започне да се моли за прошка За да е добре човечеството, трябва да се премахнат държавите. Примерно това, което се случва в ЕС. Все повече власт се отнема от локалните правителства в полза на обединението, докато паралелно самото обединение се разширява. Местните правителства се принизяват до нивото на селски кмет. Целта е никога повече да няма война. В САЩ тази интеграция е доста по-развита, но Европа догонва с бавни стъпки. Убеден съм, че България ще е по-добре, ако няма собствена валута и всичките и съседи са в ЕС, а защо не и съседите по море.
Направо рай.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Ей това жените сте опасни създания Жена премиер си е традиция, а мъж с тен е "екстравагантен" и встъпването му в длъжност е "сензация"... Щеше да е, ако нямаше образованието и потеклото си, ако вместо съпруга имаше високи токчета Рушката "ще успее да тласне страната си напред икономически" ако си завлече мургавия задник в Брюксел и започне да се моли за прошка За да е добре човечеството, трябва да се премахнат държавите. Примерно това, което се случва в ЕС. Все повече власт се отнема от локалните правителства в полза на обединението, докато паралелно самото обединение се разширява. Местните правителства се принизяват до нивото на селски кмет. Целта е никога повече да няма война. В САЩ тази интеграция е доста по-развита, но Европа догонва с бавни стъпки. Убеден съм, че България ще е по-добре, ако няма собствена валута и всичките и съседи са в ЕС, а защо не и съседите по море.
За мен си е карма.
Сега, не знам защо, но имам странното усещане, че не той беше най-добрият вариант. Времето или ще ме опровергае или ще потвърди съмненията ми. Нека му дадем традиционните сто дни.
А че сме опасни създания жените, то е ясноLast edited by Arana; 25.10.2022, 18:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнениеЩе ми е интересно да чуя мненията на всички доколко личността на съвременните държавни лидери влияе при вземането на ключови политически и икономически решения. Накъде ни водят съвременните лидери?
Поводът е екстравагантният нов лидер на Великобритания. Събитието само по себе си е сензация. Ще успее ли той да тласне страната си напред икономически?
Какво ще се случи с Китай след като публично изгониха стария лидер от последния партиен конгрес?
Какъв тип лидерство ни трябва, за не стигнем вкупом до катастрофа?
- 1 like
Коментар
-
Путин си е руски цар.И като такъв си има своите империалистически амбиции. Искаше да заграби Украйна, ама украинците излязоха корави копелета и тая война ще доведе до нова революция в Русия.Нищо чудно да се разпадне.
А моето мнение за него е крайно отрицателно. Изби стотици руснаци в терористични актове, за да има повод да нахлуе в Чечня.И когато Литвиненко написа книга по въпроса го уби.
Китаеца и той го играе китайски император. Но Китай е гигант на глинени крака.Тяхната мощ се крепи на производството. Ама имат много сериозни демографски проблеми и този темп на растеж дълго няма да продължи.А някои изследователи смятат,че ръста на БВП им е преувеличен.Ще си останат регионална сила.Джапанките и те завалиите са зле демографски.
Индийците са добре с демографията, ама виж индийците в България и си прави изводи дали братовчедите им в Индия ще са световна сила. С една дума-цигания е в Индия.
Китай имал демографски проблеми с 1,5млрд. население. Да, имаха, но ограничителната политика на семество с 1 дете е премахната и КНР, въпреки "демографските си проблеми", от края на 70-те, от 900 000 000, сега са 1,5 млрд. Дай Боже, всекиму, такива демографски проблеми
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
Какво ти е мнението за Путин? И за китаеца?
А моето мнение за него е крайно отрицателно. Изби стотици руснаци в терористични актове, за да има повод да нахлуе в Чечня.И когато Литвиненко написа книга по въпроса го уби.
Китаеца и той го играе китайски император. Но Китай е гигант на глинени крака.Тяхната мощ се крепи на производството. Ама имат много сериозни демографски проблеми и този темп на растеж дълго няма да продължи.А някои изследователи смятат,че ръста на БВП им е преувеличен.Ще си останат регионална сила.Джапанките и те завалиите са зле демографски.
Индийците са добре с демографията, ама виж индийците в България и си прави изводи дали братовчедите им в Индия ще са световна сила. С една дума-цигания е в Индия.
Коментар
-
Дотам ни водят световните лидери ,че такива като новият британски премиер ще са мнозинство във Великобритания след 40 години. А и в цяла Западна Европа. В САЩ също.И нямам естествено предвид точно индийци,а че местното бяло население в тези държави намалява като процент от населението.
Дотам ни водят, че плащаме милиарди за"борба с глобалното затопляне " и ще се лишим от евтина еленергия от тецовете заради затоплистките идиотизми.
Дотам ни водят, че 6 годишната ми дъщеря е питала майка си дали като порасне да се ожени за момиче, защото в Интернет постоянно имало клипове, на които момичета се обичали и женели помежду си.
Ако спешно не се намерят лидери и МЪЖЕ като Тръмп, Орбан и Качински западната цивилизация отива на кино.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнениеЩе ми е интересно да чуя мненията на всички доколко личността на съвременните държавни лидери влияе при вземането на ключови политически и икономически решения. Накъде ни водят съвременните лидери?
Поводът е екстравагантният нов лидер на Великобритания. Събитието само по себе си е сензация. Ще успее ли той да тласне страната си напред икономически?
Какво ще се случи с Китай след като публично изгониха стария лидер от последния партиен конгрес?
Какъв тип лидерство ни трябва, за не стигнем вкупом до катастрофа?
Дотам ни водят, че плащаме милиарди за"борба с глобалното затопляне " и ще се лишим от евтина еленергия от тецовете заради затоплистките идиотизми.
Дотам ни водят, че 6 годишната ми дъщеря е питала майка си дали като порасне да се ожени за момиче, защото в Интернет постоянно имало клипове, на които момичета се обичали и женели помежду си.
Ако спешно не се намерят лидери и МЪЖЕ като Тръмп, Орбан и Качински западната цивилизация отива на кино.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар