Първоначално изпратено от BONI
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Само 50% ли...?Аз пък си мислех че такъв гений поне 10 пъти минимум
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Както се казва, за толкова пари толкова....
Като не ти харесва по някаква причина не купуваш ! И евентуално си го строиш сам както Тройката е описал, ако толкова искаш имот у нас....
3-4 свят, цени по 10 или делено на 10 е без значение. Търси се решение, което да те устройва. За всеки то е различно - дали ще направиш компромис и примириш с недостатъците на това което има , или сам ще си построи или пък си купи по света където ти харесва / никой не те спира/ .
Само престани с излеянията ама то е боклук и не струва исканите пари . Не си ти този който го решава, а ПАЗАРА. Всеки продукт или услуга по света се ценообразува не колкото ''струва'' според себестойност или някого, а колкото клиентите са склонни да платят. Очевидно към момента клиентите са склонни да плащат повече от това което ти мислиш за нормално....И на мен не ми харесва ама е факт....
И за хиляден път - не е задължително София да е най-изгодното място по света за покупка на имот..., макар и все още да е в гази зона.... Може да стане и най-неизгодното....ПАЗАРА решава....
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Само 50% ли...?Аз пък си мислех че такъв гений поне 10 пъти минимум
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Значи казваш да излезя от сегашния бизнес (който ми носи над 50% доходност годишно), да купя един парцел и да почна да лъжа хората да купуват на 50% завишени цени имот с 50% фалшива квадратура. Супер идея.
Впрочем, за да се построи нещо наистина качествено, трябва да намеря немска строителна фирма и да я докарам от Германия, материалите също трябва да ги доставям оттам, щото в България всичко е 24 карата боклук - тухли, изолации, бетон, желязо - всичко брак, като за източна Европа.
Колко ще ми излезе според теб подобно начинание?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Качеството на материалите е същото за основните неща. Проблема е че за България методите на строителство от запада не вършат работа поради завишените изисквания. Едно е да строиш на земя дето не мърда с десетилетия, друго е да се мести с по 5 сантима всяка година. Строителните фирми често рекламират немски и английски методи и материали, което е възможно най-нелепата реклама. Мога да ви изкарам в Япония едно ръководсво как се строи (от 2000-та насам) и веднага се вижда разликата.
Ето я картата - по комунизма строяха със някакъв страх от земетресения с доста запас. Но всичко след 95-та става боклук много бързо с тея западни методи. Виж къде е Берлин в бялата зона, къде е София в червената...
(голяма карта) https://i.imgur.com/9Xr60FL.jpg
- 2 Харесвания
Коментар
-
Мен това ме ядосва най-много. Отпадъкът. Всичко в България е отпадък. Строителство, инфраструктура, храни, напитки, ресторанти - отпадък. Красива природа, но освинена. Население-боклук.
Цената няма никакво значение, ако за нея получаваш нямкакво качество. Но най-нагло да те лъжат в очите и да ти продават на европейски цени тази свинщина - е няма как.
Ето я картата - по комунизма строяха със някакъв страх от земетресения с доста запас. Но всичко след 95-та става боклук много бързо с тея западни методи. Виж къде е Берлин в бялата зона, къде е София в червената...
(голяма карта) https://i.imgur.com/9Xr60FL.jpg
Last edited by 20000леваЗАПЛАТА; 02.05.2021, 18:59.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение"В Берлин цените за апартамент са между 1.100 евро до над 6.000 евро на квадратен метър, като стредната цена е 3.900 евро на кв. м. Наемите са между 5 евро и 16 евро на квадратен метър, като средния наем е 12 евро на квадратен метър."
Цитат от статия ... не знам обаче по кой критерий Берлин може да се сравнява със София топ икономика с топ от икономика ама отзад напред ..
В германия една къщичка в някое малко село е в пъти по добра инвестиция от къщичка в някое наше село, което е с 0 жители или с 5 жители от които най младия е на 82 години навършени и тая къщичка в Германия може да се вземе за 20 000 ойро .
Още една аномалия в бг е че в софия можеш да наемеш за 2 евро кв. а може и да не можеш да наемеш 20 евро, пример витошка, много е амплитудата тука, именно защото са малко имотите, които наистина са ценни, а болшинството са отпадък, който нищо не струва . Дразнещо е как има строители и инвеститори, които смятат, че могат да продадат отпадък на цената на нещо наистина качествено, а още по дразнещото е, че има хора, които плащат отпадъка на цена на топ лукс примерно
Цената няма никакво значение, ако за нея получаваш нямкакво качество. Но най-нагло да те лъжат в очите и да ти продават на европейски цени тази свинщина - е няма как.
Коментар
-
"В Берлин цените за апартамент са между 1.100 евро до над 6.000 евро на квадратен метър, като стредната цена е 3.900 евро на кв. м. Наемите са между 5 евро и 16 евро на квадратен метър, като средния наем е 12 евро на квадратен метър."
Цитат от статия ... не знам обаче по кой критерий Берлин може да се сравнява със София топ икономика с топ от икономика ама отзад напред ..
В германия една къщичка в някое малко село е в пъти по добра инвестиция от къщичка в някое наше село, което е с 0 жители или с 5 жители от които най младия е на 82 години навършени и тая къщичка в Германия може да се вземе за 20 000 ойро .
Още една аномалия в бг е, че в София можеш да наемеш за 2 евро кв. а може и да не можеш да наемеш 20 евро, пример Витошка, много е голяма амплитудата тука, именно защото са малко имотите, които наистина са ценни, а болшинството са отпадък, който нищо не струва . Дразнещо е и как има строители и инвеститори, които смятат, че могат да продадат отпадък на цената на нещо наистина качествено, а още по дразнещото е, че има хора, които плащат отпадъка на цена на топ лукс примерноLast edited by marsianec1; 02.05.2021, 15:30.действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Бе той е мелеонер, знае как да построи на 400евро себестойност, ама не се хваща да направи едно блокче и да го продаде в пъти по-скъпо. Просто с виртуални пари не само апартаменти не може да купиш, ами и хамали не можеш да наемеш.
Впрочем, за да се построи нещо наистина качествено, трябва да намеря немска строителна фирма и да я докарам от Германия, материалите също трябва да ги доставям оттам, щото в България всичко е 24 карата боклук - тухли, изолации, бетон, желязо - всичко брак, като за източна Европа.
Колко ще ми излезе според теб подобно начинание?
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Ама ако искаш. Това е пазар. Ти си прав, че наемаш, от твоята гледна точка е неизгодно при тези цени. Недей да купуваш. Ей го Илън Мъск и той така прави. Или си потрой нещо, което да ти отговаря на желанието, под 2500 ще го докараш, само, че извади седемцифрена сума за да инвестираш и направиш нещо качествено и да остане част за тебе.
Само, че кой ще е този квартал в България, за който да не направиш компромис с нещо? Според мен няма да намериш такъв и това ще ти е спирачка.
Весели празници на всички!
Воистина Возскресе!Last edited by X_Y; 02.05.2021, 12:15.
- 1 like
Коментар
-
Аз и не искам нещо на 400 Евро себестойност. Дай ми 2000 себестойност, сложи 500 печалба и купувам на 2500.
Тук обаче строителите строят наистина на 400, а ти продават на 4000. Това е проблемът. Няма как да ми продаваш Лада, а да искаш колкото за Бентли. При имотите също се вижда какво продаваш, нищо че си го замаскирал зад малко "еталбонд" за 20 лева квадрата. Брокерските простотии и лъжи, с които ловят глупави риби, не вървят при мен.
Христос Воскресе!Last edited by bulgarian lev; 02.05.2021, 11:36.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
https://uk.finance.yahoo.com/news/bu...190611968.html Buffett shared two items for new entrants to the stock market “to ponder a bit before they try to do 30 or 40 trades a day to profit from what looks like a ver...Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Аз и не искам нещо на 400 Евро себестойност. Дай ми 2000 себестойност, сложи 500 печалба и купувам на 2500.
Тук обаче строителите строят наистина на 400, а ти продават на 4000. Това е проблемът. Няма как да ми продаваш Лада, а да искаш колкото за Бентли. При имотите също се вижда какво продаваш, нищо че си го замаскирал зад малко "еталбонд" за 20 лева квадрата. Брокерските простотии и лъжи, с които ловят глупави риби, не вървят при мен.
Само, че кой ще е този квартал в България, за който да не направиш компромис с нещо? Според мен няма да намериш такъв и това ще ти е спирачка.
Весели празници на всички!
Воистина Возскресе!
Коментар
-
Коментар
Коментар