Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Не се шегувай, потенциалните купувачи са ясно кои са.... . Не са безработни или хора с ниски доходи и спестявания...., така че тези групи колкото и да са влиянието им на имотният пазар и клонящо към нула....
В момента хората които купуват за инвестиция чакат срива.Това са хора с големи възможности.Никой не влиза на тия цени в момента.Цените ги крепят изкуствено,за да не се срине всичко рязко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://btvnovinite.bg/bulgaria/bizn...-molovete.html
Тия 60 хиляди, и те са потенциални купувачи....
Коментар
-
Драсти Колеги,
Гледам затрили ни темичката , нема стримери, нема нито.... Смех....:-) Ама и тва не помага......Цените бележат рекорд след рекорд:
Средна цена на имотите в извадката: 141620 euro
Средна цена на кв.м: 1359 euro.
Все повече си мисля, че за поредна година нема да позная , макар и да предполагах, че има добри аргументи тази година малко да върне....
Уви има и такива , които работят здраво в посока нагорУ...., ама са ного яки....
Бони и Ледчо и Шелчо и други написаха някои очеизвадни факти за хора , които са в тези неща и макар и да не споделям техният процентен оптимизъм не е добре перспективата за спад.....
Иначе гледам Берти вече гласува за 2029 :-)))) и е видял някои от нещата за които пишем от години , че са факт или, че ще бъдат неизбежен такъв....А като ги видиш вече реално съществуващи , а не написани от келнер, касапин или общак е лесно да се направят изводите...
Добре дошъл и на Заплатката да продължи да ни разсмива както с предните си антипрогнози / квото пише става обратното :-))), ама нема ги записите вече :-)/ Гледам пак плаши с увеличаване на данъците, НАП и т.н.....само и само да срине пазара и уплаши купувачите.... Предполагам обаче за някои неща е частично прав - всеки гастер ще има сериозни трудности да докаже парите си пред НАП при проверка. Но това се отнася и за 95% от хората у нас / не че някой прави нещо нередно, просто такава е методологията на бухалката/.... Но това не означава, че имоти не трябва да се купуват или пък цените да станат такива така че НАП да не те гони / трябва да са отрицателни :-)))))/
От друга страна познавам хора, които са у нас , а се водят на работа в Англия.... Някои мисля повече от 6 месеца. Не знам дали е незаконно , но го правят и в момента....Не са се затичали да купуват имоти обаче....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 24.01.2021, 21:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Значи и ти си престъпник така ли? Това беше номера на моряците и ги щракнаха масово. Така поне знаем че не си купувал имот последните 3 години . Както казва Стоичков - не си стуваше занимавката.
Последния го купих края на 2016та, дреме ми на стоичковия вие какво сте знаелиLast edited by X_Y; 24.01.2021, 21:12.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Отново пълна боза. Не е незаконно да си караш хоумофиса в България. Няма никакъв проблем да превеждаш парите си от чужбина, не попълваш грешни данни в декларацията, не декларираш сметките си, не носиш наказателна отговорност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
А като си помисля че е поне 2500€ квадрата х114=280к€ МИНИМУМ. При 6к€ годишен наем - 45+години, без амортизации, данъци, данъците от доходи от наем май никой не ги и брои.
Чудя се как още има бунаци да инвестират, реално ЗАГРОБВАТ ВО ВЕКИ ВЕКОВ ЧИСТА ПАРА в имоти
Коментар
-
https://btvnovinite.bg/bulgaria/bizn...-molovete.html
Тия 60 хиляди, и те са потенциални купувачи....
Коментар
-
Отново пълна боза. Не е незаконно да си караш хоумофиса в България. Няма никакъв проблем да превеждаш парите си от чужбина, не попълваш грешни данни в декларацията, не декларираш сметките си, не носиш наказателна отговорност.
Не си хаби брокерската главичка да отричаш че подбуждаш хората към данъчни престъпления. Никой не ти вярва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
по линя на НСИ данните - през нотариусите минава повече ново строителство. То е с доста по-високи данъчни оценки от старото и се изповядва 1:1 (в повечето случаи) - оттук получаваш едно средно завишение на цените на база реализираните сделки. С ипотеките е същото - ако повече имоти са с ипотека искат не искат натискат по реалната цена да мине сделката.
Все пак не мисля, че имотите ще се вдигат при липса на инфлация, при нас не е като в щатите да дават по 2к на месец на калпак и дори мигрантите няма да спасят положението. Ако успеят да вкарат пари в икономиката и да се завъртят може би ще стане нещо. Тенденцията според мен ще си проличи към Май месец- 2 месеца след като почнат да пукат някои кредити по мораториума.
Коментар
-
из новините
По мярката „60 на 40” са подкрепени 250 хил. работни места, по мярката за хотелиерство, ресторантьорство, транспорт и туризъм са платени над 29 млн. лв. и са подкрепени над 27 хил. работни места, над 2000 работодатели, обясни Борисов. По думите му „60 на 40” е до март, но финансовият ресурс за нея е осигурен до септември.
намека, че е осигурен ресурс (както обичат да казват на парите усвояващите ги) до септември дава индикация, че не е невъзможно и мярката и мораториума да бъдат удължени с още няколко месеца поне докато не се ваксинират поне 1 милион граждани.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Извън България има повече възможности и повече сигурност. Сега ще видим на изборите какво ще стане ама като гледам БСП и високи данъци са 100%. Наемите са супер изгодни в момента. Виж например това https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6aplli&f1=1
От 800 евро, сега не могат да го дадат и 550. Другия месец ще е 400. Колко труд са вложили само да го постегнат, само и само да ми го дадат за 400 евро да го осера за месец-два.
Чудя се как още има бунаци да инвестират, реално ЗАГРОБВАТ ВО ВЕКИ ВЕКОВ ЧИСТА ПАРА в имотиLast edited by bota156; 24.01.2021, 19:49.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 5 Харесвания
Коментар
-
Да предположим, че само "офертните" са се вдигнали с 10 процента. Ама и НСИ дава +9,4% за 12 месеца на съществуващите жилища в София. Е, след още 12 месеца пак ще е така - още +10% офертни и +9,4% по НСИ.
аз лично не се наемам да гадая какво ще е след 12 месеца в момент, когато нищо не е наред с държавата.
мораториум, 60/40 или 80/20, мерки от сега за утре, блокаж на пътуванията, постоянен страх от 'новия щам', и тн и тн
при тези условия всичко е възможно и пазарните принципи са на трупчета.
ще поживеем ще видим.
ПП не ме интересува та не съм се ровил НСИ освен да дава % изменение спрямо предходната година - дава ли и средната цена за кв.м по градове (области) - това вече ще е интересно като данни.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Да предположим, че само "офертните" са се вдигнали с 10 процента. Ама и НСИ дава +9,4% за 12 месеца на съществуващите жилища в София. Е, след още 12 месеца пак ще е така - още +10% офертни и +9,4% по НСИ.
Коментар
Коментар