Първоначално изпратено от Don 0815
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Теоретично си прав, но къщата ми е в не много подходящо място за вкарване на пари - парцелите ако може така да са каже огромни - махала с примерно няколко десетки къщи с по 5+ декара място всяка....рехаво.... Ако вкарам много пари не знам какво ще намеря следващият път като отида....А в момента с малки деца няма как да го ползвам освен за събота неделя.... Според жена ми е пущинак и змиярник и не можела да спи там щото не виждала/чувала съседи... страх я е :-) Имам няколко селски имоти възможни за пенсиониране..... Та е поне 3-лема....
И си прав, че в настоящата ситуация Бокал печелят добре, аз ако съм им клиент не е сигурно....
Сега приоритета ми е да заведа децата на море за 1-2 месеца и вероятно няма да мисля за имоти през периода и ще видим как е като се върна....
- 1 like
Коментар
-
Теоретично си прав, но къщата ми е в не много подходящо място за вкарване на пари - парцелите ако може така да са каже огромни - махала с примерно няколко десетки къщи с по 5+ декара място всяка....рехаво.... Ако вкарам много пари не знам какво ще намеря следващият път като отида....А в момента с малки деца няма как да го ползвам освен за събота неделя.... Според жена ми е пущинак и змиярник и не можела да спи там щото не виждала/чувала съседи... страх я е :-) Имам няколко селски имоти възможни за пенсиониране..... Та е поне 3-лема....
И си прав, че в настоящата ситуация Бокал печелят добре, аз ако съм им клиент не е сигурно....
Сега приоритета ми е да заведа децата на море за 1-2 месеца и вероятно няма да мисля за имоти през периода и ще видим как е като се върна....Инак ясно какво няма да намериш - ай честито, дано си осъзнал къде се намираш най-сетне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Don 0815 Разгледай мнение
В днешния глобален свят без граници е безсмислено да се прогнозира къде ще живеят децата. Къщите “ на три ката - да има по един за децата”, които в момента пустеят, са доказателство за това. За 20 години ще се променят много неща.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
песи,
ако къщата ти в Радомирско е твоя и както не можеш да си харесаш вкарай парите в един хубав ремонт
изолация, дограма, подово отопление с термопомпа или някаква такава технолгия, сондаж, парник, хубава ограда
това не са грешни пари. не е далеч от софия и може да се пенсионираш там, а докаот имаш пара и я вложиш ще си направиш живота по-комфортен и по лек, когато може и да не ти се работи и занимава с масйтори.
един солар от 30кв ще те закачат и ще си осигуриш доход след 55г от поне 1000 кинта на месец , а е силно верятно тогава да има по-раздвижена борса и покрай еко меко да са по-високи цените
въобще имаш мегдан спокойно да си вложиш едни 150К лв в идните години , за да го направиш като хората, да добавиш стойност и да си го изплатиш даже през солара....дето ще им плащаш тройно на бокал ватата покрита с италбонд...примерно (знам , че ги харесваш)
поздрави
Сега приоритета ми е да заведа децата на море за 1-2 месеца и вероятно няма да мисля за имоти през периода и ще видим как е като се върна....
Коментар
-
... след 20 години няма наемчета за пенсия тогава имотите ще се ползват от децата ми ...
- 1 like
Коментар
-
Възможно е да си прав, и съм сигурен че къщата ми в Радомирско няма да има кой да я наеме, за Софийските имоти не съм убеден че няма да има желаещи.... Ако кажеш , ама кой при тази демография ?! Потенциалните са около половин милион Българи собственици бягащи от Люлин, Слатина, околностите на Факултета и всички панелни сгради в града.... Не е малко и за тези хора възможностите за една идея по-спокоен живот ще е или да наемат на нормално място или да купят в някоя нова кал , но трябва да имат достатъчно кеш....
ако къщата ти в Радомирско е твоя и както не можеш да си харесаш вкарай парите в един хубав ремонт
изолация, дограма, подово отопление с термопомпа или някаква такава технолгия, сондаж, парник, хубава ограда
това не са грешни пари. не е далеч от софия и може да се пенсионираш там, а докаот имаш пара и я вложиш ще си направиш живота по-комфортен и по лек, когато може и да не ти се работи и занимава с масйтори.
един солар от 30кв ще те закачат и ще си осигуриш доход след 55г от поне 1000 кинта на месец , а е силно верятно тогава да има по-раздвижена борса и покрай еко меко да са по-високи цените
въобще имаш мегдан спокойно да си вложиш едни 150К лв в идните години , за да го направиш като хората, да добавиш стойност и да си го изплатиш даже през солара....дето ще им плащаш тройно на бокал ватата покрита с италбонд...примерно (знам , че ги харесваш)
поздравитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Никой в нищо не убеждавам
За пореден път повтарям - Казвам какво очаквам да се случи а не на мен какво ми се иска
За тази година казах че ръста на имотите ще е над 20% и ми се смеехте - Сега гледам вече не ви е толкова смешно
Миналата години купих февруари и го написах във форума в началото на март когато почна кризата - Тогава пак ми се смеехте - Сега нещо не ви е толкова смешно
Та така Берти пилците се броят на есен - В случая очаквам да е най рано следващата есен
Пророк Ламби, те вървят в стагнация нещата - сега си заклещен с покупката, затова ревеш белким някой се сбърка да те отърве.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Наливане на пари в имоти с цел запазване на стойността.
Не виждам голяма разлика с това, да купиш биткойни с целия кеш и да не ги продаваш никога. Дори пазарната им цена да стане нула, ти вярваш как те държат стойност и понеже не продаваш никога, не реализираш загубата. Имаш биткойни и толкова. Вярваш, че имаш нещо, макар това нещо да е нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Не за бамкови а за мадамови.
Днес ме оскубаха 50лв обслужване за кредитната и отидох да я закрия. 6.90 такса закриване на карта. Скубят не си играят. И без това само за интернет плащания я ползвах.
Това за кешбека голям @р. 1 година си играх да я ползвам навсякъде че да избия 120лв и накрая за 100лв се правиш цяла година на "тежкар"Last edited by pesimist4o na kvadrat; 09.06.2021, 16:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Човече, уважавам чуждото мнение но ти си писател фантаст, в предвид ,че живота не е това което беше . Няма да изпадам в подробности но ще ти дам само един пример, да приемем ,че ганьо се освести и разбере ,че имота не му пази кеша и ,че ще го яде и тука . Имаш ли и бегла представа кво ще се случи ? Този вариант е огледало на твоя вариант ! Всички вече са инвеститори и всеки малко или много се е подсигурил ,ако това е верно аз отивам да живея в планината ! Та евреите са го казали , различни кошници 33-33-33 и бих добавил ,умения и опит в различни направления но най най важното надмогване на битЪт и вътрешен раЗтеж и преодоляване на граници ,предполагам никой не иска и да чуе за това но това е бъдещето !А принципно масовката винаги го яде ,известно ти е , предполагам няма да оспориш .
Не виждам голяма разлика с това, да купиш биткойни с целия кеш и да не ги продаваш никога. Дори пазарната им цена да стане нула, ти вярваш как те държат стойност и понеже не продаваш никога, не реализираш загубата. Имаш биткойни и толкова. Вярваш, че имаш нещо, макар това нещо да е нищо.
Инвестицията винаги трябва да приключи със затваряне на сделката (за да се реализира печалбата). Резултатът от това затваряне е или харчене, или реинвиестиция. Няма такова понятие като "запазване на парите", ако не затвориш (продадеш) в даден момент. Такъв сценарии е равносилен на изхвърляне на кеша в кофата.Last edited by ejonny2376; 09.06.2021, 16:10.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Човече, уважавам чуждото мнение но ти си писател фантаст, в предвид ,че живота не е това което беше . Няма да изпадам в подробности но ще ти дам само един пример, да приемем ,че ганьо се освести и разбере ,че имота не му пази кеша и ,че ще го яде и тука . Имаш ли и бегла представа кво ще се случи ? Този вариант е огледало на твоя вариант ! Всички вече са инвеститори и всеки малко или много се е подсигурил ,ако това е верно аз отивам да живея в планината ! Та евреите са го казали , различни кошници 33-33-33 и бих добавил ,умения и опит в различни направления но най най важното надмогване на битЪт и вътрешен раЗтеж и преодоляване на граници ,предполагам никой не иска и да чуе за това но това е бъдещето !А принципно масовката винаги го яде ,известно ти е , предполагам няма да оспориш .
Но да приемем най-лошият вариант и след 20 години няма наемчета за пенсия тогава имотите ще се ползват от децата ми / достатъчно големи ще са/ и роднини ... Може да остане някой в повече и ще го продам на някой Швед за пенсия..../ най калпавите
Иначе какъв ще бъде светът след 20 години не мога да прогнозирам, освен, че ще е много по-различен от сега. Поради това ще инвестирам в знания и умения на чаветата, нещо в което не бях убеден до скоро..., но вируса промени нещата.... Та допускам и имотите да имат огромна разлика /негативна/ в стойността си спрямо другите необходими за живот неща / не като пари//.... Дано да го доживея и видя как е ...., но за едно нещо поне в момента нямам съмнение кеш не искам да имам....по-лошо е от непотребен имот.
Коментар
-
Ботич, нещо и ти парите почна да ги броиш за вестници.... 10К за семейство. Тва и Берти по времето на пържолките не го е харчил....:-)
Що ти е такваз карта ? Мен преди 2-3 години не ми дадоха платинена от една банка щото много беден съм бил хахахха , а кешбека беше 2% та ного яд ме беше, а върнах една голд миналата година щото пък на нея и спряха кешбека съвсем / беше 1%/
Днес ме оскубаха 50лв обслужване за кредитната и отидох да я закрия. 6.90 такса закриване на карта. Скубят не си играят. И без това само за интернет плащания я ползвах.
Това за кешбека голям @р. 1 година си играх да я ползвам навсякъде че да избия 120лв и накрая за 100лв се правиш цяла година на "тежкар"Last edited by bota156; 09.06.2021, 15:51.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Възможно е да си прав, и съм сигурен че къщата ми в Радомирско няма да има кой да я наеме, за Софийските имоти не съм убеден че няма да има желаещи.... Ако кажеш , ама кой при тази демография ?! Потенциалните са около половин милион Българи собственици бягащи от Люлин, Слатина, околностите на Факултета и всички панелни сгради в града.... Не е малко и за тези хора възможностите за една идея по-спокоен живот ще е или да наемат на нормално място или да купят в някоя нова кал , но трябва да имат достатъчно кеш....А принципно масовката винаги го яде ,известно ти е , предполагам няма да оспориш .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
ЗА САМ 5к стигат, ама со жена и 2 деца изведнъж 10к са минимума и то без малдивите, карибите и к@рвите.
Абе някой знае ли актуалните цени на платинени/златни карти и има ли таквоз нещо вече (мерак со паре се гаси
Що ти е такваз карта ? Мен преди 2-3 години не ми дадоха платинена от една банка щото много беден съм бил хахахха , а кешбека беше 2% та ного яд ме беше, а върнах една голд миналата година щото пък на нея и спряха кешбека съвсем / беше 1%/
Коментар
Коментар