Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Джони от гъза ли си ги вадиш тези цифри?
Според НСИ средна брутна работна заплата
2008 - 6538
2019 - 15283
Не разбирам за какво си в темата - хем не търсиш за инвестиция, а за живеене, но два пъти по-голям от колкото ти е нужен, но пък нищо не ти харесва, България и София било гадно - ми изнасяй се и си купувай другаде, какво опяваш постоянно като черна станция. Щом не можеш обаче да си позволиш 500к евро за апартамент понеже ти били много, явно не си толкова велик колкото си мислиш и си поредния комплексар който иска да си надскочи възможностите и да притежава нещо което не може да си позволи. Искаш да се покажеш на света колко си велик и колко си постигнал с някакви трофейни имоти, обаче реалноста те шиба през ръцете като осъзнаеш, че не можеш да си го позволиш. Жестоката истина е, че дори да ги имаш тия пари те няма да ти спечелят уважение и респект, особено в някакъв умрял форум, а явно много ги желаеш щом не можеш да ги получи в реалния живот и ги търсиш тук. Защото ти имоти не търсиш, а някой да ти гали егото ама тук няма да намериш такива.
Представи си, че е така, успокой се и не се занимавай с мен повече.
- 1 like
Коментар
-
[QUOTE=pesimist4o na kvadrat;n3745947]Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Аз съм Българин и при достатъчни условия за съществуване и през акъла ми няма да мине да обикалям по света за къшей хляб. Сега ако не мога да се реализирам у нас или мога да получа многократно повече пари / не проценти/ бих жертвал определени години като Левчо....
Не виждам защо един немац или какъвто и да е чужденец би дошъл у нас и какво би търсил... Макар и да имаше някакви...пенсионери ..., които им е сложен живота в Германия....
И точно това е причината за цифрите от миграцията - не че сме изгрели, но финансовата част става просто търпима и всичките тези милиони Българи няма нужда вече да ходят на майната си, за да оцелеят.... И тази част ще се подобрява все повече всяка година....спрямо Запада...Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Влагаш ги на борсата тези 250К в койни и т.н. Всеки ден дубъл поне... За какви наеми приказваш....
И като направиш около 1024 / 2 на коя степен беше/ пъти повече имотите ще са паднали на половина и ще можеш да изкупиш Докторска, Яворов и дори част от Ихтиман :-)Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеДжонка, ако приемем че Докторска ми струва 250К€ в момента (слагам минимум към средна цена) то значи наем би трябвало да е поне 1200€ за да имам прилична доходност по вашите представи. А аз преценявам противно на вашите предписания че не го отдавам. Заради колежката която сама ми се обади го давам на 750€ за няколко месеца. Значи ли това че е по-добре да продадеш подобен имот? Това ли ви е логиката? И икономическата мисъл.
За другите ми имоти и капиталовата им и текуща доходност няма да говоря.
И като направиш около 1024 / 2 на коя степен беше/ пъти повече имотите ще са паднали на половина и ще можеш да изкупиш Докторска, Яворов и дори част от Ихтиман :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
защото с ремонта ти е излязъл на 50% от цитиранта цена 250К макс
точно затова ми се изтри клавиатурата да пиша, че тайминга е важен, но бях обявен за перонец.
на 750 си на равно с този дето сега го плаща 250 и иска 1500
дали при него ще идат или при теб?
Никой не би искал 1500 сега ако е умен. Съгласен съм за останалото.Last edited by bulgarian lev; 13.04.2021, 23:43.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
[QUOTE=ejonny2376;n3745854]Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
За тези неща си прав естествено, но всичко това е от твоята гледна точка. Питай средностатистическия германец дали би дошъл да живее в Радомир - ще ти отговори същото. На теб ако ти е добре в България, не значи че на 2-3 милиона Българи с доходи под прага на бедността им е добре също. Гледайки цените и доходите, виждам само влошаване на ситуацията спрямо 2010 година.
Не виждам защо един немец или какъвто и да е чужденец би дошъл у нас и какво би търсил... Макар и да имаше някакви...пенсионери ..., които им е сложен живота в Германия....
И точно това е причината за цифрите от миграцията - не че сме изгрели, но финансовата част става просто търпима и всичките тези милиони Българи няма нужда вече да ходят на майната си, за да оцелеят.... И тази част ще се подобрява все повече всяка година....спрямо Запада...Last edited by pesimist4o na kvadrat; 13.04.2021, 23:54.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Заплатите са 1147 през 2010 срещу 1373 през 2020. Това поне показва картинката.
Със сигурност такъв ръст няма как да покрие инфлацията, да не говорим ръста на имотите.
Имаше спад до към 2012-2013 и помня,че средната беше под 1000 заради кризата. Това обаче не значи, че такъв спад не ни чака и сега, даже е твърде възможен.
Според НСИ средна брутна работна заплата
2008 - 6538
2019 - 15283
Не разбирам за какво си в темата - хем не търсиш за инвестиция, а за живеене, но два пъти по-голям от колкото ти е нужен, но пък нищо не ти харесва, България и София било гадно - ми изнасяй се и си купувай другаде, какво опяваш постоянно като черна станция. Щом не можеш обаче да си позволиш 500к евро за апартамент понеже ти били много, явно не си толкова велик колкото си мислиш и си поредния комплексар който иска да си надскочи възможностите и да притежава нещо което не може да си позволи. Искаш да се покажеш на света колко си велик и колко си постигнал с някакви трофейни имоти, обаче реалноста те шиба през ръцете като осъзнаеш, че не можеш да си го позволиш. Жестоката истина е, че дори да ги имаш тия пари те няма да ти спечелят уважение и респект, особено в някакъв умрял форум, а явно много ги желаеш щом не можеш да ги получи в реалния живот и ги търсиш тук. Защото ти имоти не търсиш, а някой да ти гали егото ама тук няма да намериш такива.
- 2 Харесвания
Коментар
-
[QUOTE=ejonny2376;n3745924]Първоначално изпратено от national power
Пак ти предлагам да спреш да се занимаваш с мен, не виждам смисъл от тези обиди. На мен също не ми е кеф да пиша някои неща, просто не се сдържам понякога - поведението ти и начинът на изказ е твърде просташко. Приеми, че съм шофьор на тролей номер 7, приеми че получавам 800 лева заплата, зарадвай се как съм по-зле от теб (теб само това може да те радва, понеже си прост и завистлив ганьовец) и спри да мислиш за мен и да ме цитираш. Ще бъде от полза и за двама ни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеДжонка, ако приемем че Докторска ми струва 250К€ в момента (слагам минимум към средна цена) то значи наем би трябвало да е поне 1200€ за да имам прилична доходност по вашите представи. А аз преценявам противно на вашите предписания че не го отдавам. Заради колежката която сама ми се обади го давам на 750€ за няколко месеца. Значи ли това че е по-добре да продадеш подобен имот? Това ли ви е логиката? И икономическата мисъл.
За другите ми имоти и капиталовата им и текуща доходност няма да говоря.
точно затова ми се изтри клавиатурата да пиша, че тайминга е важен, но бях обявен за перонец.
на 750 си на равно с този дето сега го плаща 250 и иска 1500
дали при него ще идат или при теб?
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ЗЗ
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Заплатите са 1147 през 2010 срещу 1373 през 2020. Това поне показва картинката.
Със сигурност такъв ръст няма как да покрие инфлацията, да не говорим ръста на имотите.
Имаше спад до към 2012-2013 и помня,че средната беше под 1000 заради кризата. Това обаче не значи, че такъв спад не ни чака и сега, даже е твърде възможен.
Вероятно не си бил в страната и не си следил добре нещата и не ми се занимава да търся данни за всяка година и месец за София / някой може и да знае къде са в сайта на НСИ ?/
Освен това се бъркаш с бруто и нето ....Въобще пълна каша ти е в главата. ВЕрвай ми няма нищо случайно в това, че все повече хора предпочитат да останат у нас / живота икономически става поносим/
Та набързо намерих за Декември 2012 - средна брутна за София 1074 лева
Декември 2020 - 2031 лева
Ето и една статия за страната :
https://3e-news.net/%D1%81%D1%8A%D0%...BD%D0%B8_74469
За Декември 2020 е 1468 лева.
Т.е. 4 пъти увеличение за 14 години. Разбираемо е защо преди 10-20 години хората са отивали да работят на Запад. Както е разбираемо защо сега се завръщат. Ако заплатите се увеличат с още едни 20-30% / което ще стане до макс 5 години/ заминаващите за чужбина ще паднат под 10К на година перманентно....И поне по 20К връщащи се....
Коментар
-
Джонка, ако приемем че Докторска ми струва 250К€ в момента (слагам минимум към средна цена) то значи наем би трябвало да е поне 1200€ за да имам прилична доходност по вашите представи. А аз преценявам противно на вашите предписания че не го отдавам. Заради колежката която сама ми се обади го давам на 750€ за няколко месеца. Значи ли това че е по-добре да продадеш подобен имот? Това ли ви е логиката? И икономическата мисъл.
За другите ми имоти и капиталовата им и текуща доходност няма да говоря.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ти си с претенции и да кажем, че можеш да си позволиш почти всичко в София финансово. Само дето не си свикнал изцяло с нивото. Но повечето Олимпийци след като не могат в Обеля дори е редно да погледнат извън София където могат. Ето двете ти обяви биха подхождали ценово....:-)Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
Коментар