IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Препродажбите си ги има. Когато кажеш на брокер че купуваш с инвестиционна цел, след сделката винаги същия брокер се само-ангажира да качи имота пак за продажба на 20%-30% по-висока цена, обикновено я пази като "тайна оферта" не по-сайтовете, и чак след година-две пак я качва. Хем качва цените на офертните, хем ако лапне някой шаран - незабавна печалба. Виждали сме ги и тук тия обяви където цената уж расте, а те просто шаранчетата се редуват да търсят все по-голям глупак.
    това в явлена ли ти го казаха
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Тук ме водят понижител, но това че брокерите си препродавали имоти помежду си за да правят оборот е една от най- големите глупости, която съм чел във форума....В България повечето фирми гледат да крият оборот и печалби ( а по- наглите се водят че работят на загуба от години) . Как реши, че точно брокерите, които са едни от най безскруполните участници на пазара на НИ ще си препродават имоти и ще плащат данъци и такси при всяка продажба и после данък печалба на държавата.... И как ще искат пари от фондовете за възстановяване щом бизнеса им( оборота и печалбите) е на 6? ...
      Препродажбите си ги има. Когато кажеш на брокер че купуваш с инвестиционна цел, след сделката винаги същия брокер се само-ангажира да качи имота пак за продажба на 20%-30% по-висока цена, обикновено я пази като "тайна оферта" не по-сайтовете, и чак след година-две пак я качва. Хем качва цените на офертните, хем ако лапне някой шаран - незабавна печалба. Виждали сме ги и тук тия обяви където цената уж расте, а те просто шаранчетата се редуват да търсят все по-голям глупак.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Стискам френд. По всичко изглежда, че ще правим инвесторски срещи между теб и Купата от Северното, аз и Дъри от южното..живот и здраве
        Ще има ли мастика на инвеститорските срещи?( не можах да се сдържа)

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение

едното не изключва другото. това че няма читави имоти на пазара въобще не значи, че не могат да си прехвърлят курниците едини на други .
          .
          Тук ме водят понижител, но това че брокерите си препродавали имоти помежду си за да правят оборот е една от най- големите глупости, която съм чел във форума....В България повечето фирми гледат да крият оборот и печалби ( а по- наглите се водят че работят на загуба от години) . Как реши, че точно брокерите, които са едни от най безскруполните участници на пазара на НИ ще си препродават имоти и ще плащат данъци и такси при всяка продажба и после данък печалба на държавата.... И как ще искат пари от фондовете за възстановяване щом бизнеса им( оборота и печалбите) е на 6? ...
          Last edited by X_Y; 10.06.2021, 09:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Не контактувам много с брокери но съм сигурен че от нямане какво да правят си прехвърлят всеки месец едни имоти само да има движение и да плащат нотариални такси и данъци.

Значи според мен не си оцелил схемата - в дъното са наотариусите, предполагам са заплашили брокерите, че ще изфабрикуват документи за да им плащат такси, а сигурно вземат и процент от общините от данъците. А най-големия мозък зад цялата операция е мармота който завива шоколадите.
            сещаш ли се какво следва ако няма никакво движение в една компания ? няма оборот, няма печалба, няма нищо .... ако се сещаш няма да се чудиш защо една нотариална такса не е проблем .. още повече, ако си с мисълта, че ще ти налеят едни пари зареди оборота, който си регистрирал
            действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Не контактувам много с брокери но съм сигурен че от нямане какво да правят си прехвърлят всеки месец едни имоти само да има движение и да плащат нотариални такси и данъци.

Значи според мен не си оцелил схемата - в дъното са наотариусите, предполагам са заплашили брокерите, че ще изфабрикуват документи за да им плащат такси, а сигурно вземат и процент от общините от данъците. А най-големия мозък зад цялата операция е мармота който завива шоколадите.
              Такова е и нивото на останалите объркали посоката на движение и то не е случайно

Коментар

• [QUOTE=marsianec1;n3770823]

едното не изключва другото. това че няма читави имоти на пазара въобще не значи, че не могат да си прехвърлят курниците едини на други .
                QUOTE]

Last edited by X_Y; 10.06.2021, 09:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Колко мъка има по тоя свят Господи колко мъка

На пазара не останаха читави имоти те брокерите един на друг си продавали - колко мъка господи
                  Last edited by X_Y; 10.06.2021, 09:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
                    наблюдавам много зорко нещата с имотите ... стигам до извода, че и брокерските къщи като чуха за хиликоптерните пари се разиграха.. цялата балонория идва от тях и едничката им надежда, че с кухи обороти после ще кандидатстват за компенсации, помощ от държавата .. значи надуват цените и продават и препродават един на друг няколко имота .. и после защо нямат реални продажби .. ами нямат защото реално нямат реализирана сделка към краен клиент ... купувачите са други брокерски къщи .. пук идва дразнещо е да няма реални критерии за успешни продажби . едно време автокъщите правеха така, аз продавам моите на теб, ти продаваш твоите на мен и си надуваме оборота .. ще има сопа
                    Колко мъка има по тоя свят Господи колко мъка

На пазара не останаха читави имоти те брокерите един на друг си продавали - колко мъка господи

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Лордиевич, стискай палци. Почвам преговори за морски имот.
                      Стискам френд. По всичко изглежда, че ще правим инвесторски срещи между теб и Купата от Северното, аз и Дъри от южното..живот и здраве

Коментар

• Лордиевич, стискай палци. Почвам преговори за морски имот.
                        Last edited by X_Y; 10.06.2021, 09:23.
                        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• наблюдавам много зорко нещата с имотите ... стигам до извода, че и брокерските къщи като чуха за хиликоптерните пари се разиграха.. цялата балонория идва от тях и едничката им надежда, че с кухи обороти после ще кандидатстват за компенсации, помощ от държавата .. значи надуват цените и продават и препродават един на друг няколко имота .. и после защо нямат реални продажби .. ами нямат защото реално нямат реализирана сделка към краен клиент ... купувачите са други брокерски къщи .. пук идва дразнещо е да няма реални критерии за успешни продажби . едно време автокъщите правеха така, аз продавам моите на теб, ти продаваш твоите на мен и си надуваме оборота .. ще има сопа

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Дали лихвите ще скочат с 5% или данъците няма много голяма разлика. Ако виждаш голяма разлика кажи, ама с математика, обосновано. Пък представи си че и лихвите и данъците и осигуровките скочат едновременно, както най-вероятно ще стане. Тогава...
                            Колко мъка има по този свят господи колко мъка

Ти ако не виждаш разлика между това да вдигнат лихвите с 5% спрямо това да вдигнат данъците с 5% незнам защо въобще пишеш в тоя форум

А и двете ги вдигате от 5 години резултата е очеваден имотите дублираха

И преди съм ви казвал по скоро ще видите отрицателни лихви по влоговете от колкото 5% лихви по кредитите, ама манете ме мене аз така си дрънкам вие сте разбирачите

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

Реално обаче, след отчитане на инфлация, увеличението е едва около 13% през първото тримесечие на тази спрямо същия период на миналата година
                              Е, па 13% малко ли е?

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
                                При съседите +30,6 % Явно са разбрали, че Бота156 има намерение да захлупва в Стамбула

https://m.fakti.bg/imoti/586424-ceni...a-pri-sasedite
                                Реално обаче, след отчитане на инфлация, увеличението е едва около 13% през първото тримесечие на тази спрямо същия период на миналата година

Коментар

Working...
                                X