Първоначално изпратено от ledosvetlenie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Що всички се фокусират върху прогнозите на бертрам?
Факта е че имотите качват, но има алтернативи в момента, които качват повече. Факт е че имотите са инертни и в определени ситуации трудно ликвидни за разлика от другите изброени. Факт е че имотите са доста по-сигурни и не е възможно да се нулираш освен, ако не си факир или си се увъртолил в кредити.
Всеки си има предел на риска и виждания, но да се твърди, че имота е най и най е безумно, но пък темата е такава....
Всички твърдим това което и ти твърдиш че с тях шанса да се нулираш е почти нулев ако ги купуваш със собствени средства
Разликата е в гледната точка
Едните я имат я нямат пари за 1 апарт и идеята да си набутат всичките пари в нещо дето ще им носи 3% на година въобще не ги блазни. Те искат да дублират всяка година и рано или късно ще стъпят на криво
Другите имат някакъв работещ бизнес и по няколко имота и за тях не е важно колко печалба им носят имотите а как да не загубят това което са постигнали
Разни хора, разни идеали
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от the Judge Разгледай мнение
към демография и БВП забрави да добавиш и сгъване на икономиката. :–0)
само има една малка подробност, че тухлата не е разход и дори може да носи доход, а жълтото и белото са си само разход, освен ако немаш некой брат'чед със собствен сейф в търговската къща на жълтото. ;-)
ще поживеем ще видим.
никой не отрича НИ ... особено ако носят хубав наем и са купени, когато е било изгодно да се купува. ЗЗ е същото - ако си взел на 600-700 и вадиш по 100-200-300 кинта от декар е едно, а ако си взел на 1500 и вадиш пак толкова е съвсем различно.
мани ни нас с малкото кеш - ти търси къде да набуташ кеша дето си го напластил след н на брой продажби, че Левонът и компания най се радват на такива, които стискат по 100-200К ойро кеш и чакат да направят имотен 'удар' в момент, когато пазарът е изметен от читави неща и куцо и сакато ходи по банките за ипотеки, че да не изпусне влака.Last edited by bertram; 24.07.2021, 14:29.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
думичките и фразичките са любими на друг, не на мен.
аз разсъждавам и се изказвам по-простичко.
примерно, актив за мен е това, което ми носи приход.
ликвидността на такъв актив слабо ме интересува, защото опита ми показва, че имот се взима за да се държи.
а интернешънъл трябва да е някаква нова магическа думичка.
имай предвид, че ако стане наистина големо мяу
жълтото не само няма да е интернешанъл ами може и да е криминешанъл да го притежаваш.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
има една малка разлика - жълтото не е обвързано с думичките (твои любими) - демография и БВП на зоната (локацията) - затова при мяу предимството е в по-ликвидния и 'интернешънъл' актив.
аз разсъждавам и се изказвам по-простичко.
примерно, актив за мен е това, което ми носи приход.
ликвидността на такъв актив слабо ме интересува, защото опита ми показва, че имот се взима за да се държи.
а интернешънъл трябва да е някаква нова магическа думичка.
имай предвид, че ако стане наистина големо мяу
жълтото не само няма да е интернешанъл ами може и да е криминешанъл да го притежаваш.
препоръка е
Коментар
-
има една малка разлика - жълтото не е обвързано с думичките (твои любими) - демография и БВП на зоната (локацията) - затова при мяу предимството е в по-ликвидния и 'интернешънъл' актив.
само има една малка подробност, че тухлата не е разход и дори може да носи доход, а жълтото и белото са си само разход, освен ако немаш некой брат'чед със собствен сейф в търговската къща на жълтото. ;-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от the Judge Разгледай мнение
ратко се оказа прав: непризнат грях, не е никакъв грях. Досега успях само един път да те пречупя да се извиниш.
- 1 like
Коментар
-
жълтото и белото не могат да ги печатат, но успяват добре да им манипулират цените.
докато е така, не очаквам 30 унции за апартамент.
и жълтото и тухленото съхраняват стойност, тоест ще следват инфлацията.
не очаквам нито едното да я изпревари. и не очаквам голямо разминаване между тях.
Коментар
-
аз мисля, че в момента джуджи е шефа на перона, защото е събрал някой лев от продажби и иска да го вкара в имот
песи ще ходи по банки след морето, левчо напоследък го е захлупила работата, дури на тия цени не купува, кавръчето си подхвана живота, жони и заплатката летят в космоса като клас търсени активи, аз си карам трактора..май май само ти му правиш компания
няма ги оптимистичните зяпачи с дискаунтите.
един по един се стопиха.
това ме притеснява.препоръка е
Коментар
-
мяу в имотиту ( софия , а из банско и морето вече се случи и сега са в цикъла след мяу какво да правим, почват да се озъзнават) ще има спрямо жълто и бело (сребро) - това са единствените пари, които ЦБ не могат да печатат. Кафе,захар,тютюн,антибиотици и тн са добри за сравнение, но за съжаление не може да се съхраняват, а търговията с фючърси не е за всеки.
та си държа на моето, че цената в жълто на НИ направи своя пик около 2017-2018 - когато всъщност казах ако някой иска да си съхрани, а няма какво да избере и има кеш да си вземе жълто - това беше 2018-та началото (леда да не ми вменява глупости - тайминг ис евритинг )
вероянто има и прецакани които купиха алтерко окло 2 лв ( сега е 17+)
вероятно ще има и други прецакани, които са купили импулсчето по 1.1лв преди 2 седмици ...
държачите атера вероятно и те са прецакани +20/25% в цената + 3/4 дивидента за периода, когато я дадох като алтернатива.
депозит на тези цени за мен е наказание и мъка да гледам как парите ми се дават като кредит на разни измамници (големите риби) или наивници (ипотекари)
ПП не го разбирам криптото и все още не мога да се пречупя да го броя за пари. по-скоро е силно спекулативен инструмент за луди глави.
докато е така, не очаквам 30 унции за апартамент.
и жълтото и тухленото съхраняват стойност, тоест ще следват инфлацията.
не очаквам нито едното да я изпревари. и не очаквам голямо разминаване между тях.
препоръка е
Коментар
-
мяу в имотиту ( софия , а из банско и морето вече се случи и сега са в цикъла след мяу какво да правим, почват да се озъзнават) ще има спрямо жълто и бело (сребро) - това са единствените пари, които ЦБ не могат да печатат. Кафе,захар,тютюн,антибиотици и тн са добри за сравнение, но за съжаление не може да се съхраняват, а търговията с фючърси не е за всеки.
та си държа на моето, че цената в жълто на НИ направи своя пик около 2017-2018 - когато всъщност казах ако някой иска да си съхрани, а няма какво да избере и има кеш да си вземе жълто - това беше 2018-та началото (леда да не ми вменява глупости - тайминг ис евритинг )
вероятно ще има и други прецакани, които са купили импулсчето по 1.1лв преди 2 седмици ...
държачите атера вероятно и те са прецакани +20/25% в цената + 3/4 дивидента за периода, когато я дадох като алтернатива.
депозит на тези цени за мен е наказание и мъка да гледам как парите ми се дават като кредит на разни измамници (големите риби) или наивници (ипотекари)
ПП не го разбирам криптото и все още не мога да се пречупя да го броя за пари. по-скоро е силно спекулативен инструмент за луди глави.
Коментар
-
той и пероня доста опустя. няма вече радостна глъчка и весели крясъци за 30, 40, 50% дискаунт и имоти на корем и на кило.
и влак отдавна вече не минава.
последния кантонер накова на Х дъските на прозорците и напусна кантона, облечен в новата си, още с бучки нафталин в джобовете униформа.
песи ще ходи по банки след морето, левчо напоследък го е захлупила работата, дури на тия цени не купува, кавръчето си подхвана живота, жони и заплатката летят в космоса като клас търсени активи, аз си карам трактора..май май само ти му правиш компаниятова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от the Judge
много жалко, че берджо и ботчо така гадно завъртяха гръб на перонЯ и смениха плочата. Друго си беше като имаше “дискаунти от -40%”. Сега остава и накавръка да се появи отнякъде и да обяви: Welcome Inflation!
и влак отдавна вече не минава.
последния кантонер накова на Х дъските на прозорците и напусна кантона, облечен в новата си, още с бучки нафталин в джобовете униформа.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
е, ми кво, то ми писна вече да чета за 20-30% ръст по цените на имотиту и да нема нищо сгодно на обяви.
много по-добре е да чета за въображаемо, предстоящо мау и големи дискаунти.
и бъртрам да не сменя точно сега плочата с модерен поп от рода на "носете си новите дрехи"
аз искам да слушам стария евър грийн шлагер "мяу, мяу в имотиту"
пп дефлация има само по образователните клипчета в утуб.
ние сме си в сериозна инфлация баш.
няма как да случим на дефлация при тая задлъжнялост. и на мен ми е мъчно ама няма как.
сега ако мога образно да го представя, водата в тен'жерата с жабетата отдавна е минала комфортната температура.
някои жабета се опитват да изскочат от тен'жерата, но други ще останат "още малко" да почакат.
ПП не го разбирам криптото и все още не мога да се пречупя да го броя за пари. по-скоро е силно спекулативен инструмент за луди глави.Last edited by bertram; 24.07.2021, 13:00.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от the Judge
Понижители сър. Няма да разберат и дума от написаното. Друго си е да слушат меките и галещи ухото думи на берджо. МЯУ, МЯУ, МЯУ... дискаунт, злато...
много по-добре е да чета за въображаемо, предстоящо мау и големи дискаунти.
и бъртрам да не сменя точно сега плочата с модерен поп от рода на "носете си новите дрехи"
аз искам да слушам стария евър грийн шлагер "мяу, мяу в имотиту"
пп дефлация има само по образователните клипчета в утуб.
ние сме си в сериозна инфлация баш.
няма как да случим на дефлация при тая задлъжнялост. и на мен ми е мъчно ама няма как.
сега ако мога образно да го представя, водата в тен'жерата с жабетата отдавна е минала комфортната температура.
някои жабета се опитват да изскочат от тен'жерата, но други ще останат "още малко" да почакат.препоръка е
Коментар
Коментар