IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение

така е
    всички ще обърнат палачинката за лихвите
    и това ще стане рязко и неочаквано за стадото

без никакво предупреждение или
    предварителни съобщения и заявки

което рязко ще доведе до
    спад в цената на недвижимите имоти
    като този спад ще се задържи доста дълго
    за да може да капитулира всеки
    купил през 2020 и 2021 с ипотека или на база
    сегашен 'добър доход '
    всичко ще се промени
    малкия митко с голямата ипотечка ти е фен, с ти го чакаш да капитулира???
    Защо така? Но знай че с 10хил. лв ЧСИ няма да те допусне дори да гледаш наддаването по търговете.

Коментар

• Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение

Годишната печалба се тегли като бонуси вместо корпоративен данък и дивидент. Целта е да се плаща минимален корпоративен данък. За простота гледаме идеалният случай 100% ДоД и 0% корпоративен. Като си намалиш с амортизации печалбата тази година с имотите които си купил миналите години ефективно си намалил данъка - в горния случай ДоД, който да платиш за тази година. Аз го гледам като прехвърляне на пари, които биха отишли за данъци към актив. Явно става със суми доста над максималната заплата. Сега ествествено ще кажеш ма то не може 100% данъка да минава през ДоД и т.н. запетайки за които да се хванеш, но това ще са просто границите на кутийката, в която ти тече мисълта.
      а осигуровките бе "експерте". Тях кой ще ги плаща. те са повече от данъка.Личи си че си теоретик -аматьор.сматам че спора от тук нататък е излишен.с безхаберници не ми се спори.

ПП. то ако беше давера всички щеха да си дават големи заплати и да занулят печалбата.Ама правят точно обратното. дават си минималната заплата или дори никаква.и декларират печалба.За домашно ти давам да мислиш защо го правят.
      Last edited by nradev; 06.08.2021, 12:38.

Коментар

Годишната печалба се тегли като бонуси вместо корпоративен данък и дивидент. Целта е да се плаща минимален корпоративен данък. За простота гледаме идеалният случай 100% ДоД и 0% корпоративен. Като си намалиш с амортизации печалбата тази година с имотите които си купил миналите години ефективно си намалил данъка - в горния случай ДоД, който да платиш за тази година. Аз го гледам като прехвърляне на пари, които биха отишли за данъци към актив. Явно става със суми доста над максималната заплата. Сега ествествено ще кажеш ма то не може 100% данъка да минава през ДоД и т.н. запетайки за които да се хванеш, но това ще са просто границите на кутийката, в която ти тече мисълта.
        пали свещ да не пипат плоския данък, а иначе за подобна схема е ОК ако си напляскаш една заплата 15К+.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Нека Радев каже но това е много важно, ако отдаваш и най-вече през платформите се регистрираш по Ддс и отделно тояга. Скоро бях поставен да избирам да купя ли фирмата на продавач за да спестя разходи по придобиване, безупречна е но не е в това проблема. Но отпадна сделката по други причини.
          безупречни малки фирми няма.Освен това ти си аматьор и вероятноста да сгрешиш е голяма.То ако беше далавера всички през фирми щяха да купуват. Ама като гледам почти никой не го прави.
          Last edited by nradev; 06.08.2021, 12:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

и как си намляваш данъка като си изпишеш бонус?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ernan Kortes Разгледай мнение
              https://www.investor.bg/novini/130/a...comment-newest

Чешката централна банка отново повиши лихвата и не смята да спира...

Централната банка вдигна ключовата си лихва с четвърт пункт до 0,75% в унисон с пазарните очаквания, както направи на предишното си заседание преди шест седмици.

А това им е комуникацията година по рано...

Пазарите не трябва да търсят сигнали за повишаване на лихвите“, каза икономистът Май Доан от Bank of America в Лондон.

„Спираме нашите очаквания за намаляване на лихвите за 2020 г. и очакваме задържането им на ниво от 0,25% до 2021 г.“ , добави той
              така е
              всички ще обърнат палачинката за лихвите
              и това ще стане рязко и неочаквано за стадото

без никакво предупреждение или
              предварителни съобщения и заявки

което рязко ще доведе до
              спад в цената на недвижимите имоти
              като този спад ще се задържи доста дълго
              за да може да капитулира всеки
              купил през 2020 и 2021 с ипотека или на база
              сегашен 'добър доход '
              всичко ще се промени

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Не те ли е срам бе!:От 5 твои мнения, 4 са спам и 1 лични нападки и заяждания
                той толков си може, но модераторите го предупреждават всеки ден по 3 пъти, но по неведоми причини така и не се стига до бан за 1/2 година.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yandox

никой
                  Не те ли е срам бе!:От 5 твои мнения, 4 са спам и 1 лични нападки и заяждания
                  Last edited by 13ADROL; 06.08.2021, 11:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
                    Ко стаа с тия курници!
                    Сургат ли се надоле по нанадолнището.
                    ваксирал ли си ските, колега
                    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Имам всички необходими базови условия. На Ратко му описах притесненията . Плюса е ясен какъв е, минуса в моят таргет / начисляване на ддс/ почти го изтрива.... Е остава някакъв плюс , но прецених, че е по-безрисково апарт да е на името ми като физическо лице отколкото на фирма....
                      Ако отдавах търговски помещения тогава е различно и отпада проблема с ДДС-то....
                      Нека Радев каже но това е много важно, ако отдаваш и най-вече през платформите се регистрираш по Ддс и отделно тояга. Скоро бях поставен да избирам да купя ли фирмата на продавач за да спестя разходи по придобиване, безупречна е но не е в това проблема. Но отпадна сделката по други причини.
                      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Знаеш ли какъв трябва да бъде светът около нас , за да са такива условията ? Като инфлация, лихви ?
                        Сега опитай това да го пречупиш през държавните дългове....
                        Изгодността е променливо понятие.... понякога и 10 години може да е неизгодно, а понякога 50 години може да е нормално и изгодно...
                        За имотите специално мисля че е грешка да гледаш доходността в момента. А и такава ситуация не е имало. Огромни дългове, печатница, пандемия...задържаша се инфлация някак неестествено, но докога ли.
                        Разбира се не бива да прекаляваш, не сме строители да биеш тулата и да прибираш, тренда не те интересува особено.
                        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Ти си разсъждаваш като счетоводител. Аз като страната, която плаща данъка. Като си изпиша бонус за да купя нещо плащам ДоД. За мен нетният ефект е този. Терминологията за тебе, парите и имотите за мене
                          и как си намляваш данъка като си изпишеш бонус?

Коментар

Ти си разсъждаваш като счетоводител. Аз като страната, която плаща данъка. Като си изпиша бонус за да купя нещо плащам ДоД. За мен нетният ефект е този. Терминологията за тебе, парите и имотите за мене
                            цървулите за тебе

Коментар

• Ко стаа с тия курници!
                              Сургат ли се надоле по нанадолнището.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

колко промила?
                                Брой го грубо 1% за данъци.

Коментар

Working...
                                X