Първоначално изпратено от Три без коз
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение
съфорумеца redcretin
не е казал че сумата е голяма
ти пак не четеш внимателно
предположи че не си я виждал и е
непосилна за теб в което
има голяма доза вероятност
още повече личните ти разкази
ИЗОБЩО НЕ СА ПО ТЕМАТА
Не внимаваш в картинката цццццц, хахахаха, голяма доза вероятност е да си пълен палячо
ПП Запомни нещо: Кое е по темата изобщо не решаваш ти, който си с най-много изтрити мнения, които......не са по тематаLast edited by 13ADROL; 23.08.2021, 16:34.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Когато с 35% от тях купих къща в София преди 18г. , сега за същите те- двустайка в Бургас. За гастарите в селата на Германия е разбираемо да изглежда голяма сума
За какво поскъпване говорим изобщо.
Коментар
-
Когато с 35% от тях купих къща в София преди 18г. , сега за същите те- двустайка в Бургас. За гастарите в селата на Германия е разбираемо да изглежда голяма сума
не е казал че сумата е голяма
ти пак не четеш внимателно
предположи че не си я виждал и е
непосилна за теб в което
има голяма доза вероятност
още повече личните ти разкази
ИЗОБЩО НЕ СА ПО ТЕМАТА
как тези неща имат отношение към
темата която е :
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Ти 100 000 евра си виждал само на картинка в Интернет
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
за описаното от теб семейство (ако няма съществени спестявания) според мен удачен вариант за момента е да се живее някъде под наем.
има избор, може да се съобрази с училище на детето и/или работа на родителите. Под наем ще бъде относително по-просторно жилище от някое, което може да се вземе с ипотека. Пазарът е такъв, че цената изпреварва наема, а засиленото търсене намалява изборът в добри места. В същото време наеми на готови обзаведени жилища има добро предлагане в почти всички квартали.
и правилен
Коментар
-
Първоначално изпратено от VAZ21011 Разгледай мнениеЧета форума от доста време и изглежда тук са се насъбрали все разни шефове, ИТ-та, доктори, работодатели и пр. - всички с по няколко апартамента и десетки хиляди Евро доходи месечно. Това и да е вярно, и да не е - май е все тая. Слизайки на земята обаче, големият въпрос, който си задавам е:
Какво жилище (за София говоря) може да си позволи младо семейство с прилични доходи и едно дете? Да речем общ семеен нетен доход от порядъка на 5000-6000 лева месечно, което са две добри заплати над средното ниво. Каква локация, каква квадратура? При сегашните цени естествено. Имайки предвид рязко скочилите цени на храни и услуги, разходи за детето...И ако изобщо приемем 10% самоучастие за възможно (напр. спестявания от родителите на двойката)...
Възможна ли е покупка на по-добро място в София и на по-качествено жилище от някоя западнала панелка в гаден квартал (Надежда, Люлин)?
И изобщо - каква е финансовата полза/вреда от подобна покупка, ако изобщо е възможна такава?
На мен ми се струва, че нещата не изглеждат никак розови и жилищата стават дефакто недостъпни дори за хората над средната класа, а само за богатите. Как мислите?
Коментар
-
Първоначално изпратено от VAZ21011 Разгледай мнениеЧета форума от доста време и изглежда тук са се насъбрали все разни шефове, ИТ-та, доктори, работодатели и пр. - всички с по няколко апартамента и десетки хиляди Евро доходи месечно. Това и да е вярно, и да не е - май е все тая. Слизайки на земята обаче, големият въпрос, който си задавам е:
Какво жилище (за София говоря) може да си позволи младо семейство с прилични доходи и едно дете? Да речем общ семеен нетен доход от порядъка на 5000-6000 лева месечно, което са две добри заплати над средното ниво. Каква локация, каква квадратура? При сегашните цени естествено. Имайки предвид рязко скочилите цени на храни и услуги, разходи за детето...И ако изобщо приемем 10% самоучастие за възможно (напр. спестявания от родителите на двойката)...
Възможна ли е покупка на по-добро място в София и на по-качествено жилище от някоя западнала панелка в гаден квартал (Надежда, Люлин)?
И изобщо - каква е финансовата полза/вреда от подобна покупка, ако изобщо е възможна такава?
На мен ми се струва, че нещата не изглеждат никак розови и жилищата стават дефакто недостъпни дори за хората над средната класа, а само за богатите. Как мислите?
има избор, може да се съобрази с училище на детето и/или работа на родителите. Под наем ще бъде относително по-просторно жилище от някое, което може да се вземе с ипотека. Пазарът е такъв, че цената изпреварва наема, а засиленото търсене намалява изборът в добри места. В същото време наеми на готови обзаведени жилища има добро предлагане в почти всички квартали.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Що не ги сравниш с 64'та? Нали се клехте, че пандемията ще срине цените. Нещо не ви се получи майМен много ме боли от 14г., но не го излагам на вятъра. За тези не 14г. , а 18г. съм вложил общо 100 000€ в 3 имота, които с капитализацията за тези 18г. са на стойност ×5.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Чета форума от доста време и изглежда тук са се насъбрали все разни шефове, ИТ-та, доктори, работодатели и пр. - всички с по няколко апартамента и десетки хиляди Евро доходи месечно. Това и да е вярно, и да не е - май е все тая. Слизайки на земята обаче, големият въпрос, който си задавам е:
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеИмотните рекорди, които бяха счупени през второто тримесечие
https://m.profit.bg/imoti/imotnite-r...o-trimesechie/
Защо ли понижителската общност е хвърлена в тих ужас《■ ■》
пак да повторя :
лошо е когато има РЕКОРДИ
да имаш рекорд а да си за посоката ПО рекорда
и да се радваш
означава че нещо не разбираш или ти е все едно
просто си пишеш за да си свършиш работата
тези рекорди и това че ги има ХИЧ НЕ СА ДОБРИ ЗА ПОВИШИТЕЛИТЕ
и техните виждания
хихихиххи
и къде видя ужас във някаква общност
ужасеният във форума е само един
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеЕто, кавръковата справка, аз леко се ужасявам от нея, а за вас не знам :
Коментар
-
Имотните рекорди, които бяха счупени през второто тримесечие
https://m.profit.bg/imoti/imotnite-r...o-trimesechie/
Защо ли понижителската общност е хвърлена в тих ужас《■ ■》
- 1 like
Коментар
-
Що не ги сравниш с 64'та? Нали се клехте, че пандемията ще срине цените. Нещо не ви се получи майМен много ме боли от 14г., но не го излагам на вятъра. За тези не 14г. , а 18г. съм вложил общо 100 000€ в 3 имота, които с капитализацията за тези 18г. са на стойност ×5.
броя на имотите - също
а и умножената сегашна стойност е нереална и грешна
май само годините са вярни
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Не ми се обяснявай, пределно ясен си вече
Цените, са набалончени и нереални ,но само според мен и теб, а не според пазара ! Дали ни харесва или не няма значение, от пазара по-голям няма !
След като и ти мислиш като мен спри да инвестираш в НИ ,иначе определено вдигаш и сделките и цените !!!)
а ТИ ОБЯСНЯВАМ
и ако не ти е интересно
не ме цитирай и не ме разпитвай
аз не инвестирам в НИ сега
аз си оправих КЕША който бях дал и то перфектно
на цени от 2016
ще инвестирам след ПОНИЖЕНИЕТО
което ще настъпи в скоро време
от пазара по голяма няма -вярно е -
но умните виждат че пазара е много вече голям -
на върха е
следва бавно и дълго спускане
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Па те миналата година бяха близо до нулаПак са под 2007-а, даже и под 2011-та
Загубени 14 години на вятъра, боли нали.
Мен много ме боли от 14г., но не го излагам на вятъра. За тези не 14г. , а 18г. съм вложил общо 100 000€ в 3 имота, които с капитализацията за тези 18г. са на стойност ×5.
- 1 like
Коментар
Коментар