If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
На борсата печелят само големите както и на форекс...За обикновеният човек остават златото и имотите...и ако има някакъв собствен бизнес.
Тук вече не съм съгласен- на борсата може да печели всеки който му се занимава да чете финансови отчети и да анализира компаниите. А ако е мързелив като мен си купува СП 500 и не се занимава с нищо съответно и доходността е по- малка- около 7-10% годишно. Форекса ми е съвсем чужда материя и поне за мен не си струва занимавката. Но пък гледам на архитекта темата как слага "бомби"и взима" еврейските пари" или поне така пише. Та за всеки влак си има пътници.
да ти извадят свидетелство за търпимост иначе им плащаш само парцела - 30-40€ м2 макс.
След 2001 НЯМА УЗАКОНЯВАНЕ, всеки един момент могат да дойдат багерите, че ще им и платиш да я съборят.
След 5-10години могат да променят закона за по близка година ама вече едва ли ще има такива фандъци
Ботич, къде си замръзнал, в коя година и десетилетие. Иди го купи за 40, аз ще ти дам 80 за него веднага. Дане говорим пък аз за колко ще го лъзна след това.
Нали обиколих и продължавам с подкрепата на Маверик парцели из южните покрайнини на Сф и ме боли главата. Първо гледай какво е купено вече, какво се предлага, на кого е, активно търси по кадастър парцели, проучвай, питай, може и някъде да фанеш. Но е трудно и скъпо уравнение.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Хубавото на имотите е че са поне 12 месеца след борсата....При това значително по-малко....
Та чакаме кога борсата ще замине, за да се ориентираме кое накъде :-)
Напавро задържам вход с пара колкото един Пернишки апарт, Песи...има си време. Да видим, но засега само имам оферта за леко мърдане на заплатата.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Тук такива неща не се гледат, гледат се само статийките на еди кой си притежател на еди коя си естейт агенция които до един като папагали повтарят мантрата за вечен ръст( вече няма цикли, посоката е само нагоре) . А Станчева даже бърка някакъв незнайно как измерим " ръст на търсенето" от 37% с ръст на цените на имотите от 37% Пускат се и паралели с ЮС- ките имоти.....там като имало ръст нямало как и тук да не има. То и аз така- щом принца на Монако е богат няма как и аз да не забогатея.
Мите нещо не си разбрал никой не говори за вечен ръст.Говорим че дългосрочно колкото и да се колебае цената винаги отива нагоре.
Какво мислите сега ще стане след скандала с Evergrande, обявлението на Китайското правителство, че ще я оставят да фалира и това, че желязото падна с повече от 50% за месец? Много ми е интерсно...
П.П Дори да сте повишители, не виждате ли опасност тук. Какъв е вашия рационален коментар върху тези факти?
Тук такива неща не се гледат, гледат се само статийките на еди кой си притежател на еди коя си естейт агенция които до един като папагали повтарят мантрата за вечен ръст( вече няма цикли, посоката е само нагоре) . А Станчева даже бърка някакъв незнайно как измерим " ръст на търсенето" от 37% с ръст на цените на имотите от 37% Пускат се и паралели с ЮС- ките имоти.....там като имало ръст нямало как и тук да не има. То и аз така- щом принца на Монако е богат няма как и аз да не забогатея.
Признавам си, че имам минимален опит (буквално 1) с покупко продажба на имоти. Та затова някой от напредналите може ли да сподели дали как се процедира в следния случай:
Познати ми предлагат имот във вилната на Драгалевци. 700 кв двор с къща в нелошо състояние 70 кв, строена 2001 г. и вилна постройка, която прилича на голяма барака.
Проблемът е, че къщата не е узаконена, а партиди и прочие се водят към барачката. Хората категорично няма да се занимават, почти не живеят в България.
Въпросът ми е дали някой е купувал и след това узаконявал постройка СЛЕД 2000 г.? Защото на исканата цена е добра инвестиция, ако става въпрос за къща с двор, но никак недобра за парцел с евентуални разходи за премахмане на двуетажна къща.
Добре те съветват с документа за търпимост, но и мисли за какво го купуваш. Не можеш го узакони. Трудна работа, ще погубиш свята пара и пак може да не успееш. Имай предвид че аз се отказах от сделка с къща която имах намерение да ползвам, но и да отдавам под наем. Оказа се с незаконни пристройки. А с наемател и първия золум биха ми съдрали кожата. Отказах се, макар че имота беше супер.
да - може да послужи за ориентир
но
Правилата са за да се нарушават а и тези
които редят дъската може да са ти подготвили
ход -загаТка
да останеш като бански инвеститор - изненадАн
възмУтен и огОрчен
може да използват точно имотите
за суркане на борсата
Явно в книгите на Емилио Салгари, тази дума не се среща
Хубавото на имотите е че са поне 12 месеца след борсата....При това значително по-малко....
да - може да послужи за ориентир
но
Правилата са за да се нарушават а и тези
които редят дъската може да са ти подготвили
ход -загатка
да останеш като бански инвеститор - изненадАн
възмУтен и огОрчен
може да използват точно имотите
за суркане на борсата
двете неща - борса и имоти
са свързани и се движат почти заедно
в много голяма част от времето
писал съм (не може да не си ме прочел) - срине ли се борсата - имотите ги пиши МЪРТВЕЦ
хихихихих
защо - надявам се знаеш
ако не знаеш - не съм тук за да обяснявам
дълго и поучително
само банските имоти обаче не танцуват
заедно със световните и с борсата
там са - от бъдещето
Коментар