Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Можеш да четеш нали ? Търсенето на наеми се увеличи сериозно от Април месец насам.
За останалото ще се досетиш сам....:-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеАми Пловдив, Пловдив 300г. все си е тoplocLast edited by pesimist4o na kvadrat; 28.08.2021, 20:36.
Коментар
-
Ама начи ако затворят и не моа да си купя мастичката ти ще си виновен щото не четеш с разбиране хахаххаха :-)
Що мислиш ти дадох примера с Бъфало и Детройт ? Промишлените центрове са днес ги има утре са в Китай. Това НЕ Е устойчив в десетилетията елемент като столица и море....особено пък сега.... Гледал ли си какво е останало от някогашните градове покрай златните трески, мини и т.н. ?
Това ако някой си мисли, че наличието на фабрика за гащи гарантира цените на имотите след 100 години и го брои за локация е голяма заблуда и си е негов проблем....:-)
Фабриката бачка 10-20-30-50 години амортизира се и се закрива и прави на ново място. Колко фабрики имат 100+ години история като процент от всички ? Виж парламент, университет, болница , парк, морско пристанище и т.н. не можеш толкова лесно да преместиш....:-)
Не подценявай локацията....не са толкова елеметарни нещата...., а че брокитата злоупотребяват с понятието е отделен въпрос ....Ето добре, че Лидъла ми е на няколко минути та ще успея :-)
тичай ти казвам до лидл че ще затворят
а до тогава мисли - как са мислили купилите
с 5 торби злато в столица Търново 1879 год.
пък и 30-40 години след това (борбата за столица
не е 1 година )
ето ти локацияяяяяя
5 кила злато сега са 500 гр
това беше за идеята - сравненията исторически
утре ще говорим само за столицата
и защо локацията е ЛЪЖОВЕН БРОКЕРСКИ ТРИК
и къде са и слабите страни
които са много
много
но естествено се премълчават от
клакьорите на ръста
пропуснахме основното -
ИДЕ СПАД В ЦЕНИТЕ НА ИМОТИТЕ
най вече през металите
но и през кеш няма да е малък
но пък ще е дълъг
хихихиих
Коментар
-
Първоначално изпратено от kot_dodi Разгледай мнение
Ама тебе не те познавам, приятел. Идеята ми е, че от всички тези хора, нито един не е със собствени средства. Чисто по статистическа извадка, не мисля, че съм улучил 30-те процента, по-скоро тези 30, за които не помня кой беше говорил по-долу, са 70%.
Ако искаш ще ти изтегля файла. Ето за последното тримесечие:
СВ - София 9736 сделки 1489 + 3269 , което е 49%, но отново това не са само ипотеки за нова покупка....Реално и в момента пак са 30-40%, а на запад са 70%+
Предполагам си млад и затова такава ти е извадката от познатите ти. Е при моите покупки 90% от съседите ми собственици са над 40 години / често децата им живеят там , но това е друг въпрос/ и всички са с кеш....
Коментар
-
Първоначално изпратено от kot_dodi Разгледай мнение
Ама тебе не те познавам, приятел. Идеята ми е, че от всички тези хора, нито един не е със собствени средства. Чисто по статистическа извадка, не мисля, че съм улучил 30-те процента, по-скоро тези 30, за които не помня кой беше говорил по-долу, са 70%.Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение
хайде тичай до лидл че ще затворят
само като видях че сравняваш софия
с париж лондон ню йорк и прихвам да се смея
а търново и русе с още 2-3 града (без софия) за времето което говоря
са били почти 70 % от промишленоста на БГ
и със сигурност купуващите къщи там - мислейки за ЛОКАЦИЯ
са имали пари за 20 къщи у Коньовица ахахахаахахах
но - ЛОКАЦИЯ хахахаха
на ви локация - зАгуби тая торба с пари
та така и у софеа след време
седи грей се
новите ти комшии вече са на кап. Андреево
динко пак тръгва
ахахахахахахахаах
ти си като Божинката бе
''враца ми е ню йорк ''
хихихихих
намери го в тубата
Що мислиш ти дадох примера с Бъфало и Детройт ? Промишлените центрове са днес ги има утре са в Китай. Това НЕ Е устойчив в десетилетията елемент като столица и море....особено пък сега.... Гледал ли си какво е останало от някогашните градове покрай златните трески, мини и т.н. ?
Това ако някой си мисли, че наличието на фабрика за гащи гарантира цените на имотите след 100 години и го брои за локация е голяма заблуда и си е негов проблем....:-)
Фабриката бачка 10-20-30-50 години амортизира се и се закрива и прави на ново място. Колко фабрики имат 100+ години история като процент от всички ? Виж парламент, университет, болница , парк, морско пристанище и т.н. не можеш толкова лесно да преместиш....:-)
Не подценявай локацията....не са толкова елеметарни нещата...., а че брокитата злоупотребяват с понятието е отделен въпрос ....Ето добре, че Лидъла ми е на няколко минути та ще успея :-)
Коментар
-
Има 1 безспорен и ти го пиша за 3-ти път. СТОЛИЦА. Това стига.
и издишаш
и люлин е столица
и надежда и орландовци и бусманци
голема ЛОКАЦИЯ
а ония културни и исторически особености
дето си ги изброил
са само за екскурзианти от радомир
като посетят СТОЛИЦАТА
там не е за живеене
айде тичай че се оплете съвсем
и да не си забравиш маската
че ще останеш без бира
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
Аз купувам със собствени средства. Това проблем ли е?
п.п. И за да не ми се обезценяват парите ги влагам в kot dodi.
Коментар
-
Всичко което съм купил е в близост до някоя подобна забележителност / не задължително от този списък/ , която ПРЕДПОЛАГАМ / може да сбъркам/ ще е такава и след 100 години. Разбира се и следващата ми покупка ще бъде в близост до подобно нещо....
Огромна рядкост е някой град да е съизмерим като важност със Столицата на дадена държава. Обикновено само морски или океански градове могат да конкурират през годините столица без излаз на море. Та в този смисъл Търново /особено - няма нищо специално в този град освен централното му местоположение, което не е достатъчно за генериране на финансови потоци и от там на цени на имотите/ и Русе са били винаги обречени да са губещи спрямо София, Варна и Бургас....
Та отново - съгласен съм че локацията е изменчиво нещо, но има някои неща които седят през вековете и не мърдат - Париж е там, Лондон е там, Ню Йорк си е там и т.н. А виж къде е Бъфало или Детройт сега и къде са били ? От тук ще разбереш кое има стойност през десетилетията и вековете и кое се изпарява за няколко десетилетия и е временна стойностна локация.... :-) Много грешиш , че локацията няма съвсем никаква стойност във времето....:-)
Както казах айде стига ми толко, че Лидъл ще затвори :-))))
само като видях че сравняваш софия
с париж лондон ню йорк и прихвам да се смея
а търново и русе с още 2-3 града (без софия) за времето което говоря
са били почти 70 % от промишленоста на БГ
и със сигурност купуващите къщи там - мислейки за ЛОКАЦИЯ
са имали пари за 20 къщи у Коньовица ахахахаахахах
но - ЛОКАЦИЯ хахахаха
на ви локация - зАгуби тая торба с пари
та така и у софеа след време
седи грей се
новите ти комшии вече са на кап. Андреево
динко пак тръгва
ахахахахахахахаах
ти си като Божинката бе
''враца ми е ню йорк ''
хихихихих
намери го в тубата
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнениекаква локация е била Бояна
преди 100 години бе
ахахахахаахахахахахаахахахахахаха
колко къщета - коптори
е могло да се купи с парите за хубава къща в
в центъра на Търново например
сигурно 50 ахахахаах
било е смрадливо и кално село
с диви непоръбени шопи
сега е добра локация - да
но СЕГА
няма нито един критерии по който
някой да каже и заложи че така ще е след
30 /50 /70 години
горното важи за всяка една ''добра локация '' в момента
Локацията е просто брокерски трик
Коментар
-
Сега не знам как е, но до преди 1-2 години покупките с кредит бяха под 30-40% от сделките. За ново на добро място от собствен опит мога да ти кажа, че пак тогава 95% от покупките бяха без кредит. Строителите особено на желани места предпочитат купувачи без финансови проблеми, които имат нужда от кредит за покупка защото са ненадеждни.... При по-големи проекти или на не толкова желани места процента на хората с кредити ще бъде по-голям.
Принципно България е в топ 3 като страна с най-малко ипотечни кредити ползвани при покупка и процент на ипотекирани жилища в Европа. Т.е. процента на ипотеките е вероятно да се увеличава с годините. След ковид обаче расте процента на сделките с кеш.... Така ще бъде още известно време....и после ипотеките отново ще вземат превес.
При повишаване на лихвите разбира се че ще има отлив на купувачи и на теория това трябва да доведе и до спад на цените / в конкретният момент обаче това е дискусионни поради други фактори/
Схемите на плащане са много и различни при строителите. ... Има и такива с 90% след Акт 16
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение
аахахахахаахахахахах
с големия пост само показваш малки знания
така като това в черното са мислили
преди 120/130 години и купуващите в топ центъра на Търново и Русе
ама баш така - и са броили торби със злато (милиони сега )
няма я Локацията - няма
и никой не е говорил за петрич или радомир за къшата на деда ти
говорил съм за големи бг градове
били равни на софия за врмето си
а щом си убеден в черното за след 100 години (ахахахахахахаха)
купвай - до НДК , във борисовата градина купи лъвов мост
тцтцтцтцтццтцтцтцт
ти си ми изброил 5 забележителности на днешна софия бе
купуваш ли ги
хихиххихихихи
я купи у младост или у малинова да ти видя ЛОКАЦИЯТА
след 100 години
ахахахахаахахахах
Огромна рядкост е някой град да е съизмерим като важност със Столицата на дадена държава. Обикновено само морски или океански градове могат да конкурират през годините столица без излаз на море. Та в този смисъл Търново /особено - няма нищо специално в този град освен централното му местоположение, което не е достатъчно за генериране на финансови потоци и от там на цени на имотите/ и Русе са били винаги обречени да са губещи спрямо София, Варна и Бургас....
Та отново - съгласен съм че локацията е изменчиво нещо, но има някои неща които седят през вековете и не мърдат - Париж е там, Лондон е там, Ню Йорк си е там и т.н. А виж къде е Бъфало или Детройт сега и къде са били ? От тук ще разбереш кое има стойност през десетилетията и вековете и кое се изпарява за няколко десетилетия и е временна стойностна локация.... :-) Много грешиш , че локацията няма съвсем никаква стойност във времето....:-)
Както казах айде стига ми толко, че Лидъл ще затвори :-))))
Коментар
-
каква локация е била Бояна
преди 100 години бе
ахахахахаахахахахахаахахахахахаха
колко къщета - коптори
е могло да се купи с парите за хубава къща в
в центъра на Търново например
сигурно 50 ахахахаах
било е смрадливо и кално село
с диви непоръбени шопи
сега е добра локация - да
но СЕГА
няма нито един критерии по който
някой да каже и заложи че така ще е след
30 /50 /70 години
горното важи за всяка една ''добра локация '' в момента
Локацията е просто брокерски трикLast edited by Yandox; 28.08.2021, 19:27.
- 1 like
Коментар
Коментар