IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
    Малко цени на селски имоти на 50м от мене.
    600квм тръни без ток, вода, канал - 40 000лв.
    За съседния парцел от тръни иска 60к лв - 100лв/м2 без тръните на първия
    600квм + къща за бутане (вече я бутнаха, само каменното мазе остана) - 90 000 лв.
    Като знам какво и за колко съм взел и ми става едно .... весело такова
    А пък като се сетиш че за тия пари продаде апартаменти в София незнам какво ти е ама ще ти мине - времето лекува

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

50. Ако е в Радомир, даже 30 Лева. Месечно.
      https://www.investor.bg/novini/130/a...z-iuli-334517/

Нали се радваше на скока на цените на транспорта

Вече може да не ползваш количка в Лидъл и торбичка ще ти стига

Коментар

Малко цени на селски имоти на 50м от мене.
        600квм + къща за бутане (вече я бутнаха, само каменното мазе остана) - 90 000 лв.
        Това къде?

Коментар

• Малко цени на селски имоти на 50м от мене.
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

боклуци, безбожно скъпи боклуци
            Абе ти не беше ли безбожник? Ако е така, значи Господ ти е дал баланс - безбожни цени за безбожниците.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Аз се чудя само какви са тези сделки, след като няма нищо читаво на пазара. Какво купуват тези хора?
              боклуци, безбожно скъпи боклуци
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Кот Доди нема скоро или късно има пълна статистика на АВ за сделки и брой ипотеки / може да не са за сделка/. Толкова ли е трудно да го разбереш ?
                Ако искаш ще ти изтегля файла. Ето за последното тримесечие:
                СВ - София 9736 сделки 1489 + 3269 , което е 49%, но отново това не са само ипотеки за нова покупка....Реално и в момента пак са 30-40%, а на запад са 70%+
                Предполагам си млад и затова такава ти е извадката от познатите ти. Е при моите покупки 90% от съседите ми собственици са над 40 години / често децата им живеят там , но това е друг въпрос/ и всички са с кеш....
                Аз се чудя само какви са тези сделки, след като няма нищо читаво на пазара. Какво купуват тези хора?

Коментар

Пловдив е ок сега , не знам как е бил като цени преди 100 години / Яндоксчо знае сигурно/ , но макар да има добра транспортна локация / на пътя от Турция/, която е еквивалент на морското пристанище донякъде и фабрики сега / обясних че те са нещо временно доказано в историята/ ще има бъдеще в близките няколко десетилетия / поради новите производства/, но за 100 години не бих бил толкова сигурен.... Производство, което може да бъде на всяко друго място по света не е достатъчно надежден дългосрочен показател....Закриването на 20% от тези фабрики ще доведат до бърз колапс на всичко останало поради свързаните местни бизнеси с тях и доходите на хората от тях изразходвани в тези бизнеси, данъци и т.н.....Виж историята на Бъфало в Щатите.... След подобна случка / дано не стане/ бавно Пловдив ще отиде до равнището на град с университет. като основна ценност...
                  Мисля че изключително подредено и последователно и отдалеч изграждаш мненията си и това което казваш е така за Пловдив и катализаторите които обикновено задействат възхода и също така биха били лесно обратими с отрицателен знак. Затова и повишението в подобни градове вървеше доста умерено и предпазливо. Разликата ще се увеличава.
                  Само бих добавил че Пловдив и Бургас дадоха на Бг много изкуство и интелект - художници, поети, артисти...още от соца и досега, има традиции. Но това повече говори за хората, за интелекта, за тестото...за имотите и нивата им не съм сигурен.
                  Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Кот Доди нема скоро или късно има пълна статистика на АВ за сделки и брой ипотеки / може да не са за сделка/. Толкова ли е трудно да го разбереш ?
                    Ако искаш ще ти изтегля файла. Ето за последното тримесечие:
                    СВ - София 9736 сделки 1489 + 3269 , което е 49%, но отново това не са само ипотеки за нова покупка....Реално и в момента пак са 30-40%, а на запад са 70%+
                    Предполагам си млад и затова такава ти е извадката от познатите ти. Е при моите покупки 90% от съседите ми собственици са над 40 години / често децата им живеят там , но това е друг въпрос/ и всички са с кеш....
                    Ей такива са всинца, не четат, не знаят къде да получат инфо. Вредно е да четеш в нета, разбира се ако знаеш какво и къде да търсиш.
                    Уповават се на приказки и ситаещи из пространството мнения.
                    Да им кажа като лекар, не е нужно да знаеш детайли за всеки от стотиците варианти на нещата, ако знаеш къде да си направиш справка 99% си готов...но е нужно да знаеш че имаше и такова нещо...а, я да си проверя детайлите. Човек трябва да знае много, но и от истаналото много да знае какво да използва и отсява. С опита се получава. Ти сам си ми казвал че съм енциклопедия. Напротив, сега издавам втория ми личен том на тази енциклопедия. Нещата се променят, динамични са...всичко в този свят е наука. От растежа на тревичката, до защо не паднаха имотите а ние така мислехме.
                    Last edited by bulgarian lev; 29.08.2021, 05:07.
                    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Крети дадох хипотетичен пример за гараж който е 30К колко би бил наема. А нямах предвид моят , че струва толкова... Той е МНОГО повече....Сети се дали наема му е 100 лева....:-)
                      50. Ако е в Радомир, даже 30 Лева. Месечно.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

И столицата не е панацея- веднага се сещам за няколко страни където столицата е по- малко развита и по- зле платена от други градове- Турция, ЮС, Австралия, Канада......
                        В първият пост написах , че има няколко изключения когато столицата не е с морски излаз, а градовете са.... Както е в твоите примери.
                        Но нека да има още изключения. Никъде столицата не е на 15 място като Търново или на 10-като Русе / не знам дали са точно такива ценовите места но примерно/.
                        Та така Столицата навсякъде е достатъчно основание за ЛОКАЦИЯ с цел запазване на стойност и там навлизаме в детайлите на столично ниво....

Коментар

100 години са много време, ще останете 2млн дотогава - 99% мургаши Нищо от изброеното дори няма да прилича на себе си в момента.
                          Тук донякъде бих се съгласил, че такава е посоката, но не и с цифрите. А що си мислиш , че в Германия ще е по различно ? О да за малко да забравя, че теб те приемат за свой и не се притесняваш :-))))

Коментар

Досетил се е , че на 1 Април ще да е било Барабар с полюциите за 30 000 евро за гараж
                            Крети дадох хипотетичен пример за гараж който е 30К колко би бил наема. А нямах предвид моят , че струва толкова... Той е МНОГО повече....Сети се дали наема му е 100 лева....:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

И столицата не е панацея- веднага се сещам за няколко страни където столицата е по- малко развита и по- зле платена от други градове- Турция, ЮС, Австралия, Канада......
                              Тариката все пише за официална статистика, ама според нея и София не е най- в Б-стан

Коментар

Има 1 безспорен и ти го пиша за 3-ти път. СТОЛИЦА. Това стига.

Коментар

Working...
                                X