IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение

Нищо няма да падне.Собствено жилище ще имат все по-малко хора.Такава е тенденцията в световен мащаб.И който е купил когато е трябвало ще харчи сладки левчета от наемчета.Ммммм какви сладки пари са това.Пожелавам ги на всеки който има имоти.
    Тук си много прав.Купуването на жилище ще е все по-трудно за обикновените хора и все по рисково ползвайки кредит.

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Моментите в които е по изгодно да се изчака и да се живее под наем са много малко и много кратки и разбираш че са били такива чак след като отминат.

Пример за такъв момент е 2009-та но 2009-та хората не мислеха така и сделките бяха на върхови нива - Тоест те в последствие разбраха че е било добър момент да зачакат

Проблема на перонджиите е че на тях този момент им се привижда непрекъснато - Те го видяха още 2016-та когато цените бяха на половина от това в момента

За това пак се връщам на това дето го разправям от години, ако не можеш да предскажеш пукането на балона с точност под 6 месеца по добре не се занимавай с глупости

2020 Февруари като купих виеха от кеф как съм се набутал - Днес само една година и половина по късно са готови да си отрежат малкото пръсте за да могат да купят на същата цена

Перонджии какво да ги правиш
      По моите статистики/ районите ми на интерес/ наемите са нагоре в последните 4 месеца над 10% и се върнаха почти на нивата от преди вируса. Та който сега или през периода е наел ще бъде добре защото никой няма да му вдигне наема през следващите 2-3 години от гледна точка на заварено положение. В същото време обаче средният наем ще продължи да се повишава....
      Относно цените на апартите нивата поне за мен са неприемливи. В смисъл не ги харесвам защото гледам назад, но в същото време не виждам как и откъде би се случило намаление мерено в ПАРИ. Няма предпоставки за подобно нещо в краткосрочен план. Може би след 3-4 години би имало по-подходяща среда за спадове.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Написах за какво става въпрос с наемите в момента ама Яндоксчо мисли че нямало наематели.... Разбира се наемите тръгнаха нагоре при такова търсене.... То няма и как да бъде иначе при тези цени на имотите....
        В момента е много по-изгодно във всеки смисъл да се живее под наем спрямо покупка.
        Моментите в които е по изгодно да се изчака и да се живее под наем са много малко и много кратки и разбираш че са били такива чак след като отминат.

Пример за такъв момент е 2009-та но 2009-та хората не мислеха така и сделките бяха на върхови нива - Тоест те в последствие разбраха че е било добър момент да зачакат

Проблема на перонджиите е че на тях този момент им се привижда непрекъснато - Те го видяха още 2016-та когато цените бяха на половина от това в момента

За това пак се връщам на това дето го разправям от години, ако не можеш да предскажеш пукането на балона с точност под 6 месеца по добре не се занимавай с глупости

2020 Февруари като купих виеха от кеф как съм се набутал - Днес само една година и половина по късно са готови да си отрежат малкото пръсте за да могат да купят на същата цена

Перонджии какво да ги правиш

Коментар

• 600Е/м2 за селска къща край Велико Търново

https://m.24chasa.bg/novini/article/10131456
          Last edited by Sahib31; 30.08.2021, 15:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

За Яндоксчо локацията е без значение също. Под наем във Волуяк е същото като на 50 метра от метрото. Важно е да е тънко.
            Ама ако е в центъра на Волуяк не е ли повече топ имот от столицата до метро ? :-)))

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Написах за какво става въпрос с наемите в момента ама Яндоксчо мисли че нямало наематели.... Разбира се наемите тръгнаха нагоре при такова търсене.... То няма и как да бъде иначе при тези цени на имотите....
              В момента е много по-изгодно във всеки смисъл да се живее под наем спрямо покупка.
              За Яндоксчо локацията е без значение също. Под наем във Волуяк е същото като на 50 метра от метрото. Важно е да е тънко.
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Аз отдадох днес успешно 45 кв за 590 лв. Смениха се просто наемателите, предишните бяха изключително коректни.
                Наемите падат де, вижда се. . Отдаването се случва за 2 дена при маса обаждания. Ето, дадох инфо на кибика какво да очаква. Каквото си иска.
                Last edited by pesimist4o na kvadrat; 30.08.2021, 12:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Аз се чудя само какви са тези сделки, след като няма нищо читаво на пазара. Какво купуват тези хора?
                  25% са бивше зелено, може би 10% са спекулативни зелени....Нататък 50% са чистене на апарти с проблеми и остават 10-20% за наследствени дето не могат да се разберат или разширяване на жилищната площ, преместване на друго място и чужбина и подобни

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Аз се чудя само какви са тези сделки, след като няма нищо читаво на пазара. Какво купуват тези хора?
                    това дето не се обявява в сайтовете и дето заминва директно преди да е построено

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

А пък като се сетиш че за тия пари продаде апартаменти в София незнам какво ти е ама ще ти мине - времето лекува
                      Аз отдадох днес успешно 45 кв за 590 лв. Смениха се просто наемателите, предишните бяха изключително коректни.
                      Наемите падат де, вижда се. . Отдаването се случва за 2 дена при маса обаждания. Ето, дадох инфо на кибика какво да очаква. Каквото си иска.
                      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Това къде?
                        Това е навсякъде - тръни за големи мъни.

Коментар

• Привет,

днес си дойдох от морето и реших да пиша и да видя какво става с вас,

Както ви бях писал и миналата година, на Северното черноморие при нас има обяви от 2006 г., 2009 г. и 2011 г, за хубави имоти, с добра локация, на цени като в София, но не могат да се продадат вече толкова време. Защото няма силно, стабилно и платежоспособно търсене. Иначе и бабите на плажа говорят за инфлация и как да си спасим парите.

А онази хубава вила на чичото, с новия собственик, се наема от румънци главно уикендите. Млади двойки около 25г или 35-40г, компании.
                          Вечер отиват да вечерят навън, после се прибират да си допият, говорят си, навън има и басейн и чудесна гледка, и рози. А след това леглата от една известна фирма за евтини мебели (но добри за наематели) скърцат ли, скърацат. Един уикенд имаше 4 двойки. Живот и здраве ще науча културните им осбености.

Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                            Малко цени на селски имоти на 50м от мене.
                            600квм тръни без ток, вода, канал - 40 000лв.
                            За съседния парцел от тръни иска 60к лв - 100лв/м2 без тръните на първия
                            600квм + къща за бутане (вече я бутнаха, само каменното мазе остана) - 90 000 лв.
                            Като знам какво и за колко съм взел и ми става едно .... весело такова
                            А пък като се сетиш че за тия пари продаде апартаменти в София незнам какво ти е ама ще ти мине - времето лекува

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

50. Ако е в Радомир, даже 30 Лева. Месечно.
                              https://www.investor.bg/novini/130/a...z-iuli-334517/

Нали се радваше на скока на цените на транспорта

Вече може да не ползваш количка в Лидъл и торбичка ще ти стига

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                                Малко цени на селски имоти на 50м от мене.
                                600квм тръни без ток, вода, канал - 40 000лв.
                                За съседния парцел от тръни иска 60к лв - 100лв/м2 без тръните на първия
                                600квм + къща за бутане (вече я бутнаха, само каменното мазе остана) - 90 000 лв.
                                Като знам какво и за колко съм взел и ми става едно .... весело такова
                                Това къде?

Коментар

Working...
                                X