If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тук инвеститорът няма как да не е Купата, много в негов стил е, хахахаха.....
ПС:
"Хотелът" в процес на изграждане си стои така още от 2007 година, защо ли? Тогава обявената цена беше нещо от сорта на 250.000 Евро без ДДС. Преди месец и нещо видях подобна сграда насред "елитния" Кръстова Вада - от шубраци се виждаха само керемидките на покрива, поне каквото беше останало от тях. И това ми било Европейска държава...По-скоро нещо средно между Исламабад и Ташкент - това е София.
Не крадат - вземат си. Това не е кражба....Поне според тях. При това чисти като сълза българи - нищо ромско в тях. Някои от тях дори братовчеди. Просто влизат в двора когато им скимне (все пак гледат да няма никой), вземат си каквото им потрябва и после като го поставиш на въпрос (въпросното нещо се намира вече на видно място в техния двор, а на него инициалите на дядо ми) - обидени. Поне 2-3 години не ти говорят, защото са ти откраднали нещо, а ти си ги разкрил. Те така. По долно, крадливо и лъжливо племе от българите едва ли се е пръквало на тоя свят.
Ти нали щеше да купуваш в Априлци, какво стана?
По-долни са педеругите, ругаещи предците си. Само ползват наследствата, но не създават нищо освен лайна. Хубаво е че не се възпроизвеждат, ще изчезнат сбърканите ви гени.
Не ти, говоря за хора които искат да са около Сф и им трябва жилище.
И на Балкана ли почнаха да крадат? Че днес се връщам от Видима - прекрасно място.
Не крадат - вземат си. Това не е кражба....Поне според тях. При това чисти като сълза българи - нищо ромско в тях. Някои от тях дори братовчеди. Просто влизат в двора когато им скимне (все пак гледат да няма никой), вземат си каквото им потрябва и после като го поставиш на въпрос (въпросното нещо се намира вече на видно място в техния двор, а на него инициалите на дядо ми) - обидени. Поне 2-3 години не ти говорят, защото са ти откраднали нещо, а ти си ги разкрил. Те така. По долно, крадливо и лъжливо племе от българите едва ли се е пръквало на тоя свят.
Добре де, да речем че я купя тая къщурка. Какво да я правя после? Да си я снимам на картичка и да я показвам на каките по света, да ме видят какъв съм баровец със собствена къща ли?
ПС: Имам си 2 наследствени с гледка към Централен Балкан - всяка е двойна по площ и в далеч по-добро състояние. И се чудя откъде да намеря хора, които срещу 100 лева надник да окосят двора, без да откраднат нищо.
Не ти, говоря за хора които искат да са около Сф и им трябва жилище.
И на Балкана ли почнаха да крадат? Че днес се връщам от Видима - прекрасно място.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Дами и господа, не си губете времето, а купете в Своге. Цената не е висока, а гледката уникална. И Сф е близо, а Берлин е твърде далеч.
До две години ще берете ядове и с всичко на север от София. Чувате ли какво ви казвам? Сами виждате кво се случва с Перник и всичко около него. В Своге ще е по-евтинко, но не губете пари.
Добре де, да речем че я купя тая къщурка. Какво да я правя после? Да си я снимам на картичка и да я показвам на каките по света, да ме видят какъв съм баровец със собствена къща ли?
ПС: Имам си 2 наследствени с гледка към Централен Балкан - всяка е двойна по площ и в далеч по-добро състояние. И се чудя откъде да намеря хора, които срещу 100 лева надник да окосят двора, без да откраднат нищо.
Дами и господа, не си губете времето, а купете в Своге. Цената не е висока, а гледката уникална. И Сф е близо, а Берлин е твърде далеч.
До две години ще берете ядове и с всичко на север от София. Чувате ли какво ви казвам? Сами виждате кво се случва с Перник и всичко около него. В Своге ще е по-евтинко, но не губете пари.
Точно така. Страхотно е да има различни разбирания...Вадиш 800К и получаваш всичко което си търсил... даже и съседите :-) Нямаш никакви основания да се оплакваш повече :-)
Аз не се и оплаквам, даже се кефя, че не загробих кеша в ненужен имот, а го използвах по най-добрия начин. Ако сравня ситуацията си спрямо 2-години по-рано, при сегашните цени мога да купя 50% повече отколкото можех тогава (на база средни цени). Единственият проблем е, че тогава имаше тук там по някой читав имот, а сега няма нищичко. Но и това е до време, поне така се надявам.
А бе вярно ли е че преброителите установили до момента 200000 празни апартамента
е бях им го качил няколко дни преди това
ама - няма мисъл в главите брокерски
до година време ще се реве кански -
кредитни / панелни / гаражни / маломерни
всичко ще гледа и смята - как се топи
капиталовата - и няма да може да излезе
изобщо по време на ''падащиянож''
а да си говорим за ''деца и внуци ''
е доста смещно и несериозно -
внуците ни ще бъдат на Марс и ще се
се хранят със 70гр от сламка -
на дядо им двустайния във Радомир
ще е нужен и ''актив'' колкото колелото ''балканче''
за дядо му - гниещо в мазето
Много ясно, че ще много неща за подмяна. Все пак говорим за сграда на 60 години. Всичко се износва с времето, нормално е. След 60 години шансът твоите сгради - картонени кутийки, строени с тухли от картон и итонг да ги няма е 50:50, а ако ги има ще се рушат и ще са необитаеми. А тази сграда може да издържи още 200 години и няма да е мръднала. Ти явно не си наясно какво е масивно тухлено строителство, какви зидове са това и каква стомана е влагана, какви плочи са отливани. За разпределението пък - старото строителство е проектирано от хора с мозък, за разлика от печалбарското планиране на новите сгради, в които ти изкарват 1 квадрат за 2 и в което дори кухня няма като хората, а в дневната ти смърди на кенеф и миризмите от съседите се разпространяват за секунди навсякъде. А тази сграда пък е строена за елита и там площите са 2 към едно спрямо ново строителство със същата квадратура.
А понятието "съвременен живот" е твърде относително - мен пък съвременните идиотизми не ме кефят. И да, предпочитам за съседи внуците на някой знатен другар пред заблудени ипотекари.
Както виждаш - разни хора, разни разбирания.
Точно така. Страхотно е да има различни разбирания...Вадиш 800К и получаваш всичко което си търсил... даже и съседите :-) Нямаш никакви основания да се оплакваш повече :-)
много хора от този форум ще реват
в идващите 5 години
много хора ще си спомнят какво е писал Yandox
но ще е късно
пак за n - ти път да кажа
всеки който КУПИ НА СЕГАШНИ ЦЕНИ
за дълги години напред - няма да може да си върне
номиналната стойност на даденото
имотите ще падат фиксално , номинално , кешово ,
срещу златото / срещу среброто / срещу заплатите
срещу акциите / срещу тениските и медицинските услуги
ИМОТИТЕ от тук натам - ще падат срещу какво се сетиш
драги читателю
по простата вековна световна причина -
СТАДОТО ВЕЧЕ НА 90 % Е ВЛЯЗЛО В ИМОТИ
А така Берлин такова, Берлин не нам си какво пък не щеш да купуваш там.... Май много хубавото не е на Убаво....:-))))
Латиносите са бели.... Що си мислиш че не са ? Ама по-добре нашите шведи за съседи... Дреме ми , че тротоарите са без дупки ако трябва да съм бял в такъв град и да не смея да си покажа носа навън.... освен ако не фана малко тен ....всъщност доста....:-) Нали знаеш , че едно е по телевизорО, а друго е на живо ? Племенника в момента е във Вегас в Латиновски квартал / тънък хотел/ - предупредени са да не излизат ... меко казано.......:-)
Тези от 60-те сгради за онези хора сигурно са много здрави ама не са планирани/строени за съвременен живот. Ето онази обява - паркиране във външен двор и няма подземни гаражи с топла връзка, Вчера се прибрах от Радомир - хоп в подземният паркинг стоп пред асансьора , бам 3 щайги розав домат - една за горе и 2 в гаража.... Лукс братче :-))))....Асансьора е върха от 60-та година , Разпределения в сградата , въздуховоди, климатици / видя ли дупката и пътя по стената на климатика ? Е при мен всичко е изградено и вкопано/.... Инсталации всички са за подмяна, шумоизолация.....Мога до безкрай да продължавам . Ако дам 2 милиона за подобен апарт е аПсурт да има толкова недостатъци в него и сградата.... Та дреме ми че сегашната е по-некачествено строена...Нема да живея 200 години в нея, а примерно 20, но през тези 20 искам всичко да е както трябва с макс удобство....
За съседите с миналото им не ми се говори. Знам , че теб те кефят, а пък аз не мога да ги гледам да ми се правят на интересни....:-)
В Плазата сигурно има няколко десетки подобни апарта и са с подобна цена като сметнеш общите части ама са изкупени, а този седи....:-)
Много ясно, че ще много неща за подмяна. Все пак говорим за сграда на 60 години. Всичко се износва с времето, нормално е. След 60 години шансът твоите сгради - картонени кутийки, строени с тухли от картон и итонг да ги няма е 50:50, а ако ги има ще се рушат и ще са необитаеми. А тази сграда може да издържи още 200 години и няма да е мръднала. Ти явно не си наясно какво е масивно тухлено строителство, какви зидове са това и каква стомана е влагана, какви плочи са отливани. За разпределението пък - старото строителство е проектирано от хора с мозък, за разлика от печалбарското планиране на новите сгради, в които ти изкарват 1 квадрат за 2 и в което дори кухня няма като хората, а в дневната ти смърди на кенеф и миризмите от съседите се разпространяват за секунди навсякъде. А тази сграда пък е строена за елита и там площите са 2 към едно спрямо ново строителство със същата квадратура.
А понятието "съвременен живот" е твърде относително - мен пък съвременните идиотизми не ме кефят. И да, предпочитам за съседи внуците на някой знатен другар пред заблудени ипотекари.
Както виждаш - разни хора, разни разбирания.
И аз мисля, че 2022-а ще е доста тежка година и това се вижда още отсега. С това повишаване на газ, ток и хранителни продукти още есента ще е доста обтегнато положението.
Но не мога да намеря какво сте писал по въпроса. Може ли да се повторите или да дадете линк?
Нямах и нямам предвид никого конкретно. Честно. Не съм разбирач. Просто съм виждал хора с бая пари и съм се дивял, направо ми е било обидно за какво ги използват. Опитах да дам "рационално" обяснение, което е валидно не само в България.
Коментар