IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

    Аз Видима познавам прекрасно. Но селата преди нея, Зла река е преди Видима по същия път. Но агента който ми е приятел не можа да ми обясни въпросното къще не било в Осттец, нито в Зла река. Далеч е, но с панорама, на високо било. Ще разбера или ще отида направо. Пак ще ти пишс, ще направя снимки. Е, аз към ВЕЦ а може да търся, разбира се, и към базата на МУ Плевен, дето ми е 8 лв нощувката в апартамент, ама искам нещо мое на спокойствие далеч от всякаква навалица.
    Зла Река е първият квартал на Априлци след началото на градчето идвайки от Троян. Различните махали си имат също имена, но агентът ти едва ли ги знае (Злиевци, Салапии, Иванджици и др.). Ако е в рамките на Априлци, значи е Зла Река, няма кое друго да бъде. Ако е преди началото на Априлци, най-вероятно е село Скандало или село Велчево. Те обаче са наистина далеч. Освен това, това си е едно шосе, и си има доста автомобили и движение. Ако търсиш далеч от навалицата, според мен колкото по-навътре в Балкана, по-добре.

    Ето ти карта много по-добра от мапса и с много повече подробности за релефа, наименованията и пр. Може да се увеличава мащабът и подробностите са много добри и точни.

    https://kade.si/#map=15/2771158.3/5287967.31/0

    Коментар


    • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

      Ето го въпросното кръстовище на мапса, за което говориш:

      https://www.google.com/maps/@42.8458...7i13312!8i6656

      Вдясно на 5 километра е кв.Видима както ти самият казваш. Самото кръстовище е в кв. Зла Река. Завивайки вляво, след около 1800 метра стигаш до центъра на кв. Ново Село (който се води и център на града, там са общината, читалището и Новоселският Манастир).
      Продължаваш по шосето посока Габрово и след още 3,5 километра от центъра на кв. Ново Село стигаш центъра на кв. Острец.

      Щом парцелът не е в Острец и Видима, значи е или в Зла Река (непосредствено след въпросното кръстовище) или в Ново Село. Принципно Ново Село си е център и ако мястото е на високо и има панорама към планината, не е лошо. За мен Острец и Видима са по-добри квартали, защото са много по-близо до планината, буквално излизаш от вкъщи и тръгваш по пътеките нагоре. Видима е в самото подножие на връх Ботев, но там разстоянията са по-дълги. Острец пък е в подножието на вр. Марагидик, там за мен гледките са най-красиви и природата е най-непокътната.

      Според мен първо обиколи наоколо и разгледай местностите и се увери къде ще ти е най-добре на теб. Дали търсиш по-централно място с магазинчета и малко цивилизация наоколо или природата и тишината са ти най-важни? Важно ли ти е да си нависоко с панорама или искаш да си близо до реката (някои хора го предпочитат)? Не се впускай в сделка веднага, само защото някой ти е предложил нещо на тънка цена. Няколко хиляди лева разлика в цената едва ли са от значение за теб, със сигурно ще ти е по-важно мястото. Принципно 15 лева е добра цена, даже много добра. Има обаче хора, които са на зор и продават буквално за без пари. Чувал съм за сделки и по 7-8 лева. Хубавите парцели в регулация с вода и ток до пътя вървяха по 50-60 лева през 2007-2008 година, ако вземеш такъв дори за 20-25 лева според мен си струва.

      Ако научиш точно къде е локацията, сподели и ще ти дам по-конкретно мнение.
      Ок. Мерси Джони. И площадчето в Ново село знам - центъра и поликлиниката преди това, там имам маса авери, половината съм ги учил. Но ще огледам и ще чакам, цена предлагам и вадя директно само ако ме впечатли парцелчето.
      Last edited by bulgarian lev; 08.03.2021, 23:07.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

      Коментар


      • Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

        Искаш да кажеш, че купуваш апартамент, а нотариуса и държавата не ти взимат такса за прехвърляне понеже си много хубава. По 3 апартамента на година да си купувала, ремонтирала и продавала( което звучи невероятно) пак не се връзват сметките Точно ти написа че си имала 3 магазина( прочети си предишния пост) Не спомена откъде си взела капитала за 3- те магазина,( работници, стока, пари за поткупи на данъчни като ти дойдат на проверка за данък на силовите групировки...) и как не са те " застраховали" мутрите от Вис и Сик.
        Разбира се ,че плащаш на нотариуса и таксите, но това не бяха много пари. Купувала съм гарсониера за 4500 $ и двустаен за 6000 $ ,но не ме беше срам да го правя в панелните квартали Мислех ли като много форумни герой нямаше да направя нищо. Написах няколко магазина, а не три !!!
        Относно първоначалния капитал не беше нужно да е много ,а да имаш финансова дисциплина за да не харчиш защото тогава да направиш по-малко от 1000 $ на ден от обект беше срамота Застраховаха ме хахахаха
        Не мисля ,че този спор е необходим защото ефекта при мен е видим

        Коментар


        • Първоначално изпратено от манимемене Разгледай мнение

          Това с петте долара за квадрат, бърза препродажба, закупуване на 7 парцела е като обяснението с ябълката, после втората...Имаше балами, които можеше да продадат евтино, но е било голяма рядкост, не масово. Номера ставаше по стария соц начин - с връзки: близък си с фактора (или го подкупваш) и уреждаш евтиния общински (държавен)парцел. Най-почтения начин за тогава май си остава да е станало от реституция.
          Няма такова нещо. Точно веднага след реституцията на парцелите ,но най-вече на земеделските земи цените бяха много ниски в дадени райони на София. Тогава, никой не поглеждаше едни много интересни места по протежението на булевардите, всички се бяха огледали в центъра, Лозенец, Изток и т.н. Общински или държавен имот не съм докосвала, там играеха други играчи.
          Колкото и да не ви се вярва, беше вълнуващо време точно за този тип сделки и се направиха много пари. Тогава знаех, че правя капитал ,но дори и аз не очаквах това което се случи, сега да ме върнат в онова време ще направя страшни чудеса.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

            Сори, чак сега видях, ти казваш парцелът че е преди кръстовището. Значи си е в кв. Зла Река.

            Хубаво е и там, няма спор, но според мен е твърде далеч от планината. Априлци е много, ама много дълъг град. От въпросното кръстовище до ВЕЦа на края на Видима са 9 километра (оттам почва пътеката за Видимското пръскало), а до паркинга в местността Мазането под пътеката за хижа Плевен са цели 13 километа. Не съм сигурен дали искаш да си толкова далеч от Балкана. Има гледка към него и оттам, но си е далеч.
            Аз Видима познавам прекрасно. Но селата преди нея, Зла река е преди Видима по същия път. Но агента който ми е приятел не можа да ми обясни въпросното къще не било в Острец, нито в Зла река. Далеч е, но с панорама, на високо било. Ще разбера или ще отида направо. Пак ще ти пиша, ще направя снимки. Е, аз към ВЕЦ а може да търся, разбира се, и към базата на МУ Плевен, директно срещу Ботев и долината стещу веца, на 3 км е от него. В базата ми е 8 лв нощувката в апартамент, ама искам нещо мое на спокойствие далеч от всякаква навалица.
            Last edited by bulgarian lev; 08.03.2021, 22:51.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

            Коментар


            • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
              Джони, я кажи моля те, кво рече за парцел в Априлци. Подразбрах къде е парцела - два декара в квартала вляво се завива преди У образното разклонение за Видима. Вдясно е за Видима...забравих кварталчето, селцето, не било Острец. На високо е с панорама към Ботев, Марагидик. Има къще, още не знам какво е, няма значение, парцела е важен. Но събирам инфо преди да се явя. Имам уверението да го купя тънко. Да гоня ли 15 лв на кв. метър макс?
              Сори, чак сега видях, ти казваш парцелът че е преди кръстовището. Значи си е в кв. Зла Река.

              Хубаво е и там, няма спор, но според мен е твърде далеч от планината. Априлци е много, ама много дълъг град. От въпросното кръстовище до ВЕЦа на края на Видима са 9 километра (оттам почва пътеката за Видимското пръскало), а до паркинга в местността Мазането под пътеката за хижа Плевен са цели 13 километа. Не съм сигурен дали искаш да си толкова далеч от Балкана. Има гледка към него и оттам, но си е далеч.

              Ако пък искаш нещо наистина диво и красиво, мога да ти препоръчам село Табашка (води се Габровска област). След края на Априлци посока Габрово, само на 3-4 километра е. Уникални гледки са там.

              Ето виж за какво иде реч, една прилична оферта оттам:

              https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6gjewr&f1=1
              Last edited by ejonny2376; 08.03.2021, 22:40.

              Коментар


              • пеше, района около одрин и сливница как е?
                препоръка е

                Коментар


                • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
                  Джони, я кажи моля те, кво рече за парцел в Априлци. Подразбрах къде е парцела - два декара в квартала вляво се завива преди У образното разклонение за Видима. Вдясно е за Видима...забравих кварталчето, селцето, не било Острец. На високо е с панорама към Ботев, Марагидик. Има къще, още не знам какво е, няма значение, парцела е важен. Но събирам инфо преди да се явя. Имам уверението да го купя тънко. Да гоня ли 15 лв на кв. метър макс?
                  Ето го въпросното кръстовище на мапса, за което говориш:

                  https://www.google.com/maps/@42.8458...7i13312!8i6656

                  Вдясно на 5 километра е кв.Видима както ти самият казваш. Самото кръстовище е в кв. Зла Река. Завивайки вляво, след около 1800 метра стигаш до центъра на кв. Ново Село (който се води и център на града, там са общината, читалището и Новоселският Манастир).
                  Продължаваш по шосето посока Габрово и след още 3,5 километра от центъра на кв. Ново Село стигаш центъра на кв. Острец.

                  Щом парцелът не е в Острец и Видима, значи е или в Зла Река (непосредствено след въпросното кръстовище) или в Ново Село. Принципно Ново Село си е център и ако мястото е на високо и има панорама към планината, не е лошо. За мен Острец и Видима са по-добри квартали, защото са много по-близо до планината, буквално излизаш от вкъщи и тръгваш по пътеките нагоре. Видима е в самото подножие на връх Ботев, но там разстоянията са по-дълги. Острец пък е в подножието на вр. Марагидик, там за мен гледките са най-красиви и природата е най-непокътната.

                  Според мен първо обиколи наоколо и разгледай местностите и се увери къде ще ти е най-добре на теб. Дали търсиш по-централно място с магазинчета и малко цивилизация наоколо или природата и тишината са ти най-важни? Важно ли ти е да си нависоко с панорама или искаш да си близо до реката (някои хора го предпочитат)? Не се впускай в сделка веднага, само защото някой ти е предложил нещо на тънка цена. Няколко хиляди лева разлика в цената едва ли са от значение за теб, със сигурно ще ти е по-важно мястото. Принципно 15 лева е добра цена, даже много добра. Има обаче хора, които са на зор и продават буквално за без пари. Чувал съм за сделки и по 7-8 лева. Хубавите парцели в регулация с вода и ток до пътя вървяха по 50-60 лева през 2007-2008 година, ако вземеш такъв дори за 20-25 лева според мен си струва.

                  Ако научиш точно къде е локацията, сподели и ще ти дам по-конкретно мнение.
                  Last edited by ejonny2376; 08.03.2021, 22:11.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

                    Ето, точно тук е кристално ясно ,че не си живял в тези години Предприятията фалираха тогава, но частният бизнес беше във възход и то много голям. Не съм писала какъв брой магазини съм въртяла, но сега ще те шокирам с още нещо, тогава нямаше касови апарати дори хихих
                    Купуваш имот, ремонтираш и моментално продаваш Това упражнение се прави бързо и много пъти. Как ти се струва цена на кв.м. от 5 $ за парцел по протежението на бул. Вл. Вазов още преди да го направят ? Какви времена бяхаааа, ееех ! Такси за затваряне на сделка ? Не ! Не си живял тогава или си бил много малък От тези времена имам още 7 /седем/ парцела в строителните граници на София !!!
                    Искаш да кажеш, че купуваш апартамент, а нотариуса и държавата не ти взимат такса за прехвърляне понеже си много хубава. По 3 апартамента на година да си купувала, ремонтирала и продавала( което звучи невероятно) пак не се връзват сметките Точно ти написа че си имала 3 магазина( прочети си предишния пост) Не спомена откъде си взела капитала за 3- те магазина,( работници, стока, пари за поткупи на данъчни като ти дойдат на проверка за данък на силовите групировки...) и как не са те " застраховали" мутрите от Вис и Сик.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

                      Ето, точно тук е кристално ясно ,че не си живял в тези години Предприятията фалираха тогава, но частният бизнес беше във възход и то много голям. Не съм писала какъв брой магазини съм въртяла, но сега ще те шокирам с още нещо, тогава нямаше касови апарати дори хихих
                      Купуваш имот, ремонтираш и моментално продаваш Това упражнение се прави бързо и много пъти. Как ти се струва цена на кв.м. от 5 $ за парцел по протежението на бул. Вл. Вазов още преди да го направят ? Какви времена бяхаааа, ееех ! Такси за затваряне на сделка ? Не ! Не си живял тогава или си бил много малък От тези времена имам още 7 /седем/ парцела в строителните граници на София !!!
                      Това с петте долара за квадрат, бърза препродажба, закупуване на 7 парцела е като обяснението с ябълката, после втората...Имаше балами, които можеше да продадат евтино, но е било голяма рядкост, не масово. Номера ставаше по стария соц начин - с връзки: близък си с фактора (или го подкупваш) и уреждаш евтиния общински (държавен)парцел. Най-почтения начин за тогава май си остава да е станало от реституция.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от national power

                        Ма иначе с европейско образование.Дойдоа си лятоска видеа че тука други са заели работните места и се покриа...Гледам некаква се фука била завършила Оксфорд и никъде не я взимали на работа хи хи хи....Айде обратно у Англия да береш ягоди с диплома от Оксфорд
                        Бай Пеше, ти не разбра ли че им вземат кинтите и ги пускат да се пързалят след това бре.
                        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

                        Коментар


                        • Джони, я кажи моля те, кво рече за парцел в Априлци. Подразбрах къде е парцела - два декара в квартала вляво се завива преди У образното разклонение за Видима. Вдясно е за Видима...забравих кварталчето, селцето, не било Острец. На високо е с панорама към Ботев, Марагидик. Има къще, още не знам какво е, няма значение, парцела е важен. Но събирам инфо преди да се явя. Имам уверението да го купя тънко. Да гоня ли 15 лв на кв. метър макс?
                          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от megamind Разгледай мнение

                            Измамник' мой бивш колега се принуди да се ожени втори път' точно заради данъците' а той цепи стотинката на две ' вярвай ми. Иди обяснявай на него' че няма ергенски данък
                            Има семейно облагане. Каква отживелица - семейство от МЪЖ, ЖЕНА и деца
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от national power

                              Аз на твоето качествено западно образование мога само да се изсера.В сравненеие с моето ти нямаш четвърти клас.На връзано куче леб не можеш да дадеш с това смешно образование.Данъци плащал я не ме разсмивай...С кое се е свършило ще разбереш като останеш без ток..Назобал си се се евроатлантически ценности та чак си изперкал.С двеста декара земя да чакам на тебе абе смешник вземи се скрии някъде бе.За децата ми не бери грижа по образовани са от теб и вече имат семейства а твоя път е към бунището един генетичен отпадък с когото живота се подиграва.
                              пеше, не насилвай природата.
                              принципа на дарвин не е спирал да работи.
                              препоръка е

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                                В Германия няма ергенски данък. Има различни данъчни категора.
                                Измамник' мой бивш колега се принуди да се ожени втори път' точно заради данъците' а той цепи стотинката на две ' вярвай ми. Иди обяснявай на него' че няма ергенски данък

                                Коментар

                                Working...
                                X