Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Ти може да кажеш и дали ябълката или крушата е по-хубав плод. Само че няма еднозначен отговор.
Портфейл от n на брой добре подбрани акции може да намали общия инвестиционен риск. Портфейл от n на брой имоти (от какъвто и да е вид) увеличава инвестиционния риск на портфейла и той е по-висок от рисковете за отделните имоти. Защо е така ще ти го оставя за домашно. Ако не можеш да откриеш отговора, ще ти го кажа.
Айде много внимателно подбери 10 акции и да видиме догодина по това време как си намалил инвестиционният риск
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Аз бих купил, стига да преценя че си заслужава специално за този дето си пуснал линк не бих
Купуването на идеални части е добър вариант да постигнеш добра цена но трябва да знаеш какво правиш за да не ревеш после
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Доколкото разбирам, схемата е такава: вкарваме с ремонта и таксите 200 000 лв и очакваме от наем 7 000 лв на година. 3% доходност без да отчитаме данъците и капиталовата.
Ти се притесняваш от зеленото, но аз приключих едната си сделка, като продадох преди Акт 15 и имам 50% възвращаемост на вложението за 2г. и 3м. С тези 100000 евро можеш да участваш в две или три такива сделки при различни инвеститори, за да минимизираш риска и дори един да изгърми от трите пак ще е по-доходно, при 2 - не. А в последния апартамент сметката ми е още по-добра, ама да не дразня излишно, пък и съм далече от изход при нея. Но все пак ти явно не искаш да поемаш почти никакъв риск. Предполагам, може би правилно решение в твоя случай.
В неговият случай той купува с кредит - Не знам сега дали преди акт14 ще му отпуснат кредит но дори и да му отпуснат риска не е оправдан
На зелено с кредит е изключително рисковано защото една грешна стъпка може да потопи всичко
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеЕто това е вече оферта.За половината имот обаче.Кой ли би купил половин идеална част от ЧСИ?
Мястотое идеално - първа линия до гората.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...e8w&f1=3&fe7=1
Купуването на идеални части е добър вариант да постигнеш добра цена но трябва да знаеш какво правиш за да не ревеш после
- 1 like
Коментар
-
Ето това е вече оферта.За половината имот обаче.Кой ли би купил половин идеална част от ЧСИ?
Мястотое идеално - първа линия до гората.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...e8w&f1=3&fe7=1
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
600 лева макс.- зависи от ремонта и обзавеждането. Даже 500- 550 е по- реалистичния вариант. И това е от малкото които въобще могат да се мислят. Другия вариант е ново на чертеж и да загробиш едни пари за няколко години без приход и да се надяваш, че всичко ще е ок накрая
и молитва всяка вечер пред скицата преди лягане.
а на празници и задушница я нося да я освещава попа в младост 3Last edited by ratten; 05.01.2022, 13:30.препоръка е
- 6 Харесвания
Коментар
-
Най вероятно има аз висок блок с малки асансьори не съм виждал но пак си е загуба на време да се кандилкаш до 14-ти етаж и за всяко нещо дето си забравил да да тръмбоваш нагоре надолу
Отделно да не ти казвам как ще те гледат съседите на кръв като товариш торбите с теракола в асансьора...точно, аз когато правих ремонт на апарта в Докторска метях стълбите след всяко носене на строителни отпадъци или материали. И то 2 етаж. А тревожни съседи все гледаха да се уверят че няма да бутна сградата чрез избиване на някоя стена или недай боже колона.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Доколкото разбирам, схемата е такава: вкарваме с ремонта и таксите 200 000 лв и очакваме от наем 7 000 лв на година. 3% доходност без да отчитаме данъците и капиталовата.
Ти се притесняваш от зеленото, но аз приключих едната си сделка, като продадох преди Акт 15 и имам 50% възвращаемост на вложението за 2г. и 3м. С тези 100000 евро можеш да участваш в две или три такива сделки при различни инвеститори, за да минимизираш риска и дори един да изгърми от трите пак ще е по-доходно, при 2 - не. А в последния апартамент сметката ми е още по-добра, ама да не дразня излишно, пък и съм далече от изход при нея. Но все пак ти явно не искаш да поемаш почти никакъв риск. Предполагам, може би правилно решение в твоя случай.
Преди 15 години имаше сериозни мнения, че доходността от имот трябва да е поне 10% годишно, и се даваха за пример банки като КТБ които даваха дори повече от 10% лихва...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
600 лева макс.- зависи от ремонта и обзавеждането. Даже 500- 550 е по- реалистичния вариант. И това е от малкото които въобще могат да се мислят. Другия вариант е ново на чертеж и да загробиш едни пари за няколко години без приход и да се надяваш, че всичко ще е ок накрая
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
в ЕПК съм виждал едни по-големи асансьори, че са много етажи + апартаменти на плоча. Такъв ако има всичко може да се качи без значение дали до 3 или 14 етаж. Без да се издевателства над асансьора разбира се. Мебели също всякакви може да набуташ вътре. Стига да има такъв във въпросния блок.
- 2 Харесвания
Коментар
-
С колко ще скочат цените на имотите след приемане на еврото у нас
Няма такова нещо като надут балон в цените на жилищата, счита икономист
https://www.pariteni.bg/novini/imoti...o-u-nas-241197
Last edited by 13ADROL; 05.01.2022, 10:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнениеАз ако имах свободни пари в момента бих взел това. Зона Б5 до мол София, до парк Възраждане и до метростанция
https://m.imot.bg/details/1a163640383641126))
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
кАжи, чЕстно?
1644Е за тотално изриване.
това сигура ще удари 1900-2000е/м2 докато добие вид за отдаване
колко наем мислиш, че може да изкопчиш за него?
- 1 like
Коментар
-
Това е така но аз го казвам от гледна точка на това че е по изгодно да се инвестира в имоти от колкото в акции
Ако ти мислиш че акциите са по ниско рискови и носят по висока доходност това е отделен въпрос ама за него ще трябва да се отнесеш към доктор ние не можем да ти помогнем
Портфейл от n на брой добре подбрани акции може да намали общия инвестиционен риск. Портфейл от n на брой имоти (от какъвто и да е вид) увеличава инвестиционния риск на портфейла и той е по-висок от рисковете за отделните имоти. Защо е така ще ти го оставя за домашно. Ако не можеш да откриеш отговора, ще ти го кажа.
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар