IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
    Берт това с културите си е типично българска черта. Преди години същото беше и с ментата. Но няма значение културата/бизнеса/инвестицията българите нямаме много въображение и като видим, че някой печели от нещо - хайде и ние да правим същото, качват се много народ на клона и той се чупи. Не ти ли е направило впечатление че често се случва като отвори някой нов хранителен/детски/някакъв магазин и заработи добре след няколко месеца в близост се появява същия тип бизнес? Аз за това в почти всичко гледам да бягам от тълпата.
    Този път с имотите не знам дали е точно така, повечето ми се струва че хора с кеш и им е все тая дали ще са в банката или тъмни прозорци.
    Факт - докато има кеш тъмните прозорци не са проблем.
    не забравяйте, че има доста задлъжнялост, която покрай ковида е във фризера.
    рано или късно и тези скелети в гардероба ще трябва да се разбутат.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Берт това с културите си е типично българска черта. Преди години същото беше и с ментата. Но няма значение културата/бизнеса/инвестицията българите нямаме много въображение и като видим, че някой печели от нещо - хайде и ние да правим същото, качват се много народ на клона и той се чупи. Не ти ли е направило впечатление че често се случва като отвори някой нов хранителен/детски/някакъв магазин и заработи добре след няколко месеца в близост се появява същия тип бизнес? Аз за това в почти всичко гледам да бягам от тълпата.
      Този път с имотите не знам дали е точно така, повечето ми се струва че хора с кеш и им е все тая дали ще са в банката или тъмни прозорци.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

ДАУ 2012 - 12000.
        ДАУ СЕГА- 36000

Средна цена двустаен 2012 - 770 Евро
        Средна цена двустаен сега - 1100 Евро

Как мислиш, дали само 2009 и 2019 са годините?
        Биткойн 2012 - 12 долара
        Биткойн 2021 - 49 000 долара

Жал ми е за тези с акциите и имотите
        Аз съм най-добрия инвеститор със задна дата, не се напъвай.

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Берти в земеделието на екзотични култури е лесно да направиш 15% излишък и да срутиш пазара

На пазара на имотите в София за 15% новопостроен излишък ти трябват години

Там е много по реалистично да имаш 15% намалено търсене от колкото 15% излишък от нови имоти

Както видяхме и финансова и здравна криза могат да намалят търсенето с 15% но е въпрос на време то да се възстанови към момента за мен лично наемният пазар е напълно възстановен от кризата миналата година - Нямам празен имот и нямам имот с по нисък наем спрямо преди пандемията, а напротив имам по високи наеми
          Уви нищо не сме видели още. Това залитане по имотите, което се наблюдава в последните няколко години ще му берем гайлето в следващите 10 поне. Говоря за огромен ресурс пари и спестявания, който се вложи в нещо, което е кръвта ни да притежаваме. Самото притежание на НИ ни носи огромно удоволствие на голяма част от българите.

Дано не опираме до тъмните прозорци, защото тогава ще берем ядове.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Мадабе, наемите паднаха даже - все по-лесно е да се рентира НА ЗАГУБА . След данък и ремонт въобще остава ли ти нещо? А да, ти си от ония, дето не знаят цената на собствения кеш и държат тъмните прозорци - дето водя и хляб не щат (само данък и ремонт, налЕ) Акциите изкъртиха, я виж на контейнерните превози как е хахахаха, ти си вещ там - ама от губещата страна!
            Крети съжалявам ако наемите в немско са на загуба все ще го преживееш

Но ние все пак говорим за София и поне при мен са на прилична печалба

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

В imoti,net има от юли 2002.
              • Младост 4, 2-ен
              • 13 995EURСредна цена
              • 197EUR / m2Средна цена на кв.м.
              • Надежда 1
              • 11 162EURСредна цена
              • 169EUR / m2
              По толкова - 150-200€ бяха, в лозенец на Кричим с/у нпмг 330€. Оттогава 6-8 пъти са се вдигнали цените
              Евалата Бота че му каза истината

Надявам се да не си посегне

Коментар

Точно тази сметка не работи в твоя полза

Преди 2-3 години като ти написах че имотите никога не са били толкова достъпни ти ми говореше глупости

Ето ти ги днеска с 40% отгоре и намалена покупателна способност на хората заради инфлацията

И дори и днес те са по достъпни от преди 20г когато заплатите бяха по 300лв а разходите за живот на семейство над 600лв
                https://www.economic.bg/bg/a/view/ji...ciite-v-sofija

Кое било достъпно я да видим? Смешното е, че наемите предлагат нищожна доходност при това - дори не може да се разчита на смислен доход от тях, че да се завърти бизнес с имот. Не е за тия като теб, дето сте с двойка по аритметика до 8 клас и после на улицата.

ПП: инак си ми ясен - с тия моабети 300 лв и 600 лв... затова знаеш само да набиваш в бетон и изкопи.
                Last edited by keep_calm; 08.12.2021, 14:20.

Коментар

Берти прав си за търсенето и предлагането на лавандулата, ама към момента не сме свидетели новозасадените имоти да са 3-5 пъти повече от съществуващите и това да обърне рязко пазара

Ето какво ми показва моят опит в рентирането

Всяка следваща година става все по лесно да се рентира - Разбира се има сътресения като 2009-та и 2019-та но те не променят хода на историята

Живеенето под наем става все по популярно и световната тенденция от която София не прави изключение е че броят на собствениците намалява за сметка на наемателите

Другото е че когато не дължиш пари на банките и отдаваш изцяло собствени имоти трудно ще ти останат празни защото можеш да си позволиш да ги отдаваш на каквато и да е цена или просто да ги затвориш и да чакаш по добри времена. В такива времена и акциите не са цъфнали и вързали
                  Мадабе, наемите паднаха даже - все по-лесно е да се рентира НА ЗАГУБА . След данък и ремонт въобще остава ли ти нещо? А да, ти си от ония, дето не знаят цената на собствения кеш и държат тъмните прозорци - дето водя и хляб не щат (само данък и ремонт, налЕ) Акциите изкъртиха, я виж на контейнерните превози как е хахахаха, ти си вещ там - ама от губещата страна!

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Едностаен Надежда 1 - 02/2004 средна цена 366 Евро
                    Едностаен Надежда 1 - 08/2021 средна цена 889 Евро

Това е максималният период на графиката в Imot.bg. Ако от 2004 досега са 2,5 пъти, от 2001 да са максимум 3-3,5 пъти.
                    Колко са верни тези данни не ме интересува, идват от брокерски сайт. Нито пък ме интересува ти за колко си купил и каква доходност си реализиарал - просто защото говориш 100 процентови лъжи през цялото време.
                    В imoti,net има от юли 2002.
                    • Младост 4, 2-ен
                    • 13 995EURСредна цена
                    • 197EUR / m2Средна цена на кв.м.
                    • Надежда 1
                    • 11 162EURСредна цена
                    • 169EUR / m2
                    По толкова - 150-200€ бяха, в лозенец на Кричим с/у нпмг 330€. Оттогава 6-8 пъти са се вдигнали цените
                    Last edited by bota156; 08.12.2021, 13:18.
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

никой не ти говори за 3-5 пъти. Понякога 15-20% излишък да създадеш по дадена позиция е достатъчно много сериозно да натисне доходността на даден бизнес.

Наемите са си вид услуга и когато пазара се развие е нормално да има спад на маржа, но проблемът при нас в България е, че се залита и сами си режем клона на който седим - без оглед на сектора от икономиката.

В момента има огромно количество тъмни прозорци, които не 'натискат' доходността защото хората имат спестени пари и не им се занимава да отдават без пари. Това обаче много бързо се обръща, когато нуждата почука на вратата. Било по-скъп ток, било съкращения в службата, било по-скъпа храна, забавление, образование - рано или късно хората стискащи 'спящи' активи имат нужда от някакъв доход от тези активи и тогава е момента на истината.
                      Берти в земеделието на екзотични култури е лесно да направиш 15% излишък и да срутиш пазара

На пазара на имотите в София за 15% новопостроен излишък ти трябват години

Там е много по реалистично да имаш 15% намалено търсене от колкото 15% излишък от нови имоти

Както видяхме и финансова и здравна криза могат да намалят търсенето с 15% но е въпрос на време то да се възстанови към момента за мен лично наемният пазар е напълно възстановен от кризата миналата година - Нямам празен имот и нямам имот с по нисък наем спрямо преди пандемията, а напротив имам по високи наеми

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Доходите само че не са само за жилищни разходи ,я сметни инфлацията не на жилищата ами на разходите за живот ,храна стоки и услуги за 10 годишен период ???
                        Всички като правите сметките отнасяте доходите само и единствено към цената на жилището .
                        Ами хората да не би да се хранят с хоросан или тухли,ами дрехите,разни странични разходи за живот ,те са нараснали двойно от тогава заедно с всичко ,и като теглим чертата балона си надут до краен предел ,а не че има още място да се надува както ти смяташ ,защото няма кой да плати повече това надуване .
                        Точно тази сметка не работи в твоя полза

Преди 2-3 години като ти написах че имотите никога не са били толкова достъпни ти ми говореше глупости

Ето ти ги днеска с 40% отгоре и намалена покупателна способност на хората заради инфлацията

И дори и днес те са по достъпни от преди 20г когато заплатите бяха по 300лв а разходите за живот на семейство над 600лв

Коментар

Берти прав си за търсенето и предлагането на лавандулата, ама към момента не сме свидетели новозасадените имоти да са 3-5 пъти повече от съществуващите и това да обърне рязко пазара

Ето какво ми показва моят опит в рентирането

Всяка следваща година става все по лесно да се рентира - Разбира се има сътресения като 2009-та и 2019-та но те не променят хода на историята

Живеенето под наем става все по популярно и световната тенденция от която София не прави изключение е че броят на собствениците намалява за сметка на наемателите

Другото е че когато не дължиш пари на банките и отдаваш изцяло собствени имоти трудно ще ти останат празни защото можеш да си позволиш да ги отдаваш на каквато и да е цена или просто да ги затвориш и да чакаш по добри времена. В такива времена и акциите не са цъфнали и вързали
                          никой не ти говори за 3-5 пъти. Понякога 15-20% излишък да създадеш по дадена позиция е достатъчно много сериозно да натисне доходността на даден бизнес.

Наемите са си вид услуга и когато пазара се развие е нормално да има спад на маржа, но проблемът при нас в България е, че се залита и сами си режем клона на който седим - без оглед на сектора от икономиката.

В момента има огромно количество тъмни прозорци, които не 'натискат' доходността защото хората имат спестени пари и не им се занимава да отдават без пари. Това обаче много бързо се обръща, когато нуждата почука на вратата. Било по-скъп ток, било съкращения в службата, било по-скъпа храна, забавление, образование - рано или късно хората стискащи 'спящи' активи имат нужда от някакъв доход от тези активи и тогава е момента на истината.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Че ти сам потвърждаваш тезата ми, сега цената е 10% над тази от 2008ма от твоя пример. Това не покрива дори инфлацията, а разликата в доходите е направо в пъти и явно балона има още накъде да се надува.
                            Доходите само че не са само за жилищни разходи ,я сметни инфлацията не на жилищата ами на разходите за живот ,храна стоки и услуги за 10 годишен период ???
                            Всички като правите сметките отнасяте доходите само и единствено към цената на жилището .
                            Ами хората да не би да се хранят с хоросан или тухли,ами дрехите,разни странични разходи за живот ,те са нараснали двойно от тогава заедно с всичко ,и като теглим чертата балона си надут до краен предел ,а не че има още място да се надува както ти смяташ ,защото няма кой да плати повече това надуване .

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Че ти сам потвърждаваш тезата ми, сега цената е 10% над тази от 2008ма от твоя пример. Това не покрива дори инфлацията, а разликата в доходите е направо в пъти и явно балона има още накъде да се надува.
                              Бобка кажи ни моля ти се 2008 каква ти беше експозицията в акции да се посмееме

Следварителни инвеститори с лопата да ги ринеш

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Всички видни теоретици тук накрая се снимате с каравани на фона на зарязани изкоп и малко бетон а-ла еБанско Сефте.
                                Крети до сега нямам спомен да съм купил гола поляна и да съм почнал да строя от тая мисъл тръпки ме побиват

Практиката ми сочи че е много по добре да купиш нещо вече построено и да го ремонтираш ако има нужда от колкото да строиш с цел отдаване под наем

Може би някой ден за разнообразие ще го пробвам

Коментар

Working...
                                X