Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Ето един племенник на 29г с 150к€ заем на козяк ЕПК-то за 320к€. Миналия месец е сделката
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Аз съм виждал 30 г. мъж да изповядва сделка с кредит за апарт в София преди няколко години. Аз също на толкова съм купувал (на 29 г.).
Много зависи дали има висше и как е с дохода.
Бертрам казва, че "недвижимите имоти не са панацея". Но са мечта за много младежи, една сигурност и стабилност и могат да бъдат източник на доходи в продължение на много години.
Аз лично не съм и не съветвам никой да купува, преди да е решил че ще заседне поне 10 години на едно място. Ако прави семейство - примерно 35 е началното.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Да се съгласим, че който има и може, купува.Знам, че и тайминга е важен, но като ти трябва не го мислиш много.
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Кавръче,
Хубавият имот никога не е пълна загуба, но много зависи с какво е купен - собствен кеш или заемен капитал и защо е купен.
Ако имаш деца и купиш апартамент да поседи поседи празен пък след някоя и друга година ще го насели поколението след теб - това е на песимиста опорката и затова не го притеснява доходността. Вижа ако си купил 10 апарта, че да джиткаш на ербнб или наемите да ти плащат ипотеките и нещата се сговнят тогава не само си на загуба, а може да ти изяде главата прекалената експозиция към НИ, когато носят малко кеш.Last edited by redcretin; 08.12.2021, 19:03.
Коментар
-
И аз съм купувал на същата възраст, но това не значи, че масово хората на по 25-30 купуват
Въпреки че е тъпо да се живее при мама (на 30+ и 40+), родителите в БГ гледат децата си до много късна възраст,и по този начин и двете страни извличат икономии от мащаба, съвременната българка няма да оцени труда и усилията за един хубав апарт. Тя е меркантилно настроена, смята, че трябва да й се поднесе наготово, претенциозна е, и иска да се пласира скъпо и на богато. Така че не е много добре да се подигравате на някой, че живее при мама.
Може да си спестява пари и да има за хотели, да разполага, да си свирка и да му е хубаво,
- 1 like
Коментар
-
Точно на 25-30г се купува имотя на кредит, че и без. Аз купих първия на 27, втория на 28 с малък потребителски (до шушка се изхарчих) и върнах за 5-6 месеца
Първа сериозна работа, хубава заплата 3-5к лв, една кокетка и "мухльото" е отекълЗнам, че и тайминга е важен, но като ти трябва не го мислиш много.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Аз съм виждал 30 г. мъж да изповядва сделка с кредит за апарт в София преди няколко години. Аз също на толкова съм купувал (на 29 г.).
Бертрам казва, че "недвижимите имоти не са панацея". Но са мечта за много младежи, една сигурност и стабилност и могат да бъдат източник на доходи в продължение на много години.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Тъмния прозорец е в най-голям риск в момента защото предстои плавно обръщане на цъкъла.Пак зависи най-вече КОГА е купен .Ако е купен в последните 15-16 месеца е пълна загуба
По темата, цени като в началото на 2020 може и да не видим вече.
Хартията не е това, което беше.Last edited by keep_calm; 08.12.2021, 18:16.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Евго, братле, много са малко тия на 25г., които теглят кредит за жилище. Телефонче, плазмичка, екскурзийка ( оп.. тва беше едно време) .
И друго, покупките с кредит са към 40 %.. и слизат на юг...
Първа сериозна работа, хубава заплата 3-5к лв, една кокетка и "мухльото" е отекълНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 3 Харесвания
Коментар
-
Евго, братле, много са малко тия на 25г., които теглят кредит за жилище. Телефонче, плазмичка, екскурзийка ( оп.. тва беше едно време) .
И друго, покупките с кредит са към 40 %.. и слизат на юг...
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Кавръче,
Хубавият имот никога не е пълна загуба, но много зависи с какво е купен - собствен кеш или заемен капитал и защо е купен.
Ако имаш деца и купиш апартамент да поседи поседи празен пък след някоя и друга година ще го насели поколението след теб - това е на песимиста опорката и затова не го притеснява доходността. Вижа ако си купил 10 апарта, че да джиткаш на ербнб или наемите да ти плащат ипотеките и нещата се сговнят тогава не само си на загуба, а може да ти изяде главата прекалената експозиция към НИ, когато носят малко кеш.
- 4 Харесвания
Коментар
-
да нахрани децата си примерно.
Гладен и празен ненужен имот или сит и с останал кеш да ти е широко около врата?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Тъмния прозорец е в най-голям риск в момента защото предстои плавно обръщане на цъкъла.Пак зависи най-вече КОГА е купен .Ако е купен в последните 15-16 месеца е пълна загуба
Ако имаш деца и купиш апартамент да поседи поседи празен пък след някоя и друга година ще го насели поколението след теб - това е на песимиста опорката и затова не го притеснява доходността. Вижа ако си купил 10 апарта, че да джиткаш на ербнб или наемите да ти плащат ипотеките и нещата се сговнят тогава не само си на загуба, а може да ти изяде главата прекалената експозиция към НИ, когато носят малко кеш.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар