IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Какво е това златно ЕПК?
    Само комунисти живеят там

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Ето един племенник на 29г с 150к€ заем на козяк ЕПК-то за 320к€. Миналия месец е сделката
      Какво е това златно ЕПК?

Коментар

• Две зони, забранени за стари коли, ще има в София от 2022 г.

Най-накрая нещо смислено, има надежда. Следващата стъпка е да отменят местните избори.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Аз съм виждал 30 г. мъж да изповядва сделка с кредит за апарт в София преди няколко години. Аз също на толкова съм купувал (на 29 г.).

Много зависи дали има висше и как е с дохода.

Бертрам казва, че "недвижимите имоти не са панацея". Но са мечта за много младежи, една сигурност и стабилност и могат да бъдат източник на доходи в продължение на много години.
          Какъв доход на 30, сериозни пари е изкарвал едва от 4-5 години, колко ще спести хахахаха
          Аз лично не съм и не съветвам никой да купува, преди да е решил че ще заседне поне 10 години на едно място. Ако прави семейство - примерно 35 е началното.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Да се съгласим, че който има и може, купува. Знам, че и тайминга е важен, но като ти трябва не го мислиш много.
            Ето един племенник на 29г с 150к€ заем на козяк ЕПК-то за 320к€. Миналия месец е сделката
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Кавръче,
              Хубавият имот никога не е пълна загуба, но много зависи с какво е купен - собствен кеш или заемен капитал и защо е купен.
              Ако имаш деца и купиш апартамент да поседи поседи празен пък след някоя и друга година ще го насели поколението след теб - това е на песимиста опорката и затова не го притеснява доходността. Вижа ако си купил 10 апарта, че да джиткаш на ербнб или наемите да ти плащат ипотеките и нещата се сговнят тогава не само си на загуба, а може да ти изяде главата прекалената експозиция към НИ, когато носят малко кеш.
              В БГ провинцията е пълно с хубави имоти, дето не могат да се продадат на 10% от цената само на строителните материали.
              Last edited by redcretin; 08.12.2021, 19:03.

Коментар

И аз съм купувал на същата възраст, но това не значи, че масово хората на по 25-30 купуват
                Ако имат пари и потенциал за изплащане, купуват.

Въпреки че е тъпо да се живее при мама (на 30+ и 40+), родителите в БГ гледат децата си до много късна възраст, и по този начин и двете страни извличат икономии от мащаба, съвременната българка няма да оцени труда и усилията за един хубав апарт. Тя е меркантилно настроена, смята, че трябва да й се поднесе наготово, претенциозна е, и иска да се пласира скъпо и на богато. Така че не е много добре да се подигравате на някой, че живее при мама.

Може да си спестява пари и да има за хотели, да разполага, да си свирка и да му е хубаво,

Коментар

Точно на 25-30г се купува имотя на кредит, че и без. Аз купих първия на 27, втория на 28 с малък потребителски (до шушка се изхарчих) и върнах за 5-6 месеца
                  Първа сериозна работа, хубава заплата 3-5к лв, една кокетка и "мухльото" е отекъл
                  Да се съгласим, че който има и може, купува. Знам, че и тайминга е важен, но като ти трябва не го мислиш много.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Аз съм виждал 30 г. мъж да изповядва сделка с кредит за апарт в София преди няколко години. Аз също на толкова съм купувал (на 29 г.).

Бертрам казва, че "недвижимите имоти не са панацея". Но са мечта за много младежи, една сигурност и стабилност и могат да бъдат източник на доходи в продължение на много години.
                    И аз съм купувал на същата възраст, но това не значи, че масово хората на по 25-30 купуват

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Тъмния прозорец е в най-голям риск в момента защото предстои плавно обръщане на цъкъла.Пак зависи най-вече КОГА е купен .Ако е купен в последните 15-16 месеца е пълна загуба

По темата, цени като в началото на 2020 може и да не видим вече.
                      Хартията не е това, което беше.
                      Last edited by keep_calm; 08.12.2021, 18:16.

Коментар

Евго, братле, много са малко тия на 25г., които теглят кредит за жилище. Телефонче, плазмичка, екскурзийка ( оп.. тва беше едно време) .
                        И друго, покупките с кредит са към 40 %.. и слизат на юг...
                        Точно на 25-30г се купува имотя на кредит, че и без. Аз купих първия на 27, втория на 28 с малък потребителски (до шушка се изхарчих) и върнах за 5-6 месеца
                        Първа сериозна работа, хубава заплата 3-5к лв, една кокетка и "мухльото" е отекъл
                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Евго, братле, много са малко тия на 25г., които теглят кредит за жилище. Телефонче, плазмичка, екскурзийка ( оп.. тва беше едно време) .
                          И друго, покупките с кредит са към 40 %.. и слизат на юг...

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Кавръче,
                            Хубавият имот никога не е пълна загуба, но много зависи с какво е купен - собствен кеш или заемен капитал и защо е купен.
                            Ако имаш деца и купиш апартамент да поседи поседи празен пък след някоя и друга година ще го насели поколението след теб - това е на песимиста опорката и затова не го притеснява доходността. Вижа ако си купил 10 апарта, че да джиткаш на ербнб или наемите да ти плащат ипотеките и нещата се сговнят тогава не само си на загуба, а може да ти изяде главата прекалената експозиция към НИ, когато носят малко кеш.
                            Точно така Берти.... Всъщност мога и да не работя.... доходността ми е достатъчна. дори след още някой апарт мисля да се пенсионирам....Не като Крети на 70, а на по-малко отколкото е той в момента....Та и да падне доходността ми е все тая.... Няма намесени кредити, а дали към онзи момент имотите ще са нагоре или надолу ми е пак все едно. Тогава нито ще продавам, нито ще купувам повече ....

Коментар

да нахрани децата си примерно.
                              Гладен и празен ненужен имот или сит и с останал кеш да ти е широко около врата?
                              Айде по-сериозно Ботич. Някой ще има имот В ПОВЕЧЕ и няма да има пари за храна....Ако някой няма да има пари за храна то ще бъде този с единствен / може би с ипотечка/ или нулев / под наем/ имот, а не този с повече от 1....

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Тъмния прозорец е в най-голям риск в момента защото предстои плавно обръщане на цъкъла.Пак зависи най-вече КОГА е купен .Ако е купен в последните 15-16 месеца е пълна загуба
                                Кавръче,
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X