IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Виж в момента какво се предлага на наемния пазар и за какви цени:

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...is7&f1=1&fe7=1
    В това даже за без пари няма да живея, по-грозно, безвкусно и студено изглеждащо жилище отдавна не съм виждал. Изобщо да ти имам претенциите и вкуса. То явно и за това е на такава цена. Навсякъде плочки - евтини, грозни и наредени като в обществена баня, мебелите пък ме карат да се депресирам. На пра-баба ми кирпичената къща от 1910 е по уютна и добре обзваведена от това, а там никой не живее.

Сега видях нощните шкафчета - имаше абсолютно същите в кирпичената къща като бях малък, но вече не са там. Може да си ги взели от боклука на баба ми да обзаведат апартамента. Сигурно са от 60-те години. Обичах да им развивам дръжките и ми се караха.
    Last edited by pwise; 30.12.2021, 16:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
      https://www.monitor.bg/bg/a/view/pro...nqb0yoVFNISHZs

време е да си направим прогнозите за догодина.
      квартиранти и не собственици да се въздържат от предсказания.

пп поздрави от купчо, той ще обобщи резултатите и ще даде официалният курс за цените за 2022.
      Моята прогноза е консервативна: 5-6% поскъпване и още стотици страници мрънкане от Жонката

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Спалнята е бабешка и не ми харесва,

Ти би ли спал на нея?
        Стара, стара, но много е работено върху нея (има корк за шумоизолация)
        Иначе апартамента си е за ремонт, затова цената е ниска.

Коментар

• Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение
          Весела ви Коледа, имотни и безимотни.

Мисля, че в момента сме свидетели от първа ръка на фразата "Цените на имотите могат да останат по-дълго високи/покачващи се, отколкото понижителите могат да чакат."

Изясни ли се с колко са поскъпнали имотите през 2021? Някой ще даде ли реално с колко са? А разрешителните за строеж?
          Привет,

не си писал скоро май.

В момента има инфлационна вълна и хората са повишили офертните цени.

Същевременно има клиенти за апарти в софийските масови квартали. При нас лепят бележки, че купуват апартамент в района.

Коментар

• Весела ви Коледа, имотни и безимотни.

Мисля, че в момента сме свидетели от първа ръка на фразата "Цените на имотите могат да останат по-дълго високи/покачващи се, отколкото понижителите могат да чакат."

Изясни ли се с колко са поскъпнали имотите през 2021? Някой ще даде ли реално с колко са? А разрешителните за строеж?

Коментар

Ако е със ставаща и сгодна кака не ми пречи спалнята.
              Ми на нея са рутили дядо, син и внук, кой знае каква енергия има.

Най-важното при наемите е банята и спалнята.

Коментар

Ти би ли спал на нея?
                Ако е със ставаща и сгодна кака не ми пречи спалнята.

Коментар

Евго, аз никога не съм твърдял, че имоти не трябва да се купуват изобщо. Просто в момента не виждам нито един смислен аргумент да се купи имот на цена, на която може да се наеме същото за 40+ години. Въпросните хора, описани от теб, едва ли са купили нещо след 2017 година. Ако пък са купили, значи са част от категория 5 - глупаци.

Ако трябва да купя нещо сравнимо като локация/качество, ще ми струва с нот. такси, брокер и подобни едни 300к минимум от раз. Това са наемите за 60 години. 2 поколения.
                  Мисля, че това доста добре илюстрира абсурдната ситуация на "пазара".

Ти би ли спал на нея?

Коментар

Джонка,

малко ти е преекспонирана картината, макар и да си прав.

Аз познавам обикновени семейства, на 60+ г, с добра финансова култура, не харчили за глупости, всичко с много добър разчет и имат 1 техен апарт, един са купили за детето си, имат кола като твоите Мерцедеси, и имат селска къща или вила (отделно имат и някакво наследство от родителите си). С честен труд, с икономии и с работа 30-40 г. Като германците.

Като купуваш апарт и като си вземаш жена, винаги трябва да направиш някакъв компромис,

Поздрави
                    Евго, аз никога не съм твърдял, че имоти не трябва да се купуват изобщо. Просто в момента не виждам нито един смислен аргумент да се купи имот на цена, на която може да се наеме същото за 40+ години. Въпросните хора, описани от теб, едва ли са купили нещо след 2017 година. Ако пък са купили, значи са част от категория 5 - глупаци.

Ако трябва да купя нещо сравнимо като локация/качество, ще ми струва с нот. такси, брокер и подобни едни 300к минимум от раз. Това са наемите за 60 години. 2 поколения.
                    Мисля, че това доста добре илюстрира абсурдната ситуация на "пазара".
                    Last edited by ejonny2376; 30.12.2021, 14:28.

Коментар

Няма заговорници - просто следните категории участници на "пазара":

- 1. Тези с крадените милиони, за които няма значение дали цената е 100% над разумното - там просто парите трябва да се разкарат по най-бързия начин. Съответно те моментално изкупуват всичко качествено, което се появи, оставяйки само плявата.
                      - 2. Строителите: Те са навързани с първите. Строителството и прането на пари вървят ръка за ръка
                      - 3. Банкери: Раздават чужди пари, от което печелят. За тях всеки имотен балон е щастие. Също пряко свързани с 1 и 2
                      - 4. Брокери: Царете на лъжата. 2 и 3 често имат собствени брокерски агенции, които разпространяват фалшиви и заблуждаващи реклами. В тази категория попадат и всички останали дребни мошеници наричащи себе си брокери, които мислят как да изкарат лесни и незаслужени пари.
                      - 5. Глупаците: Разни ИТ-та, чиновници и подобни с легални доходи над средното. Те са дойната крава на 2, 3 и 4. Нулева финансова грамнотност. Не са чували за други инвестиции освен имоти. Сляпо вярват, че ще могат да изплащат цял живот ипотека. Силно се конкурират за останалите малко имоти на пазара (след като 1 са изкупили хубавите). Това допълнително завишава цените на лошите жилища с недобри локации.
                      - 6. Бай Гошо. Наследил коптор от баба си и решил да печели от продажбата му. Гледайки случващото се, слага абслолютно неразумна офертна цена, надявайки се да му падне отгоре голямата печалба. Често се намира някой глупак (категория 5), който подведен от брокера 4, се навива да плати дори тази абсурдна цена.
                      - 7. Това са разумните хора, с легални доходи от бизнес или такива с високи заплати, които обаче не са гупаци като 5. Тези хора, макар и реално да са потенциално най-добрите купувачи, остават извън пазара, защото не са готови да оставят с труд изкараните си пари на мошениците 2, 3, 4 и 6. Намират алтернативен начин да инвестират и дефакто са извън пазара.
                      - 8. Всички останали, фактически в тази група са над 90% от населението на България. Те са извън пазара така или иначе, защото доходите им едва стигат за най-основни нужди.
                      Джонка,

малко ти е преекспонирана картината, макар и да си прав.

Аз познавам обикновени семейства, на 60+ г, с добра финансова култура, не харчили за глупости, всичко с много добър разчет и имат 1 техен апарт, един са купили за детето си, имат кола като твоите Мерцедеси, и имат селска къща или вила (отделно имат и някакво наследство от родителите си). С честен труд, с икономии и с работа 30-40 г. Като германците.

Като купуваш апарт и като си вземаш жена, винаги трябва да направиш някакъв компромис,

Поздрави

Коментар

ами аз не съм разбирач,
                        аз слушам разбирачите, които пишеха у форума; продай сега,
                        купи утре 2 за тия пари
                        и купих... 2 залепени
                        ти нали беше с кредит по онова зеленото и изкара някой лев горница + делевъриджна... още ли не можеш да го преживееш или си направил някоя допълнителна магария като да продадеш имот, който отдаваш под наем.

въобще има голямо значение дали се ползва заемен капитал или не.
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Добър ден. За първото съм съгласен. За второто не съм, но ми харесва идеята за страшния заговор на малката група измамници в София. Би казал: "- Поименно колега, поименно." Надявам се, Джони, не си от заговорниците, които повишават цените?
                          Няма заговорници - просто следните категории участници на "пазара":

- 1. Тези с крадените милиони, за които няма значение дали цената е 100% над разумното - там просто парите трябва да се разкарат по най-бързия начин. Съответно те моментално изкупуват всичко качествено, което се появи, оставяйки само плявата.
                          - 2. Строителите: Те са навързани с първите. Строителството и прането на пари вървят ръка за ръка
                          - 3. Банкери: Раздават чужди пари, от което печелят. За тях всеки имотен балон е щастие. Също пряко свързани с 1 и 2
                          - 4. Брокери: Царете на лъжата. 2 и 3 често имат собствени брокерски агенции, които разпространяват фалшиви и заблуждаващи реклами. В тази категория попадат и всички останали дребни мошеници наричащи себе си брокери, които мислят как да изкарат лесни и незаслужени пари.
                          - 5. Глупаците: Разни ИТ-та, чиновници и подобни с легални доходи над средното. Те са дойната крава на 2, 3 и 4. Нулева финансова грамнотност. Не са чували за други инвестиции освен имоти. Сляпо вярват, че ще могат да изплащат цял живот ипотека. Силно се конкурират за останалите малко имоти на пазара (след като 1 са изкупили хубавите). Това допълнително завишава цените на лошите жилища с недобри локации.
                          - 6. Бай Гошо. Наследил коптор от баба си и решил да печели от продажбата му. Гледайки случващото се, слага абслолютно неразумна офертна цена, надявайки се да му падне отгоре голямата печалба. Често се намира някой глупак (категория 5), който подведен от брокера 4, се навива да плати дори тази абсурдна цена.
                          - 7. Това са разумните хора, с легални доходи от бизнес или такива с високи заплати, които обаче не са гупаци като 5. Тези хора, макар и реално да са потенциално най-добрите купувачи, остават извън пазара, защото не са готови да оставят с труд изкараните си пари на мошениците 2, 3, 4 и 6. Намират алтернативен начин да инвестират и дефакто са извън пазара.
                          - 8. Всички останали, фактически в тази група са над 90% от населението на България. Те са извън пазара така или иначе, защото доходите им едва стигат за най-основни нужди.

Коментар

ами аз не съм разбирач,
                            аз слушам разбирачите, които пишеха у форума; продай сега,
                            купи утре 2 за тия пари
                            и купих... 2 залепени
                            Ти имаш доста апарти и тази малмерка не ти е проблем, просто е обеца на ухото.

То за това не се слушат чужди хора,

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
                              https://www.monitor.bg/bg/a/view/pro...nqb0yoVFNISHZs

Пак поскъпване...омръзна ни вече...

ПП.Sorry, сега видях, че Ратко ме е изпреварил
                              алчните брокери /вкл. и бивши, неуспели като такива/ инвеститорите и банкерите
                              вдигат цените ежедневно във всяка медия, до която се докосна.
                              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Какво има да разбираш в случая конкретно?
                                Има една фондова борса в света и тя е американската...другото е плява.
                                Има само едно място в света където скоростта на паричното обръщение най висока и това е Америка.
                                Ти понеже си голям разбирач затова побърза скоростно да продаваш маломерката венага след първия локдаун.
                                при един балон на пазарите и ЕТФ може да ти донесе години поред мъка и страдание по паричките.
                                печалба и риск винаги вървят ръка за ръка
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X