Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
колега, едно от основните неща по икономика беше да сметнем цената на привлечения ресурс
и оттам да преценим коефициента, под който не си заслужава операцията.
ти, унсс ли беше завършил или свищовския?А лекцията за финaнсовото разстройство май си я пропуснал.Земи учебника на Георги Петров да си опресниш знанията.Виж и за "средно претеглена цена на капитала"
Last edited by nradev; 19.01.2022, 17:14.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Дайте прогноза за цената на това след 10 години:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...64256253542008
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
С кредит за "инвестиция" си е жива спекулация.Ти очакваш инфлация ама има 2 важни момента дето си пропуснал.
1.Инфлацията не е еднаква на всички стоки и услуги.
2,Ако дигнат лихвите ,хем ще ти се покачи вноската по кредита хем цената на имота ще падне.
Кредита предполагам е за 20+години , за тоя период е абсолютно сигурно че лихвите ще скочат.
ПП.Да е жива и здрава тъщата.
ПП.Това е гешката на дребния инвеститор.Купува на върха. Дано не ти се налга да продаваш на дъното.
и оттам да преценим коефициента, под който не си заслужава операцията.
ти, унсс ли беше завършил или свищовския?
препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Да, ще се надскачам. С кеш не мога да купя достатъчно количество....Тъй да се каже момента е сега или никога. Сега чакам разрешение от тъщата :-)
ПП Гледай рекламното видео на Адрес в дира....интересно е и твоя познат Тошев е там...
1.Инфлацията не е еднаква на всички стоки и услуги.
2,Ако дигнат лихвите ,хем ще ти се покачи вноската по кредита хем цената на имота ще падне.
Кредита предполагам е за 20+години , за тоя период е абсолютно сигурно че лихвите ще скочат.
ПП.Да е жива и здрава тъщата.
ПП.Това е гешката на дребния инвеститор.Купува на върха. Дано не ти се налга да продаваш на дъното.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
От както затвориха света ,не са спирали да ходят на училище и живота им като ученици не се променял.
В началото бяха за малко онлайн и до там .
Сега като учат имаше няколко деца с родители които са положителни децата останаха вкъщи но не ги изолираха,а ги включваха заедно с другите в класа от достанция и така всички заедно учат и процеса не спира.
Униформата на детето ми е само 120 евра ,всички са с униформи дори и учителите ,детето ми ходи и е хдило винаги с желание на училише ,и дори когато са ваканция с нетърпение чака тя да свърши.
Най добрия критерий за нивото са децата и това е факт.
Колко български ученици чакат с нетърпение да отидат на училище и уважават и обичат учителите си ?
Не можеш да сравняваш образованието там и в България защото не си бил,нямаш досег с него по никакъв начин ,говорил съм и с испанци и те казват че в България сме ИМАЛИ добра образователна система но за съжаление това в момента НЕ Е ТАКА .
Колко учителски стачки имаше заради това че вече 2 години българските деца НА ПРАКТИКА НЕ УЧАТ И НЕ СЕ ОБРАЗОВАТ !!!????
Колко ?
Николко
Половината от тях спят до обяд и се скатават като са онлайн,а останалите доказано се обучават пет за четири .
Колко родители излязоха на улиците да протестират че децата им две години вече реално не учат ,а само участва в имитацията на образователен процес ?
Николко.
Децата не само в Испания а и в повечето развити държави учат на принципа да решават проблеми на базата на наученото и така се и изпитват докато у нас се просто се учи и изпитите са на база материала но не се стимулира реално да мислят върху това което учат .
Масово децата у нас получават основа ,но останалите реално получават качествено образование извън България за съжаление .
Няма как да искаш детето ти да получи конкурентно образование от застаряващи учители ,които само гледат как да се скатават с Ковид извинения и заплатите им са под 1000 евро нето дори с увеличенията които предлагат защото те са бруто.
Има още и още но е смешно да говориш и не само ти без реално нито да имаш деца учещи навън нито да си ходил в техни училища да си видял да си взлизал дори вътре да видиш как тече образователния процес
И да добавя :Едвам удържам детето да не ходи на българско училище защото освен че му идва в повече ,масово повечето деца на емигранти ги разкараха от БГ училищата защото просто децата правят сравнение с испанските и бълграските и като процеси и като отношение защото нашите лелки учителки са съ същия манталитет и предподаване и там в Испания ,а децата са като барометър -улавят всичко във въздуха
Най-много съм научил от възрастни професорки в университета. Строги, взискателни, знаят как да те накарт да учиш и изискват на изпита.
Българското образование е лошо заради дългия преходи и до скоро малките и мизерни заплати. Възрастните учители са педагози и психолози и знаят кое как се прави.
А децата предпочитат млада какичка (която сравняват с принцеса), а не бабичка,
Коментар
-
От както затвориха света ,не са спирали да ходят на училище и живота им като ученици не се променял.
Сега като учат имаше няколко деца с родители които са положителни децата останаха вкъщи но не ги изолираха,а ги включваха заедно с другите в класа от достанция и така всички заедно учат и процеса не спира.
Униформата на детето ми е само 120 евра ,всички са с униформи дори и учителите ,детето ми ходи и е хдило винаги с желание на училише ,и дори когато са ваканция с нетърпение чака тя да свърши.
Колко български ученици чакат с нетърпение да отидат на училище и уважават и обичат учителите си ?
Не можеш да сравняваш образованието там и в България защото не си бил,нямаш досег с него по никакъв начин ,говорил съм и с испанци и те казват че в България сме ИМАЛИ добра образователна система но за съжаление това в момента НЕ Е ТАКА .
Колко учителски стачки имаше заради това че вече 2 години българските деца НА ПРАКТИКА НЕ УЧАТ И НЕ СЕ ОБРАЗОВАТ !!!????
Колко ?
Николко
Половината от тях спят до обяд и се скатават като са онлайн,а останалите доказано се обучават пет за четири .
Колко родители излязоха на улиците да протестират че децата им две години вече реално не учат ,а само участва в имитацията на образователен процес ?
Николко.
Децата не само в Испания а и в повечето развити държави учат на принципа да решават проблеми на базата на наученото и така се и изпитват докато у нас се просто се учи и изпитите са на база материала но не се стимулира реално да мислят върху това което учат .
Масово децата у нас получават основа ,но останалите реално получават качествено образование извън България за съжаление .
Няма как да искаш детето ти да получи конкурентно образование от застаряващи учители ,които само гледат как да се скатават с Ковид извинения и заплатите им са под 1000 евро нето дори с увеличенията които предлагат защото те са бруто.
Има още и още но е смешно да говориш и не само ти без реално нито да имаш деца учещи навън нито да си ходил в техни училища да си видял да си взлизал дори вътре да видиш как тече образователния процес
И да добавя :Едвам удържам детето да не ходи на българско училище защото освен че му идва в повече ,масово повечето деца на емигранти ги разкараха от БГ училищата защото просто децата правят сравнение с испанските и бълграските и като процеси и като отношение защото нашите лелки учителки са съ същия манталитет и предподаване и там в Испания ,а децата са като барометър -улавят всичко във въздуха
- 5 Харесвания
Коментар
-
Засега нищо не съм, но съм харесал. Мястото няма да ти хареса, не е елитно....Дори под нивото на Гоцето, но за него съвсем нямам кеш. Ти освен това каза, че не ти трябват балонизирани имоти у нас та не разбирам интереса ти.... още повече като става въпрос за имоти тип шир потреба....
Само Ратко може да ме разбере/напсно какво имам предвид и какви имоти съм избрал....
"моя" проект още се бави, но там, където ти бях казал да погледнеш, вече почти ги продадоха.
прави ми впечатление, че върху строежите вече не пише 'продаваме"
а 'търсим парцели"препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
И с какво е по-добре провинциалното испанско градче от София? Може някоя люлинска гимназия да е по-зле от обикновена испанска, но в София има и доста добри училища. И какъв толкова е погледа в испанската провинция? Нещо като Ню Йорк ли си представяш?
Колко ?
Николко
Николко.
И да добавя :Едвам удържам детето да не ходи на българско училище защото освен че му идва в повече ,масово повечето деца на емигранти ги разкараха от БГ училищата защото просто децата правят сравнение с испанските и бълграските и като процеси и като отношение защото нашите лелки учителки са съ същия манталитет и предподаване и там в Испания ,а децата са като барометър -улавят всичко във въздухаLast edited by nkavrakov1982; 19.01.2022, 12:13.
- 1 like
Коментар
-
Имам и деца =, които искам да се формират като личности в БГ среда и ценности - да не съм се объркал.
Песимисте ще ти кажа едно нещо и ще бъда кратък
Като родител на дете което учи и живее извън България ще те посъветвам да си избиеш от главата горните планове .
Просто не мисли ,а си ги избий ,мисля че не е късно .
Децата ти нека избират НО ти им дай образованието,погледа ,опита да живеят и учат навън ,а нека после те избират ,но не бъди ти фактора който да ги закопае в България .
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Сега погледнах - от 1.01.2022 - 663 евро, нето 569 евро.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Купувай тук. Точно до Златния Век. Гъзария голяма щяло да бъде.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...sc4&f1=1&fe7=1
Търся вече такива в перспективни райони, които сега може да са супер мизерия, но след 20-30 години ще са ок....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Но ако си държат парите на депозит, за 5 г. инфлацията ще ги стопи доста както беше в периода 1991-1997 г.
- 1 like
Коментар
-
Засега нищо не съм, но съм харесал. Мястото няма да ти хареса, не е елитно....Дори под нивото на Гоцето, но за него съвсем нямам кеш.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...sc4&f1=1&fe7=1
Коментар
Коментар