Първоначално изпратено от bota156
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
750€
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=7n3qfb&f1=1
До 330k€ - 40+ години.
Джонка вземи го за 1 година под наем - изклецай квот изклецаш и кой откъде е
Догодина друг такъв "изплащаш" се за 40г
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
По твоята тема. Жалко, че този апарт са го правили с мебели Виденов. Сигурно за наем е бил.. Всъщност не е ли точно този дето го гледахме тук обявен за наем ? Сега наистина ако го вземеш за теб трябва да похарюиш камара пари да се стегне като за теб.
По темата, пак пречупваш през теб нещата. Да , скъпото е за предпочитане пред евтиното, но въпросът е като не можеш да си го позволиш какво правиш ? Компромис с мястото, качеството и така нататък. Не може без компромис за нещо. Средната цена е 180К, ама има сигурно и за 120К тристайни и ще ги ремонтираш обзаведеш за 20К, а не за 100К.... Има ламинат и евтини плочки и т.н., уреди втора употреба ...варианти много. Като не ти стигат парите правиш нужното, но си в София....:-)
Разбира се най-добрият вариант е да си седиш под наем, както каза Левчо, поне към момента...Супер изгодно е.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=7n3qfb&f1=1
До 330k€ - 40+ години.
Джонка вземи го за 1 година под наем - изклецай квот изклецаш и кой откъде е
Догодина друг такъв "изплащаш" се за 40гНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
� -
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Ми аз познавам една такава дето държавата и дава 60/40 вече година и половина плаща и тока а тя си купува мазерати...Такива наглеци раздаващи хуманитарни помощи на работниците си вместо заплати наистина трябва да върнат всичко до стотинка на държавата
Когато правиш бизнес, си наясно с рисковете. Фалираш и точка:
https://www.facebook.com/watch/?v=684401535588635
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Всички помощи за т.нар. бизнеси трябва да се спрат ВЕДНАГА.
Ако бяха дали 5 МИЛИАРДА за стимулиране на българско ПРОИЗВОДСТВО щяха да цъфнат налъмите.
Отрязване на всякакви пари раздавани на ЧАСТНИ ЛИЦА - това болници, училища, детски градини
Коментар
� -
100000 няма да стигнат.Аз преди седем осем години пръснах 500 евро на квадрат и не съм правил луксове...Сега не ми се мисли просто
От средна цена в imot.bg до краен продукт, готов за нанасяне е колкото от Лом до Лондон.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
радвам се, че тоя път пропусна една конкретна локация
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ами и на мен не ми харесва (харесва ми локацията). Но му искат 650.000 лева! Плюс още 100.000 да го направя така, че да ми харесва и на мен.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
Да си знаете за какво ни подготвят.
Коментар
� -
Жонка ми не ми харесва бе човек.Много някак си безвкусно и никакво
Коментар
� -
Там е работата - 180к за боклук е по-зле, отколкото 300к за добро.
Дори да можеш да си позволиш тези 180к, боклукът си е боклук, т.е. дал си си парите за нищо.
Ето какво се появи преди дни до Южния. Въпреки, че търся 4 стаи, това би ме удовлетворило на този етап:
https://ues.bg/bg/bgr/offers/sales/s...partment/16085
Реално е за тотално изриване и правене наново, понеже довършителните са под всякаква критика - т.е.още 50к за ремонт и обзавеждане. С паркомястото отидохме на 400к за под 70 квадрата светли (а ти продават 105).
----------------------
ПС: Ако средната цена е 183к за тристаен, то това е:
- Или за ново строителство, т.е. незавършен
- Или за старо за тотално изриване
Върху тези 183 к като сложиш едни 50 к за ремонт при сегашните цени, като сложиш още 10к за такси и комисионни, като сложиш минимум 20к за гараж/паркомясто къде отидохме?
За 10% първоначален капитал (и покривайки таксите и ремонта) трябва да имаш надиплени 80к. Това е само, за да можеш да влезеш да живееш вътре. После идва 2000 лева вноска за 20 години.
Обобщение: За да купиш апарт средна ръка и да го приведеш във вид годен за живот трябват:
- 80к кеш
- 2000 лева вноска, демек за семейство поне едни 6к месечен доход
- 1% Скок на лихвата води до скок на всноската с 300 лева
Горното семейство е мнооого над средното, бих казал топ 10%, ако не и топ 5%. А може да си позволи среден апарт (максимум Вадите, Манастирски и Витоша). Дори Гоцето е твърде непостижимо, какво остава за Южния, Вазов и Изток. Съвсем излишно е да споменавам, че ако един от двамата си загуби работата дори за кратък период резултатът е спане под моста и загуба на всичко платено досега.
Коментар
� -
Дори да можеш да си позволиш тези 180к, боклукът си е боклук, т.е. дал си си парите за нищо.
Ето какво се появи преди дни до Южния. Въпреки, че търся 4 стаи, това би ме удовлетворило на този етап:
.
По темата, пак пречупваш през теб нещата. Да , скъпото е за предпочитане пред евтиното, но въпросът е като не можеш да си го позволиш какво правиш ? Компромис с мястото, качеството и така нататък. Не може без компромис за нещо. Средната цена е 180К, ама има сигурно и за 120К тристайни и ще ги ремонтираш обзаведеш за 20К, а не за 100К.... Има ламинат и евтини плочки и т.н., уреди втора употреба ...варианти много. Като не ти стигат парите правиш нужното, но си в София....:-)
Разбира се най-добрият вариант е да си седиш под наем, както каза Левчо, поне към момента...Супер изгодно е.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Защо му е на това семейство с 6000К лева доход да купува това скъпо нещо като може да си кюта под наем спокойно и то в лукс жилище?
Следователно - средният тристаен апартамент е:
- Напълно недостижим за 90% от работещите
- За първите 10% е достижим, но неизгоден - има по-добри алтернативи да си задоволиш жилищните нужди без поемане на риск
- За първите 1% са достижими апартаментите с топ-локации, но проблемът с изгодността и риска остава
- За първите 0.1% всичко е достижимо и изгодно, защото с крадени милиони се купува лесно и рискът е без значение, изгодността също
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Реално е за тотално изриване и правене наново, понеже довършителните са под всякаква критика - т.е.още 50к за ремонт и обзавеждане. С паркомястото отидохме на 400к за под 70 квадрата светли (а ти продават 105).
----------------------
Върху тези 183 к като сложиш едни 50 к за ремонт при сегашните цени, като сложиш още 10к за такси и комисионни, като сложиш минимум 20к за гараж/паркомясто къде отидохме?
За 10% първоначален капитал (и покривайки таксите и ремонта) трябва да имаш надиплени 80к. Това е само, за да можеш да влезеш да живееш вътре. После идва 2000 лева вноска за 20 години.
Обобщение: За да купиш апарт средна ръка и да го приведеш във вид годен за живот трябват:
- 80к кеш
Горното семейство е мнооого над средното, бих казал топ 10%, ако не и топ 5%. А може да си позволи среден апарт (максимум Вадите, Манастирски и Витоша). Дори Гоцето е твърде непостижимо, какво остава за Южния, Вазов и Изток. Съвсем излишно е да споменавам, че ако един от двамата си загуби работата дори за кратък период резултатът е спане под моста и загуба на всичко платено досега.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Нещата хем са така хем не са :-)
Пречупваш аритметиката през твоите търсения, а те не са стандартното за купувача. Апартаменти има и извън Южен парк и хубави или лоши живеем в тях :-)
Ето от днес
Резултат от Вашето търсене на:
Вид имот: 3-СТАЕН,
Да не се показват обяви, докладвани за проблем, Без оферти на АГЕНЦИИ ОТ ЧЕРНИЯ МИ СПИСЪК,
Средна цена на имотите в извадката: 183958 euro
Средна цена на кв.м: 1691 euro.
Някой ако е успял да спести само 10% от 183К не ми е ясно за каква покупка е тръгнал след като няма необходимият остатъчен доход за покупка/ипотека.. Та сметките не са толкова невъзможни дори и при вдигане на лихвата :-), но е факт че не е лесно, но за сметка на това ще става все по-трудно.
Иначе за твоят таргет като тип имот и място сигурно и топ 1% не могат да се класират, ама то и тези имоти са под 1% от сградният фонд в София, така че нормално. Да, точно така . Нпрмалното е че всеки може да си позволи жилище според мястото му в доходното класиране....Надскачанията са сложни....стигат ни макс до Гоцето :–)
----------------------
- 80к кеш
Горното семейство е мнооого над средното, бих казал топ 10%, ако не и топ 5%. А може да си позволи среден апарт (максимум Вадите, Манастирски и Витоша). Дори Гоцето е твърде непостижимо, какво остава за Южния, Вазов и Изток. Съвсем излишно е да споменавам, че ако един от двамата си загуби работата дори за кратък период резултатът е спане под моста и загуба на всичко платено досега.Last edited by ejonny2376; 04.02.2022, 16:05.
Коментар
�
Коментар