IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

В Студенстки град бяха построили една сграда която не получи акт 16 и то тези години -2015-2016,2017 защото при проверките за терена са хванали до 10 годишен период и сега обаче е излезнал казус който реално е възникнал преди този 10 годишен период и един от съсобствениците на терена има претенции към него и се съдят ,и затова сградата няма акт 16
    Е в този блок ще има евтини апарти. Дори мисля има и обяви за него, но пояснението липсва що няма Акт 16 :-)
    Обаче от описаната ситуация от Бота как можеш да си направиш извод, че от утре апартите ще са без пари ? Или по-скоро ще са за много повече пари....

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
      мерси.
      какво следва да се гледа внимателно в такъв случай?
      Казуса най общо е че имаш проверка върху собственост и всичко свързано с нея /за терена например /за 10 години назад,само че в момент се появяват претенции или излиза случай който е факт преди тези 10 години ,например излиза друг човек който има претенции върху терена и това не е било обект на проверката ,почват делата ,почва се едно влачене до безкрай .
      Трябва да провериш до кога изобщо можеш да видиш ясно какво е дереджето със терена или сградата максимално назад

Коментар

мерси.
        Проучваш собствеността до първия собственик. Това се отнася както за сградата, така и за земята, ако има такава. Колкото повече история има един имот, толкова повече документи са ти необходими.
        п.п Има и едни друг елемент - законност.

Коментар

• мерси.
          препоръка е

Коментар

без да съм експерт в областта, но мисля, че тежестите върху ни имат 10 годишна давност.
            затова и се вадят с такъв срок.
            10-те години са свързани с подновяването на ипотеките. Що се касасе до собственост, ако тя някъде назад във времето е била накърнена, ще бъде възстановена.

Коментар

без да съм експерт в областта, но мисля, че тежестите върху ни имат 10 годишна давност.
              Те като почнат делата да се точат ,докато излезне решението може да си седиш без разрешение за ползване с години ...и на финала може и да няма кой да го довърши защото и инвеститора ще е зачезнал .така че кое как е по закон и кое как е на финала след дълги съдебни спорове са коренно различни неща

Коментар

Ипотеките се вписват за 10 години и трябва да се подновяват, правото на ползване е доживотно примерно. Съдебните искове са друга бира.

Коментар

• без да съм експерт в областта, но мисля, че тежестите върху ни имат 10 годишна давност.
                  препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

В Студенстки град бяха построили една сграда която не получи акт 16 и то тези години -2015-2016,2017 защото при проверките за терена са хванали до 10 годишен период и сега обаче е излезнал казус който реално е възникнал преди този 10 годишен период и един от съсобствениците на терена има претенции към него и се съдят ,и затова сградата няма акт 16
                    Не е една няколко блока са. Аз гледах един такъв имот. И тука го пусках - 175кв чисти за 125к€. Можеше без никакви преустройства да се раздели на 2 тристайни с по еднa баня
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
                      Младост си е най-добре. Нали колега! ( имам предвид плъхчо от УНСС )
                      много ясно
                      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                        Мила родна картинка ...

Обява - продава се парцел в централна градска част, средноетажно застрояване, с РУП. Обаждаш се ти, питаш, носят ти нотариални актове, заповед на кмета за одобрен РУП, картинки, схеми - всичко шест. Вадиш салфетката, смяташ - нещата х5 излизат. Набълбукваш се яко със заеми и отивате на сделка. Вече си горд собственик, който мечтае да забие там една шест етажна кооперацийка и да изкара пари за две поколения напред. И само няколко месеца по-късно, когато входираш инвестиционния проект разбираш, че всъщност този РУП е отменен от съда и ти имаш право на почти 1/3 по-малко РЗП. Хващаш се за главата, звъниш по телефона на стария собственик на парцела... никой. Щеш не щеш, правиш нов проект за РУП, който не е като този първоначалния, но по-добре нещо (х4), отколкото нищо. И идва комшията по парцел от ляво и ти казва - приятелю... това не ме устройва. Ще обжалвам този РУП както предния път. Но виж... с теб може да се разберем, да ти продам моя парцел, хем ще разшириш инвестицията. Вярно, цената няма да е пазарна, защото... продавачът е ексклузивен, а и само ти имаш интерес да купиш при тия условия. И нагълтваш още вода, купуваш съседния имот, не спиш добре нощем, но имаш надежда за около х2... Само докато кошията от дясно не е разбрал за изгодната сделка и решава да те пробва по същия начин...

Коментар

• Мила родна картинка ...

Обява - продава се парцел в централна градска част, средноетажно застрояване, с РУП. Обаждаш се ти, питаш, носят ти нотариални актове, заповед на кмета за одобрен РУП, картинки, схеми - всичко шест. Вадиш салфетката, смяташ - нещата х5 излизат. Набълбукваш се яко със заеми и отивате на сделка. Вече си горд собственик, който мечтае да забие там една шест етажна кооперацийка и да изкара пари за две поколения напред. И само няколко месеца по-късно, когато входираш инвестиционния проект разбираш, че всъщност този РУП е отменен от съда и ти имаш право на почти 1/3 по-малко РЗП. Хващаш се за главата, звъниш по телефона на стария собственик на парцела... никой. Щеш не щеш, правиш нов проект за РУП, който не е като този първоначалния, но по-добре нещо (х4), отколкото нищо. И идва комшията по парцел от ляво и ти казва - приятелю... това не ме устройва. Ще обжалвам този РУП както предния път. Но виж... с теб може да се разберем, да ти продам моя парцел, хем ще разшириш инвестицията. Вярно, цената няма да е пазарна, защото... продавачът е ексклузивен, а и само ти имаш интерес да купиш при тия условия. И нагълтваш още вода, купуваш съседния имот, не спиш добре нощем, но имаш надежда за около х2... Само докато кошията от дясно не е разбрал за изгодната сделка и решава да те пробва по същия начин...
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Купи си семки и почвай да люпиш и гледай сеир....:-) 2040-та не е толкова далеч :-) Макар, че и по-рано ще станат ясни нещата :-)
                            И този абонат толкова се е ошашавил от цените, че сън не го лови и се чуди какво да напише, че да изглежда и остроумно

Коментар

• [QUOTE=national power;n3863614]

То и в Иван Вазов е същото и Докторската градина е такова ама приказките само[/QUOTE

Докторската е мизерия. Не мое да се сравнява със елитните села около Плевен.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Ние обсъждаме София тва селата са в друга тема.Шегувам се
                                Ти ли беше фен на Света Троица?
                                Аз съм живял там малко на цар Симеон до парка. Добре е. И във Вазов съм живял между ст. Раковски и Витошка. И там е добре.
                                Има добри места.
                                И Младостите е по-добре. Там въздухът е по-чист.
                                Last edited by Три без коз; 28.01.2022, 00:08.

Коментар

Working...
                                X