IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Светослав Динев: Пазарът на имоти във Варна е по-жив от всякога (imoti.net)
    Пазарът на имоти във Варна е по-жив от всякога

    Click image for larger version

Name:	Screenshot 2021-07-28 223510.jpg
Views:	1
Size:	26.9 КБ
ID:	3786905

    Коментар


    • Финансов дневник

      Инженери сменят банкерите

      Hi-tech хъбове гнездят в България





      Дигитализацията подменя традиционната работа на гише, за която бяха нужни условно казано специалисти, завършили „Финанси и кредит”. Работата от дистанция с клиентите обаче поставя нови изисквания към образованието и квалификацията на персонала. Търсят се хора с IT-специалности, завършили телекомуникации, административно обслужване, разбиращи от човешки ресурси.
      Дали такава тенденция се наблюдава и в България?
      В подбора на персонал за банките тя определено се наблюдава, каза Георги Първанов, специалист по човешки ресурси (HR), член на УС на Българската асоциация за управление на хора и управител на GP Career Club. „Автоматизацията, дигитализацията, отдалеченото банкиране орязват клоновата мрежа и променят коренно изискванията към персонала”, добавя той. Експертът наблюдава ръст в търсенето на „небанкови кадри” за банките. Причина за това са не само трезорите сами по себе си, но и високотехнологичните центрове, които се създават около тях на наша територия.
      Традиционните банки вече са силно повлияни от интернет банките и се стараят да им подражават, защото може би те са бъдещето. В България вече работи Revolut, PaySera също очаква лиценз и по тях ще се равняват българските банки.
      Такъв е Центърът за споделени услуги на KBC Group във Варна (KBC Shared Service Center Varna), който стартира дейността си през 2019-та и към момента в него работят над 250 души. Центърът изпълнява бек-офис операции и работа по проекти за дружествата от KBC Group. Какво е важно да знаем за компанията и процеса по подбор, ако ни предстои интервю за работа, и как да се представим успешно, разказва Илина Митева, Recruiter. Проектите, по които работим, варират от чисто административни до такива, свързани със софтуерно програмиране и разработка на апликации, казва Митева. Тя изтъква, че сред най-търсените кадри са „специалисти по IT, софтуерна разработка, бизнес анализ и QA”
      Напливът е голям, понякога имаме 200 кандидатури за една отворена позиция за Team Leader, Project Manager или Process manager. Митева споделя, че наблюдавайки главоломното развитие на автоматизацията, роботиката и изкуствения интелект в световен мащаб, също има амбицията да бъдем на върха в тези области и подобен тип таланти са изключително ценни за нас. Бихме искали да споделим бъдещите си планове в тази насока с повече програмисти, SCRUM специалисти, Data анализатори, Business Intelligence инженери и др.
      Гoдинa cлeд cтъпвaнeтo cи в бългapcĸaтa cтoлицa Texнoлoгичeн цeнтъp Koмepцбaнĸ Coфия тъpcи нoви пoпълнeния зa ІТ eĸипa cи. B нeгo вeчe paбoтят нaд 150 дyши, вĸлючитeлнo oт Итaлия, Typция, Ceвepнa Maĸeдoния и Moлдoвa. Ho opгaнизaциятa имa oтвopeни пoзиции зa oщe тoлĸoвa персонал, ĸaтo пaндeмиятa oчeвиднo нe e cпpялa плaнoвeтe зa нaeмaнe.
      "Tъpcим xopa c paзлични пpoфили – нaпpимep Јаvа и Rеасt, нo cъщo тaĸa и АВАР, Мurех, wеbМеthоdѕ и дp.“, yтoчнявa Илиянa Tъpнинa, диpeĸтop „Чoвeшĸи pecypcи“ в Texнoлoгичeн цeнтъp Koмepцбaнĸ Coфия.
      Зaдaчaтa нa eĸипa нa ĸoмпaниятa в Бългapия e дa paзpaбoтвa и yпpaвлявa пpилoжeниятa, чpeз ĸoитo щe ce oбcлyжвaт 11 милиoнa чacтни ĸлиeнти и мaлĸи бизнecи, ĸaĸтo и 30 000 гpyпи oт ĸopпopaтивни ĸлиeнти в Гepмaния. Дoceгa ІТ eĸcпepтитe в Coфия ycпяxa дa ce вĸлючaт в пpoцeca пo дигитaлизaция нa цялocтнaтa бaнĸoвa cтpyĸтypa нa Соmmеrzbаnk.
      Дeйнocттa нa ІТ xъбa ce фoĸycиpa в paзpaбoтвaнeтo и yпpaвлeниeтo нa пpилoжeния, ĸoитo щe пoзвoлят цялocтнaтa дигитaлизaция нa бизнec пpoцecитe. Eĸипът изгpaждa peшeния, инcтpyмeнти и гъвĸaви paбoтни мeтoди, чpeз ĸoитo дa ce пoдoбpят cъщecтвyвaщитe cиcтeми и дa ce cъздaдaт нoви пpилoжeния. Taĸa щe ce пpeдocтaвят пo-бъpзи и пo-пepcoнaлизиpaни ycлyги зa ĸлиeнтитe, дoĸaтo ce oбpaбoтвaт гoлeми мacиви oт дaнни пo-eфeĸтивнo и peнтaбилнo, c гapaнтиpaнe нa инфopмaциoннaтa cигypнocт.
      А какво става в българските банки ли?
      Конкуренцията е бясна. Може би затова те грижливо крият информация за това колко и какви клонове закриват или модернизират, колко и какви хора съкращават или преквалифицират.
      Но след пандемията в българските банки тече процес на връщане към нормалността.Първоначалният ентусиазъм при въвеждане на работата от вкъщи вече не е същият.
      Преди пандемията хората не са си и представяли, че някои видове дейности ще могат да ги осъществяват дистанционно. При много работници и служители обаче се е върнало желанието за връщане на работното място – било поради разочарование, било поради неспособност за баланс между личния и работния ритъм, поради изолацията и липсата на нормална комуникация. Това обяснява Първанов и обръща внимание, че "работата в офис не може да бъде изцяло заменена с дистанционна – и заради общуването, заради типа на дейностите, заради контрола на качеството или безопасността на труда. Не всички аспекти в това отношение са предвидени и регламентирани в нашето законодателство.“
      Много сфери бързо се адаптираха към „хоум офис“ работата, дори и да не са свързани непременно с онлайн ангажименти, включително и с банкови и други услуги.
      От друга страна се е повишило търсенето на софтуер, с който се планира използването на офисно пространство. Проблемът със заплащането обаче остава. За разлика от развития свят, където се търсят качествени служители за много пари.
      JPMorgan Chase вдигна заплатата на анализаторите в първата им година до 100 000 долара (годишно), в сравнение с досегашните 85 000 долара.Повишаването на заплащането, което влезе в сила на 1 юли, означава, че някои от Поколението Y (известно още като милениал - millennials) и Поколението Z (такива се смятат хора, родени между 1996 и 2009 г. - Gen Zers) ще правят шестцифрени заплати, излизайки от колежа.
      Bank of America обяви миналия месец, че планира да повиши почасовата минимална заплата на служителите си в САЩ до 25 долара до 2025 година.
      При нашите банки като че ли има
      относителен спад на средните възнаграждения
      при различните групи служители. На касите в банковия клон виждаме непрестанно сменяващи се лица, все повече стажанти и обучаващи се, но като че ли текучеството продължава да е голямо. Банковият сектор, който преди години беше на първо място в страната по възнаграждения, вече клони към четвърто място.
      И още нещо за видимо налагащата се тенденция: около 45% от офертите за работа на американската инвестиционна банка Goldman Sachs през последните месеци са за инженери, а не за банкери. Да не забравяме, че Goldman Sachs не е случайна компания, а най-голямата по пазарна капитализация на Уолстрийт. Така че няма как да наречем тази тенденция прецедент или да го обясним с някакво изолирано вътрешно преструктуриране. Явно става дума за истинска революция в банкирането.


      Венко кво става с УНСС то май отича вече у канализацията...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

        90 милиарда спестявания в банките и срещу тях на пазара имоти за по малко от 3 милиарда

        За 1-2% от спестителите ще има имоти на близки до сегашните цени следващите 1-2% ще ги плтят на значително по високи цени и за над 95% въобще няма да има какво да купят на каквато и да е цена
        хахахахахахихихихихххохохохоххо

        баш баш така ще е

        абе ти дочака ли контейнера от китай
        или той не дойде
        и изцяло си се фрустрирал
        та пишеш ledogluposti
        на килограм

        ей човек
        пОдири се бе

        Коментар


        • Първоначално изпратено от the Judge Разгледай мнение

          Млъквай бе! Как така с още +12%?! Ми нали ще се сбъдне прогнозата на Купата и дори ще мине с 2%. Да не мислиш, че на психиатричните клиники им е лесно?
          [ATTACH=CONFIG]n3786853[/ATTACH]


          Ужаст!!! Язе ше си чекам гоУемото МЯУ.
          Станчева ,
          прочела ли си ма
          в цитата който си дала
          коя точно е обяснила нещо BULGARIA ON AIR

          хахахахаххихихихихохохохо
          това да не е
          етървата ма
          или си си баш баш ти

          Тизе ше си го чекаш гоУемото
          ама дали ще е МЯУ
          не ми се вярва
          друго гоУемо чекаш ти
          Станчеваааааа

          Коментар


          • Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
            Това е тенденция на световния пазар, като се очаква до края на годината цените у нас да се повишат с до 12%.

            https://www.dnes.bg/stranata/2021/07...imotite.498565

            ПП Очакват се повишен брой нулеваци да посещават клиниките
            90 милиарда спестявания в банките и срещу тях на пазара имоти за по малко от 3 милиарда

            За 1-2% от спестителите ще има имоти на близки до сегашните цени следващите 1-2% ще ги плтят на значително по високи цени и за над 95% въобще няма да има какво да купят на каквато и да е цена

            Коментар


            • Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
              Това е тенденция на световния пазар, като се очаква до края на годината цените у нас да се повишат с до 12%.

              https://www.dnes.bg/stranata/2021/07...imotite.498565

              ПП Очакват се повишен брой нулеваци да посещават клиниките
              Млъквай бе! Как така с още +12%?! Ми нали ще се сбъдне прогнозата на Купата и дори ще мине с 2%. Да не мислиш, че на психиатричните клиники им е лесно?
              Click image for larger version

Name:	Screenshot 2021-07-28 205023.jpg
Views:	1
Size:	77.0 КБ
ID:	3786853



              Ужаст!!! Язе ше си чекам гоУемото МЯУ.
              Last edited by the Judge; 28.07.2021, 20:52.

              Коментар


              • Това е тенденция на световния пазар, като се очаква до края на годината цените у нас да се повишат с до 12%.

                https://www.dnes.bg/stranata/2021/07...imotite.498565

                ПП Очакват се повишен брой нулеваци да посещават клиниките

                Коментар


                • Сделките с имоти в София растат най-бързо от 2008 г. и през второто тримесечие:: Investor.bg
                  Сделките с имоти в София растат най-бързо от 2008 г. и през второто тримесечие

                  В Пловдив и Бургас вписаните сделки с имоти достигнаха исторически връх, а в цялата страна преминават прага от 60 хил. за първи път от 2011 г.

                  Click image for larger version

Name:	Screenshot 2021-07-28 195641.jpg
Views:	1
Size:	38.7 КБ
ID:	3786843


                  А горчивия вкус на дъвката, вече не се трае! Ше си чекам у деЦката докато не паднат тия цени! Е нема па да купувам!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение

                    Значи топна гъзето. Аз две седмици бях на релакс.Станал съм черен като африканец/Да не ги засегнем/.
                    ех гъзето
                    цялата топурдия за него било

                    а имотите на кой ги оставяш

                    гониш тен като на африканците
                    да не си разпознаваем като те налазат
                    а имотите се готвят
                    за пързалка докато ти се релаксираш
                    с бонго бонго

                    айде по сериозно моля

                    Станчева ако си ти , което е много вероятно да използваш
                    и този ник
                    извини ме че ти говоря в мъжки род

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение

                      Хората вече живеят там гастерче.
                      Кои бре, нали сега купили таман хахаха Живеят те, строителите - щото няма пари за квартири, та по строежите на изкоп.

                      ПП: ти нали щеше да си биеш камшиците оттука, пак ли няма работа че киснеш ден след ден, дръвчо?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

                        6 години го чакаме вече.....
                        Привет от слънчев Бургас. Днес гледам всички капанчета в преките на Александровска се пукат по шевовете. Рекох си ..тези хора не са ли чували за гоУемото МЯУУ? И аз живея в пряка на Александровска и бързо се топнах в сините вълни...водата-чудесна , без помен от водорасли, медузи или водни щипалки. Фантазия. Няколко чайки безгрижно се рееха над морската шир и сегиз-тогиз се приводняваха да промушат по някой подводен деликатес с кинжалите си
                        Значи топна гъзето. Аз две седмици бях на релакс.Станал съм черен като африканец/Да не ги засегнем/.
                        Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

                          Анжел сити се разпродаде на зелено 100%. Казвам го от трето лице, като сеирджия
                          Хората вече живеят там гастерче.
                          Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

                            Оказва се ,че сделките се увеличават . Кога ще дойде това прословуто "Мяу" ?
                            https://www.investor.bg/bylgariia/45...sechie-332593/
                            6 години го чакаме вече.....
                            Привет от слънчев Бургас. Днес гледам всички капанчета в преките на Александровска се пукат по шевовете. Рекох си ..тези хора не са ли чували за гоУемото МЯУУ? И аз живея в пряка на Александровска и бързо се топнах в сините вълни...водата-чудесна , без помен от водорасли, медузи или водни щипалки. Фантазия. Няколко чайки безгрижно се рееха над морската шир и сегиз-тогиз се приводняваха да промушат по някой подводен деликатес с кинжалите си

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

                              Цели, мега, исторически ... на нивата от 2011та. А 2007-а кога? Никога, вече сте с 2млн по-малко
                              Да видим цифрите - ми те смешни. Още по-смешно е че застрояването е в пъти повече - което просто значи, че пак ще имате изкопи с жабуняк и стърчащи грозни бетонни колони по 10-15 години.

                              А сега другия весел момент - пак сравнено с 2011та жилищата са одъртели и амортизирани с цели 10 години. Идва време разделно, ще се събаря... събирайте пари, че е за ваша сметка
                              Крети, ама кои сме ние и кой си ти ? Лично аз не те разбирам да си призная. С какво се различаваш ?
                              Не забравяй ,че всички ние които пишем тук сме одъртели от 2011 г. с цели 10 г.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

                                Оказва се ,че сделките се увеличават . Кога ще дойде това прословуто "Мяу" ?
                                https://www.investor.bg/bylgariia/45...sechie-332593/
                                Цели, мега, исторически ... на нивата от 2011та. А 2007-а кога? Никога, вече сте с 2млн по-малко
                                Да видим цифрите - ми те смешни. Още по-смешно е че застрояването е в пъти повече - което просто значи, че пак ще имате изкопи с жабуняк и стърчащи грозни бетонни колони по 10-15 години.

                                А сега другия весел момент - пак сравнено с 2011та жилищата са одъртели и амортизирани с цели 10 години. Идва време разделно, ще се събаря... събирайте пари, че е за ваша сметка

                                Коментар

                                Working...
                                X