IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Не какво означава според мен, а какво е написано. Това не е въпрос на тълкуване. Записано е че "Основна цел на Българската народна банка е да поддържа ценовата стабилност чрез осигуряване стабилността на националната парична единица" и т.н. Ти или не си го прочел, или нямаш търпение да прочетеш целия цитиран откъс и четеш само първата част, или не разбираш написаното. Ако е третото, мога да го преведа на по-разбираем език.
    Опитваш се сега да изкараш стабилността на националната парична единица равна на борда, обаче НИКЪДЕ не пише такова нещо. Даже напротив, ако еврото стане на конфети задължението на БНБ е да комуникира и да предприеме стъпките за отлепянето веднага, а не да козирува на мостика докато потъва кораба. И те уверявам че ако се допитаме до избирателя, даже най-продажните комунисти ще кажат че стабилноста на паричната единица се измерва с потребителската кошница даже с имоти а не с евра и марки. Спомни си че когато марката умря дойде еврото а лева не умря с марката.

Разбираемо е че за БНБ и управляващите е по-лесно да си гледат борда и да мълчат. Тях сега ги е страх да кажат каквот и да било. От една страна медиите не питат нищо. От друга ако посочат с пръст ЕЦБ, нещо европата ще им се скара. И Киро-Инфлацията не смеят да закачат да не тръгне с органите за репресия срещу тях. Тва е положението.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Няколко пункта само, 60% обезценка към еврото - преди приемането. Вече и повече. Писал съм отде се смята, лесно е - сега се наслаждавам на шоуто само
      Крети, пак не си в час. Парите се печатат при теб , а не у нас така че при нормален пазар ще има 60% , но в другата посока..... всъщност повече....:-)

Коментар

Ние за да наваксаме инфлационно ценните трябва да имаме силен структурен растеж. Не просто някой да вдигне цените и хоп... вече сме достойни членове на Еврозоната.
        Няма да е с хоп, а с харчене на кеш от държавата. Дали ще има структури след това харчене не знам, но инфлация ще има. :-)

Коментар

Няма как хем висока инфлация, хем влизане в Еврозона. Към днешния ден имаме да наваксваме надолу само няколко пункта от инфлацията. Предупреждавам, за да няма изненадани подръжници на еврозоната след година и малко.
          Няколко пункта само, 60% обезценка към еврото - преди приемането. Вече и повече. Писал съм отде се смята, лесно е - сега се наслаждавам на шоуто само

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Наясно съм с това изискване. Просто няма да влезем 7-8 години докато наваксаме инфлационно цените и тогава ще покрием критерия/
            Очеизвадно е че с настоящият бюджет в близките 5 години ще сме по 2 на евроинфлацията и не мое да покрием изискването....
            Ние за да наваксаме инфлационно ценните трябва да имаме силен структурен растеж. Не просто някой да вдигне цените и хоп... вече сме достойни членове на Еврозоната.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

А помниш ли едни критерии от Маастрихт? Кво беше... 3% дефицит, дълг 60%... напоследък не се споменават. Та така и с критериите за еврозоната.
              Това е едно и също.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                https://www.vesti.bg/sviat/kazvam-ch...krajna-6138403

Ориентировъчна цена на локации в Гоце Делчев

Къщите в Ню Йорк в Украйна в момента се продават само за около 70 долара. Това е така, защото селището се намира на няколкостотин метра от фронтовата линия и е лесна мишена за обстрел.
                Е с това име си е изкушаващо само заради клик-байт заглавия от сорта на "Руски ракети удариха Ню Йорк...паника в Украйна".

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Ти вместо десет пъти да ми казваше че не съм го разбрал, да го беше обяснил с толкова тракане по клавиатурата. Какво според тебе означава член 2?
                  Не какво означава според мен, а какво е написано. Това не е въпрос на тълкуване. Записано е че "Основна цел на Българската народна банка е да поддържа ценовата стабилност чрез осигуряване стабилността на националната парична единица" и т.н. Ти или не си го прочел, или нямаш търпение да прочетеш целия цитиран откъс и четеш само първата част, или не разбираш написаното. Ако е третото, мога да го преведа на по-разбираем език.

Коментар

Няма как хем висока инфлация, хем влизане в Еврозона. Към днешния ден имаме да наваксваме надолу само няколко пункта от инфлацията. Предупреждавам, за да няма изненадани подръжници на еврозоната след година и малко.
                    А помниш ли едни критерии от Маастрихт? Кво беше... 3% дефицит, дълг 60%... напоследък не се споменават. Та така и с критериите за еврозоната.

Коментар

Наясно съм с това изискване. Просто няма да влезем 7-8 години докато наваксаме инфлационно цените и тогава ще покрием критерия/
                      Очеизвадно е че с настоящият бюджет в близките 5 години ще сме по 2 на евроинфлацията и не мое да покрием изискването....

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Скоро ще дойде момент в който държавата ще определя какви нива на наеми може да определяш .
                        Работи се в тази посока
                        Дообре, моите сега са много ниски поради отдаване около локдауна та чакам изнасяне и да ги коригирам, а ако държавата ме ограничи нема проблем ще седят празни... наемателите да си купят.... :-) Не съм социална служба и кат отида в магазина олиото е с пари....
                        Last edited by pesimist4o na kvadrat; 21.02.2022, 18:55.

Коментар

Вземи го прочети този прословут чл. 2, защото го повтараш може би за десети път в няколко теми, а не си го разбрал. Пиша го наистина съвсем добронамерено, не като заяждане.
                          Ти вместо десет пъти да ми казваше че не съм го разбрал, да го беше обяснил с толкова тракане по клавиатурата. Какво според тебе означава член 2?

Коментар

Заплатке, напоследък някой да не ти е хакнал профила ?
                            Виждам, че всеки ден осъзнаваш все по-добре нещата. Но осъзнаването като прочетеш написаното по-горе не помага кой знае колко....
                            Ще ти дам още 1 жокер - влизането в Еврозоната с нашите цени на стоки и услуги е НЕприемливо. Тези неща у нас са 2-3 пъти средно по-евтини от Европа / в частност имотите дори повече/ . Затва Ханке разправя за инфлацията в Балтийските еврови страни / и там е било така/.
                            Не знам дали съзнателно или не Кире ще ДОГОНИ голяма част от Евроцените преди да ни приемат. Разбира се като всичко стане по 2, заплатите ще се вдигнат примерно с 50%..... греда....
                            Но нема кво да наравиш.... освен да се адаптираш и да си коректен в плащането на наема защото и той потегля нагоре с инфлацията.... / за да направя ремонт след теб ще платя инфлационни цени/
                            Last edited by Специалист по всичко; 21.02.2022, 18:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Най ми е жалко за тия дето гласуваха за Киро уж да въведе върховенство на закона. Основния закон на който стъпва целия бизнес е чл.2 на БНБ за ценовата стабилност. Без ценова стабилност няма как да имаш кеш флоу, нито дългсрочни договори. Единствено избрани корумпета могат да виреят при такава инфлация.
                              Вземи го прочети този прословут чл. 2, защото го повтараш може би за десети път в няколко теми, а не си го разбрал. Пиша го наистина съвсем добронамерено, не като заяждане.

Коментар

Ще изкара поне 2 години защото народа бавно загрява и частта която Терзиев обясни / има задачи за изпълнение, сега и Украйна.... нужен е послушник да изпълнява без въпроси и коментари/
                                През периода ще ударим 30% инфлация поне, а той ще вдига заплатите с по 10% със закъснение и матряла шъ пляска от огромното увеличение.. Тва докато не се усети, че ги цака.... Трябват 2 години за осъзнаване....
                                Скоро ще дойде момент в който държавата ще определя какви нива на наеми може да определяш .
                                Работи се в тази посока

Коментар

Working...
                                X