If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
+1 В панелката на дъщеря ми стоят тежките метални врати пригодни за бомбоубежище. До моето мазе, където t° никога не падат под 18° има помещение за баня и WC. В къщата ми има помещение от 30м2 на което съм поръчал метални капаци на двата прозореца. 5бр. противогази, резервоар с питейна вода, два стелажа консерви и 2бр. генератори за ток Yamaha по 3,5кв. всеки.Пистолет със 250 патрона. Арбалет със 120 стрели. Физическо злато-320гр.
Тия металните врати по Хапартаментите , имаш ли идея при пожар как се отварят ?! мога да ти подскажа ама не искам .....
Петък вечер съм почивка.... Чакам сертификата да падне и почвам да сервирам....
Пак да ти повторя - приеми че може и да има някой който да прави нещо без материална изгода / може да е друга като галене на егото, забавление , убиване на времето и т.н..../ Има и друг тип хора от тези, които познаваш....:-)
Човече , ти си яко в джаза ! Тия мантри някъде другаде ,пред клиентелата ....
+1 В панелката на дъщеря ми стоят тежките метални врати пригодни за бомбоубежище. До моето мазе, където t° никога не падат под 18° има помещение за баня и WC. В къщата ми има помещение от 30м2 на което съм поръчал метални капаци на двата прозореца. 5бр. противогази, резервоар с питейна вода, два стелажа консерви и 2бр. генератори за ток Yamaha по 3,5кв. всеки.Пистолет със 250 патрона. Арбалет със 120 стрели. Физическо злато-320гр.
Лорде, тва сериозно ли го мислиш, правиш ? Знаеш ли нещо повече от телевизоро ?
Да,да Радомир.Сценария е че нямаш време за Радомир..
Нали ти казах в нашия панел долу всичко е окей.
Има метална врата,стая,специално е правено за такива случаи.
Значи какво излиза ?
2022 година,в лукс ново строителство,строителя Ви е взел парите без да осигури елементарна защита против бедствия и аварии.
Пълен смях!!
Петък вечер съм почивка.... Чакам сертификата да падне и почвам да сервирам....
Пак да ти повторя - приеми че може и да има някой който да прави нещо без материална изгода / може да е друга като галене на егото, забавление , убиване на времето и т.н..../ Има и друг тип хора от тези, които познаваш....:-)
Значи какво излиза ?
2022 година,в лукс ново строителство,строителя Ви е взел парите без да осигури елементарна защита против бедствия и аварии.
Пълен смях!!
Моля те не давай лоши идеи на строителите, че ако почнат да калкулират и бомбоубежище в новите проекти още 10% нагоре....
Различното от 70-те в САЩ е, че няма да има рязко вдигане на лихвите, защото ще причини още по-голяма вреда. И ако САЩ се тревожат само за една държава, в ЕС обстоятелствата са други.
Така е. Седим и люпим семки и гледаме какво ще се получи този път. Моето лично предпочитание е да нямам излишен кеш освен за семки....
кой ще търпи 10% инфл толкова години ,ако въобще е 10 ? инфлация породена от война и от изливане на едни пари преди това …..
Ми не знам. Според мен тези цифри дет ги написах няма да станат за 15 години / дадох ги умишлено умерено.... политкоректно/, а по-скоро за между 5 и 10 години. Малък жокер - на колко по-висока цена могат да се заменят енергийните и хранителни доставки от Украйна и Русия след 5 години както го съобщиха че е плана. Пак на око по келнерски ще е поне на цена по 3 / не знам от каква база, че газа е по 10 за година и Европа минава метър само заради дългосрочните договори не на пазарна цена/. след подобна ценова енергийна разлика всичко останало следва.
Кавръче, преди да реша да вложа спестените си пари в имоти мислиш ли че не съм чел кое, какво , колко е ставало по света и т.н. ? Нали не мислиш че се взима решение определящо живота на децата ти ей така ?
За момента съм прочел правилно нещата. Ще видим в бъдеще....Винаги изникват непланирани събития.... Ето Путин ако избомби Гоцето край с инвестициите ми....
какви спестени пари,какви имоти бе, стига с тия мантри и циркове ! материала яко го е хванало щубето, ще губиш но колелото се върти няма как.
Нещата не се повтарят едно към едно, но има някои общи принципи. В онези години са се случвали и много други интересни неща като златото, лихвата, ипотечното кредитиране и т.н. Не е само инфлацията. И сега има уникални за периода събития.
Инфлацията не виждам как ще се понижи в близките няколко години поне. Обаче имотите не може да растат на автомат с нейното темпо. Просто спестяванията за имоти не се увеличават с нейният темп / за 1 имот са нужни 1, 2, 5 или дори 30 години доход/ , така че имотите ЩЕ изостанат от инфлацията в даден момент / ако последните 2 години я надминават/ Така на око е нормално да се движат с 2-3 години закъснение, но със сигурност ще я следват дори и да е по-голямо закъснението.....
Различното от 70-те в САЩ е, че няма да има рязко вдигане на лихвите, защото ще причини още по-голяма вреда. И ако САЩ се тревожат само за една държава, в ЕС обстоятелствата са други.
Как къде ? В Радомир.... Там с родата и ловните пушки и така....В София в ново или старо не можеш да избягаш нито от радиацията , нито от мародери.....
Значи какво излиза ?
Пълен смях!!
Коментар