Първоначално изпратено от Специалист по всичко
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеПесимиста има основание, за да е анти-ковид-ваксър.... затова не го бъзикам на тая тема.
Ама понеже е Конспиратор Но. 1 у форумО - затуй не мое да спи и само се мята потен в съня си как някой му отваря сейфа и пили ли, пили от кюлчето докато горкото падне на 800 грама!
Всъщност не са били 3 , а са много повече... може би по 3 на година....
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012...fiia_obnovena/
https://trud.bg/article-5394561/
https://news.bg/crime/190-kaseti-raz...-v-sofiya.html
На 24 Март 2004 г. група маскирани обират трезор на банка “Биохим” и задигат пари и вещи на стойност около 7 млн. лв. Крадците са проникнали през тунел, който е свързан с мазетата на прилепения към банката блок. Апашите пробиват дупка в пода на банката, който е изграден от около 40 см стоманобетон. Елиминират датчиците на охранителната система и разбиват 41 от общо 600 сейфа.
През Февруари 2005 г. е обран трезор в клон на Обединена българска банка в гр. Ботевград.
През Март 2005 г. е ограбен трезор в клон на „ПроКредит банк“ в гр. София.
През Април 2009 г. е обран трезор на Софийската улица „Позитано“.
На 3 Април 2009 г. Банда от няколко мъже обира обществения трезор на ул. “Княз Борис“ 109 в гр. София.
На 16 Юли 2009 г. е извършен обир в трезор на Първа инвестиционна банка в гр. Гоце Делчев.
На 12 Октомври 2009 г. десет здрави мъже нахлуват в денонощния обществен трезор на бул. „Дондуков“ в гр. София и го обират.
На 10 Декември 2009 г. е обран трезора на фирма „БМД протекшън“ на бул. „Дондуков“ 42, гр. София.
На 21 Декември 2009 г. е обран трезор на „Уникредит Булбанк“ в гр. Пазарджик.
На 06 Декември 2010 г. крадци влизат в Банка ДСК в столичния квартал „Младост 1“, бл. 24 на бул. „Йерусалим“ и разбиват близо 200 сейфа от намиращия се в банковия клон трезор.
На 02 май 2011 г. е обран обществен трезор, намиращ се в гр. София на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” № 14.
На 25 май 2011 г. е разбит банков трезор на Райфайзенбанк в кв. „Люлин“ 6, гр. София.
На 01 Юни 2011 г. е атакуван и разбит денонощния трезор на банка „Пиреос“ в гр. Стара Загора. Не е извършен обир. Охранителната система е изпробвана с балон с хелий.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Признавам че съм некомпетентен, ама може ли линк с купува продава на кюлчета в БНБ ? Стана ми интересно.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеВ другите банки навсякъде продават, но цените не са приятелски меко казано.
p.s.
Златната ту'ла ем че не се амортизира, 'ем в пъти по-ликвидна.
(ама ся пък била прекалено ликвидна)
Еми поискай да ти гравират отгоре никнейма, че да си я индентифицираш по-лесно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Има малка разлика - не са го секвестирали а са го изкупували, вярно принудително, но срещу долари, не рубли и тем подобни тоалетни хартии.
Останалите конспирации от сорта на тайно претършуване на свйфове в банките не мисля че има смисъл да ги коментирам с антиваксър. Имотът е вся и всьо, то вече е ясно.
Така и не разбра , че не съм антиваксър. 5 пъти ти написах, че имам почти сигурно повече поставени ваксини от теб поради пътуванията ми в тропиците. Просто не участвам в безсмислени и опасни експерименти с тялото ми и за моя сметка. При риск в моята възрастова/здравословна група 0.01%.... Трябва да съм буквално побъркан да го направя. Удържах и не го направих . Дори и менте не съм си купувал с риск да изгубя работата си защото не мога да пътувам / многократно умалена версия на Джокович/. Мисля , че вече на всички е ясно че няма грешка в решението ми и че се оказа правилно. Удържахме на принудата.
Иначе в новата тула ковид не вирее....то се подразбира :-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 28.03.2022, 12:58.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеДали продават кюлчета или не - всъщност нямам идея, не съм се интересувал...... даже не им бях влизал в сайта от години.
Ето ти вариант, но през друга банка:
https://www.municipalbank.bg/downloa..._kuilcheta.pdf
Договор за сейф:
https://www.municipalbank.bg/download/SEIF_OU_2016.pdf
Пише, че сейфове се предлагат във филиали: Врабча, Мария Луиза, Денкоглу + Бургас и Благоевград.
Със сигурност може да потърсиш вариант и през трета банка...
Просто ти го дадох като примерна схема, а не да се размяташ с кюлчетата у трамвая!
За мен и съхранение на 200К евро непроследимо злато / то и кеш де/ в сейфове различни от този на БНБ не е вариант.... В тях мога да съхранявам макс 2-3 монетки семейни ценности, некви документи, малко кеш за черни дни и горе долу това....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 28.03.2022, 12:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеОстаналите конспирации от сорта на тайно претършуване на свйфове в банките не мисля че има смисъл да ги коментирам с антиваксър. Имотът е вся и всьо, то вече е ясно.
Ама понеже е Конспиратор Но. 1 у форумО - затуй не мое да спи и само се мята потен в съня си как някой му отваря сейфа и пили ли, пили от кюлчето докато горкото падне на 800 грама!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Не са разбира се. А аз съм проверявал преди години как беше. В БНБ можеш да наемеш само с много дебели връзки или чакане от 5+ години. Частните трезори в последните 15 години поне 3 има официално ошушкани, а колко са били претършувани и случаите потулени не се знае. При изчезнали неща от сейфа ти можеш да гониш само михаля :-) Трезора не носи отговорност.... то е и недоказуемо....
Бобчо загатна и за ситуацията в Русия-предполагам е прав. ама Щатите не са по-добре. Те са секвестирали златото 2 /ДВА/ пъти на хората през 20 век. Една сграда е много по-стабилна от златото по тази статистика :-)
И всичко това щото в 20 годишен прозорец има 2 години в които златото е добре.... Леко спорна полза по моите критерии :-)
Останалите конспирации от сорта на тайно претършуване на свйфове в банките не мисля че има смисъл да ги коментирам с антиваксър. Имотът е вся и всьо, то вече е ясно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеПризнавам че съм некомпетентен, ама може ли линк с купува продава на кюлчета в БНБ ? Стана ми интересно.....
Ето ти вариант, но през друга банка:
https://www.municipalbank.bg/downloa..._kuilcheta.pdf
Договор за сейф:
https://www.municipalbank.bg/download/SEIF_OU_2016.pdf
Пише, че сейфове се предлагат във филиали: Врабча, Мария Луиза, Денкоглу + Бургас и Благоевград.
Със сигурност може да потърсиш вариант и през трета банка...
Просто ти го дадох като примерна схема, а не да се размяташ с кюлчетата у трамвая!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеОт какъв зор ще се разхождаш по улиците - ти добре ли си? Не е нужно изобщо да го изнасяш.
Не знам как върви златото в момента, ако грама е 100 лв. - значи 1 кюлче е 100 хил. лв.
Купуваш две кюлчета, наемаш си сейф в БНБ и изобщо не излизаш от никъде.
Идва момента - решаваш да продадеш - пак там си извършваш обмяната и толкоз.
А и сградата на банката все си мисля, че е по-устойчива от обикновените курници.
p.s. Да не помислиш сега, че те карам да купуваш злато.
Или оня анимационен герой Мики Миков сега и това може да реши - че съм брокер към Бнб-то.
https://www.bnb.bg/AboutUs/AUCustome...ault/index.htm
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Е колко да са сигурни банковите сейфове, в русия вече посегнаха на тях, след като им национализираха валутните влогове.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеМежду другото, говори се за алтернативи на имотите, пробвали ли сте да си намерите сейф под наем за държане на злато, пари в София или където и да е из страната?Май не е лесно, така съм чувал...
Бобчо загатна и за ситуацията в Русия-предполагам е прав. ама Щатите не са по-добре. Те са секвестирали златото 2 /ДВА/ пъти на хората през 20 век. Една сграда е много по-стабилна от златото по тази статистика :-)
И всичко това щото в 20 годишен прозорец има 2 години в които златото е добре.... Леко спорна полза по моите критерии :-)
Коментар
-
"През февруари отпуснатите жилищни кредити са в размер на 440 млн. лв., което е ръст с 11,3% спрямо предходния месец и увеличение с 45% спрямо същия месец на миналата година."
Дружното надуване на балона с чужди пари не е добре. Май пукането ще е е феерично.
https://trud.bg/%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D...8%D1%89%D0%B0/
- 2 Харесвания
Коментар
-
В момента започват процеси по нов скок на горивата .
Почти всички търговци поетапно ще започнат да вдигат цените над бариерата от 3 лева , в следващите дни или седмица.
Има обсъждания и за махане на всички отстъпки по договорите и различните видове карти на клиентите /и физически и юридически лица /,което все още се задържа като решение но не се знае докога ще е възможно .
Процесите ще се реализират масово при всички бензиностанции и компании -в момента вноса им излиза все по нерентабилен и скъп.
Относно количества ,засега нямам инфо.
Коментар
-
Увеличението на средната заплата на годишна база е 8,7% или 112 лева. Официалната годишната инфлация е 10% по данни на Националния статистически институт. Това показва, че категорично увеличението на заплатите не успява да догони галопиращата инфлация. От друга страна индексът не цените на производител показва покачване с над 40% за година назад. Индикаторът е ясен предвестник на оскъпяването на живота и обезценяването на валутата и показва сериозно разминаване някъде в методологията и измерването на инфлацията. По данни на магазинери, стоките за година за поскъпнали именно с около 40%. Това значи, че най-голямото перо - бюджетът за храна се е увеличил драстично.
Високите разходи на работодателите за електроенергия, горива и газ обаче спира ръста на възнагражденията, тъй като фирмите вече страдат от намалени печалби. От друга страна, ако работодателите не коригират предлаганите заплати, скоро голяма част от българите у нас ще се озоват в условията на бедност.
Коментар
Коментар