Първоначално изпратено от bota156
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
ха ха - вече всички сме го виждали тоз "митичен" запад. И идват ПРОШЛЯЦИТЕ при МЕН ДА РАБОТЯТ. АЗ ИМ ПРАВЯ ОЦЕНКА НА РАБОТАТА, аз ги виждам от ПЪРВО ЛИЦЕ какви боклуци са. Да различни са - ама по големи боклуци от наш'те. И ОЩЕ най-големи боклуци са НЕМЦИТЕ в европаБраво на теб и как предлагаш да живеем в България ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
90% от имотните сделки се изповядват на данъчна оценка, с пари под масата. Какви платежни, какви актове?
А като казваш "попадали са ми", според теб това дали ти дава реална представа за пазара?
Нот. Акт на Цвъки за Латинка е на 600 Евро например. Намери ми 4-стаен на Латинка за 600 Евро и получаваш от мен 100% комисионна.
Намираме се в България бе хора, разберете че това подобие на държава никога няма да функционира като белите страни.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
Попадали са ми документи, от които е видно на какви цени са купувани имотите.
Не гледам обяви, а нотариални актове и платежни.
А като казваш "попадали са ми", според теб това дали ти дава реална представа за пазара?
Нот. Акт на Цвъки за Латинка е на 600 Евро например. Намери ми 4-стаен на Латинка за 600 Евро и получаваш от мен 100% комисионна.
Намираме се в България бе хора, разберете че това подобие на държава никога няма да функционира като белите страни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Кога през 2008 година имаше подобни обяви?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...iwm&f1=1&fe7=1
Цените от 2008 са не само достигнати, а задминати с много. Не знам тази информация от къде ти е, но е тотално грешна.
Разликата в доходите се изяжда изцяло от инфлацията и една софийска заплата купува много по-малко, отколкото през 2008. Лихвите пък съвсем не ми ги хвали - който купува с ипотека значи няма пари така или иначе и е въпрос на време да изгърми.
В момента сме свидетели на неописуема спекула, надхвърляща инфлацията в пъти - не само при имотите.
Не гледам обяви, а нотариални актове и платежни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Бота, когато пиша социалисти имам точно това предвид. След като БКП се преименуваха на БСП са социалисти ! В Европа, няма комунисти явно не знаеш за какво иде реч. Колкото и да мразиш цивилизованият свят не пиши небивалици ако обичаш !!!
Отново ще ви припомня вица от преди '89 г.
Отива един човек в Западна Европа и когато се връща го питат :
– Е, как е на Запад, мирише ли ?
– Мирише, мирише, ах как мирише !!!
В оригинал е : Пахнет, пахнет, ах как пахнет !!!
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеГолямо смятане, голямо нещо. Само, за информация, нивата от 2008 г. не са достигнати.
Добре е да си отговорите на следните няколко въпроса преди да давате" инвестиционни" съвети на аудиторията.
Кави бяха цените на тока, храните, горивата, средната заплата и т.н. през 2008г?
Какви бяха лихвените проценти 2008г?
Каква беше покупателната способност на лева и каква е сега?
Какъв би бил курсът на лева, ако през 2008г беше премахнат борда? /твърдя, че по него време левът бе подценен/
Какъв би бил курсът на лева сега, ако бордът бъде премахнат??
Има и други въпроси свързани с "чистота"/произход на парите и кой преценява това.
п.п. Има неща, които хората интуитивно усещат, с кожата си ги усещат и се опитват да надхитрят системата.
п.п.п. 2007г бях "даунър". В архива на форума може да се види.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...iwm&f1=1&fe7=1
Цените от 2008 са не само достигнати, а задминати с много. Не знам тази информация от къде ти е, но е тотално грешна.
Разликата в доходите се изяжда изцяло от инфлацията и една софийска заплата купува много по-малко, отколкото през 2008. Лихвите пък съвсем не ми ги хвали - който купува с ипотека значи няма пари така или иначе и е въпрос на време да изгърми.
В момента сме свидетели на неописуема спекула, надхвърляща инфлацията в пъти - не само при имотите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеЮлка, живееш някъде в миналото, ама далечното :-)
Пропуснах факта, че говорим за световната столица на капитала, където всички големи компании са регистрирани, търгуват се активно на фондовите борси и респ. се намират топ-университетите.
п.п. ....... един малък Хенеси, гарсон!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Декември 2 298 бруто. Със сивото смятай го за нето.
В момента стандартът на живот в София е много по-лош отколкото преди 5 години, а инфлацията и спекулата напълно стопиха ръста на доходите от последните 10 години и българинът обеднява все повече и повече.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Голямо смятане, голямо нещо. Само, за информация, нивата от 2008 г. не са достигнати.
Добре е да си отговорите на следните няколко въпроса преди да давате" инвестиционни" съвети на аудиторията.
Кави бяха цените на тока, храните, горивата, средната заплата и т.н. през 2008г?
Какви бяха лихвените проценти 2008г?
Каква беше покупателната способност на лева и каква е сега?
Какъв би бил курсът на лева, ако през 2008г беше премахнат борда? /твърдя, че по него време левът бе подценен/
Какъв би бил курсът на лева сега, ако бордът бъде премахнат??
Има и други въпроси свързани с "чистота"/произход на парите и кой преценява това.
п.п. Има неща, които хората интуитивно усещат, с кожата си ги усещат и се опитват да надхитрят системата.
п.п.п. 2007г бях "даунър". В архива на форума може да се види.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Средната е 2 бона бруто да кажем , плюс минус , примерно мед сестрите са на 1000лв основна докторята малко отгоре основна ,сещаш ли се ?!!!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЕй, не ги научихте тия коефициенти!
В цял свят когато медианната надхвърли 5 год. брутни заплати на домакинство се смята за балон! Оптималната е 3-4 брутни год. дохода, но в никакъв случай 10 годишни дохода, както е писал джурналиста, а 5 год. на домакинство! 10 годишни дохода е ако се смята само на 1-ия член на семейството. Що 5 год. - ами това са 120 мес. заплати на едно семейство, ако се купува нормален 3-стаен апартамент (120 кв.) така се връзва 1 кв.м. = 1 заплата. И респ. е нормално въпросния апартамент да има 10% възвращаемост, за да покрива една разумна инфлация + амортизация (така че от тук пък идват въпросните 10 год. възвращаемост от наем, а не 30-40-50 г. както е при нас в момента). Ако масовия апартамент е двустаен 60-80 кв.м. -> 3 год. семейни дохода (60-80 месеца). Всичко над това е...... топъл въздух.
p.s. По моите вътрешни разбирания автомобила не го виждам да надхвърля 1/10 от апартамента, т.е. не повече от 1 год. заплата. Иначе е малко бай Ганьовски /или чичо Скручовски, к'вот ви хареса повече/ - да имаш 10 имота и сутрин да буташ някоя трошка за 2 бона.Обратния вариант също - типичния келешлък.
Интересно колко е реалната средна заплата в София?! Съмнявам се средната да е станала 4 бона, за да оправдае 2 хил. евра/кв.м. Че има скрити пари - има, ама чак па толкоз...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЕй, не ги научихте тия коефициенти!
В цял свят когато медианната надхвърли 5 год. брутни заплати на домакинство се смята за балон! Оптималната е 3-4 брутни год. дохода, но в никакъв случай 10 годишни дохода, както е писал джурналиста, а 5 год. на домакинство! 10 годишни дохода е ако се смята само на 1-ия член на семейството. Що 5 год. - ами това са 120 мес. заплати на едно семейство, ако се купува нормален 3-стаен апартамент (120 кв.) така се връзва 1 кв.м. = 1 заплата. И респ. е нормално въпросния апартамент да има 10% възвращаемост, за да покрива една разумна инфлация + амортизация (така че от тук пък идват въпросните 10 год. възвращаемост от наем, а не 30-40-50 г. както е при нас в момента). Ако масовия апартамент е двустаен 60-80 кв.м. -> 3 год. семейни дохода (60-80 месеца). Всичко над това е...... топъл въздух.
p.s. По моите вътрешни разбирания автомобила не го виждам да надхвърля 1/10 от апартамента, т.е. не повече от 1 год. заплата. Иначе е малко бай Ганьовски /или чичо Скручовски, к'вот ви хареса повече/ - да имаш 10 имота и сутрин да буташ някоя трошка за 2 бона.Обратния вариант също - типичния келешлък.
Интересно колко е реалната средна заплата в София?! Съмнявам се средната да е станала 4 бона, за да оправдае 2 хил. евра/кв.м. Че има скрити пари - има, ама чак па толкоз...
Коментар
-
Ей, не ги научихте тия коефициенти!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
Левчо на колко договори арендата?
Но поне плащат и 2-та дка които не се обработват, там е края на едното землище и от 16 дка два не се обработват. Другото е съседно и е от 10 дка. Всичко се обработва. Земята е 3 и 4 категория, но това нищо не означава, хубава е с добър добив. Категоризирането е правено преди много години и е важно само едно - да се обработва. Цената от 1300 лв на която я купих е с поне 400 лв надолу от пазарната.Last edited by bulgarian lev; 17.04.2022, 11:22.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
Коментар