Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
0,5% от сумата. Ако имотът струва 500к, таксата ще ти излезе 2500 лева. При 100к спестено ДДС не виждам чак такъв проблем.
Може да е шок за теб , но при последната ми покупка всичко беше по банка и мина сделката на реалната цена / данъка беше 3%, сега мисля го вдигнаха на 3.5% + нотариалните такси/. Инвеститорите/строители напоследък предпочитат да си изперат техните пари по този начин и дори ти да искаш кеш те не са съгласни....и да може да плащат кеш на работниците , но искат всичко да им е в банката....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеИзобщо не са на реални, а на данъчни!
Не знам защо си мислите, че са на реални?!
p.s.Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеИ да ти кажа, знам го от моя адвокат - ако се стигне до развод, като се дели жилището - тоя, който получава тази 1/2 понеже пак дължи данък - съдиите често не приемат оценката по Акт, именно защото знаят, че е данъчна и пращат оценители! Щото и тези хиени се хранят от % който измъкнат в полза на държавата...
Досега се въздържах от писане в темата и виждам, че е имало защо. Малко ми е безсмислен спора.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Не е лесно, а и е скъпо вече да теглиш големи суми от банки в брой.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
Банката може да реши да информира полицията, например, загрижена, че сте обект на изнудване или измама.
Ако бяха 300К не знам....
Всяко теглене в брой от каса над 2-3К не ми е било гладко в последните 2 години....
Коментар
-
Банката може да реши да информира полицията, например, загрижена, че сте обект на изнудване или измама.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Защо да е трудно? Имаш доказани средства в банка, заявяваш сумата и я теглиш. Не могат да те пипнат. Строителят пък плаща на работниците под масата и кой откъде е.
Всичко е измама в България, всичко!
Коментар
-
Според Вас, на какви цени са се осъществявали сделки на ул."Оборище", в частта и до до "Александър Невски" или това е уникален имот и там е ясна работата?
Аналогични на софийската "Оборище" са варненските "Опълченска" и "Славянска".
Коментар
-
Защо да е трудно? Имаш доказани средства в банка, заявяваш сумата и я теглиш. Не могат да те пипнат. Строителят пък плаща на работниците под масата и кой откъде е.
- 1 like
Коментар
-
Добре, дай конкретни примери за сделки в София, които според теб са под нивата от 2008. Интересно ми е. Изключвам сделки в Банско и по морето, там нещата са ясни.
Локация, квадратура, цена по нот. акт. Щом имаш тази информация, ще е много полезно да я споделиш тук.
Аналогични на софийската "Оборище" са варненските "Опълченска" и "Славянска".
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеВсе по-трудно се използват пари в брой. Помислете над това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеПри положение, че 30% от жилищата са купени чрез банков заем и там са на реални цени сделките, как става така, че според теб 90% са на данъчна оценка? Не ми излиза математиката, обясни ми.
Не знам защо си мислите, че са на реални?!
p.s.
И да ти кажа, знам го от моя адвокат - ако се стигне до развод, като се дели жилището - тоя, който получава тази 1/2 понеже пак дължи данък - съдиите често не приемат оценката по Акт, именно защото знаят, че е данъчна и пращат оценители! Щото и тези хиени се хранят от % който измъкнат в полза на държавата...
Коментар
-
Добре, дай конкретни примери за сделки в София, които според теб са под нивата от 2008. Интересно ми е. Изключвам сделки в Банско и по морето, там нещата са ясни.
Локация, квадратура, цена по нот. акт. Щом имаш тази информация, ще е много полезно да я споделиш тук.
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
При положение, че 30% от жилищата са купени чрез банков заем и там са на реални цени сделките, как става така, че според теб 90% са на данъчна оценка? Не ми излиза математиката, обясни ми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Десетки, стотици, все тая.... Джони е прав. Сделките масово се изповядват на данъчна оценка! Нещо повече - дори когато сделките са тристранни (т.е. учредена е ипотека и банката също участва в изповядването на сделката пред нотариуса) - пак се декларират на данъчна! А разликата над нея, която се превежда в полза на продавача/строителя се замаскира под формата на "подобрения", или "ремонти" и прочее глупости. И по този начин данъка, който купувача дължи на държавата (там 1% ли беше, или 2%...?) е по-малък.
Коментар
Коментар